Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stortvloed aan onvoldoendes bij PSV; slechtste speler krijgt een 3

Laatste update:

Het vooral voor rust povere PSV was woensdagavond in het Signal Iduna Park niet opgewassen tegen Borussia Dortmund, dat zich dankzij de 2-0 overwinning plaatst voor de kwartfinale in de Champions League. Veel spelers van de Eindhovenaren zakten vooral in de eerste helft door het ijs, al was het na rust wel een stuk beter. Desondanks eindigt het Euripese avontuur in de achtste finale. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van PSV met een rapportcijfer.

De rapportcijfers van PSV.

Walter Benítez 7


Benítez werd al na drie minuten gepasseerd door Jadon Sancho met een bekeken schuiver van net buiten de zestien. De Argentijnse doelman hield PSV daarna op de been toen Julian Brandt en Donyell Malen van dichtbij op doel schoten. Benítez was ook in de tweede helft de uitblinker aan de kant van de Nederlandse Champions League-deelnemer en heeft zichzelf zeker in de etalage gezet wat betreft een transfer deze zomer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jordan Teze 6


Teze wist net als zijn collega-verdedigers niet waar hij het moest zoeken toen Dortmund PSV overdonderde in de eerste minuten. De snelle rechtsback kreeg daarna wat meer tijd en ruimte om zich met de opbouw te bemoeien en af en toe naar voren te denderen bij de spaarzame kansen voor PSV. Net na rust ontstond hierdoor een kans voor de mee opgekomen Teze, die echter doelman Gregor Kobel op zijn weg vond.

Jerdy Schouten 5,5


Schouten beperkte zich in de beginfase tot verdedigen, al kon dat Youri Mulder niet bekoren. "Hij staat gewoon te kijken! (bij een kans van Malen, red.) In de herhaling zie je dat, let op Schouten. Je moet wel reageren! Totaal niet klaar om deze wedstrijd aan te gaan", zo klonk het in de studio van Ziggo Sport. Gaandeweg de eerste helft ging Schouten zich van achteruit wat meer met het aanvalsspel bemoeien, toen de Duitse storm wat geluwd was en PSV meer grip kreeg op het Europese treffen. Hij zag Niclas Füllkrug de 2-0 maken, een goal die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Olivier Boscagli 4,5


Boscagli opereerde vrij onopvallend in de verdedigingslinie van PSV en slaagde er zeker niet in om de Eindhovense malaise te ontstijgen in de eerste 45 minuten. In de tweede helft liep het allemaal wat soepeler bij de Franse verdediger, die samen met Jerdy Schouten het hart van de PSV-defensie vormde. Boscagli zal waarschijnlijk niet terugkijken op een geslaagd optreden in het Signal Iduna Park.

Sergiño Dest 6


Youri Mulder was keihard voor Dest in de rust. "Ze werden gewoon continu weggespeeld. Hier Malen, helemaal vrij... Dest moet dat verdedigen, hij wordt ook continue voorbijgelopen", zei hij in zijn analyse voor Ziggo Sport. Dest kwam eigenlijk voor het eerst positief in beeld toen hij na bijna een halfuur spelen hoog over het Duitse doel schoot. De linksback was met zijn loopvermogen een wapen voor PSV na rust, al leverde dat niet de zo gewenste gelijkmaker op.

Joey Veerman 5


De weer fitte Veerman moest net als zijn ploeggenoten lijdzaam toezien hoe Dortmund de ene na de andere aanval opzette. Hij kwam later wat meer in balbezit, al zorgde dat voor rust nauwelijks voor gevaar voor het Dortmund-doel. Veerman had na rust een meer dominante rol en bewees zijn waarde in balbezit. Het was desondanks onvoldoende om de hechte muur van Dortmund te slechten en de moegestreden middenvelder werd na 82 minuten gewisseld.

Een balende Veerman na de 1-0 van Dortmund.

Guus Til 3


Bosz zei op de persconferentie dat Til de kwaliteit heeft om goals te maken. De aanvallende middenvelder sneeuwde echter ook onder in de hectische beginfase, maar beet naarmate het rustsignaal dichterbij kwam meer van zich af. "We hebben hem eigenlijk niet gezien", oordeelde Theo Janssen halverwege bij RTL7. Til kreeg met name op X ladingen kritiek over zich heen. "Wat een schandalige non-voetballer", was een van de reacties onder een foto van de middenvelder op het PSV-account. Til werd in de rust vervangen door Hirving Lozano.

Guus Til kan weinig inbrengen en werd in de rust gewisseld door Peter Bosz.

Mauro Júnior 4


Mauro Júnior werd behoorlijk overlopen in de eerste twintig minuten van de ontmoeting in het Signal Iduna Park. "We hebben hem eigenlijk niet gezien", was de veelzeggende analyse van Theo Janssen bij RTL7 in de rust van het Champions League-duel. "Mauro Júnior is wel echt niveau-PEC Zwolle", klonk het weinig vleiend op X over de PSV-middenvelder. Bosz weigerde echter om hem net als Guus Til al in de rust te wisselen, al kwam die wissel er kort voor tijd alsnog.

Johan Bakayoko 6


Bakayoko deed zijn best om PSV na de horrorstart terug te laten keren in de wedstrijd, maar ondanks zijn ijver was die missie niet echt geslaagd. De rechtsbuiten zag vaak een overmacht aan verdedigers voor zich en trok daardoor geregeld naar binnen. Bakayoko gaf niet op en bleef in de tweede helft knokken op de rechterflank. Hij zorgde af en toe ook voor gevaar en liet aan Bosz zien dat hij in principe de beste optie is aan de rechterkant bij PSV.

Luuk de Jong 5


PSV was voor rust aanvallend zeer onmachtig en de aanvoer richting De Jong bleef dus uit. De aanvalsleider, met 22 doelpunten gedeeld topscorer in de Eredivisie, had nauwelijks balbezit en kon het zijn bewakers Niklas Süle en Mats Hummels dan ook niet lastig maken. Na rust kreeg De Jong meer gelegenheid om gevaar te stichten, al had de PSV'er te vaak te maken met een overvol strafschopgebied. Ver in blessuretijd schoot de spits van dichtbij en in kansrijke positie over, tot afgrijzen van alles en iedereen bij PSV.

Malik Tillman 5


Tillman kwam pas na bijna een kwartier spelen in het stuk voor, toen hij net niet genoeg ruimte had om van dichtbij op het goal van Dortmund te schieten. Het was echter duidelijk dat de jonge PSV'er het zeer lastig had als linksbuiten tegen BVB. Tillman was na rust meer van waarde op het middenveld, toen hij de plek innam van de gewisselde Til en Hirving Lozano als linkeraanvaller fungeerde.

Ook Malik Tillman kwam er niet aan tegen Dortmund.

Hirving Lozano 6


"Vorige keer heb ik Bakayoko extra rust gegeven. Nu wil ik met een extra middenvelder spelen om Dortmund pijn te doen. Moeilijk besluit? Nou goed, je spreekt met je staf en je kijkt wat met je beschikbare spelers voor deze wedstrijd de beste opstelling is", legde Bosz voor het duel bij RTL7 uit waarom Lozano op de bank begon. Omdat Til dramatisch speelde, kwam de Mexicaan er in de rust alsnog in en ging Tillman verder op het middenveld. Lozano raakte al snel de paal en toonde zich nadien diverse keren gevaarlijk voor het doel van Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin deze cijfers

13 maart 2024 om 23:01

Ja klopt een 3 is veel te hoog voor Til. Leek echt helemaal nergens op wat hij aan het doen was.

13 maart 2024 om 23:19

Til deed inderdaad helemaal niks goed. Zelfs druk zetten waar hij normaal goed in is ging niet. Echter zijn buiten Til de cijfers veel te laag. Lozano viel erg goed in, Dest en Bakayoko dreigend. Schouten was veel beter dan dit cijfer, etc.

14 maart 2024 om 07:13

Moetnogtanken

Lozano viel erg goed in?

Dreigend kan ik inkomen… maar als je gaat schieten wanneer je moet passen en gaat passen (waarvan niets aan komt) wanneer je moet schieten dan is t eigenlijk slecht!

13 maart 2024 om 23:02

Zeer overdreven inderdaad. Als die bal van Luuk er in was gevallen en het net iets anders viel hadden ze allemaal +2 punten gehad. Een 4.5 voor Boscagli? Waarom precies? Beetje provocerende cijfers naar mijn idee.

13 maart 2024 om 23:15

Hoe durf je dat nog te vragen over Boscagli? Heb je wel gekeken? Die heeft de 2de helft elke lange bal ingeleverd. Zeker 10/15 keer de bal verspeeld in de opbouw en het ging maar door

13 maart 2024 om 23:18

Knap hoor, met een passnauwkeurigheid van 82%. sterker nog: meeste aangekomen passes (60) van iedereen op het veld. Het werd de 2e helft wat opportunistischer om zo een stationnetje over te slaan, dus dan wordt je nauwkeurigheid wat lager; maar ik vond het echt allerminst slecht.

14 maart 2024 om 07:58

Je hebt zelf de wedstrijd niet gezien, zo lijkt het. Juist heel veel van die lange ballen kwamen aan, waardoor PSV in de tweede helft ook veel makkelijker richting het doel kon voetballen.

13 maart 2024 om 23:05

Vond Tillman opzich nog wel aardig spelen. Best laag cijfer

Veel te hoge cijfers. Met name voor de Jong die met afstand de slechtste was samen met Til.

13 maart 2024 om 23:00

Je vergeet Dest. Rampzalig. Zoveel balverlies op cruciale momenten.

13 maart 2024 om 23:52

Werd het eerste half uur ook voortdurend overlopen door Malen wat wel tot een handvol serieuze mogelijkheden heeft geleid. Het mag nog een wonder heten dat je mede door die Dest niet 2-0 of 3-0 achter staat na het half uur..

Hoe kun je Bakayoko een 6 geven?!

13 maart 2024 om 22:59

Bakayoko 6??? Eerder een 4, echt helemaal niks gecreerd en niemand voorbij gekomen

Wat een onzin cijfers, Schouten bijna geen fouten, een 5.5.... Teze speelde ook erg sterk.

14 maart 2024 om 08:16

Maar Schouten wordt op die plaats gezet omdat hij verdedigend meer zekerheid moet bieden dan Ramalho. Vervolgens verliest hij 3 van de 4 lucht duels en 3 van de 6 grond duels. Ook stond hij regelmatig te ver van de man. Dat zijn toch de punten waar je een cv op beoordeelt.
Zijn passing was bijna perfect, als je dat dan zo optelt had je hem beter op het middenveld kunnen posteren, dan was je veel meer aan voetballen toegekomen.

Haha wie neemt dit serieus, wat een paar belachelijke cijfers hierzo

14 maart 2024 om 00:18

deze cijfers zijn nooit op iets gebaseerd, het is beter als Voetbalzone dit onderdeel schrapt want ze maken zichzelf alleen maar belachelijk

Hoezo Schouten een 5,5?
Die speelde toch een prima pot??

Luuk mag een 3 krijgen

Niet dat de rest goed was hoor. Maar het is voor PSV hopen dat Lang snel terug is. Lozano geeft zelden een voorzet en als er maar een gaatje is schiet hij direct op doel. Hoe onmogelijk de hoek ook is. Zo'n speler ben je liever kwijt dan rijk.
Tweede helft zat er meer in, maar er werd gewoon te haastig geschoten op doel. Zonde want met wat meer rust had je zeker gescoord. Dit Dortmund was te kloppen over 2 wedstrijden. Jammer dat ze het niet gered hebben.

13 maart 2024 om 23:02

Toch ontstond er veel meer toen Lozano erin kwam en Til eruit ging. Tuurlijk is hij soms beperkt, maar zet hem langer tegen Sule en je krijgt resultaat. Blunder van Bosz.

13 maart 2024 om 23:03

Dat denk ik niet hoor, het lukt hem al het hele seizoen niet. Dat het beter gaat draaien heeft meer te maken met dat Til eruit werd gehaald.

13 maart 2024 om 23:07

Tilman heeft ook voldoende snelheid en kan een mannetje uitspelen. Ik zie niet in waar de blunder vandaan komt. Tilman speelde gewoon een slechte wedstrijd op linskbuiten. Dat kan je van tevoren niet zien aankomen.

Er ontstond inderdaad wel wat met Lozano. Maar je hebt er weinig aan. Want het is naar binnen kappen en schieten. 1 bal was wat gevaarlijk op de paal. De rest was vrij slecht geschoten. Volgens mij heeft hij maar 1 voorzet gegeven. Al met al heb je er dus niks aan.

Vooral aan het einde moet je de ballen erin pompen. Met 2 spitsen en een andere buitenspeler die sowieso in de 16 staan. Heb je meer kans op een goal dan schieten van afstand met een volle 16.

13 maart 2024 om 23:21

Til was echt onzichtbaar, Lozano is altijd wel aanwezig, maar wat Juvedeef al zegt , is hij veel te veel bezig met zelf proberen te scoren. Maakt foute keuzes , wil er de Lozano show van maken.

Til een 3, das nog hoog. Heeft echt niets goeds gedaan. Nadat lozano erin kwam en tillman centraal stond, liep het ineens beter. Nu nog eens wat vaker schieten.

13 maart 2024 om 23:10

Wat was die matig ja. Komt gewoon tekort en kun je alleen inbrengen tegen moegestreden elftallen…

Vind de cijfers nog hoog. Veerman vond ik echt heel erg tegenvallen, lijkt alsof deze wedstrijd net wat te vroeg kwam. Saibari werd flink gemist..

Ben het wel eens met de cijfers die zijn uitgedeeld op de Jong en Veerman na. Die hadden van mij nog wel een lager cijfer mogen ontvangen.

Echt totaal niet mee eens. PSV heeft weliswaar verloren, maar een aantal spelers hebben me echt kunnen bekoren. Boscagli en Veerman vind ik gewoon goed. Dest vond ik verschrikkelijk. Zo voorspelbaar, altijd maar naar rechts. Dat kan toch niet als linksback, zo stijf rechts zijn? Gewoon trainen!

Ik snap die Lozano niet
Staan er twee koppers erin en wat doet hij? Gewoon schieten op goal. Idrissi gaf ze vorig jaar bij Feyenoord voortdurend goed. Erg dom
Jammer tweede helft goed gespeeld

Bakayoko een 6 ? Dat moet dan op basis van wat acties in de 2de helft zijn geweest. Eerste helft amper iets gecreëerd en o keer langs zijn man en 1 rolletje wat je niet eens een schot kon noemen. Luuk verdiend een 3. Als je zo n grote kans weet te missen …

Wat een bullshit deze cijfers. Mauro was niet best, maar in de eerste helft juist één van de betere. En Bakayoko een 6? Het moet niet gekker worden.

Zijn dit de cijfers van Willy of van René? Zeker is dat ze veel te hoog zijn. Die van De Jong bijvoorbeeld, onvoorstelbaar

Kansje voor Luuk hoor laatste minuut..

Wie heeft deze cijfers gegeven die mag echt efkes naar de pearle of hans anders pff!

Ik vond Tillman de 2e heldt best goed. Veerman viel me wel erg tegen. Deze cijfers snap ik overigens alleen obv de 1e helft. De 2e helft erbij nemend vind ik ze wat streng.

Die cijfers zijn neem ik aan op basis van alleen de eerste helft? Belachelijk.
PSV draaide in de tweede helft alle statistieken om tov de eerste.

Bakayoko en Dest een 6 en dus bij de hoogste van het elftal? Heeft de man die de cijfers geeft met zijn ogen dicht gekeken?

Ajax de enige overgebleven Nederlandse club die nog Europees speelt..🤣🤣🤣

Beetje waan van de dag deze cijfers… was prima niveau, maar met name til was zeer matig ja.

Bij Voetbalzone kijken ze denk ik maar 1 helft, man man man wat een kansloze cijfers dit. De gast die deze cijfers geeft, moeten ze meteen eruit gooien. Tweede helft gewoon alle spelers een hele dikke voldoende, Boscagli, Schouten als uitblinkers.

14 maart 2024 om 14:27

Dan is dit toch prima ingeschat? Sommige spelers zelfs veel te hoog zoals Luuk. Wat betreft Schouten en Boscagli, in de eerste helft duidelijk laag, de tweede helft was wat beter dus dan kom je uit op een 4,5 en 5,5.

14 maart 2024 om 14:34

Het eerste half uur was slecht van het hele team, maar het laatste uur haalde iedereen een dikke voldoende. Dan kom je alsnog niet uit op een 4,5 en 5,5. Beiden meer richting de 6,5.

14 maart 2024 om 15:45

Nouja de eerste helft was het wel erg zwak van Schouten en Boscagli. Ze staan er als voetballende verdedigers maar er kwam niks uit. Dat kan je best met een 3 beoordelen. Tweede helft dan een 7 of 8 en dan kom je gemiddeld uit op een 5 of 5,5. Dortmund heeft in de tweede helft ook nog wel enige kansjes gehad op een tweede, dat mag je een centrale verdediger ook aanrekenen.

Siri, wat is 'scorebordjournalistiek'?

De slechtste spelers waren in mijn beleving Tillman (heel veel balverlies), Til (heel veel balverlies) en De Jong (kwam niet in het stuk voor en miste in slotminuut enorme kans). Beste PSV-ers waren Benitez en Teze.

Ik snap niet dat mensen zo negatief zijn over Dest.. die man rent de hele wedstrijd, heeft rust aan de bal en had verdedigend ook af en toe belangerijke momenten.

Het probleem is gewoon dat men in de Eredivisie makkelijk aan kop staat, terwijl die competitie echt het zwakste in jaren is. Het verbloemt een hoop. Dan haal je met een hoop mazzel de laatste 16 in de CL en is men louter positief. Ik zie nog heel veel zwakke plekken bij PSV waar ze wat aan moeten doen als ze willen groeien. De verdediging is niet veel beter als 2 seizoenen geleden. Dit zag je ook aan het belachelijke aantal tegendoelpunten in de groepsfase. De Jong is ideaal in de Eredivisie, maar je ziet dat geen enkel team in de CL met zo’n spits speelt. Niet meer van deze tijd. Gebruik hem lekker als pinchhitter. Haal een beweeglijke spits met een functionele techniek, die ook snelheid heeft. Je spel wordt dynamischer. Til nooit mee gebruiken in de CL. Het gaat te snel en dat zag je werkelijk aan alles. Wil je volgend jaar een rol van betekenis spelen zal je moeten investeren, anders lig je er met de groepsfase al uit.

Classic NL. We moeten wel ff winnen van een team met 3x de begroting van PSV. Zo niet, is iedereen slecht..

Naar mogelijkheden heeft PSV echt een topprestatie geleverd

Na die vreselijke "opiniestukken" van Victor Zegers vind ik dit wel een nieuw dieptepunt. Ik zal echt niet zeggen dat PSV nou geweldig was, maar dit was een achtste finale in de Champions League en PSV was zeker niet kansloos. Dan is het echt bullshit om 7 van de 11 spelers een onvoldoende of zelfs een hele diepe onvoldoende te geven. Dit is puur reacties uitlokken met provocerende cijfers.

13 maart 2024 om 23:47

Nou, om reeel te zijn, dit was wel een wedstrijd in de CL, maar beide teams zijn niet van CL niveau. Twee middelmatige teams in Europa. Dortmund staat 4e in DLd en psv is zelfs dus nog een stukje minder. Een waardeloze 1e helft en de spelers die het verschil zouden moeten maken waren er vandaag niet en hebben Europees niet laten zien dat het toppers zijn, Bakayoko, Tillman, Veerman…

14 maart 2024 om 00:04

Dortmund staat 9 van de laatste 12 seizoenen in de knock-out fase van de CL en is vrijwel stadaard top-3 in de Bundesliga (3e/4e competitie ter wereld). Dat vind jij een "middelmatig team in Europa"? Doe even normaal hahah.

14 maart 2024 om 00:40

"maar beide teams zijn niet van CL niveau"

Toch knap dan dat Dortmund dit seizoen eerste is geworden in een poule met PSG, Milan en Newcastle United.

Bakayoko een 6??? Waar heeft die dat aan verdiend. Wat mij betreft iedereen een dikke onvoldoende, behalve Benitez en Schouten en eventueel veerman.

Dortmund zorgde er telkens voor dat de goede voetballers van PSV de bal niet konden krijgen en dat ze daardoor Til wel moesten aanspelen. Daarna met 2 man er bovenop om de bal weer te veroveren. Til kwam nooit in zijn kracht. Hopelijk heeft Twente gister niet gekeken 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren