Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Steijn zeer ontevreden over één Ajacied: ‘Hij was heel slordig aan de bal’

Donderdag, 21 september 2023 om 23:47Jonathan van Haaster • Laatste update: 09:09

Ajax speelde donderdagavond na een spectaculair duel met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. De Amsterdammers creëerden veel kansen, maar gaven er ook veel weg. Na afloop geeft trainer Maurice Steijn in gesprek met Noa Vahle van Veronica aan tevreden te zijn met zijn ploeg, maar pikt hij er met Benjamin Tahirovic ook een dissonant uit. "Ik vond dat hij niet goed speelde. Hij was heel slordig aan de bal."

"Wat ik wijzer ben geworden? Ik vond dat de ploeg veerkracht heeft getoond", trapt Steijn af. "Dat we een aantal hele mooie aanvallen op de mat hebben gelegd, maar ook dat het soms helemaal openlag. Dat leer je van deze wedstrijd. Maar ik ben wel heel trots op de mannen na deze hele roerige week en de hele matige wedstrijd tegen FC Twente (3-1 nederlaag, red.). Dat ze dit op de mat hebben gelegd." Ajax kwam via Carlos Forbs en Steven Berghuis op een snelle 2-0 voorsprong, die door Marseille echter al voor rust teniet werd gedaan. Na rust pakte Ajax via Kenneth Taylor andermaal de voorsprong, voordat Pierre-Emerick Aubameyang de eindstand op 3-3 bepaalde.

In de slotfase kreeg invaller Silvano Vos rood en besloot Steijn om Jakov Medic en Gaston Ávila te brengen. Bang voor een nederlaag was de oefenmeester echter niet, zo laat hij weten. "We kwamen met tien man te spelen. Dat was de reden. Je ziet dat zij in de eindfase echt door blijven drukken. Dan zou het zonde zijn om het nog te verliezen, dus dan moeten we het punt koesteren, denk ik." Op de vraag of de vele weggegeven ruimtes te maken hebben met kwaliteit of tactiek, wijst Steijn naar beide aspecten. "Dat is altijd een beetje van beide. We hebben bij vlagen de ruimtes klein gehouden, maar de ruimtes werden groot doordat we die zelf inleidden. Als je dan heel slordig bent een aantal breedteballen geeft, ligt het open. Er waren ook een paar momenten dat beide backs weg waren. Daar hebben we het in de rust over gehad."

Tahirovic
Steijn zegt dat hij 'zat verbeterpunten heeft gezien'. Een van de spelers die echter geen goede indruk maakte op de Hagenees was Tahirovic. "Ik vond dat hij niet goed speelde. Hij was heel slordig aan de bal. Hij was vaak de vrije man en dan moet je het spel verplaatsen, met name in de diepte en niet in de breedte. Daarin was hij gewoon slordig. Dat kan, maar dan wisselen we." Niet Branco van den Boomen of Sivert Mannsverk viel voor hem in, maar Vos. De jongeling maakte ondanks zijn dubbele gele kaart een uitstekende indruk. "Vos is ook wel een ander type jongen", zegt Steijn. "Hij is iemand die agressiviteit en flair brengt. Iemand die stevig in de duels is. Ik zeg niet dat die andere jongens dat niet zijn, maar ik had het gevoel dat we zo'n jonge, onbevangen speler nodig hadden. Hij heeft het hartstikke goed gedaan."

Vos kon dit seizoen desondanks vóór donderdagavond nog niet op minuten rekenen. "We hadden echt een plan met hem", zegt Steijn daarover. "We hebben gezegd: zo veel mogelijk wedstrijden in Jong Ajax spelen. Trainen met het eerste en daar waar het kan, proberen we je te brengen. En ik had echt het gevoel dat we zijn agressiviteit vandaag nodig hadden. Dat heeft hij goed gedaan. De tweede gele kaart was terecht, maar de eerste was niet eens een overtreding. Het is jammer dat we de wedstrijd niet winnen, maar ik ben tevreden met vanavond", sluit de oefenmeester af. Zondag wacht de volgende grote test in de Johan Cruijff ArenA. Dan komt regerend landskampioen Feyenoord op bezoek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door pinko)

Stop met je spelers steeds onder de bus te gooien, ik begin het echt zat te raken dat hij het constant doet.

22 september 2023 om 00:01

Voor de bus gooien is overdreven. Hij vond Thariovic slordig spelen en dat was de reden waarom hij werd gewisseld. Waarom mag een trainer dat niet zeggen?

22 september 2023 om 00:12

Ik had liever gehad dat hij dan ook even erbij had gezegd dat de gehele restverdediging als collectief waardeloos was.

En dat er meer spelers waren die aan de bal erg slordig waren.

We wissel is prima, maar ik zou liever collectieve kritiek (publiekelijk) zien dan individuele kritiek. Bewaar dat lekker voor de kleedkamer. Maar voor een team in opbouw is het openlijk uitspreken van vertrouwen in individuele spelers krachtiger dan kritiek.

22 september 2023 om 00:48

De door alle Ajacieden geliefde Ten Hag deed dat bijvoorbeeld ook nooit. De dingen waar het volgens Ten Hag aan lag waren in sommige gevallen bijna lachwekkend, maar hij beschermde zijn spelers altijd in de media. Nu is dat geen toevalligheidje, dat doen heel veel grote trainers en met een reden. Mourinho doet dat, Klopp doet dat en ook Guardiola hoor ik zelden een echt slecht spelende speler die vertrouwen nodig heeft afbranden.

Zulke kritiek hoort wat mij betreft ook in de kleedkamer en dan zeg je inderdaad tegen de media dat het collectief niet goed stond en dan had hij een betere samenvatting gegeven van de wedstrijd dan door Tahirovic eruit te lichten.

22 september 2023 om 01:03

Klopt. En de oudere garde als Louis van Gaal is ook gewoon eerlijk als een speler een draak van een wedstrijd speelt of op de bank zit omdat hij een speler niet fit vindt. Louis kreeg ook over het algemeen het beste uit zijn ploegen en spelers. We moeten stoppen om spelers te behandelen met een zijden handschoen. Als een journalist vraagt om een mening, mag dat ook best uitgesproken worden op een juiste manier.

22 september 2023 om 01:13

Louis van Gaal is juist het ultieme voorbeeld van iemand die altijd z'n ploeg en spelers in bescherming neemt. Hoe achterlijk soms maar vaak terecht hij met de media omging, zo gentleman is hij voor z'n spelers.

22 september 2023 om 04:53

Sommige spelers kunnen ermee om dat ze horen dat die match niet goed was, andere niet. Maar als hij het enkel in de kleedkamer zegt dan kan het evengoed slecht zijn voor een speler zijn vertrouwen. Dat is juist de gave van een goede coach. De juiste momenten weten om te slaan en te zalven.
Ik weet niet hoe het bij Ajax is, maar sommige ploegen worden letterlijk overal gefilmd om als docu serie uit te zenden. Dan zie je ook beelden van tijdens de opwarming, tacktische besprekingen, tijdens de rust, na de match, zowel positief als negatief. Ze kiezen wat ze wordt uitgezonden, maar ik vind dat daar ook een deel bij zit dat binnen de club moet blijven. Of dat net doordat er een camera bij is sommige minder vrij gaan zijn/spreken. Andere komen mij dan acterend over.
Steijn heeft de perceptie tegen, vroeg of laat moet dat mis gaan. Tenzij er ineens een reeks van 8 a 10 gewonnen wedstrijden komt.

22 september 2023 om 00:04

Ja ik begin me er ook echt aan te ergeren. Je hoeft niet continu altijd je spelers moet verdedigen, maar nu begint het een beetje een traditie te worden.

Bovendien .. als Tahirovic als enige op het middenveld de restverdediging moet doen is hij een makkelijke zondebok. Terwijl de backs regelmatig helemaal verkeerd staan, Taylor ook vrij diep en Hato en Sutalo in de opbouw ook voortdurend balverlies lijden vind ik de kritiek op Tahirovic richten te makkelijk. Prima om hem te wisselen, maar ga hem dan niet persoonlijk negatief uitlichten terwijl er zoveel individuele fouten werden gemaakt er er ook als collectief werd gefaald in de restverdediging.

22 september 2023 om 00:10

Restverdediging had het helemaal niets mee te maken. Hij speelde 3 ballen rechtstreeks in de voeten van een Marseille speler en leidde daar direct gevaarlijke tegenstond in. Steijn is juist heel mild met zijn “ hij speelde slordig” Tahirovic is het gewoon niet en speelde dramatisch.

22 september 2023 om 00:38

Hij zij hier toch niets verkeerd? Wat moet hij dan zeggen?
Dat Tahirovic een fantastische eerste helf speelde en werd geweisseld in de rust omdat Vos het nog beter zou kunnen?
Hij zegt hier niets anders dan wat elke trainer zou zeggen.

22 september 2023 om 07:31

Dat mag je best zeggen. Dat zeggen de meeste trainers gewoon als iemand goed of minder goed was.

22 september 2023 om 10:42

Of hij is gewoon eerlijk over spelers en hun prestaties? Beetje Haagse straatbluf zullen we maar zeggen.. Tegenwoordig zijn we allemaal veel te lichtgeraakt in dit land, naar mijn mening. Ik vind het wel fijn om te horen dat iemand dit gewoon eerlijk voor de camera zegt! Dan denkt de speler in kwestie de volgende keer ook.. laat ik maar nóg een extra tandje bijzetten!

Ik vind dit heel storend. De hele wedstrijd heb je Maurice niet gezien en coacht hij zijn team niet. Enkel bij een doelpunt staat hij als een grote meneer te juichen. En dan na de wedstrijd individuen afbranden, bah. Hier ben ik echt allergisch voor.

21 september 2023 om 23:57

Het is een walgelijke mentaliteit. Ajax onwaardig! Deze man is nog erger dan Alfred!

22 september 2023 om 00:02

En na een tegen doelpunt op de ipad terug kijken, ipv zijn team proberen te motiveren. Ik begrijp wel wat je zegt.

22 september 2023 om 00:06

Ja exact. En ook onderuitgezakt met armen over elkaar.. daar ga je als speler niet beter van spelen

22 september 2023 om 00:09

Hopelijk is EtH binnenkort weer beschikbaar, die weet niet eens hoe een Ipad werkt.

22 september 2023 om 01:11

Als ik Steijn was had ik zelf al de handdoek in de ring gegooid. Niet omdat het aan hem ligt, maar omdat hij een ploeg heeft die niet op korte termijn samen te kneden is en er niet is geluisterd naar zijn wensen. Je gaat spelers uit alle verschillende competities en culturen halen met verschillende nationaliteiten. Hoe ga je in Godsnaam al die spelers in een systeem passen die bij Ajax heilig is. Mislintat heeft gewoon kei hard gefaald. Je stelt een trainer aan die niet hoger heeft getraind, in een vrij lange loopbaan, dan een ploeg die in het linkerrijtje is geëindigd. Dan haal je spelers binnen die in veel gevallen helemaal niet in het systeem passen aangezien ze bij hun andere clubs daar niet bekend mee zijn. Dit is gewoon niet te verdedigen.

22 september 2023 om 07:36

Het komt door zijn coaching dat iemand slordig speelt? Wat een onzin dat hij niet gewoon de waarheid mag spreken in een interview.

22 september 2023 om 08:05

Ik benoem nergens dat het aan iets specifieks ligt. Hij toont gewoon 0,0 zelfreflectie en in plaats daarvan valt hij spelers af, terwijl je hem zelf ook niet ziet coachen en achter zijn ploeg ziet staan tijdens en na de wedstrijd. Je kan ook zeggen dat ‘spelers te vaak hun mannetje laten lopen, we moeten werken aan de rest verdediging en dat het tactisch nog beter moet’ bij wijze van spreken.

22 september 2023 om 08:01

Heb je de wedstrijd wel gezien? Meerdere shots gezien dat Steijn staat te coachen. Spelers naar zich toe roept en bij de blessure behandeling van die gast van Marseille stond het hele team bij hem.

22 september 2023 om 08:07

Ik zit elke wedstrijd in het stadion en boven de duck-out, dus ja, ik heb de wedstrijd gezien en krijg aardig wat mee. Ik ben benieuwd hoeveel jij hem hebt zien coachen, want tijdens en na de wedstrijd heb ik hier ontzettend veel andere mensen zich hier ook over horen verbazen.

22 september 2023 om 09:07

Zat je bij een vijver?

22 september 2023 om 19:27

Haha scherp, het was voor mij nog vroeg, maar gelukkig geen zwijnenstal

Ik denk dat hij een beetje opgelucht is. Heb een beetje medelijden met hem, zit middenin een slangenkuil. Kan je wel zeggen dat hij zich alleen met voetbal bezig moet houden maar die chaos om je heen merk je echt wel.

Zegt ook waar het op staat. Tahirovic was een drama, mag gewoon gezegd worden.

22 september 2023 om 00:04

Maar niet echt goed voor een speler die zich aan het inpassen is in een team. Je valt je spelers niet publiekelijk af, en zeker niet in de opbouw waar Ajax zich nu in bevindt.

22 september 2023 om 00:15

Het zijn spelers die miljoenen verdienen en het enige wat Steijn zegt dat hij slordig speelde. Dat is geen afbranden, dat is aangeven wat er mis ging. Wat moet hij dan zeggen? Ik wisselde Tahirovic omdat hij geweldig speelde? Het publiek is toch niet gek, iedereen zag dat Tabirovic dramatisch speelde en als hij een beetje zelfkritisch is weet hij het zelf ook.

Ik dacht altijd dat ze in Amsterdam wel een beetje directheid wel konden waarderen. Maar blijkbaar moet je ze daar met fluwelen handschoenen behandelen.

22 september 2023 om 00:22

We hebben een blik spelers gekregen die Ajax onwaardig is, daar kan die speler niets aan doen. Taak voor een coach om er iets van te maken, want die moet het wel met dit materiaal doen. Dan is het niet handig om op zo’n vraag in te gaan.

22 september 2023 om 00:36

Forbes maalt vanavond wellicht een prima indruk met een doelpunt en een assist, maar je ziet toch aan alles dat dit geen speler is die Ajax op den duur verder helpt. Leuk die snelheid met ruimte in de rug, maar daar is ook alles mee gezegd.

22 september 2023 om 00:44

@degebetenhond:

Tja, zo kun je alle spelers die een keer een goede wedstrijd spelen wel makkelijk afdoen natuurlijk. Die jongen is negentien ofzo en was een groot talent bij City. Ik kijk geen Premier League o21, maar daar zal hij ook niet op de counter gevoetbald hebben en haalde hij goede cijfers. Dat is niet te vergelijken met het seniorenvoetbal misschien, maar die Forbs zit echt wel talent in, een beetje coach kan daar op termijn wel wat van maken.

Het is momenteel allemaal kommer en kwel bij Ajax en ik heb sterke twijfels bij veel van de aankopen van Mislintat, maar de 'logischer' transfers spelen ook als een natte krant en dan ga je jezelf vooral ook afvragen in hoeverre de trainer geschikt is lijkt me. Alle Ajacieden hebben maanden geroepen om Sutalo en ook Van de Boomen werd hartelijk verwelkomd bij Ajax bijvoorbeeld en spelen niet of enorm slecht. Dat dan de jeugdspelers of de jongens die langer bij Ajax zitten iets meer leveren is niet alleen een kwaliteitsverschil, zij snappen alles rondom Ajax gewoon beter en als dan voor de rest meezit kunnen ze makkelijker hun ding blijven doen.

22 september 2023 om 21:30

Forbes is nou juist een van de lichtpunten deze wedstrijd en heeft laten zien zeker potentie te hebben. Knap van je dat je dat dan negatief gaat benaderen.

22 september 2023 om 03:20

Komt mede door Ounahi. Speelde erg sterk als hij in balbezit kwam.

En toch vind ik dan zo’n open en eerlijk interview heel prettig. Ja het was bij vlagen heel slecht en ja er is nog veel werk. Maar de selectie is pas een hele korte tijd bij elkaar en er is veel onrust in de bovenlaag van Ajax. Om dan als trainer toch nog positief te zijn en ook realistisch vind ik echt fijn. Normaal gesproken heb je een gehele voorbereiding om alles goed te regelen, dat heeft Maurice totaal niet gehad. Misschien ben ik een van de weinige maar ik vind het een uitstekende coach en hij verdient echt nog meer tijd.

22 september 2023 om 00:33

Oke , maar anderzijds als een speler het niet eens is met een actie van de coach, en dit meldt in de media, dan wordt het niet geaccepteerd. Een coach is onderdeel van het team, en zeker een coach die in een opbouw fase zit, en zelf niets gepresteerd heeft, moet niet gaan vinger wijzen.

22 september 2023 om 07:38

Een coach staat boven zijn spelers, die bepaald heel toevallig wie wel en niet speelt.

Op zich wel eens met hem en mooi dat hij er geen doekjes omwindt. Echter mag ie wel wat realistischer naar zijn eigen invloed kijken want het stond verdedigend nog steeds niet goed natuurlijk en zelf ontbrak de coaching ook wel van hem. Desalniettemin, hopelijk is de stijgende lijn ingezet en gaan we zondag vlammen. Come on boys!

Deze man he, niet te geloven. Dit is geen Sparta he. Altijd maar wijzen en schuld bij anderen leggen. Smoesjes verzinnen voor zichzelf, ook betreft de aankopen. Bah wat een mentaliteit!

En zelf niets brengen in het elftal. Het is 1 los zand, geen eenheid, geen duidelijke lijn. Spelers weten niet eens wat ze moeten doen zowat! Er is geen tactiek, niets. Maar oh die speler was niet goed aan de bal hoor oehhh.

22 september 2023 om 00:02

Daar is Maduro toch voor gehaald? Die is tactisch o zo geweldig.

22 september 2023 om 00:05

Dat is een veldtrainer, heel wat andsrs

22 september 2023 om 00:13

Ohja helemaal vergeten natuurlijk, het is allemaal Maduro's schuld. Hoe kon ik dat nou vergeten. 😑

22 september 2023 om 01:03

Jij vond Tahirovic niet slordig aan de bal? Ik vond dat Steijn het netjes verwoorde. Tahirovic speelde volkomen kut en hij noemt het slordig aan de bal. Er werd ook gevraagd of hij uit onvrede gewisseld werd. Steijn kan toch moeilijk zeggen: Nee natuurlijk niet, hij speelde geweldig! Maar ja, ik moest toch iets....

22 september 2023 om 02:59

Je hoeft een vraag niet zo te beantwoorden zoals hij gesteld wordt he. Hij kan toch meteen zeggen: Ik wisselde Tahirovic maar het gaat om het team. Ik ben blij met Tahirovic' vorderingen en hij speelt bijna alles onder mij, dat zegt volgens mij genoeg, maar vandaag wisselde ik hem omdat ik het team anders vorm wilde geven en de restverdediging collectief beter moest. Dat ligt nooit aan een speler maar als trainer wissel je dan een speler om een collectieve verandering te proberen te bewerkstelligen.

22 september 2023 om 07:28

Inderdaad! Het ligt nooit aan Maurice.
Bah

Ja Tahirovic was echt rampzalig slecht de eerste helft maar Steijn moet echt ophouden om spelers in de media af te vallen. Is het ooit in je opgekomen dat het misschien aan jouw (gebrek aan) tactiek ligt Maurice?

22 september 2023 om 03:01

Ik vraag me af of deze guy snapt hoe media werken, dat zijn gelul elke keer weer een krantenkop is. Nou doen ze bij de Telegraaf al weinig, maar Steijn maakt het ze ook wel heel makkelijk.

Zat Vanavond effe te scouten voor zondag in het Ajax stadion😉, maar Steijn zat de hele tijd onderuitgezakt en het viel op dat veel supporters daar ontevreden over waren en dat Tahirovic en nog iemand uiteindelijk door bakatti naar de kant geroepen moesten worden voor instructies. Dan lijkt het mij niet dat je weer je spelers onder de bus hoeft te gooien

Steijn had tijdens de eerste helft veel eerder moeten ingrijpen. De Fransen hadden wel meer dan 5 keer kunnen scoren. Gold in mindere mate ook voor Ajax - lees Taylor. En tegen Feijenoord gewoon met Vos starten. In plaats van de 13 in een dozijn speler Tahirovic. Daar heb je meer dan 8 miljoen voor over de balk gegooid. Of die miljoenen voor Mannsverk. En je hebt een prima nummer 6 in eigen jeugd rondlopen. Maar bij het huidige Ajax schrik ik nergens meer van.

22 september 2023 om 00:05

Tahirovic is alleen geen 6, veel meer een 8. Alleen hij zet m steeds op 6, kan die jongen ook weinig aan doen

22 september 2023 om 00:46

Hou alsjeblieft op zeg met deze onzin, Mislintat heeft hem gescout als 6, als vervanger voor Alvarez. Als je daarnaast op transfermarkt kijkt dan zie je dat hij de meeste wedstrijden op deze positie heeft gespeeld. Altijd maar excuses zoeken, balletje over 4m naar de juiste kleur en een mannetje oppakken moet toch wel lukken of ligt dat aan z’n positie?

22 september 2023 om 01:31

Nou daar denkt hij zelf in ieder geval anders over. Hij ziet zichzelf als centraal - verdedigende middenvelder.
Mourinho zag hem als verdedigende middenvelder, nou ben ik geen fan mourinho, maar ik denk dat we die wel toe kunnen vertrouwen dat hij ziet wie er wel of niet een verdedigende middenvelder is.

Alleen een aantal volgers op deze site, die hem bij Roma nooit hebben zien spelen, kijken op transfermarkt en daar staat inderdaad dat hij veel of zelfs meer wedstrijden als central midfielder heeft gespeeld. Hij speelde daar zowel in het eerste als in de jeugd vaak in een 3-5-3 formatie en mede daardoor zien die stats er wat vertekend uit. Daarnaast is Transfermarkt daar sowieso niet altijd even consequent in. Een box to box speler, of een meer spel verdelende 8 zoals de Jong is hij in ieder geval niet.

22 september 2023 om 07:21

Roma scoutte Tahirovic op achttienjarige leeftijd op het derde niveau in Zweden, destijds was hij nog een makkelijk scorende spits of nummer 10. In de Italiaanse hoofdstad werd hij echter - tot zijn eigen verrassing - omgeturnd tot nummer 6.

Is gewoon een 6.

22 september 2023 om 13:27

Geeft dus aan waarom het aankoopbeleid gewoon maar hapsnap is. Die Mislintat heeft veel te veel middelmaat gehaald, en ook nog eens voor de ene positie te veel, en voor de andere positie te weinig. Daarbij is er te weinig verdedigende kwaliteit gehaald.

22 september 2023 om 03:22

Ajax had Ounahi moeten halen. Kostte maar een miljoen of 7.

22 september 2023 om 08:40

Poh die gozer was een partijtje goed. Speelde het hele middenveld van Ajax zoek en blijft ook echt 90 minuten gaan. Heerlijke speler!

Met alle respect, als Steijn geen tijd krijgt van Ajax om een team te smeden met dit ongeregelde zooitje, dan snap ik er niks meer van. Hij heeft tijd nodig want hij kan echt van niets iets maken, Maurice het ga je goed en we moeten een keer ophouden met zeiken en hem steunen want die mislintat heeft er echt een zooitje van gemaakt. En geloof ook niet wat de media allemaal roepen want veel heel veel klopt gewoon niet, bij een topclub hoort gewoon gezeik als het slecht gaat maar we horen de coach in dit verhaal zeker te steunen althans mijn steun heeft ie. Want het is echt een goede coach

22 september 2023 om 00:15

Wat een onzin! Deze babbelaar zit enkel zijn eigen hachje te redden. Excuses, anderen de schuld geven etc.! maar zelf bakt er niets van.

En tijd? Heeft Slot tijd nodig gehad? Die kwam vorig seizoen en liet het meteen zien. Verloor ook tig spelers, nu weer maar staat er meteen! Dat is een coach! Niet deze babbelaar Steijn, die is nig erger dan Alfred! Dit is Ajax he, geen Sparta over tijd nodig hebben gesproken. -_-

22 september 2023 om 00:28
Op basis van wat wil je deze kluns nog de tijd geven en voor hoe lang nog? Als er nou een duidelijk strijdplan, tactiek en manier van spelen te zien was maar de resultaten vallen tegen dan zou ik je gelijk geven. Maar ook vandaag zag ik weer een Ajax met nog steeds dezelfde problemen en fouten die ik sinds de voorbereiding zie. Ajax wordt constant op het middenveld overlopen en de organisatie achterin is echt dramatisch. De de gaten die constant achterin vallen, dat kan echt niet. Naar mijn mening zijn ze op die vlakken nauwelijks tot niks opgeschoten. Zolang deze degradatietrainer aan het roer staat gaat Ajax helemaal nergens om spelen, en dit is los van de discussie over Mislintat en/of de aankopen.22 september 2023 om 13:31

De middenveld bezetting is een groot probleem bij Ajax, terwijl de backs veel te vaak beiden als gekken naar voren vliegen, en verdedigend heel matig zijn. Verdedigend is het alleen op te lossen als je 4-4-2 of 5-3-2 gaat spelen. Ajax heeft niet de spelers voor 4-3-3.

Zwakkeling. Dit is niet de eerste keer dat ik hem dat soort dingen hoor zeggen en ik houd me behoorlijk afzijdig van heel het gejank rondom Ajax.

Als je vindt dat je bij een topclub hoort, gedraag je daar dan ook naar. Hij gedraagt zich als een scholier.

22 september 2023 om 03:05

Eens hoor Almogaver. Zoals je aan de reacties om je heen ziet, denken veel ajacieden die zich helaas niet afzijdig kunnen houden van dit gejank er precies zo over. Ik heb alle begrip dat Steijn er nog geen geoliede machine van heeft kunnen maken. Maar dat eeuwige kleine speler gewijs van hem in interviews is tenenkrommend en doet me afvragen of hij wel snapt waar hij zich bevindt. Zelfde geldt voor Mislintat, alleen dan niet op communicatief gebied, maar ik vraag me af of deze mannen snapten wat Ajax is.

Hij was niet de enige.
Hato verdedigend oke maar aan de bal super slecht pases waren ziekenhuis ballen of totaal verkeerd.
Gaaei vergeet soms dat hij verdediger is.
Bergwijn grootste miskoop ooit levert alleen maar ballen in.

Gaat hier een beetje ook om hoe je iets kunt verwoorden.

Als je bijvoorbeeld zegt dat er tijdens de eerste helft bij balverlies tussen verdediging en middenveld regelmatig te grote gaten vielen, dan snappen we allemaal dat dit primair de controlerende middenvelder betreft. En die conclusie zouden we ook al hebben kunnen trekken doordat Tahirovic werd gewisseld in tde rust. Maar toch klinkt dat minder hard, dan er een enkele speler uit te nemen.

Hopelijk zit deze overschatte speler vanaf nu op de bank. Steijn zal het nu eindelijk ook wel doorhebben, dit is geen basismateriaal en gaat dat in mijn ogen ook nooit worden. Zie er weinig potentie in.

Vos liet zien tig keer meer kwaliteit te hebben. Ook Mannsverk in goede doen is beter dan Tahirovic.

Tahirovic en Mannsverk in 1 zomer halen... bizar. En dan nog Fitz-Jim verhuren op de valreep. Gelukkig kreeg Vos eindelijk z'n kans en die greep hem ook meteen, wat geen verrassing is.

Je had 1 van de 2 kunnen halen, zeker als je uitspreekt dat Vos meer een 8 is, maar meer ook niet. Kwak die Tahirovic maar op de bank, kleurloze speler die het tegen Excelsior en Heracles nog wel kan redden.
Vos is je toekomst.

22 september 2023 om 01:44

Zelfs tegen Excelsior vond ik hem drama en ik ben serieus. Tegen Heracles voldoende. Had nooit gehaald moeten worden, Mannsverk was nog te verdedigen als hij als enige 6 werd gehaald als concurrentie voor Vos en FJ.

22 september 2023 om 01:54

Is puur gehaald voor z'n lengte en kopkracht dankzij het matige vorige seizoen, dat weet ik zeker. Het is geen schandalige speler maar wel duidelijk overbodig. Vooral als je op andere posities namen tekort komt.

Mannsverk ken ik niet als speler, wel van naam. Tegen Twente een bizar slechte eerste indruk. Maar heb veel lovende kritieken gehoord dus die wil ik nog wel een paar keer zien.

22 september 2023 om 02:26

Voor Ajax vind ik Tahirovic gewoon zwaar te kort komen. Mannsverk was daar inderdaad heel slecht, maar kan veel beter. Op beelden van hem zijn in tegenstelling tot Tahirovic wel duidelijke kwaliteiten te zien.

22 september 2023 om 13:33

Wel beelden uit de Noorse competitie. Dus dat geeft een vertekend beeld, want kijk ook de beelden van Gaaei uit de Deense competitie, en je denkt dat is er een. Ja, maar wel een die niet kan verdedigen, blijkt nu.

22 september 2023 om 13:47

Nou, bij Gaaei was ik nog niet heel enthousiast op basis van die beelden. Zag veel liever een andere back die gewoon duidelijk beter dan Rensch is. Nu heb ik nog liever Gooijer. Gaaei wist ik al van dat hij verdedigend zeer zwak was en aanvallend is het vooral een heel goed loopvermogen maar vaak een niet zo geweldig vervolg. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat Gooijer beter is.

Bij Mannsverk heb ik daadwerkelijk kwaliteiten gezien die ook in de Nederlandse competitie van pas moeten kunnen komen. Daarbij heeft Mannsverk zich ook laten zien in de play-offs van de CL. Bij Tahirovic heb ik daarentegen nooit kwaliteit kunnen ontdekken en Mannsverk is 100% beter en heeft meer potentie dan Tahirovic. Maar voor nu zou ik Vos gewoon de kans geven met Mannsverk als 1e invaller. Had niet gedacht dat Steijn het had gedurfd met Vos maar daar heeft hij mij wel positief verrast.

Hato speelde ook extreem slordig, heeft de bal denk ik even vaak als Tahirovic naar de tegenstander gespeeld.
Gaaei idem.

Beetje vreemd om dan alleen Tahirovic eruit te halen

22 september 2023 om 01:45

Omdat Hato nog goed verdedigde in tegenstelling tot Tahirovic. Hato was aan de bal wel erg slecht ja.

22 september 2023 om 09:34

Dat vind ik wel heel erg kort door de bocht. Hij leidde gewoon 3 a 4 levensgevaarlijke aanvallen in die gelukkig voor hem resulteerde in een bal op de lat, Gorter, of geblokt door hemzelf of iemand anders. Maar kan dat toch niet goed verdedigen noemen.

22 september 2023 om 12:20

Ik adviseer je even alle kansen van Marseille terug te kijken. Welgeteld 1 kans kwam door zijn balverlies en verder greep hij te laat in bij de 2-2. Maar verder? 3 á 4, kom op zeg.

Gewoon die Vos erin zetten. Die Tahirovic en Mannsverk kunnen er geen ene klote van. Niveau Heracles. Het omruilen van Bassey voor Sutalo is ook een ramp gebleken. Brobbey werkt hard, maar krijgt weinig voor elkaar. Tsja, en Bergwijn speelt als een 50 jarige amateur die eerst 2 uur aan de bar heeft gehangen. Gorter kraak ik bewust niet af, want die heeft zoveel schoten te verduren gehad, die had ze nooit allemaal kunnen pakken. Forbs speelde wel een aardige wedstrijd. Hopelijk kan hij dit doorzetten.

gisteren avond kon je weer is zien hoe belangrijk een type alvarez is. zeker in de rest verdediging, wat Steijn betreft heel gauw kappen met de spelers in het openbaar te bekritiseren, dat doe je in de kleedkamer! Misch. Had meneer zich wat meer moeten verdiepen in de tegenstanders, ( Twente,Marseille) ipv te gaan chillen op Ibiza.

Ik vond het vooral opvallend, zeker de laatste 10 minuten van de 1ste helft, dat het middenveld helemaal open lag. Hier kreeg Marseille alle vrijheid en waren er zomaar 3 a 4 grote kansen, hier had Ajax wat geluk dat het vizier van Marseille nog op het strand lag. Daarin viel ook op dat vaak Berghuis erachter aan moest, was het dan zijn mannetje die er liep. In iedergeval zijn tempo was nou ook niet zo dat hij echt iemand ging inhalen. Allemaal wat voor de vorm.

Viel mij gewoon op.

Hoe toon je veerkracht als je 2 keer een voorsprong weggeeft?

Ik dacht dat iedereen eerst de oprechtheid van Steijn zo mooi vond. En daarbij is hij nog mild. Tahirovic speelde wederom dramatisch. Hij weet niet waar hij moet lopen, verdedigend is het niets en aan de bal is het al helemaal een drama. Je ziet hoeveel het al scheelt dat als je iemand opstelt (in dit geval Vos) die misschien nog wel tekort komt, maar die wel weet wat hij moet doen en niet bijna elke bal inlevert.

Ik vraag me echt af hoeveel mensen bij Ajax hem écht op het vizier hebben gehad en dan ook nog enthousiast waren na meerdere beelden en wedstrijden gezien te hebben. Die gast kan er echt helemaal niks van en zou bij ons Fortuna niet eens in de basis staan. Wat een flutspeler is dat zeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
8 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2023-2023 Ajax
2022-2023 Sparta Rotterdam
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren