Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Met deze 25 spelers reist Ajax af naar Bulgarije voor duel met Ludogorets

Laatste update:

Josip Sutalo, Chuba Akpom en Gastón Ávila ontbreken aanstaande donderdag bij Ajax tijdens het uitduel met Ludogorets in de play-offs van de Europa League. De drie aankopen, die overkwamen van respectievelijk Dinamo Zagreb, Middlesbrough en Royal Antwerp, zijn nog niet speelgerechtigd.

Akpom wacht nog altijd op zijn werkvergunning, zo meldt Voetbal International, terwijl ook Sutalo en Ávila nog niet zijn ingeschreven bij de UEFA. De transfer van de Kroatische mandekker werd maandagavond officieel afgerond, terwijl Ávila dinsdag werd gepresenteerd door de Amsterdammers. Ondanks dat Sutalo nog niet speelgerechtigd is, vliegt hij wel mee naar Bulgarije.

Anton Gaaei, die vorige week voor 4,5 miljoen euro overkwam van Viborg FF, kan wél zijn debuut gaan maken in het shirt van de Amsterdammers. De aankopen die al langere tijd onder contract staan bij Ajax zijn logischerwijs ook speelgerechtigd. Dat geldt ook voor Berghuis, die in de Eredivisie al twee van zijn drie duels schorsing uitzat.

De ploeg van Maurice Steijn neemt het donderdagavond op tegen Ludogorets en moet een goed resultaat boeken om een gunstige uitgangspositie mee te nemen naar Amsterdam. De return in de Johan Cruijff ArenA staat volgende week donderdag op het programma. Als Ajax het tweeluik met Ludogorets overleeft, dan plaatst de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen zich direct voor de groepsfase van de Europa League.

Selectie Ajax
Doelmannen: Jay Gorter, Diant Ramaj, Charlie Setford.

Verdedigers: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Owen Wijndal, Anass Salah-Eddine, Jakov Medic, Jorge Sánchez, Olivier Aertssen.

Middenvelders: Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Branco van den Boomen, Steven Berghuis, Silvano Vos, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Carlos Forbs, Christian Rasmussen, Mika Godts.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Oprechte vraag, waarom moet het zo lang duren om spelers speelgerechtigd te krijgen?

22 augustus 2023 om 16:15

Akpom moest volgens mij een werkvergunning krijgen.
Sutalo is er echt pas en heeft ook al voorronde gespeeld. Misschien dat dat er iets mee te maken heeft? En eventueel ook werkvergunning?

22 augustus 2023 om 16:22

Kroatië zit in de EU, dus werkvergunning is het sowieso niet.

22 augustus 2023 om 17:29

Klopt sutalo is al ingeschreven in voorronde CL. Daarom kan hij nog niet mee doen.

22 augustus 2023 om 22:01

@futures: Betekent dat dan automatisch dat Sutalo bij de return in Amsterdam ook niet kan spelen?

23 augustus 2023 om 10:26

Sutalo mag inderdaad beide wedstrijden niet mee doen, voor de andere aankopen geld dat zij wel mee mogen doen als ze nog worden ingeschreven.

23 augustus 2023 om 10:35

vreemd dat de gemiddelde reaguurder hier beter research doet dat de professional die dit stukje schreef... bedankt

22 augustus 2023 om 16:23

Volgens mij heeft het bij Akpom te maken met dat de UK geen onderdeel is van de EU. Dan moet er een werkvergunning komen en dat kan soms lang duren. Bij Forbs was dit bijvoorbeeld geen probleem, gezien hij ondanks dat hij in de UK speelde wel een Portugees paspoort heeft (is Portugees). Sutalo is daarnaast echt pas net rond, dus dat is gewoon kort dag geweest met inschrijven bij UEFA.

22 augustus 2023 om 16:26

Lang leve de brexit

22 augustus 2023 om 17:21

Dat dacht ik ook toen ik een paar weken geleden uren lang in de file stond bij Calais.

22 augustus 2023 om 18:17

Inderdaad Siepie grootste onzin ever.

23 augustus 2023 om 10:49

Hoorde gisteren op de radio een stuk over de zorg in UK. Vele malen erger dan in NL.
Heel veel zorgpersoneel waren ook vertrokken na de Brexit.

Ik vraag mij echt af, welke voordelen heeft Brezit gehad tot nu? Oprechte vraag, want hoor alleen maar slechte punten.

23 augustus 2023 om 11:14

Mrkrillen het zogenaamde voordeel was dat ze de asielstroom kunnen beperken zonder bemoeienis van Europa. Resultaat: asielzoekers komen nog steeds in grote getale die kant op en arbeidskrachten komen niet meer.. tel uit je winst

22 augustus 2023 om 19:52

Zou wel mooi zijn als vz een volledig artikel zou schrijven waardoor dit niet gevraagd hoeft te worden in de comments. Graag gedaan vz!

23 augustus 2023 om 14:20

Best wel onprofessioneel van de Uefa. Als je de transferdeadline open houdt en de wedstrijden al start, dan moet je ook gewoon mee kunnen doen. Gekocht is gekocht.

Das behoorlijk vervelend!!

22 augustus 2023 om 16:17

Ja, zeker gezien het feit dat ze dan volgens mij ook de 2e wedstrijd niet mee mogen spelen.

Snap niet zo goed waarom dat zo lang moet duren. Die Akpom is er al bijna een week. Zoiets zou toch gewoon een formaliteit moeten zijn. Zeker in de tijd dat we binnen een paar tellen een document via de mail naar de andere kant van de wereld kunnen sturen. En dan hebben we het hier nog maar over 2 spelers uit Europa.

22 augustus 2023 om 16:24

Door de Brexit duurt het helaas wat langer met Britten. Wat betreft werkvergunning/visum komt daar gewoon veel bureaucratie en ambtenarenwerk bij kijken

22 augustus 2023 om 16:50

Sutalo mag niet meedoen vanwege voorrondes met dinamo

22 augustus 2023 om 17:05

Oh echt? Dacht dat ze dan al ingeschreven moesten zijn. Wellicht omdat ze hun contract bij Ajax al hebben getekend.

Dit kan nog weleens een hels karwei worden. Ajax oogt als los zand en Ludogorets heeft door de tijd heen redelijke resultaten geboekt Europees. Nu is het al een tijdje geleden dat we door teams als Molde, Rapid Wien, Rostov en dergelijke zijn uitgeschakeld, maar de kwaliteit van de selectie biedt nou niet echt houvast.

22 augustus 2023 om 16:17

Ajax oogt als Los zand op basis van wat? 12 schoten waarvan 7 op goal. Dat Medic een fout maakt en Brobbey zijn kansen niet benut betekend toch niet dat het team los zand is? Vond het voetballend echt niet zo slecht hoor. Ja de backs waren dramatisch maar daar zijn aankopen voor gekomen.

22 augustus 2023 om 16:18

Op basis van het spel in de voorbereiding en tegen heracles en excelsior. Of wil je zeggen dat dat 2 gala voorstellingen waren?

22 augustus 2023 om 16:21

Twee gala voorstellingen niet, maar los zand suggereert of Herakles en Excelsior 5 open kansen per helft creeerden. Volgens mij was het omgekeerde eerder waar. Zie verder mijn reactie hierboven!

22 augustus 2023 om 16:40

AchLud ging er ook gewoon met 2-1 af dit weekend.

22 augustus 2023 om 17:51

Wat verwacht je met een nieuwe staf, renovatie van de selectie en het vertrek van spelers zoals Tadic, Alvarez en Timber? Alle automatismen die vorig seizoen nog (enigszins) aanwezig waren zijn daarmee wel grotendeels verdwenen.

23 augustus 2023 om 10:25

Ajaks heeft gewoon slecht gespeeld tegen Heracles en Excelsior. Het is meer dan logisch dat de mensen sceptisch zijn naar deze wedstrijd toe.

23 augustus 2023 om 10:29

wauw.. "ajaks"

23 augustus 2023 om 10:48

Het is meer een grapje naar de manier waarop hij Heracles schrijft, maak je niet druk mop.

23 augustus 2023 om 10:50

Ja nog 2 spelers lozen: kenneth Taylor en Rench en dan nog een goede middenvelder en dan ben je er wel zo'n beetje. Misschien nog een goedkope pinchitter

23 augustus 2023 om 14:16

Gelukkig maar, had dat stukje van van Heracles gemist

22 augustus 2023 om 16:18

Het zou niet eens heel erg om een keertje Conference league te doen. Kom je als supporter ook een keer in de wat obscuurdere oorden. Qua geld maakt het ook niet heel veel uit volgens mij. Een voordeeltje is ook dat er makkelijker punten gepakt kunnen worden voor de coefficientenpolonaise. Als liefhebber van het Nederlands voetbal is het misschien nog wel het belangrijkst dat AZ en Twente hun play-offs winnen. Voor AZ wordt het appeltje eitje, maar Twente krijgyt natuurlijk een zwaardere kluif.

22 augustus 2023 om 16:32

Toch wel aardige verschillen hoor, als is het alleen al wat de exposure waard is. Voor Ajax lijkt het 'vergeven' dat ze een jaartje niet gepresteerd hebben in Europa qua transferwaardes van de spelers (timber en Alvarez o.a. hebben het natuurlijk ook wel al aardig in de Champions League laten zien). De nieuwe generatie transfers hebben dat echter nog niet, terwijl er toch wel aardig is betaald. Bergwijn en Brobbey staan in mijn beleving nu behoorlijk 'onder water' qua transferwaarde versus daadwerkelijk betaalde transfersom.

Met betrekking tot het prijzengeld is de Champions League natuurlijk de echte vetpot. Europa League versus Conference League is de startpremie 3,6 miljoen versus 2.9 miljoen, 8ste finale bereiken 1,2 miljoen versus 6 ton en kwartfinale 1,8 miljoen versus 1 miljoen etc. Kortom: bij overwinteren loopt het verschil aardig op.

23 augustus 2023 om 10:52

Hoe zie jij Twente (nog niet selectie rond) doorgaan tegen Fenerbache? Die zijn echt stukken beter hoor.

Balen voor Twente met zo een zware loting.

22 augustus 2023 om 16:27

@Suarez 7 he wat zijn we weer positief, zijn net 2 competitie rondes bezig.
Mag het elftal met al deze nieuwe spelers op elkaar ingespeeld raken.
Wel een beetje geduld hebben hoor

22 augustus 2023 om 16:29

Ze hebben ook tijd nodig. Dat neemt toch niet weg dat het nu als los zand oogt? Snap niet dat iedereen op de teentjes getrapt is.

22 augustus 2023 om 16:36

Blijkbaar mag je hier niet meer realistisch zijn Suarez. Er worden kansen gecreerd maar het spel is gewoon veel te traag. Maarja het heeft tijd nodig. Tijd die er niet is want je loopt nu al achter de feiten aan in de competitie.

22 augustus 2023 om 16:49

@Suarez 7 ben zeker niet op mijn teentjes getrapt hoor maar we moeten ook realistisch zijn om te zeggen dat wij niet meer de Ajax zijn waar wij vanaf 2017 jaar in jaar uut hebben van genoten.
Opnieuw beginnen en dat duurt even.

22 augustus 2023 om 16:55

Hou op man. Hier moet je als Nederlandse top club overheen walsen.

22 augustus 2023 om 18:58

Dat gebeurt ook wel. Ze missen volgens mij hun beste speler al bij Ludogorets (Nedyakov is er dacht ik niet bij?) en verder is het middenmoot Eredivisie maximaal. Dus normaliter een makkie. Het enige wat ik kan verzinnen is dat het uit nog wel eens kan spoken, maar dan moet kwaliteit "gewoon" de doorslag geven. Ook dit Ajax

22 augustus 2023 om 20:28

ludogorets stelt juist minder en minder voor de laatste jaren.
ik ga geen clubs onderschatten, maar een ajax zou dit ludogorets op voetballend gebied gewoon makkelijk opzij moeten kunnen zetten

Nog steeds een verdediging dus met salah edinne Hato medic rensch. Kan niet wachten tot het Avila Hato Sutalo Gaaei is. Daarvoor Tahirovic - Branco met Berghuis op 10. Bergwijn links Brobbey/Akpom spits en Forbs rechts.

22 augustus 2023 om 16:47

Gaaie mag gewoon spelen. Staat in de tekst.

22 augustus 2023 om 20:48

Ga er alleen niet van uit dat hij al gaat spelen. Verwacht dat Steijn nog voor Rensch kiest donderdag.

Jammer. Precies de spelers waarvan ik hoopte dat ze juist mee mochten spelen. Heb van deze twee namelijk de meeste verwachtingen. Maar goed, nog steeds moet Ajax volle bak gaan willen ze überhaupt wat betekenen op het Europese toneel.

Boeie,mag toch hopen dat Ajax de nr 8 van Bulgarije ook zonder hen kan verslaan.

22 augustus 2023 om 17:39

Net 5 potjes gespeeld, beetje raar om de positie van de ranglijst te noemen

22 augustus 2023 om 18:40

Ik weet het, maar dat was juist de grap. Mag toch wel als fan van de nr 12 van Nederland.

23 augustus 2023 om 09:50

Ooh excuses, stom van me om dat niet te zien

Wel apart, je kan spelers toch tot woensdag 23:59 inschrijven?

22 augustus 2023 om 16:27

Met Sutalo heeft het er wellicht mee te maken dat hij al voorrondes heeft gespeeld voor zijn vorige team? Zou het anders ook niet weten.

22 augustus 2023 om 16:52

Edit: sutalo mag niet meedoen idd vanwege voorrondes

Normaal gesproken moet Ajax Ludogorets ook zonder die twee aankopen op kunnen rollen. De Bulgaarse competitie stelt tegenwoordig maar weinig voor en Ludogorets Razgrad vertegenwoordigt een teamwaarde van 41 miljoen volgens Transfermarkt. Als Ajax zich door die Bulgaren laat verrassen is dat bijna vergelijkbaar met het debacle van PSV in 2017/2018 tegen Osijek, een team uit Kroatië met een waarde van circa 19 miljoen.

22 augustus 2023 om 16:44

Normaalgesproken, ja. Maar Ajax is nog steeds nog wel zoekende, en zo'n Ludogorets gooit thuis gewoon de beuk erin ondanks hun beperkte voetbalkwaliteiten. Op Medic na bestaat de huidige defensie nog wel uit lichtgewichten (hato is voetballend wel erg goed), dus ik moet het nog maar zien.

23 augustus 2023 om 10:25

Wat is de transferwaarde van Excelsior ? Volgens mij moeten we eens stoppen onze teams te overschatten. Ja, als alles loopt kunnen de meeste redelijk voetballen, echter als de andere partij als een eenheid strijd levert levert dat al vaak problemen op.

Ik verwacht sutalo er gewoon bij, die kan nog op tijd ingeschreven worden.
Akpom zal inderdaad nog even op zich laten wachten.

22 augustus 2023 om 16:55

Nee sutalo mag niet meedoen omdat hij al voorrondes heeft gespeeld

23 augustus 2023 om 10:32

Sutalo mag niet worden ingeschreven door zijn wedstrijd met Dinamo Zagreb, hij is wel overigens wel met Ajax mee gereisd naar Bulgarije om te wennen aan zijn teamgenoten en de trainingen.

Akpom en Avila zijn niet mee naar Bulgarije, deze zijn in afwachting van hun werkvergunning en mogen dus nog niet mee trainen.

Ik was al bang dat we Rensch, Wijndal of Salah-Edine moesten missen. Want anders lopen we de cl mis;-)))

Uit op safe spelen en dan met de aankopen in Amsterdam het tweeluik over de streep trekken

"ondanks dat Sutalo nog niet speelgerechtigd is, vliegt hij wel mee naar Bulgarije."

Is dit wel handig? Ik snap dat je hem erbij wil om te wennen aan ploeggenoten, maar de beste man heeft deze week al een reis achter de rug. Van Kroatie naar NL, moet hier vast nog veel zaken regelen met verhuizing.

Had hem lekker in NL gehouden, conditie trainen bij de club en daarnaast wat tijd om omgeving te leren kennen, rust pakken.

23 augustus 2023 om 10:33

Een huis etc word allemaal geregeld, en een reis achter de rug telt ook niet helemaal, de beste man is met een prive jet komen overvliegen een reis van een krappe 2 uurtjes.

Zit Kudus niet bij de selectie? Lees daar verder niks over.

23 augustus 2023 om 10:35

Ja, zit er keurig bij.

Edit: Voetbalzone heeft Kudus gemist. Maar zit er gewoon bij!

23 augustus 2023 om 10:35

Kudus is wel opgenomen volgens website van Ajax. Alleen hier op VZ niet vermeld.

Volgens mij missen ze Kudus in dit verhaal!

23 augustus 2023 om 11:06

Ja en die kleine Portugees?

23 augustus 2023 om 19:20

Conceicao is nog altijd geblesseerd denk ik, zo dikbezaaid is het op rechtsbuiten allemaal niet dus als hij fit was zou ie wel mee zijn.

In die kleine Portugees geblesseerd of gewoon niet mee genomen?

Waar is Conceicao? Geblesseerd of overgeslagen? Ik zie een goede voetballer die moet leren effectiever te zijn maar met juiste techniek en drive. Te vroeg word hij afgeschreven.

Voor nu de beste selectie om samen te stellen. In dit lijstje mist overigens Kudus nog. Volgens de officiële kanalen van Ajax reist Sutalo wel mee, maar is hij niet speelgerechtigd (in beide wedstrijden, doordat hij in de voorronde van de CL heeft gespeeld met Dinamo Zagreb). Ik vraag mij eigenlijk af waar Conceição.

Zelf aast hij blijkbaar op een vertrek, maar ik hoop eigenlijk dat hij blijft. Ik zie een goede speler in hem en hoop eigenlijk dat hij dit seizoen meer minuten in Ajax 1 zal krijgen. Ik verwacht uiteindelijk deze opstelling (zie opstelling).

Gorter
Rensch
Medic
Hato
Salah Edinne
vd.Boomen
Tahirovic
Forbs
Kudus
Bergwijn
Brobbey

Wauw. Met 15 spelers uit de eigen jeugd afreizen voor een Europese wedstrijd. Zijn er nog mensen over die claimen dat Ajax geen jonge talenten meer gebruikt en laat doorgroeien? 🤣

Artikel en titel kloppen weer eens niet in de titel staat deze 25 gaan met ajax mee naar Bulgarije. Vervolgens staan er 23 namen????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren