Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ster is doodongelukkig bij Saudi's en wil 800.000 euro per week opofferen'

Laatste update:

Jordan Henderson heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar de Premier League, weet de Daily Mail. De 33-jarige middenvelder zou doodongelukkig zijn in Saudi-Arabië en al na een halfjaar weer terug willen naar zijn geboorteland. Zelfs als dat hem zijn vorstelijke salaris en een gigantische belastingverplichting kost.

Henderson kwam afgelopen zomer op voorspraak van Steven Gerrard naar Saudi-Arabië. De 43-jarige manager, die Henderson nog kent van zijn tijd bij Liverpool, had toen net het roer overgenomen bij Al-Ettifaq.

Henderson moest net als Georginio Wijnaldum een van de sterren worden van een elftal dat een gooi moest doen naar de titel. Een half seizoen later is die ver uit zicht.

Al-Ettifaq staat namelijk achtste in de Saudi Pro League, ondanks de aanwezigheid van onder meer Moussa Dembélé, Demarai Gray en dus Wijnaldum en Henderson. Daarom is de positie van Gerrard gaan wankelen.

Dat is één van de redenen dat ook Henderson zijn opties overweegt. Ook zijn het Midden-Oosterse klimaat en de kritiek van de LHBTI+-gemeenschap een doorn in het oog voor de 81-voudig international van the Three Lions.

Een terugkeer naar Engeland heeft echter vooral financieel nogal wat voeten in de aarde. Dat komt niet alleen door Hendersons salaris – een slordige 800.000 euro per week – maar ook door zijn belastingverplichtingen.

Als hij al na zes maanden besluit te vertrekken, is de captain van Al-Ettifaq het land Saudi-Arabië namelijk zo'n acht miljoen euro belasting schuldig. Pas als Henderson twee jaar van zijn contract uitdient, wordt die belastingplicht kwijtgescholden.

Henderson speelde tot nu toe negentien officiële wedstrijden in dienst van Al-Ettifaq. Daarin scoorde de middenvelder nog niet, maar gaf hij al wel vijf assists. Wijnaldum kan wat dat betreft iets betere cijfers overleggen. De Nederlander, net als Henderson sinds afgelopen zomer speler van Al-Ettifaq, was goed voor zes doelpunten en drie assists in zestien officiële wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zullen genoeg ploegen in Engeland zijn die hem maar wat graag aan de selectie toevoegen. Dat hij z'n salaris in moet leveren en belasting moet betalen zal hem dan een zorg zijn lijkt me zo. Heeft bij Liverpool genoeg geld verdient.

7 januari 2024 om 12:30

Zou toch wel tekenend zijn als iemand bereid is zoveel geld te laten schieten en nu al terug wil nadat je alles hebt geregeld en de stap hebt gemaakt.

7 januari 2024 om 13:31

Welke dan? Veel te oud en nooit een bijzondere voetballer geweest.

Voetballers zijn soms net kleine kinderen, way had je verwacht. Met deze net niet namen kampioen te worden? En ik denk dat Henderson nooit daarnaartoe had moeten gaan, zelfde geldt voor Gerrard. En dan heb je al zoveel geld he, het is nooit gemoeg. Hebzucht.

7 januari 2024 om 12:22

Dat laatste vooral. Dat Evert Linthorst ooit ging die het viervoudige van een bruto VVV-salaris netto kon verdienen snap ik volkomen. Maar ik zie echt niet in dat je deze keuze maakt met tig miljoen op je bankrekening.
Ze kunnen letterlijk met een (half) weeksalaris mijn hypotheek aflossen waar ik 30 jaar 30% van mijn salaris aan moet afstaan.

7 januari 2024 om 13:26

Henderson zal wel veel verdiend hebben bij Liverpool, maar dit zijn natuurlijk volkomen doorgeslagen salarissen. Die zou daar op 2 jaar waarschijnlijk meer verdienen dan in zijn hele carrière.

Tja nu komen ze er pas achter hoe jet is en dan valt het allemeaal toch tegen en de resultaten ook dan maar weer zeuren dat je terug wilt. Zelfde als de hltbi weet je dat dat daar niet geaccepteerd word, en dan nu zeggen dat hij er niet tegen kan. Nee de dollar tekens waren veel te groot.

Haha. De LHBTQ+ gemeenschap is boos. Boo. Hoo. Hoo.

Je kiest voor een transfer naar Saudi- Arabie. Als die mensen je iets hadden geboeid had je de keuze niet meegemaakt. Lekker geld schrapen en nu de zakken zijn gevuld terug naar huis en net doen of je het allemaal toch wel belangrijk vond.

Moet-ie logischerwijs lekker zelf weten. Ik had ook de centjes gekozen. Maar wat een poppenkast joh.

7 januari 2024 om 12:45

Lezen blijft moeilijk. Hij gaat erop achteruit ipv vooruit. Als hij weg gaat.

7 januari 2024 om 12:50

En eerst verdiende hij veel dus heeft zijn zakken eerst gevuld.

7 januari 2024 om 12:56

Wat ik lees is dat hij 8M aan belasting moet betalen. En hij is daar nu 6 maanden met een loon van 800.000 per week is dat 19.2M. Heeft hij dus heel snel 11.2M verdiend.

7 januari 2024 om 13:01

Dat is toch ook precies hetgeen ik zeg. Hij heeft 11/12 miljoen geint en gaat nu weer met hangende pootjes terug.

Wel mooi dat je mij aanspreekt op niet goed lezen en het dan zelf ook niet doet.

7 januari 2024 om 13:23

Het is de Daily Mail jongens dat bestaat uit mensen zoals Valentijn Driessen.
Geloof er nou niet teveel van die onzin.

Als je denkt met een elftal vol met vergane glorie als Wijnaldum en matige spelers als Gray en Dembele die toevallig wat PL duels in de benen hebben een gooi te doen naar het kampioenschap kom je natuurlijk sowieso van een koude kermis thuis. Al Ahli, Al Nassr en Al Ittihad hebben natuurlijk een veel beter elftal. Henderson zelf kan zelfs voor de topclubs in de PL nog wel wat toevoegen, al is het maar in de breedte. Die zou waarschijnlijk graag met Mac Allister en Szoboszlai gespeeld hebben. Los van de bankrekening net als bij Benzema overduidelijk een teleurstellende overstap geweest

Hoe kun je Saudi Arabie straks 8 miljoen belasting verschuldigd zijn terwijl je in een half jaar tijd net iets meer dan 2 miljoen hebt verdiend?

7 januari 2024 om 12:35

Hij verdiend 8 ton per week he. Dus in 6 maanden tijd heeft ie ong 20 miljoen.

Het is toch ook om te lachen zeg. Iedereen is ongelukkig daar, goh wat verrassend, maar 6 mnd geleden was Arabie het nieuwe Walhalla....
Dit zal niet de laatste zijn...

Kom op man, zing voor dat bedrag het even uit. Ik zou voor dat salaris ook nog in de bak gaan zitten

Terug naar Sunderland zou mooi zijn

The Daily Mail is nou niet echt een betrouwbare bron dus wat moet je hier nou van zeggen ?

7 januari 2024 om 14:48

Echt he, ik zat te kijken in de reacties. Normaal als je Daily Mail ziet staan, staan er in de eerste 5 reacties al 3 van, onzin is Daily Mail. Nu lijken mensen zo graag te willen dat dit waar is dat dit pas na 20 reacties een keer een reactie is.

walgelijk gewoon , geef maar al die oliegelden aan het voetbal. Om van te kotsen

Ik vond het erg jammer toen hij vertrok bij Liverpool en ook erg vreemd. Had het bij hem nooit verwacht, want hij was totaal geen type om daar te voetballen omdat hij zich zo inzette voor bepaalde organisaties. Over de mensenrechten in dat land wist je van te voren al hoe het in elkaar zat. Allemaal leuk en aardig als je een dik salaris hebt, maar daar heb je weinig aan als je je niet gelukkig voelt daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren