Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stengs haalt schouders op: ‘Dat heeft bijna niemand van ons uitgesproken’

Laatste update:

AZ verloor zaterdagavond van Willem II, waardoor de Alkmaarders moeten vrezen dat de achterstand op Eredivisie-koploper Ajax oploopt. De Tilburgers wonnen in het AFAS Stadion met 1-3. Door een fraaie goal van Oussama Idrissi leidde AZ halverwege nog wel met 1-0, waarna Mats Köhlert, Vangelis Pavlidis en Mike Trésor Ndayishimiye na rust trefzeker waren. Het was voor AZ alweer de tweede competitienederlaag op rij.

Ajax kan AZ zondag met een zege op Sparta op zes punten zetten. De titelaspiraties kunnen dan ook voorlopig even de ijskast in, maar Calvin Stengs is daar duidelijk over. “Ik denk dat bijna niemand van ons heeft uitgesproken dat we voor het kampioenschap zouden gaan”, vertelt de aanvaller aan De Telegraaf. De linkspoot haalt zijn schouders op wat betreft de mogelijke zes punten achterstand op Ajax. “Wij moeten vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we snel weer eens gaan winnen.”

Ver esta publicación en Instagram

Wat een seizoen! ?? ? ??? ? ? 2-1 winst op PSV? ? 0-2 winst op Ajax? ? 1-3 winst op AZ? ? ? Willem II bleef zaterdag voor het zevende opeenvolgende Eredivisieduel ongeslagen; de langste reeks voor de Tilburgers op het hoogste niveau sinds 1999 (14 duels)? ? 2-1 ?? PSV? 3-3 ?? ADO Den Haag? 4-0 ?? Sparta Rotterdam? 0-2 ?? Ajax? 1-2 ?? sc Heerenveen? 0-0 ?? Fortuna Sittard? 1-3 ?? AZ? ? ? Willem II kwam tegen AZ even vaak na rust tot scoren als in de tweede helften van de vijf voorgaande competitieduels bij elkaar (drie keer)? ? Stand Eredivisie per 18 januari ????? ? 44 - 18 duels, Ajax? 41 - 19 duels, AZ? 36 - 19 duels, Willem II? 34 - 18 duels, PSV? 34 - 19 duels, Feyenoord? 33 - 19 duels, Vitesse? ? #willemII #eredivisie #tilburg #tricolores

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Want de tweede plaats willen we wel vasthouden.” AZ heeft vijf punten meer dan Willem II en drie punten minder dan Ajax. Stengs had het gevoel dat AZ vooral voor rust zijn niveau haalde. “We kwamen door een prima goal van Oussi op 1-0, maar vergaten vervolgens verder afstand te nemen. Het zat met het schot van Owen (Wijndal, red.) op de lat en die bal van mij op de paal ook niet mee. Ik dacht ’niks aan de hand’, zelfs niet toen zij in de tweede helft gelijkmaakten.”

Willem II trok het duel vervolgens naar zich toe en dat had volgens Stengs twee oorzaken. “We werden én slordig én we vergaten collectief druk te zetten. Daardoor konden zij lekker en vrijuit voetballen. Dat brak ons op. Ja, wéér een nederlaag tegen Willem II, de vierde op rij. Het is lang geleden dat ik van ze heb gewonnen.” De volgende wedstrijd van AZ is dinsdag uit tegen TOP Oss, in het kader van de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

De nederlaag van AZ had volgens aanvoerder Teun Koopmeiners niets met gemakzucht of onderschatting van de tegenstander te maken. "We weten dondersgoed dat we ons dat niet kunnen veroorloven en dat niet mogen uitstralen." Op de vraag of dit een wake-upcall is voor AZ zei hij: "We waren al wakker. We kwamen goed op voorsprong, dat is het scenario dat je wilt. Maar Willem II geeft niet op, dat is een hardwerkende ploeg. We hadden iets meer de controle moeten houden. We maken zelf de fouten, die kosten ons de kop. We hadden het negentig minuten lang moeten laten zien, maar de tweede helft lukte dat niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dit ook wel een zwakke uitspraak. Als je tweede staat met een relatief kleine achterstand op de nummer één moet je als doelstelling hebben om kampioen te worden. En dat hoeft natuurlijk niet in de media uitgesproken te worden, maar om nu zo gemakkelijk over een verliespartij heen te stappen...

19 januari 2020 om 08:07

Gisteren in het stadion hele wedstrijd op Stengs en Boadu zitten letten. Op 1 fantastische actie na van Stengs hebben ze beiden allebei helemaal niets laten zien. Boadu heeft elk duel verloren terwijl Stengs samen met de Wit voornamelijk aan het zwerven was.

19 januari 2020 om 08:37

En toch moest Stengs volgens velen zelfs in het Nederlands elftal. En Boadu moest maar de nieuwe spits van Oranje worden. Die Johan Derksen en iedereen die hem napraat toch.

19 januari 2020 om 08:55

Stengs is vooralsnog niet meer dan een samenvattingsvoetballer. Ik heb hem inmiddels meer dan 10 x live in actie gezien , en wat je zegt heel soms een geniale bevlieging maar vooral heel vaak slap en onnodig balverlies. Maar goed als je eenmaal in kamp Derksen ,Perez en de Boer zit en men heeft het alleen maar over je flitsen dan gelooft 80% van voetbal volgend Nederland dat je in het Nederlands elftal moet spelen.

19 januari 2020 om 11:02

Helemaal eens met jou. Stengs maakt het gewoon niet waar. Echter, wel de potentie.

19 januari 2020 om 08:08

@De Toekomst, precies! Verder meen ik me te herinneren dat Owen Wijndal direct naar de winst op Ajax wel degelijk sprak over meedoen voor het kampioenschap.

19 januari 2020 om 08:11

AZ heeft de doelstelling niet om kampioen te worden, dat gaat ook midden in het seizoen niet geëist worden. Dat zou ook heel naïef en schandalig richting de trainer geweest zijn. Je bent gewoon de 4e club van Nederland, die kan wel is 2e worden of 1e zoals in 2009 wanneer de concurrentie het laat afweten. Maar we moeten niet doen nu AZ met Stengs, Boadu, Koopmeiners en Wijndal opeens eens een sterkere selectie heeft dan PSV. Het zit in Eindhoven voornamelijk tegen in de hoofdzin met blessures en puzzel stukken die niet op hun plaats vallen. Anders zou PSV met gemak 2e worden, dat ik ook gewoon nogsteeds zie gebeuren.

19 januari 2020 om 10:39

Dat is ook de reden dat az geen kampioen gaat worden. Na de overwinning op Ajax hebben ze 100 procent zeker toch wel even in het koppie gehad van, wat als. Met uitspraken van eenhoorn en slot dat ze niet veel onder doen voor Ajax en kampioen kunnen worden. 2 speelrondes later is het gat weer terug. Nee geen schande, maar az is mentaal nog niet klaar voor de landstitel. Als je kijkt naar az, twente en feyenoord met hun icidentele titel deze eeuw dan lag het vooral aan een goede mix van oude ervaren Eredivisie spelers zoals Perez, boschker, wistgerof, n'kufo, kuyt, elia, botteghin, el ahmadi, etc. Dit az heeft vooral hele jonge spelers. Bedoel stengs en boadu zijn fantastisch, maar nog niet zo bepalend als n'kufo en kuyt destijds.

19 januari 2020 om 10:50

Nee, jou uitspraak is makkelijk en zwak. AZ is het seizoen niet met de doelstelling begonnen om voor het kampioenschap te gaan en heeft daar ook niet de mankracht voor. Maakt niet uit dat ze tweede staan, en een kleine achterstand hebben. Het seizoen is pas halverwege. Nu komt de periode aan van blessures en vormdip die voor een club als AZ minder goed op te vangen zijn dan een kampioensteam. Zal ook echt niet de laatste keer zijn dat AZ punten gaat “morsen”.

Kijk als ze nou tegen het einde van het seizoen zitten en op kleine afstand staan van de nummer 1, dan zal het wel raar zijn om niet het kampioenschap als doel te hebben. Maar voor nu is dat veel te voorbarig.

19 januari 2020 om 12:17

Dit is het verschil met een echte topclub en AZ. Minder hoge ambities en de fans vinden het ook wel prima dat dit gebeurd is.

19 januari 2020 om 16:20

De Toekomst. Lekker belangrijk toch, wat ze roepen in de media en/of niet roepen? Gaat erom hoe ze dit intern oppakken. Daar zal het best knallen. Maar daar doen die mediapraatjes en andere door mediatrainers en perschefs georganiseerde prietpraatjes echt niks aan af. Trouwens, los hiervan, jij gaat nu de Ajax (en Psv) maatstaf van het altijd moeten winnen en altijd voor de titel moeten gaan toepassen op een club als AZ. Dat snap ik niet. AZ is geen club als Ajax en Psv. Nog niet in ieder geval en daar zitten gewoon nog minstens 20 landstitels tussen, naar mijn smaak. Het is en blijft gewoon fundamenteel anders om bij AZ te voetballen, of bij Ajax/psv. Zelfs in een seizoen waarin PSV als een drol draait en AZ zeven punten meer heeft.

Vond zijn schot op de paal geweldig, zo slim ruimte gecreëerd en een absurde handelingssnelheid. Is hij een momentenvoetballer? Moet toegeven dat ik zelden volledige wedstrijden van AZ kijkt maar wanneer ik wel kijk zie ik hem altijd heerlijk het spel maken, strooien met passes en als hij op gang is, is hij moeilijk af te stoppen. Mocht hij zijn potentie waarmaken, staat Bayern/City op zijn voorhoofd geschreven. De 2 clubs die echt gebruik maken van spelmakers vanaf de flank.

19 januari 2020 om 08:16

Hij heeft zeker de potentie de absolute wereldtop te bereiken. Echter zit hij wel bij AZ, waardoor hij gewoon na Ajax of PSV zal moeten. Echter wil AZ niet verkopen aan deze clubs en gaan ze de jackpot vragen. Dus zal er een club als Schalke, Sevilla, Valencia etc voorbij moeten gaan komen. Ik vraag mij echter af of zij zoveel geld willen betalen voor een speler van AZ. De stap van de sub-top in Nederland naar de absolute wereld top is veel en veel te groot.

19 januari 2020 om 08:41

Het is een leuke speler. Maar de wereldtop? Nee joh. Laat hem eerst maar in de eredivisie 2 seizoenen lang consequent een speler zijn die bepaalt. En dan pas naar het buitenland. Maar de wereldtop?

19 januari 2020 om 09:52

Er staat toch heel duidelijk 'in potentie'. Dat lijkt mij geen verkeerde uitspraak als je ziet wat Stengs bij momenten laat zien. Hij moet daar inderdaad constanter in worden, bijvoorbeeld door dit 2 seizoenen lang in de Eredivisie te laten zien en zich daarna in het buitenland verder te ontwikkelen. Je weet wel zoals jezelf ook voor ogen hebt. Als dat goed gaat is de wereldtop niet uitgesloten. Echter is dat op dit moment ook geen zekerheidje.

19 januari 2020 om 08:42

Ik zie eerlijk gezegd geen potentiele wereldtop voetballer in Stengs, maar ik vind hem dan ook vrij overschat. Als je ziet dat een Sane op 19-jarige leeftijd Real Madrid kapot wist te spelen en een jaar later ook in de Bundesliga indruk maakte, om vervolgens bij City nooit onomstreden te worden zie ik het somber in voor Stengs die met regelmaat onzichtbaar is in de Eredivisie. Persoonlijk denk ik dat z'n plafond rond clubs als Bayer Leverkusen en Sevilla ligt, wat nog steeds een prima niveau is.

19 januari 2020 om 12:25

Mooi dat jij Sane noemt. En noem nu nog 2 anderen op? Waar speelde Frenkie? Zodra je bij Ajax niet over de middellijn struikelt ben je wereldtop. Hoeveel spelers hebben het gered. De Bazoers, Riedewalds, Tete van deze wereld waren allemaal potentiële wereld top. Ik zie meer in Stengs.

19 januari 2020 om 12:38

Ik heb helemaal niets met Ajax, dus al die spelers die je noemt heb ik geen mening over. Ik kan net zo goed Bergwijn noemen om het in Nederland te houden aangezien die regelmatig aangepakt wordt, laat Stengs eerst maar zulke statistieken noteren voordat hij in het Nederlands elftal thuishoort. Om het nog over City te hebben tot dit seizoen gold hetzelfde voor Mahrez, als een jongen die leidend was in het sprookjes kampioenschap van Leicester zich met moeite in de basis heeft gespeeld wat heeft Stengs daar dan te zoeken?

Az weer met beide beentjes op de grond.
En laten we hopen voor de talenten en hun ontwikkeling dat het hoogmoed waanzins complex van AZ hiermee ten einde komt.
Arne Slot gaf laatst aan dat hij niet begrijpt waarom spelers direct aan Ajax worden gelinkt als ze het een beetje goed doen dit terwijl het verschil 3 punten is in de ranglijst.
Nou meneer Slot het zijn er na vandaag waarschijnlijk 6!
Ajax is nog altijd een flinke stap omhoog en goed voor de ontwikkeling voor spelers die van AZ komen.
Ik snap natuurlijk dat AZ hoog gaat zitten in de boom bij interesse in hun spelers maar wie kent de kwaliteiten nog van Janssen, Jahanbakhsh en Guus Til nog?
Spelers die allemaal voor bedragen rond de 20 miljoen vertrokken en die nu allemaal moeite hebben met het niveau.
Voor de ontwikkeling van spelers is het nu eenmaal beter om eerst in de top van Nederland te spelen voor je de overstap maakt naar het buitenland.
Daarom hoop ik ook dat de grootste talenten waaronder Stengs en Boadu niet te snel vertrekken uit Nederland want dit zijn potentiële Nederlandse elftal spelers

19 januari 2020 om 10:47

Spelers als Stengs, Boadu, Koopmeiners, Idrissi zullen moeten leren omgaan met het spelen van wedstrijden onder druk. En dan niet een paar per seizoen maar elke week. Elke week moet winnen, moeten presteren anders staat er een ander klaar. Waar kan dat in Nederland? Precies, alleen bij Ajax. Maar daar komt Slot nog wel achter wanneer hij zelf trainer van Ajax wordt.

Dat is wel vreemd want ik heb de afgelopen weken toch aardig wat interviews gelezen van verschillende mensen binnen AZ dat ze toch wel erg dicht bij de top van Nederland zaten. Daar hoort dan toch ook wel een kampioenschap bij? Of in ieder geval de druk van het kampioen moeten worden? Maar juist als die druk er bij komt zakken ze gigantisch door het ijs. En daarom is het nog altijd gewoon een subtopper met een aardige lichting die zichzelf toch wat overschat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren