Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steun voor Denswil: 'Ik heb hem gevraagd weer kampioen met Ajax te worden'

Laatste update:

Stefano Denswil leek bij Ajax de opvolger van Niklas Moisander te gaan worden, maar het is allemaal iets anders gelopen. Ajax heeft besloten om Moisander aan zijn aflopende contract te houden en Denswil kreeg een transfervrije status. De verdediger heeft met Club Brugge een nieuwe werkgever gevonden en zal zijn transfer naar de Belgische topclub maandag afronden.

/

Moisander was de eerste die Denswil een berichtje stuurde na zijn transfer. "Dat waardeer ik heel erg", zegt de mandekker in gesprek met De Telegraaf. "Niklas wenste me heel veel succes in Brugge en zei te weten dat ik het kon. Ik heb hem gevraagd weer kampioen met Ajax te worden. Zoals ik dat met Club Brugge hoop te doen."

Moisander en Denswil speelden bij Ajax op dezelfde positie en Frank de Boer vindt eerstgenoemde de betere speler. De 21-jarige Denswil kwam mede daardoor niet verder dan 22 competitiewedstrijden in de Eredivisie; dit seizoen deed hij maar een keer mee.

Ajax maakt een fout met Stefano Denswil

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Transfervrij vind ik vreemd, denk niet dat Denswil de echte top zal halen maar het is geen slechte verdediger. Had hem nog een paar jaar een contract gegeven als opvolger van Moisander. Zoveel goede verdedigers zijn er nou ook weer niet te halen voor Ajax.

5 januari 2015 om 09:26

Hij wilde zelf niet bijtekenen. Wel eerst even info verzamelen voordat je naar Ajax wijst

5 januari 2015 om 10:15

Maar waarom niet bij Ajax bijtekenen? En vervolgens naar Brugge gaan? Als hij vorig jaar gewoon had bijgetekend was hij nu basisspeler geworden en was Moisander vertrokken. Maar door die slechte zaakwaarnemer zit ie bij Brugge... niet echt een stap vooruit.

5 januari 2015 om 10:25

Wat een onzin.....
Welke garantie kreeg hij dan als hij zou bijtekenen? Je doet alsof het een uitgemaakte zaak was dat als hij bijtekende hij van een basisplaats verzekerd was en Moisander zeker weten zou weg gaan.
Die jongen wou gewoon een bepaald perspectief hebben en Ajax kon of wou hem dat niet bieden. En dat is niet lullig naar Ajax toe bedoeld oid!
En waarschijnlijk kon die Belgische club hem wel een bepaald perspectief bieden. En was de stap makkelijker door dat Ajax hem een transfervrije status heeft gegeven...

5 januari 2015 om 10:38

Ajax kan niemand de garantie bieden op een basisplaats. Spelers moeten zichzelf altijd bewijzen. Maar als hij had bijgetekend had Ajax vorig jaar waarschijnlijk Viergever niet gehaald en was de kans op minuten aanzienlijk groter geweest. Die zaakwaarnemer heeft het gewoon heel slecht gespeeld en Ajax heeft hiermee duidelijk gemaakt naar alle zaakwaarnemers dat ze niet moeten f*cken met Ajax.

5 januari 2015 om 10:56

Nou zijn toch echt jou woorden die zeggen dat als hij had bijgetekend dat hij nu een basis plaats had gehad.....
Los daarvan is het het goed recht van die jongen en zaakwaarnemer om voor Denswil op te komen.
En vind het ook wel veelzeggend dat hij voor een club als Brugge kiest. Toont wel de realiteitszin aan van die jongen en zaakwaarnemer...
En dat jij dat wil betitelen als fucken met Ajax zegt ook wel genoeg...!

5 januari 2015 om 12:23

Dit zijn typisch van die Raiola achtige praktijken. Alleen maar spelletjes spelen om het maximale voor de speler en de zaakwaarnemer eruit te wringen. Terwijl Ajax aan het lijntje wordt gehouden. Ajax moet ook ver van te voren inplannen of zo'n jongen de komende jaren onder contract staat of niet. Voor Ajax is dat uiterst vervelend wanneer ze geen duidelijkheid geven terwijl Ajax al lang de intentie had getoond om verder te willen. Als hij dan niet tijdig schakelt omdat meneertje een garantie op speelminuten wil hebben dan moet hij daar maar de gevolgen van accepteren, maar ik vind het uiterst dom.

5 januari 2015 om 12:56

Wel degelijk een stap vooruit. Hij is bij Burugge als het goed is gehaald voor de basis. Brugge is daarnaast redelijk dicht bij huis en een mooie stad. Ik denk dat hij wel prima kan aarden bij deze club en uiteindelijk wel weer een nieuwe stap omhoog kan zetten. Wie weet haalt Ajax hem wel over een a twee jaar terug, zoals Ajax dat in het verleden ook deed bij R.de Boer en Lindgren.

5 januari 2015 om 16:42

Afcavosje, daar ben ik ook blij mee! Lui als Raiola, Haatrecht en al die andere ratten. Maken geen dienst uit bij Ajax, het is graag of niet en daar sta volledig achter.

5 januari 2015 om 09:30

Heb je zijn situatie wel gevolgd?

Ajax gaf hem een contract maar hij wou (nog) niet tekenen, enkel en alleen als het duidelijk was hoe zijn toekomst er zou uit zien. En daar heeft Ajax de fout gemaakt door vast te houden aan Moisander en was daar nooit duidelijk over.

Dit hadden ze allemaal kunnen vermijden door Denswil deze zomer te laten weten dat Moisander in de winter/zomer zou vertrekken en dat hij het dan zou overnemen.

Moisander is zo slecht, hoort niet in de basis thuis.

5 januari 2015 om 09:38

Denswil is nog slechter! Zijn handelingssnelheid is zijn grootste zwakte. Daarnaast is zijn inspeelpas ook niet de zuiverste. Bij Jong Ajax maakte hij ook steeds kinderlijke fouten. Daarnaast heeft hij Frank de Boer op trainingen nooit kunnen overtuigen dat hij beter (minder slecht) is dan Moisander.

5 januari 2015 om 09:50

Wat lul je allemaal. Het gaat tegen de principes van Ajax in om een redelijk oude speler met een aflopend contract te houden en een talent te laten gaan. Als Sighortsson niet was geblesseert dan zat Milik nu nog op de bank het is moeilijk om een basisplaats te krijgen als de coach geen vertrouwen in je heeft. Denswil is genaaid door Ajax terwijl hij zich altijd keurig opstelde en wachtte op een kans die hem maar niet gegeven werd.

5 januari 2015 om 10:08

@cojw,

Denswil is op dit moment gelijkwaardig aan Moisander terwijl Moisander veel ouder is en echt niet meer beter wordt.
Dit is weer een gemiste kans van Ajax !

5 januari 2015 om 12:25

Wat lul je allemaal? Gelul maar werkelijkheid.
Frank de Boer is de beste trainer van Nederland en dan zullen een aantal buitenstaanders het beter zien. Grappig.
Denswil speelde weinig waardoor hij weinig fouten kon maken!

5 januari 2015 om 13:19

Ja ik heb zijn situatie gevolgd, snap niet dat mensen zo slecht lezen. Er staat: had hem een contractverlenging aangeboden als opvolger van Moisander. Dus dat betekent hem inderdaad een kans bieden als Moisander weggaat. Als hij het dan zelf verprutst kun je hem altijd nog verkopen. Snap dat Ajax geen spelletjes met zich wil laten spelen maar vind het gewoon zonde dat zo'n jongen gewoon voor nop de deur uitloopt naar een club als Brugge.

5 januari 2015 om 18:52

Gaalmeister,
ik denk dat je Club toch een beetje onderschat. Gewoon een topclub dat ook in NL voor de titel zou spelen, hebben trouwens sinds augustus niet meer verloren(!). Ze hebben hoogste winstpercentage dacht ik. Ook staan ze in de top 5 best scorende ploegen in Europa, waar PSV ook tussen staat!

Jammer dat Denswil het niet kon opbrengen om te vechten voor zijn plek binnen het eerste van Ajax.

Hoop voor hem dat hij een mooie tijd tegemoet gaat in België.

5 januari 2015 om 09:41

Dat noem ik niet opgeven, maar gewoon aan het lijntje worden gehouden door Ajax. Ik weet niet waar die Overmars de laatste tijd mee bezig is. Moisander gaat weg in de zomer (gaat niet bijtekenen) en dan wie hebben ze dan? Da jongetje van PSV dat net komt kijken. Slechte zaak voor Ajax, kreeg naar mijn mening ook te weinig kansen.

5 januari 2015 om 09:48

Viergever?

5 januari 2015 om 10:05

Viergever is nog slechter dan moisander

5 januari 2015 om 10:24

Ik denk dat hij Bazoer bedoeld, maar Bazoer is geen centrale verdediger. Bazoer is een echte cvm

Lekker in Brugge ploppen dan? Daar komt kabouter Plop tenslotte vandaan.

Maakt wel een goede keuze met Brugge vind ik. Is de top van Belgie en hier kan hij zich beter doorontwikkelen dan bij Ajax waar hij in een erg onervaren en onzeker centrum zou staan met Veltman, dat blijkelijk niet werkt. Ajax kies duidelijk voor Veltman boven Denswil en houd in ieder geval de eer aan zichzelf in de onderhandeling die Denswil naar zijn hand wilde zetten. Ieder zijn goed recht en hoop voor Denswil dat hij slaagt in Brugge.

Voor beiden partijen is dit denk ik ook de beste oplossing. Denswil is op dit moment gewoon niet goed genoeg. En Ajax heeft niets aan een speler die geen genoegen neemt met de bank of zelfs in Jong Ajax te zitten. En gezien zijn leeftijd is het goed voor zijn ontwikkeling als hij regelmatig gaat spelen op enig niveau.

Wel is het verstandiger dat Ajax nu al een vervanger voor Moisander moet aantrekken. Aangezien Moisander toch gaat vertrekken in de zomer. Een verdediger van niveau wat Ajax nastreeft loopt hier toch niet rond. Dus het zal wel uit het buitenland gehaald moeten worden. Of kunnen zij het intern oplossen?

In ieder geval kan de betreffende speler zich rustig aanpassen aan het team. Dan heb je er volgend jaar er optimaal profijt ervan.

Vreemd wat er allemaal rondom deze speler gebeurd en geschreven is, ik geloof niet dat deze speler een basisplaats heeft geeist tijdens de onderhandelingen. Winnie Haatrecht is niet gek hij weet als geen ander hoe het bij ajax in elkaar steekt, was zelf notabene zelf n product uit de ajax opleiding. Het is als product van een jeugdopleiding best moeilijk om een miljoenen aankoop die ook nog eens de aanvoerder is uit de basis te spelen. Wetende dat ie aanvoerder graag wilt vertrekken naar het buitenland en dus ook nog geld kan opbrengen, dus is het van belang dat die aanvoerder moet blijven spelen om in de etalage te blijven voor geinteresseerde clubs.
Denswil zit al n tijdje bij de A selectie en ik kan me niet voorstellen dat de technische staf hem nu opeens niet goed genoeg voor Ajax1 vind, tot die conclusie hadden ze al veel eerder kunnen komen,ze wilde hem zelfs verlengen destijds.
Op mij maakt Denswil het laatse half jaar geen sterke indruk,het begon al einde van vorig seizoen maar de technische staf wilde toch n contract verlenging.
Het is ook tegenstrijdig dat hij in deze transferwindow niet naar Feyenoord en PSV mag,wat kan Ajax het nou schelen waar Denswil naar toe gaat, hij is toch niet goed genoeg voor Ajaxi?
Het zou ajax pas echt groter maken als ze zouden zeggen tegen Denswil: Jammer dat we afscheid van elkaar nemen maar succes in je verdere carriere bij jouw nieuwe werkgever waar en welke dat ook mocht(en) zijn!!!
Wat ik zakenlijk wel verstandig van Ajax is betreft de doorverkoop percentage,zie Luis Suarez(naar barca)

Volgens een Belgische voetbalsite zou Denswil een contract gehad hebben bij Ajax, waarbij automatische de optie werd gelicht dat het verlengd zou worden wanneer hij x aantal wedstrijden bij de A-kern had gespeeld.

Hij suggereert daarom dat ie niet aan spelen toe kwam.

Is daar iets van aan? Ik zou het wel raar vinden, zo'n contract.

5 januari 2015 om 11:32

Klopt, daar wil een club mee voorkomen dat een speler als hij goed speelt in het eerste( dus dan ook omdat hij goed speelt automatisch een aantal wedstrijden), weg gaat bij de club op het moment dat hij echt doorbreekt.

Is bij Denswil geen sprake van, sterker nog hij wilde toch al weg als hij niet regelmatig in de basis stond.
Je plek moet je verdienen, als hij echt de beste op deze plek was had hij gewoon gespeeld.

Voetbalzone post de laatste tijd wel veel over Ajax

5 januari 2015 om 16:49

Fey jan, ja het is de grootste club van Nederland. Daar is altijd veel nieuws over, maar het is geen verplichting om op Ajax artikelen te klikken.

Ik heb het idee dat het Technisch Hart altijd onder de kerstboom de langetermijnvisie uitstippelt. Vorig jaar was het ook in deze periode raak. Ze zijn eerlijk en zien in dat Denswil bij Ajax geen toekomst heeft, dan heeft het geen zin hem in dienst te houden. Hetzelfde geldt voor Duarte.

De vraag is nu vooral hoe het na de zomer (als Moisander weg is) in de verdediging moet, maar daarvoor heeft Ajax nog een half jaar om het op te lossen. Ik vind het wel netjes van Ajax dat ze Denswil de kans geven nu al weg te gaan (en dan ook nog transfervrij). Ze hadden hem ook kunnen houden om dan eventueel alsnog te proberen te verlengen in de zomer, maar uit deze actie spreekt veel duidelijkheid en overtuiging. Ajax heeft vast al een goed plan om de verdediging te versterken in de zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren