Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Gerrard kan trainerscarrière nieuw leven inblazen in Engeland

Laatste update:

Steven Gerrard is de belangrijkste kandidaat om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Leicester City, schrijven diverse Engelse media. De voormalig middenvelder zit sinds zijn ontslag bij Aston Villa vorig jaar oktober zonder club. Bij de degradant uit de Premier League moet hij als opvolger dienen van Dean Smith, die de honneurs tijdelijk waarnam nadat Brendan Rodgers door Leicester op straat was gezet.

Gerrard begon zijn trainerscarrière in de jeugd van Liverpool, waarna hij in 2018 de overstap naar het Schotse Rangers maakte. In 2021 werd hij landskampioen met de Schotse topclub, wat hem een transfer opleverde naar de Premier League. In zijn eerste seizoen als manager van Aston Villa eindigde Gerrard met de club op de veertiende plaats. In het afgelopen seizoen ging het veel slechter, waardoor Gerrard in oktober op straat werd gezet.

Het is niet bekend of Gerrard het zelf ook ziet zitten om bij Leicester aan de slag te gaan. The Foxes degradeerden afgelopen seizoen op de slotdag van de Premier League naar het tweede niveau door een minimale zege van Everton op Bournemouth. Scott Parker, die dit jaar na een kort dienstverband bij Club Brugge de zak kreeg, is een andere naam die valt op de burelen van het King Power Stadium. Hij was eerder werkzaam bij Bournemouth en Fulham.

De naam van Gerrard werd onlangs al in verband gebracht met Leeds, dat net als Leicester afzakte naar de Championship. Leeds begon afgelopen seizoen met Jesse Marsch aan het roer, maar hij werd in februari ontslagen vanwege de slechte resultaten. In mei moest ook zijn opvolger Javi Garcia voortijdig vertrekken, waarna Allardyce aangesteld werd als interim-manager. Onder hem wist Leeds slecht één punt te pakken in vier wedstrijden, waardoor de eerste degradatie uit de Premier League sinds 2004 een feit werd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou ik doen als Gerrard zijnde, lekker even buiten de grote schijnwerpers werken en zo zelf ook groeien als trainer. PL was duidelijk een niveautje te hoog voor hem.

9 juni 2023 om 09:32

Toch zal er verwacht worden dat hij direct promoveert als hij bij Leicester begint.. Er ligt wel degelijk druk achter volgend seizoen bij Leicester.

9 juni 2023 om 09:36

Als ze dat daadwerkelijk verwachten kunnen ze wel eens bedrogen uit gaan komen. Ik denk dat er ook een aantal sleutelspelers gaan vertrekken en je haalt er niet zomaar vergelijkbare kwaliteit voor terug als je Champ speelt. Plus dat er natuurlijk meerdere kandidaten zijn voor promotie. Alsnog denk ik wel dat het goed is voor Gerrard om nu eerst een niveau lager te gaan werken, heeft nog tijd genoeg om zich te ontwikkelen.

9 juni 2023 om 09:51

Ja vanuit de championship promoveren is ook niet zomaar gedaan natuurlijk, misschien een te snelle aanname van mijn kant. Gerrard heeft mij wel de gun factor dus hopen dat lukt! Je ziet aan bijvoorbeeld Kompany dat niet alles in één keer goed hoeft te gaan om uiteindelijk een stijgende lijn te pakken!

9 juni 2023 om 09:52

Gerrard was al drie jaar trainer bij de Rangers. Heeft al min of meer zonder echte grote druk gewerkt. Denk dat hij net als Lampard gewoon niet geschikt is als trainer.

9 juni 2023 om 10:02

Is dat niet een beetje te snel je conclusie trekken? Hij heeft met de Rangers gewoon goed gepresteerd. Zowel nationaal als Europees.

9 juni 2023 om 10:03

Ja dat kan ook hoor, maar hij heeft natuurlijk wel iets laten zien bij Rangers. Doet me wel weer denken aan al die mensen die Lampard en Gerrard op voorhand een grote toekomst als trainer zagen hebben omdat ze zulke grote spelers waren. Leuke discussies toen.

Dit is toch gewoon enkel op basis van de naam die hij heeft. Is als trainer bij Villa echt faliekant mislukt. Kijk wat Emery met hetzelfde spelersmateriaal heeft bereikt. Gerrard en Lampard zitten allebei in hetzelfde schuitje; het waren absolute grootheden als voetballers en teren daar nog steeds op.

9 juni 2023 om 10:01

Gerrard heeft het als trainer bij de Rangers anders uitstekend gedaan.

9 juni 2023 om 10:03

Ja blijkbaar als het een keer lekker niet loopt heb je het niet in je.

9 juni 2023 om 10:09

Zie de reactie van Jerremias hieronder. Een zwaluw maakt nog geen zomer he. Hij is één keer kampioen geworden met Rangers in het jaar waarin Celtic na jaren de SPL te hebben gedomineerd een historisch slecht jaar draaide. Hij is ongeslagen kampioen geworden, dat wel, maar z'n eerste grote test bij Villa is het grandioos mis gegaan. Laten we ook niet vergeten dat hij daar een fantastische selectie tot zijn beschikking had.

9 juni 2023 om 11:06

nou nou uitstekend??
was meer het falen van celtic zou ik bijna zeggen.

europees stelde het weinig voor.
dan vind ik het knapper wat gio destijds bij rangers heeft neergezet.

9 juni 2023 om 11:28

Meer dan 100 punten, 32 overwinningen, 6 gelijke spelen en 0 nederlagen. Had echt niks met falen van Celtic te maken.

9 juni 2023 om 13:11

Gerrard is wel iets beter dan Lampard, dat is de allerslechtste coach die ik in de Premier League heb gezien sinds Frank de Boer. Gerrard heeft het bij Rangers wel leuk gedaan. Alleen ja, als je met Aston Villa nipt degradatie ontloopt en nu ziet dat Emery met bijna hetzelfde spelersmateriaal opeens Europees voetbal haalt, dan heb je het wel heel slecht gedaan.

Onlangs een interview gezien met Leander Dendoncker, die bijna letterlijk zegt dat Gerrard een zeer zeer matige coach is. Terwijl hij onder Gerrard wel meer minuten maakte dan onder Emery.

9 juni 2023 om 19:27

En wat maakt Gerrard zo slecht dan volgens Dendoncker? Ik ben wel benieuwd naar onderbouwing van Dendoncker.

Clubs blijven maar op basis van de voetballers die ze waren mensen als trainer aanstellen. Een goede speler maakt nog geen goede coach. Je ziet het in Nederland met de Boer, van Basten, Cocu etc. In Engeland nu met Lampard en Gerrard. Italie met Gatusso. Er zijn uitzonderingen zoals Zidane en Guardiola maar over het algemeen zijn de beste trainers als voetballer geen hoogvliegers geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren