Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Steijn zou onder één voorwaarde ‘genoegen nemen’ met gelijkspel in Klassieker

Laatste update:

Maurice Steijn heeft vrijdagochtend uitvoerig vooruitgeblikt op De Klassieker van aankomende zondag. Op de persconferentie keek de trainer van Ajax kort terug op de met 3-3 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Olympique Marseille afgelopen donderdag, waarna hij het vizier richtte op het duel met Feyenoord. De oefenmeester erkende dat het voor de Amsterdammers een lastige klus gaat worden om in De Klassieker een goed resultaat te halen.

Steijn, die afgelopen nacht de wedstrijd tegen Marseille analyseerde, zag donderdag in de Johan Cruijff ArenA een Ajax met twee gezichten. “Ik zag mooie aanvallen, veel doelpogingen, drie goede doelpunten, maar ook: open spel, met de restverdediging niet op orde. We hebben zelf een aantal tegenaanvallen ingeleid door heel slordig balverlies op het middenveld waarbij beide backs ook weg waren”, is zijn conclusie van het Europa League-duel.

Daarna gaat de oefenmeester, die de defensieve wanprestatie overigens grotendeels wijt aan het gebrek aan communicatie, in op De Klassieker aanstaande zondag. “Feyenoord is een uitstekende ploeg”, steekt Steijn van wal. “Het is een ploeg die de competitie ietwat moeilijk begonnen is, maar zich daarna heel snel herpakt heeft. Feyenoord heeft ontzettend veel goals gemaakt de afgelopen speelronden.”

Op de vraag of Ajax moét winnen zondag, antwoordt Steijn weifelend. "We zullen vol voor de winst gaan, dat doen we elke wedstrijd, maar je moet ook reëel blijven. Als er aanstaande zondag niet meer in zit dan bijvoorbeeld een gelijkspel omdat we niet bij machte zijn om Feyenoord kapot te spelen, dan moet je misschien wel genoegen nemen met een gelijkspel." Een nederlaag zou Steijn echter geen genoegen mee nemen. "Dat kan je als sportman nooit. Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax", aldus Steijn. "Maar je staat twaalfde", wordt er vanuit de perszaal gecounterd. "Dat weet ik, maar we zijn nog steeds Ajax", klinkt de oefenmeester strijdbaar.

Wat wordt het resultaat van De Klassieker aankomende zondag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Titel dekt niet wat hij zei.

Dacht al, maar prima wat hij zegt.

40-60% schat ik in. Voor eerst dat we minder kans maken, maar we moeten ook niet overdrijven (stoppen we na een jantje?)

Timber is niet beter dan Ounahi. Lees dat sommige zeggen wordt speeltuin voor Timber, maar die is echt paar niveaus minder

22 september 2023 om 13:02

Nou die Ounahi is ook maar een overschat spelertje hoor.

22 september 2023 om 13:04

Blijft een wedstrijd op zich. Het is niet zo dat we nu ineens denken: ah, Ajax zit er even slecht in, we halen daar sowieso de drie punten op, het is alleen de vraag met hoeveel doelpunten.

Timber ontwikkelt zich stormachtig, wij zijn er iig heel blij mee. Lastig om twee spelers te vergelijken, maar in Timber schuilt echt wel een heel stabiele speler waar we in Rotterdam heel blij mee zijn.

22 september 2023 om 13:08

Tuurlijk, maar qua niveau zaten gisteren echt wel paar toppers.
Timber ontwikkelt zich eindelijk goed, maar gast gister is gewoon veel beter.


Daarom vraag ik mij af, waarom zou het Timber veel makkelijker afgaan die qua niveau lager is.

Vooropgesteld, ik verwacht een overwinning voor Feyenoord (dat ik dit gewoon zo makkelijk zeg....).

22 september 2023 om 13:14

Ounahi en Harit speelden gisteren niet slecht, gezien het feit dat Marseille ook geen indrukwekkende speelstijl heeft op dit moment.

Ik denk dat het voornamelijk gaat om het feit dat Feyenoord gewoon lekker speelt, duidelijke speelstijl, er zit een goed idee achter en Timber rendeert daar beetje bij beetje beter in. Een speeltuin is overdreven, maar dat hij ruimte gaat krijgen, moge duidelijk zijn.

We gaan het zien. Ik verwacht in ieder geval niets...

22 september 2023 om 13:16

Dekaar

Ruimte krijgt hij sowieso wel. Taylor zal hem die ruimte wel gunnen

Helemaal eens hoor dat Feyenoord i gespeeld is, duidelijke plan heeft. Ze hebben ook 2 dagen meer rust en beter kunnen voorbereiden.

Steijn kan nu niet veel doen. Wat uitlopen, video kijken, bespreken.
Morgen licht en zondag knallen

Feyenoord heeft tijd kunnen nemen en paar dagen vol op deze wedstrijd kunnen voorbereiden.

22 september 2023 om 13:39

Het voordeel van 2 dagen meer rust hebben jullie in de jaren ervoor gehad natuurlijk. maar idd dat is een groot voordeel vooral in de laatste 20 minuten.

22 september 2023 om 14:00

"ze hebben ook 2 dagen meer rust en beter kunnen voorbereiden."

Vind het wel mooi om te zien hoe snel de wereld verandert. In de jaren dat de rollen omgedraaid waren maakte die 1 a 2 daagjes verschil volgens veel Ajacieden weinig uit en moesten we ons niet aanstellen. Nu heb ik dit "excuus" al meerdere keren voorbij zien komen.

Ot
Maus zegt hier helemaal niets vreemds. Ik heb alleen wel het gevoel dat er een beetje naar excuses gezocht wordt door steeds maar te herhalen dat er een communicatie probleem is. Alsof die gasten achterin allemaal geen woord Engels spreken....dat kan ik me oprecht niet voorstellen.

Overigens kijk ik de wedstrijd met gemengde gevoelens tegemoet. Ik vind dat Feyenoord hoort te winnen nu.....maar tegen Ajax weet je het nooit. Maar als Steijn zegt: "als er aanstaande zondag niet meer in zit dan bijvoorbeeld een gelijkspel omdat we niet bij machte zijn om Feyenoord kapot te spelen, dan moet je misschien wel genoegen nemen met een gelijkspel." moet ik wel een beetje gniffelen. Want ook al ben ik alles behalve zeker van een goed resultaat, durf ik toch wel met enige zekerheid te stellen dat dit Ajax niet bij machte is om dit Feyenoord kapot te spelen.

22 september 2023 om 15:00

Al heeft Steijn alle tijd van de wereld, dan nog maakt het niets uit. Een tactisch slimme en goede coach, die daadwerkelijk een team beter maakt en er een speelstijl inslijpt. Tegen een tactisch alles behalve imponerende coach, die totaal geen speelstijl erin kan slijpen en al helemaal geen team kan boetseren. Gisteren was er andermaal geen team en linies veel te ver uit elkaar. Terwijl het gros van de opgestelde spelers een volledige voorbereiding hebben meegemaakt onder Steijn.....

22 september 2023 om 13:07

Feyenoord is als team veel verder en vaster dan Marseille, daardoor krijgen individuele spelers meer tijd en ruimte. En vergelijking Timber vs Ounahi kun je wel maken, maar zegt niet zo veel. Hoe ze spelen hangt voor een groot deel van hun eigen team af. Met andere woorden. Misschien is Ounahi beter, maar dan kan het nog steeds een speeltuin worden voor Timber.

22 september 2023 om 13:25

Nou woord misschien kan je wel weglaten hoor, Ounahi is echt beter

Tuurlijk is het ook zo, Feyenoord is als team sterk, tactisch goed.

Maar dat middenveld van Feyenoord is qua niveau niet veel beter dan gisteren. Snap ook niet waarom zij het in de VCL weg gegeven hebben.

22 september 2023 om 14:44

Feyenoord gaat Ajax natuurlijk veel eerder onder druk zetten dan Marseille gisteren deed.

22 september 2023 om 16:53

@degebetenhond
Verwacht juist niet dat ze Ajax eerder onder druk zetten. Alle wilde ik hen geen tijd hengsten naar voren waren vele malen gevaarlijker, dan Ajax dat kansloos probeerde op te bouwen via het middenveld en dan onder druk gezet werd. Alleen al die eerste goal gister was het resultaat van pure opbouwpaniek bij Ajax. Verwacht dat slot massaal gaat sturen op druk na de eerste opbouwfase op het moment dat ze bij Ajax middenvelders ingespeeld hebben.

22 september 2023 om 17:37

@mrkrillin - Zeker beter dan Timber, maar die jongen (ounahi) is ook 1 en al hype. Da's gewoon een goede speler, maar meer ook niet. Diezelfde hype is overigens ontstaan door het exacte voorbeeld van Moridin. In een team waarbij je tekortkomingen worden gecompenseerd en je sterke punten worden geaccentueerd, kom je tot uiting als voetballer. Het probleem is echter dat je tegen de lamp loopt als je op een niveau terechtkomt waar je veelal op jezelf bent aangewezen. Maar goed, nu dwaal ik af... Om Ounahi nou een paar(!) niveaus beter te omschrijven, da's wel erg overdreven. Hij is beter dan Timber, ja.

22 september 2023 om 14:27

40-60 is inderdaad wel een goede voorspelling. Men moet ook niet overdrijven, Ajax is nog verre van goed en voor het eerst sinds tijden de underdog, maar sommige hier doen net alsof ajax tegen barcelona moet.

22 september 2023 om 16:21

Maar Feyenoord is wel beter dan Marseille. Ze hebben er niet voor niks vorig jaar van gewonnen en toen presteerde Marseille nog stukken beter ook en hadden ze betere spelers dan ze nu hebben. Maar dat maakt allemaal geen reet uit als het om de Klassieker gaat

22 september 2023 om 18:40

Marseille heeft nu echt wel een betere selectie dan toen tegen Feyenoord. Alleen die Aubameyang in zijn eentje voegt al 50% meer toe..

22 september 2023 om 19:41

Toen hadden ze Payet en nu niet meer. Scheelt ook een slok. Marseille stond destijds hoog in de competitie en nu niet, dus wat wil je nou eigenlijk zeggen? De prestaties van Feyenoord destijds downgraden en de 3-3 van gisteren goedpraten?

22 september 2023 om 20:26

Volgens mij begint toch echt madmarcel hierboven over Feyenoord en Marseille. Maar natuurlijk, ik begin weer dingen te downgraden ofzo..

Dit heet verwachtings management. Tuurlijk gaat Ajax als een gek voor de winst maar we moeten wel reel blijven en dan is een gelijk spel tegen een Feyenoord in vorm in deze situatie niet iets om erg ontevreden over te zijn!

Haha die titel is zo misleidend. Hij zei juist dat Ajax altijd voor de winst gaat. En het kan blijken dat je uiteindelijk met gelijkspel tevreden moet zijn. Maar als sportman wil je altijd winnen.

22 september 2023 om 13:08

Bizar hè? Volledig uit de context getrokken. Wederom een knap staaltje journalistiek.

22 september 2023 om 13:14

Ik vind het vooral gemeen dat leden die trappen in deze vorm van provocatie massaal worden berrecht met puntenaftrek en waarschuwingen vanwege 'offtopic' of 'niet te accepteren taalgebruik'. Alsof je zelf niet kan inschatten dat dit soort titels bepaalde reacties uitlokken. Dat is hetzelfde met het veranderen van artikelen/ foto's nadat deze al zijn geplaatst. Dat lokt allemaal (offtopic) reacties uit, die later niet meer relevant zijn.

22 september 2023 om 13:10

Zit al lang op VZ en ik was er gewoon weer ingetrapt toen ik de titel zag haha. Dacht wtf zegt deze man.. Maae gelukkig genuanceerd en gewoon duidelijke tekst.

Hopelijk weer strijd, dan kan ik zeker vrede hebben met gelijkspel of verlies.

Oh oh, dit zullen Ajax fans niet graag horen uit de mond van de toch al geplaagde Maurice Steijn... Als neutrale toeschouwer moet ik echter zeggen dat deze man hier toch geen gekke uitspraken doet?

Ik heb deze week ook toevallig de persconferentie van ,de in Amsterdam heilig verklaarde, Erik Ten Hag gezien voor de wedstrijd tegen Bayern Mucnhen. Ik zag daar een twijfelende manager, die gewoon uitstraalde dat ze gingen verliezen van Bayern, ondanks dat hij zelfzeker probeerde over te komen.

Dan liever het realisme van Steijn wat betreft wedstriijdvoorbeschouwing.

22 september 2023 om 17:44

Nu ben je er wel iets totaal irrelevants aan het bij halen, nota bene vanuit jouw eigen perceptie. Realisme is sowieso een onderschatte eigenschap in de voetballerij. Je moet als coach van Ajax op het moment wel compleet van de realiteit verwijderd zijn als je stelt dat je van Feyenoord moet(!) winnen en kijkend naar het verschil in resultaten tussen Bayern en United op alle fronten moet je wel erg goed kunnen liegen als je als coach van United zijnde veel vertrouwen hebt in de wedstrijd.

Dit kun je als Ajax coach niet zeggen.

22 september 2023 om 12:59

Wat niet ? Dat hij voor de winst gaat ? Of dat er een moment kan komen dat een gelijkspel het hoogst haalbare is ?

22 september 2023 om 13:00

Je mag als Ajax coach niet realistisch zijn?

22 september 2023 om 13:19

Dan had hij gezegd: ik hoop op een gelijkspel.

22 september 2023 om 14:02

Tuurlijk wel. Gelijkspel komende zondag zou een prima resultaat zijn. Teken ervoor.

22 september 2023 om 17:47

Waarom niet? Zelfs een leek ziet dat Ajax in gigantische problemen verkeert, nog deels vermaskerd door de vergaarde financiele positie in het verleden. Ook lijkt de media weer een lek binnen Ajax te hebben gevonden, want er komt de laatste tijd toch wel weer bizar veel kloppende informatie naar buiten, ver voordat het algemene kennis wordt. Op dit moment moet je als Ajax-coach wel compleet van de wereld zijn als je wilt beweren dat Ajax het wel even gaat doen. Zelfs de meest subjectieve supporters hou je daar op dit moment niet mee voor de gek, laat staan de objectieve...

Eerst jezelf al indekken en dan ook nog is deze uitspraak erboven op, kom op hoor dit kan echt niet. Zelfs al is het de realiteit dat Feyenoord op dit moment beter is kun je dit niet maken richting de fans en spelers.

22 september 2023 om 13:13

Hij zegt letterlijk we gaan voor de winst maar als we niet bij machte zijn feyenoord kapot te spelen dan moeten we misschien genoegen nemen met een gelijkspel. Wat is daar verkeerd aan?

22 september 2023 om 14:03

Moet je dan als een kip zonder kop blijven roepen Wzawzdb.....of wij zijn in de Arena Altijd favoriet zoals vorig jaar?

Je zou denken dat er in Amsterdam inmiddels wel wat realiteitszin is. Dan zegt Steijn hier toch niets vreemds?

22 september 2023 om 14:10

Tuurlijk wel, als fan ben ik dit jaar blij met een gelijk spel thuis. Feyenoord op zes verlies punten brengen is een prima prestatie.

22 september 2023 om 17:51

Waarom niet? De kritiek is niet mals en de fans zijn niet volslagen idioot. Dit is absoluut niet het moment om als Ajax-coach te stellen dat een gelijkspel niet genoeg is als het wedstrijdbeeld ernaar is. Je hebt momenteel niets aan dat arrogante. Een 3-3 tegen Marseille in eigen huis is nou ook niet bepaald een geweldig resultaat. Het is slechts een aanknopingspunt waarop je voort kunt borduren, maar daar is echt alles wel mee gezegd.

Hopen dat Vos de kans krijgt in plaats van Tahirovic of Van den Boomen, je hebt gewoon power en verdedigende zekerheid nodig op het middenveld anders wordt je weer totaal overrompeld. Wellicht zelfs met Vos en Tahirovic/ Van den Boomen gaan spelen, voor meer zekerheid op dat middenveld

22 september 2023 om 17:59

Vos en Tahirovic? Dat werkt toch voor geen meter?! Die jongens zijn nog tieners. Bovendien heb je met Vos, Tahirovic en Van Den Boomen wel een erg behoudend middenveld. Dat is al niet handig met een actieve en beweeglijke aanval, maar de aanvallers van Ajax zijn volledig afhankelijk van het zoeken van de diepte. Dat geldt voor Bergwijn, voor Forbs en zelfs voor de spits; Brobbey. Dan heb je verbinding nodig vanuit de linies daarachter.

Alsof ik naar de persconferentie van een KKD club heb zitten kijken. Echt genant om te zien, de "concurrentie" zal zich wel op de dijen slaan van het lachen. Deze man is alleen maar bezig met indekken en schuld afschuiven op anderen. Hoe sneller hij eruit geschopt wordt, hoe beter. Dit is toch in geen enkel aspect een Ajax-coach?

22 september 2023 om 13:14

Heb je de persco ook gekeken en gehoord wat hij echt zei of heb je alleen dit gelezen.

22 september 2023 om 13:17

Mijn reactie is gebaseerd op de hele persco en ook die van voor de wedstrijd tegen Marseille. Steijn is totaal geen uithangbord voor Ajax, het is echt te genant voor woorden. Als jij dit acceptabel vindt als Ajax supporter dan ligt de lat blijkbaar inmiddels echt heel laag.

22 september 2023 om 13:37

Ik vind Steijn deze week juist erg sterk in de media. Naast dat ik twijfel of je niet gewoon op de titel van dit stuk afging, denk ik dat jij je vooral druk moet maken of je eigen club een uithangbord is voor überhaupt het voetbal haha.

22 september 2023 om 13:53

Vind ik ook hoor. Laat mensen maar roepen. Vandaag wist hij ook alles prefect te verwoorden en hij zei in deze niets verkeerds. Ze gaan voor de winst maar als ze tijdens de wedstrijd merken dat ze niet sterk genoeg zijn om te winnen van Feyenoord dan moet je misschien genoegen nemen met een gelijkspel. En daar is geen speld tussen te krijgen. Als je niet goed genoeg bent kan je vol voor de winst blijven gaan maar dan ga je er met 0-9 a af en dan staan diezelfde mensen ook weer te miepen Steijn out.

Ik wilde dus schreeuwen, dit kan je echt niet zeggen!!! Maar met context is het een vrij logisch en saai verhaal.

Ik mis hier toch wel een beetje de Amsterdamse Branie. Het gaat nu bijna van leedvermaak naar medelijden. Bijna....

22 september 2023 om 14:12

Branie? Dat is toch momenteel totaal niet realistisch? Over een paar maanden als het eenmaal weer loopt, dan kan je branie krijgen. Nu is het een kwestie van overleven. En dan is een punt thuis tegen Feyenoord ineens prima.

22 september 2023 om 14:16

Ben het met je eens hoor. Maar voor mij is het ook even wennen om Ajax zo bescheiden te zien. Dit heb ik zelden tot nooit meegemaakt.

Wat betreft de wedstrijd kan het alle kanten op. Zulke wedstrijden worden op details beslist. Dus een rode kaart, strafschop of een lucky corner kunnen een mogelijk winnaar bepalen. Ik denk dat de wedstrijd spannender wordt dan velen vooraf denken.

Steijn zit zo ongeveer tegen de beste opstelling aan. Tegen Marseille was het best goed. Je geeft niet eens zozeer veel kansen weg omdat je verdedigend slecht staat. Maar met name omdat het positiespel er nog niet goed genoeg in zit, waardoor je in de opbouw rond je middenveld te veel balverlies hebt wat altijd gevaarlijk is.

De selectie is kort bij elkaar. Hoe meer trainingen en wedstrijden, hoe beter dat zou moeten worden.

Benut je zelf je kansen, want ook tegen Marseille had je wel weer drie extra kunnen maken, en geef je geen onnozele goals weg. Dan zou je als Ajax prima moeten kunnen winnen. Benut je je kansen niet, en geef je wel weer die goals weg, verlies je. En alle mengelmoesjes er tussenin moet je inderdaad maar genoegen nemen met een gelijkspel.

22 september 2023 om 14:17

Ik vond het tegen Marseille eigenlijk helemaal niet zo goed. Marseille heeft ook nog, net als Ajax overigens, redelijk wat kansen gemist. Ik vond beide teams erg slordig, maar Marseille voetbalde er ook met enige gemak doorheen.

22 september 2023 om 14:29

Martijn, als je het vergelijkt met Twente dan was Ajax nu met vlagen misschien wel best goed (wat ik ook wel overdreven vind), maar het is nog verre van het niveau van wat je van Ajax verwacht. Beide ploegen lieten leuke dingen zien maar beide trainers moeten geschrokken zijn hoe er verdedigd is en hoe je met de kansen omgesprongen bent. Best goed spelen en 24 doelpogingen tegen (waaronder best wel veel grote kansen) is toch best wel veel.

22 september 2023 om 16:32

Dat is ook best veel. Maar met die 25 doelpogingen had Marseille een xG van 1.7 en Ajax met 12 een xG van 2.5.

De kwaliteit van die doelpogingen van Marseille viel vaak ook wel mee. Veel matige schoten van buiten de 16.

22 september 2023 om 16:46

Ik vraag mij altijd af hoe ze aan deze xG komen. Er zaten echt wel meer grote kansen bij dan 1,7.

22 september 2023 om 18:04

Ik vind dat deels te simpel gesteld. Het argument is eigenlijk ervan uitgaande dat Marseille een hoog niveau haalt en dat is simpelweg niet het geval. Die waren ook duidelijk zoekende naar automatismen en hadden net als Ajax problemen in verdediging en aanval.

Het grote verschil tussen gisteren en de wedstrijd zondag was het feit dat Marseille niet de intentie had echt druk te zetten en dat zij de uitspelende ploeg waren. Dat is in Europa misschien nog wel een grotere factor dan in de landelijke competitie.

Ik vond Ajax tegen Marseille wel beter aan de bal dan in de afgelopen weken, maar ook omdat ze die ruimte kregen tegen een ploeg die ook wel graag aanvalt en dezelfde tekortkomingen heeft (voetbaltactisch gezien). Bovendien: Als je zo verdedigt, ga je het tegen heel veel tegenstanders lastig krijgen.

Afgelopen jaren speel je dat Feyenoord steeds van de mat in de arena.
Vorig jaar was het kampioensgeluk dat ze in de arena wisten te winnen. Want het kon ook makkelijk de andere kant op vallen.

Maar nu zijn de rollen in eens omgedraaid wat bizar zeg haha.

Gister zag je een beetje een Ajax wat je wilde zien. Ondanks dat het tegen een hele matige Marseille was.
Je hoopt als supporter dat zondag de ommekeer word natuurlijk.

22 september 2023 om 14:20

Te vroeg. Het heeft echt veel meer tijd nodig voordat de defensie stabiel zal gaan worden.

Dus zullen er achterin fouten gemaakt gaan worden en dan heeft Feyenoord de spelers om dat af te straffen.

Puntje pakken zou echt al geweldig zijn. Zet je Feyenoord wel eventjes mooi op zes verlies punten.

22 september 2023 om 14:46

@speedy
Het is ook zeker te vroeg. Die fouten achterin straft Feyenoord zeker af. Helemaal hoeveel ze nu scoren laatste wedstrijden haha.
Maar ik wil het in nov/dec wel zien wanneer Ajax ingespeeld is. Zoals ik gister zag zie je gewoon kwaliteit in de ploeg alleen heel veel onzekerheid.


@Henkie,
Ik heb de afgelopen jaren nooit echt met zenuwen in me stoeltje gezeten. Of bang
Worden dat het geen 0-4 word. Terwijl dat nu zomaar kan gebeuren. Persoonlijk hoop ik op een ommekeer natuurlijk maar goed hè haha.
En ik vind altijd bijzonder dat Feyenoorders heel goed zijn om hun club naar beneden te praten. Terwijl jullie en psv nu de betere gewoon zijn.

22 september 2023 om 14:27Volgens mij spelen jullie de laatste 2 jaar ons niet van de mat in der arena maar oke het zal wel.
Dat jullie vaak beter zijn en dat dit bizar is klopt. dit had ik zelf niet durven dromen. Toch gaan wij dit niet zomaar even winnen.

22 september 2023 om 18:11

Dat is wel belachelijk subjectief. De resultaten en het spel houden absoluut niet over en dan is Feyenoord qua vorm een lastige tegenstander. Bovendien staan ze stabieler dan Marseille gisteren stond.

Daarbij vind ik dat zogenaamde toekomstperspectief dat geschetst wordt ook wel grappig. Als er niet snel verbetering komt in de resultaten, maakt het niet uit hoe het er over 3 maanden uitziet. Dan ben je uitgespeeld en dat heeft zeker invloed op zo'n selectie. Het is niet zo dat je wel even kunt stellen dat Ajax 90 procent van de punten gaat pakken als het eenmaal in is gespeeld. Als PSV en Feyenoord tegen die tijd 15 punten voorstaan bij wijze van spreken, blijf je worstelen en blijft het vertrouwen dalen.

Speel realistisch gelet op het materiaal wat je hebt en dan speel je eigenlijk 5-3-2. Je zet Medic tussen Sutalo en Hato. Op het middenveld Vos, van de Boomen en Berghuis en voorin met Forbs en Brobbey. Beide back's staan namelijk te hoog en middenveld met Taylor erop is er niet waardoor de tegenstander er zo doorheen kan voetballen. Met 5-3-2 zijn de ruimtes klein en door de lucht gaat met Medic, Sutalo en van den Boomen niet lukken. Aan de andere kant zal Forbs en Brobbey er op snelheid Hancko wel uit gaan lopen.

Zegt hier niks fout. Hij zegt gewoon precies waar het op staat. Een Klassieker is vaak een op zichzelf staande wedstrijd, waarin een-dramatisch-uit-vorm-verkerende Ajax plots wel veel beter voor de dag kan komen. Maar goed, eerst zien, dan geloven natuurlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren