Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supertalent en voormalig Ajax-doelwit over de schreef: ‘Fuck you, losers’

Laatste update:

Leon Bailey heeft zondag een slechte beurt gemaakt bij Racing Genk. De Belgische topclub ging kansloos af tegen KV Oostende (6-0) en na afloop kreeg het megatalent, in het verleden nog in verband gebracht met Ajax, het aan de stok met de meegereisde fans.

/

Onder anderen Marco Bizot en Thomas Buffel gingen na afloop met de supporters in conclaaf. Bailey kreeg het echter aan de stok met de fans en hij zou ‘fuck you, losers’ geroepen hebben. Vader Craig Butler neemt het via Facebook op voor zijn zoon.

“Ik heb net gehoord dat mijn zoon vandaag bespuwd werd, dat er bier op hem gegooid werd, dat ze hem een vuile neger genoemd hebben, dat ze gezegd hebben dat hij niks is en dat hij terug zou moeten gaan naar Jamaica. Niet door een fan van de tegenstander, maar door een zogenaamde supporter van Racing Genk. Op een moment dat onze zoon te horen gekregen heeft dat zijn vader kanker heeft, en die nog maar twee dagen geleden geopereerd moest worden is dit niet wat hij nodig had van de fans van Racing Genk”, schrijft hij op Facebook.

Aanvoerder Buffel zegt tegen Het Nieuwsblad beide kampen te begrijpen. “Ik heb begrip voor de reactie van beide kanten. Als supporter is het nooit leuk om zo zwaar te verliezen. Ik heb de situatie niet gezien, maar als speler mag je nooit reageren. Dat zal Leon nog wel leren.”

Gaat Leon Bailey de top halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is die buffel serieus?? Wat is die onzin met politiek correct zijn richting zulke idioten? Racisme en haat is dus een normale gevolg van een 6-0 verlies ? Dat is dus de maat ? Wees gewoon een man en zeg gewoon dat dit gedrag is voor idioten en dat je hoopt dat zulke mensen aangepakt moeten worden , gister waren er witte doekjes toch om fraser zijn ontslag? Zo kan je ook je punt maken...

27 november 2016 om 23:37

Hij zegt dat hij hen begrijpt. Die mensen rijden 200 km om hun ploeg zo slapjes te zien spelen. Allicht weet hij ook niet wat er allemaal 'gebeurd' is en 'geroepen' werd en doelt hij gewoon op hun woede in het algemeen.

Zoals je merkt gebruik ik aanhalingstekens want de waarheid zullen we nooit kennen maar we weten wel dat die Craig Butler een slang is. Werd dat effectief geroepen? Of is het een leugentje om Bailey te beschermen?

Edit: op de beelden is er ook weinig te zien van bier over zijn hoofd (er vliegt een bekertje door de lucht maar hij wordt niet geraakt) of gespuw... En voor al die verwijten heb je ook een kleine 3 uur nodig.

27 november 2016 om 23:42

Ik denk juist dat dit een verstandige reactie van buffel is, als aanvoeder mag je nooit een kant kiezen en buiten dat, er word hier iets door 1 persoon geïnsinueerd maar niemand weet nog of dit waar is.
Totdat de waarheid boven komt is dit een zeer verstandige reactie.
Mocht de waarheid zo zijn dat er alsnog rascisme in t spel is kan de heer Buffel later alsnog een statement maken naar de fans.

28 november 2016 om 00:22

Grappig is dat dat als iemand zegt dat iemand zei dat hij een vuile neger is die terug moet naar Jamaica, dat men nog afvraagt of dit wel zo was. Want natuurlijk weten we niet of die personen te vertrouwen zijn. Mensen zeggen dat vast en zeker om aandacht te krijgen. Net als je kind die gepest wordt en naar je toekomt of een kind die naar een leraar gaat. Dan zeg je natuurlijk:' Oh ja maar we weten niet zeker of die pestkop dat echt gezegd heeft, laten we het vragen', alsof pestkoppen en racisten dat even vrij en blij naderhand zeggen. Ik bedoel waarom zou je een persoon niet geloven? Omdat jij zelf het nooit meemaakt? Ik bedoel 90% van dumpert bestaat uit ditgene wat hij te horen kreeg met een verschil in land en afkomst. Maar natuurlijk moeten we ons afvragen of het wel echt zo is, want stel je is voor dat we echt met ze allen opstaan tegen racisme omdat het ons echt daadwerkelijk zou interesseren inplaats van er liever niks over te horen.

28 november 2016 om 01:00

Daar is niks grappigs aan.
Zoals je kan lezen in mijn eerdere reactie ben ik niet ingegaan op wat er gezegd is, simpel weg omdat ik NIET weet welke woorden daar zijn gesproken, net zoals jij dat niet weet.
Ik geef alleen mijn mening op de reactie van Buffel.
Mocht dit gezegd zijn is het natuurlijk verschrikkelijk en moeten er stappen worden ondernomen.
Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen en zo is het gewoon.

28 november 2016 om 04:18

Zijn witte zakdoekjes geen onderdeel van racisme dan in de hedendaagse maatschappij? Ze zijn wit en worden dus boven zwart geplaatst in de betekenis. Dalijk krijg je daar weer gezeik over, aangezien tegenwoordig echt alles onder de noemer discriminatie/racisme geplaatst.

28 november 2016 om 06:47

Dus vuile neger ga terug naar jamaica is in europa een volkomen normale manier om je ongenoegen duidelijk te maken?

28 november 2016 om 06:54

Schaamwekkende reactie is dat, dit soort ideeën en standpunten maken het juist mogelijk dat racisme nog zo gebruikelijk is en geaccepteerd wordt, en ook in Nederland.

28 november 2016 om 07:56

Nee helemaal niet! Veel dingen waar het woord "zwart" in voor komt. Onder anderen zwart rijden is ook geen zwarr rijden meer etc... Ik snap dat niet echt want donkere mensen zijn toch niet "zwart", maar voelen zich er wel door aangesproken. Zielig vind ik dat want mensen kiezen altijd voor racisme om hun gelijk te krijgen.

Ik snap best nog wel dat Bailey ook wat minder speelde na het slechte nieuws van 2 dagen geleden dus dat de fans zo over de schreef gaan tegen hem gaat te ver...

Europees voetbal is zwaar zo te zien voor Genk. Hoe kun je nou 6-0 afgaan bij, met alle respect, Oostende?

28 november 2016 om 02:10

Ben jij op de hoogte van het belgische voetbal? Oostende is een gevaarlijke outsider voor de titel en dus sowieso een ploeg om hard rekening mee te houden. Sinds Marc Coucke er de sterke man is hebben ze danig in de ploeg geinvesteerd dat ze inmiddels hun voet kunnen zetten naast de 5 andere topclubs die Belgie rijk is.

28 november 2016 om 03:00

Ik weet dat ze een investeerder hebben, maar kom op! Dit is een afgang.

28 november 2016 om 03:07

5 belgische topclubs?
Anderlecht is niveau Nederlandse top.
Brugge en luik zijn niveau Nederlandse subtop en dat was het dan wel.

28 november 2016 om 05:27

Iseldiroed,

Oja? Waarom is de Belgische competitie dit moment dan de 9de competitie van Europa en staat Nederland 13de en hebben wij geen club die rechstreeks in de CL geplaatst is??
Op dit moment gaan Anderlecht en Genk zeker doel in hun poule en heeft Gent goede papieren om door te gaan en kan ook Standard door in Europa. Bij ons gaat Ajax door en wordt het voor Az (winnen tegen Zenit), Feyenoord (2 doelpunten verschil winnen van Fener) en PSV (winnen van Rostov) heel erg lastig om zich Europees te kwalificeren.
Dus dan vraag ik mij af waarom de Belgische clubs minder goed zijn dan de Nederlandse en waarom Brugge etc behoren tot de "nederlandse subtop"

28 november 2016 om 07:14

Onderlinge resultaten spreken steeds in Nl's voordeel maar verder presteren de Belgen tegenwoordig gewoon veel beter in Europa dus ik vrees dat je op dit moment niet zulke reacties kunt plaatsen over de belgische topclubs.

28 november 2016 om 11:27

Iseldiroed

Nederlandse subtop? Ik vraag me af of jij het Belgsich voetbal kent? Nederland is ondertussen de 13 de competitie in Europa. Jij leeft duidelijk nog in het verleden. De zogezegde Nederlandse top kan geen spelers meer weghalen bij Brugge of Standard die jij subtop noemt, het is geen stap vooruit. Bovendien kunnen ze die spelers niet eens betalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren