Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bailey komt met bizar verhaal over bond Jamaica: ‘Damesshirts, eigen tickets...’

Laatste update:

Leon Bailey is in de podcast Lets Be Honest opvallend kritisch op de voetbalbond van Jamaica. De 26-jarige aanvaller van Aston Villa, 28-voudig international van het land, geeft aan dat hij soms zijn eigen vluchten moet boeken om op tijd aan te komen bij het nationale elftal en dat de spelers soms damesshirts krijgen. “Het is nu net alsof ik geen normale speler ben”, aldus Bailey. De Jamaicaanse bond ontkent de verhalen overigens.

“Niet iedereen weet dat ik meestal mijn eigen vluchten boek om er zeker van te zijn dat ik op tijd kom bij het nationale elftal”, steekt de Jamaicaan van wal in de podcast. “Als ik een vliegticket krijg, dan moet ik economy class vliegen en soms zijn er meerdere tussenstops.” Bailey noemt de bond ‘erg onprofessioneel’.

“Ze sturen mij pas om 23:00 uur, de dag van tevoren, de vluchtgegevens. Vaak boek ik mijn eigen vluchten, maar daar betaalt de bond me niet voor. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst één dollar van de bond heb ontvangen.” Bailey geeft aan dat ‘het soms zo onprofessioneel is op manieren die je je niet eens kunt voorstellen’. De linkspoot noemt een aantal voorbeelden.

“Je komt aan en er zijn niet eens spullen voor je. Er zijn geen shirts en ze vertellen dat we onze eigen broeken moeten meenemen. Soms krijgen we damesshirts. Qua reizen is het belachelijk. Kijk, ik verwacht niet dat ze alles weten, maar het lijkt nu net alsof ik geen normale speler ben”, aldus Bailey, die 22 november 2023 zijn laatste interland voor Jamaica speelde.

Ook buiten de reizen en de kleding is het niet altijd goed geregeld, zegt Bailey. “Als we ergens naartoe reizen, dan voel ik me bekeken. Iedereen kan gewoon naar me toe lopen en een camera in mijn gezicht duwen. Ik heb deze zorgen nooit geuit omdat ik met iedereen probeer samen te werken en wil dat het team het goed doet. Ik kan dus niet de indruk wekken dat ik beter ben dan wie dan ook.”

De aanvaller van Villa wordt vervolgens feller. “Het nationale team van Jamaica doet niets voor mij. Ze kunnen me geen exposure bieden. Als ik voor hen speel, zal Real Madrid mij niet bellen. Ik speel in het buitenland en vertegenwoordig mijn land. Overal ter wereld kennen mensen Leon Bailey. Ik kan me niet herinneren wanneer ik ergens voor het laatst niet herkend werd.”

Bailey vertelt dat hij ‘niet om geld vraagt’. “Ik vraag alleen om een goede vlucht en een kamer voor mezelf en die krijg ik niet. Waarom ben ik hier? De kans op blessures is groot. Ik focus me nu op Villa en laat de nationale ploeg vooralsnog rusten.” De Jamaicaanse voetbalbond heeft inmiddels gereageerd op de uitgesproken linkspoot.

Reactie Jamaicaanse bond


De bond herkent zich niet in het beeld wat Bailey schetst en vindt dat zijn uitlatingen tegenstrijdig zijn. “De beschuldigingen dat Leon zijn eigen vliegtickets moet boeken, altijd meerdere tussenstops moet maken en altijd in economy class wordt geboekt, zijn onjuist en tegenstrijdig.”

“Tegenstrijdig, want als hij zegt dat hij zijn eigen tickets moet boeken, maar vervolgens aangeeft dat hij altijd geboekt is in economy class met meerdere tussenstops en de tickets altijd te laat ontvangt, dan denken we dat hij de reden is waarom hij deze problemen heeft aangezien hij degene is die, zo beweert hij, de kaartjes boekt. De waarheid is dat deze uitspraken niet waar zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Familie die het veel te hoog in zijn bol heeft. Geweldige speler, daar niet van. Op KRC Genk dwong hij af dat zijn stiefbroer bij de beloften mocht spelen en daar shirt nummer 10 mocht dragen.

Ex-Genkies beweren nog steeds dat ze nog nooit zo'n slechte speler in de jeugd hebben zien rondlopen, en dat hij enkel daar mocht spelen om de familie Bailey/butler te paaien.

25 maart 2024 om 10:29

Hoe is dit precies een reactie op het bericht? Zowel de familie als zijn broer komen toch helemaal niet ter sprake? Ging hier meer over het feit dat de Jamaicaanse bond niet goed georganiseerd is en de boel op zijn beloop laat. Foute shirts en slechte reisschema's. Is ook erg amateuristisch.

25 maart 2024 om 10:35

@westend

Dat ik best kan begrijpen dat er fel overdreven wordt en dat Bailey wat diva-gedrag vertoont en zich beter waant dan de andere Jamaicaanse spelers. Als je de selectie overigens ziet, nergens voor nodig. Genoeg spelers die in de PL of Championship spelen of in een andere top 5 competitie. Mocht dit werkelijk waar zijn, hadden die spelers toch ook al geklaagd?

25 maart 2024 om 10:38

Dat dus! Waarom is elke kritische noot het waard om in een weegschaal gelegd te worden met allerlei persoonlijke zaken die niets met het onderwerp te maken hebben? In het leven is er maar een uitzondering die de regel bevestigd en dat is Valentijn Driessen.

Jammer dat de bond niet eens voor een van de zaken verantwoordelijkheid neemt. Dit zijn zulke concrete voorbeelden dat je hier ook bewijzen voor hebt.

25 maart 2024 om 10:59

Het lijkt mij eerder dat zoiets slecht geregeld is dan dat je compleet zo’n verhaal uit je neus trekt toch? Ik kan me bijna niet voorstellen dat je zo’n heel verhaal compleet verzint en voor wat ?

25 maart 2024 om 11:04

@suurbier

Het was eerder een leuke anekdote over hem en zijn familie ;-)

25 maart 2024 om 12:08

Ik denk dat hij best gelijk kan hebben betreft de bond, ben vaak genoeg op Jamaica geweest om een oordeel over de manier van organiseren aldaar te kunnen hebben.

Echter vraag ik mij af of je niet gewoon die mensen van de bond eens op kunt bellen en kunt zeggen dat je als groep dit soort praktijken niet accepteert. Ik denk dat dat meer doet dan het benoemen in een podcast.

Maar zelfs dan vraag ik mij af of dat niet de charme is van dat soort eilandstaatjes. Alles gaat op zijn elfendertigst en als het vandaag niet komt dan zien we morgen wel weer.. dat weet je van te voren.

Door de vreemde reactie van de bond ben ik geneigd Bailey te geloven. Ze ontleden zijn verhaal bijna tot op de komma.

25 maart 2024 om 11:53

Haha maar bond heeft toch wel gelijk over die vliegtickets?
Bailey klaagt dat die altijd zelf vliegtickets moet kopen
En dan klaagt die tegelijkertijd dat de bond altijd economy class koopt.

Dus hoe kan bond economy class kopen als hij zelf moet kopen?
Tenzij economy niet goed genoeg voor hem is wel een diva hoor vaak moet Jamaica tegen andere carribische eilanden en dat zijn al erg korte vluchten van 3 kwartier en die toestellen hebben vaak niet eens business class.

25 maart 2024 om 12:11

Nou, ik kan mij best voorstellen dat de bond voor de goedkoopste optie gaat, gezien de hoeveelheid spelers er ingevlogen moeten worden. Alleen betekend de goedkoopste vlucht doorgaans ook de langste route. Ik snap best dat als zo’n jongen naar Jamaica komt en er 22 uur over moet doen hij denkt, de groeten. Ik regel het zelf wel..

25 maart 2024 om 15:29

Dat vond ik dus juist het raarste aan de reactie van de bond... Je kan toch gewoon zien wat je geboekte vlucht doet? Van Londen, naar x, naar y, naar Jamaica, bijvoorbeeld. Dat hoor je echt niet pas in het vliegtuig. Als je dan denkt, 'Ik ga een vlucht later, maar dan vlieg ik rechtstreeks en ben ik er eerder ook', kan ik me dat best voorstellen.

25 maart 2024 om 16:31

Als KNVB spelers oproept dan komt iedereen denk ik gewoon op eigen gelegenheid ik denk niet dat KNVB vluchtjes zit te boeken voor Frenkie of Memphis uit Barcelona en Madrid.

Lijkt me inderdaad ook vreselijk dat als je miljoenen op jaarbasis verdient om dan econemy class te moeten vliegen met een tussenstop, het is toch wat. Om als klap op de vuurpijl een paar eigen shits en korte broek te moeten meenemen.

Je kan natuurlijk ook gewoon bedanken voor het nationale elftal als het allemaal zo erg is. Het is wel een gegeven dat profspelers op dit niveau dusdanig in de watten worden gelegd dat ze de grip op wat normaal is volledig kwijt zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren