Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wil doorpakken na verwachte komst Farioli: ‘Hij kan bijtekenen’

Laatste update:

De officiële aankondiging dat Francesco Farioli de nieuwe trainer van Ajax wordt laat nog even op zich wachten, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben volgens bronnen en de zaakwaarnemer van de 35-jarige coach op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een contract tot medio 2027. Ajax is echter door zijn werkgever OGC Nice om geduld gevraagd.

Nice speelt woensdagavond om 20.00 uur nog een competitieduel in eigen huis met Paris Saint-Germain. Bij verlies is nummer vier Stade Brest, dat op een plek staat die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League, niet meer te achterhalen.

Ajax kan bij een nederlaag van les Aiglons in gesprek over de te betalen afkoopsom. Farioli heeft bij Nice nog een contract tot medio 2025. Mocht Farioli met zijn spelers ook na het duel met PSG nog zicht houden op Stade Brest, dan moet Ajax volgens De Telegraaf ‘formeel in de wachtkamer’ tot volgende week maandag.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De juristen van Ajax zijn al druk bezig om het persoonlijk akkoord met Farioli in orde te maken. De jonge coach is dan ook hard op weg om in de Johan Cruijff ArenA de definitieve opvolger van interim-trainer John van ‘t Schip te worden. Alleen als Nice de hoofdprijs voor Farioli vraagt kan de deal nog klappen.

Hij geldt als het redelijk goedkoop alternatief van de clubloze Graham Potter en Erik ten Hag, die eveneens op de driekoppige shortlist van Ajax stonden.

Clubwatcher Mike Verweij weet verder te melden dat de precieze invulling van de staf van Farioli bij Ajax nog moet plaatsvinden, maar dat het zeker is dat hij meerdere assistenten mee wil nemen.

Voor Dave Vos is in ieder geval plek in de technische staf van Farioli. De 41-jarige trainer staat dit seizoen voor de groep bij de Amsterdamse beloften. Hij wordt gezien als toekomstig hoofdcoach van Ajax en kan bijtekenen. Voor Vos ligt naar verluidt een contract tot de zomer van 2026 klaar. Bij Potter was Vos eerste assistent geweest. Hoe Farioli zijn rol ziet, is nog niet duidelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo erg Michael van Praag en de T moe. Beetje een vertrouwensbreuk willen forceren tussen alle partijen, door steeds te lekken. Vreselijke man. Gelukkig weten de partijen dit en laten ze zich hierdoor niet gek maken, maar oh wat een opluchting als we straks van die seniele idioot af zijn zeg. Pas dan kunnen we echt gaan bouwen aan een nieuw Ajax. Tot die tijd zal het onrustig blijven.

15 mei 2024 om 07:28

Inderdaad een seniele idioot. Heeft persoonlijk aan de wieg gestaan van de periode Van Gaal en bleef hem ook tijdens de moeilijke startfase steunen. Daarnaast de verhuizing van De Meer naar de Arena gerealiseerd en daarmee Ajax structureel op hoger financieel niveau gebracht. En dan noemt Downwards hem een seniele idioot. Met dat soort supporters verdien je niet anders dan downwards te gaan...............

15 mei 2024 om 07:31

Dat hij in het verleden veel betekent heeft, maakt hem nu geen geschikte man. Van Oostveeen naar voren schuiven, nu intern roepen om De Boer of Schreuder. Dan ben je echt compleet ongeschikt. Twijfels hebben bij Farioli zijn ervaring, maar Dick Schreuder geschikt vinden omdat hij het goed doet bij het Spaanse Ijselmeervolgels, beschamend echt. De Boer heeft overal een ramp achter gelaten op zijn Ajax periode na. Man heeft bewezen dt hij een kut trainer is.

15 mei 2024 om 07:53

Wie zegt dat hij Dick Schreuder geschikt vindt om zijn huidige prestaties bij die Spaanse ploeg? Ik snap wel dat er getwijfeld wordt aan de ervaring van deze fariolo, even terug vergelijking met Schreuder. Fariolo is tot het begin van seizoen 20/21 gewoon keeperstrainer geweest. Dan hou je je natuurlijk zeer gering bezig met de taken van een trainer/assistent. Daarna 1 jaartje assistent trainer en 3 jaar hoofdtrainer. Dick Schreuder daarentegen is al 11 jaar bezig bij verschillende clubs als assistent manager en hierbij 7 jaar als hoofdcoach. Ja dit was op een andere niveau dan fariolo maar hij heeft gewoon meer ervaring in de rol waarvoor je hem bij Ajax zou aanstellen. Verder heeft Schreuder het natuurlijk ook erg goed gedaan bij PEC. Dat fariolo halen een gok is dat kan je wel zeggen, misschien gaat het goed uitpakken maar iemand die pas 3 jaar gewend is om de eindverantwoordelijkheid te hebben van een voetbalclub voor de leeuwen te gooien in de slangenkuil genaamd Ajax en met een grotendeels niet al te gemotiveerde spelersgroep, kan je wel als een gok omschrijven.

15 mei 2024 om 07:55

Heb je nog meer inside information? Het klinkt alsof je er bij elke meeting bij zit @downwards. Van Praag is geen dictator, daarnaast geloof ik lang niet alles wat in de media verschijnt.

15 mei 2024 om 07:59

Maar RomBomCu, blijkbaar heeft hij zondere enige voetbalachtergrond zich toch na hoofdtrainer weten op te werken. Normaal gezien kan dat alleen als je wel echt kijk op het spelletje hebt. Tuurlijk blijft het een gok, maar trainers waar voor dat niet geldt komen gewoon niet naar Ajax.

15 mei 2024 om 08:59

@downwards: = ongeschikt hetzelfde als vreselijke man en seniele idioot dan?

15 mei 2024 om 09:51

@rombomcu, ik vind wel dat het ervaringpunt van Farioli wel extreem wordt uitvergroot. Jij werkt er zelf ook een beetje extra aan mee door bewust het seizoen te noemen waarin die hoofdcoach werd als eindpunt van keeperstrainer waardoor gevoelsmatig dat seizoen als eindpunt voelt. Terwijl het het seizoen ervoor is. Ook neem je eerste paar assistentschap van Schreuder mee in 'al 11 jaar bezig'. Je kan ook schrijven Farioli is 'al 7 jaar bezig waarvan in het laatste jaar in een top5 competitie met een selectie van 260 miljoen'.

Ja, hij is wat onervaren, maar is dat zo uniek dan? Als ik eens naar de laatste 15 namen kijk die bij Ajax trainer waren:
- Van 't Schip - veel ervaring. Enkel bondscoachschap Griekeland op goed niveau.
- Maduro - kort interim, nauwelijks tot geen ervaring
- Steijn - veel ervaring, maar allemaal op lager niveau.
- Heitinga - had nog nauwelijks ervaring, enkel 1 jaar jong Ajax
- Schreuder - best wat ervaring als assistent, maar als hoofdtrainer ook slechts 3 jaar.
- Ten Hag - wat ervaring als assistent, maar ook slechts 3 jaar hoofdtrainer bij de profs voor Ajax.
- Reiziger - enkel Jong Ajax voor hij bij ajax adje interim werd
- Keizer - veel ervaring bij amateurs en 4 jaar profs bij kleine teams.
- Bosz - Die was zeer ervaren, maar wel bij kleinere teams.
- De Boer - enkel Jong Ajax voor hij bij Ajax aan de slag ging
- Jol - zeer ervaren, met ervaring bij de Spurs in de PL en HSV in de BL voor die naar Ajax kwam
- Van Basten - paar jaar ervaring als bondscoach Oranje
- Koster - was zeer ervaren als KKD trainer
- Ten Cate - veel ervaring bij kleine clubs
- Blind - had geen profervaring als trainer voor Ajax
- Bruins Slot - enkel ervaring als assistent en scout
- Koeman - 1 jaartje Vitesse en 1 jaartje Barcelona B

Ik heb de laatste 17 namen doorlopen incl interims die vaak logischerwijs onervaren zijn. Maar als je echt gaat kijken welke trainer er een beter CV had voor die naar Ajax kwam dan Farioli (7 jaar bij de profs waarvan 3 als hoofdtrainer, 1j top5 competitie) is dat eigenlijk enkel Martin Jol. Men duikt vooral op zijn leeftijd, maar ik vind dat wat onzinnig.

15 mei 2024 om 10:08

@RomBomCu, grappige analyse. Ervaring zegt geen hol, want beide hebben geen ervaring bij topclubs. Schreuder gaat zelfs na een succesvolle periode bij PEC op het laagste niveau in Spanje aan de slag, ipv een stap richting een subtopper zoals Utrecht. In mijn optiek zegt jaren van ervaring niet zoveel, maar vooral waar je die ervaring opdoet. Bij Ajax komt er een bepaalde druk kijken waar je tegen moet kunnen, tegelijkertijd speel je voornamelijk met talenten waar je boven op moet zitten en zeker niet te veel ruimte geven. Schreden heeft zeker laten zien spelers beter te maken, maar nog nooit dat hij bestand is tegen druk. Fariolli heeft laten zien teams verzorgd te kunnen laten spelen, ze goed te laten presteren en helemaal bij nice dat hij kan omgaan met immense druk van buiten af. Supporters en media vonden het namelijk 0,0 dat hij werd aangesteld en dat wist hij vrij snel om te draaien. Dat is een soort gelijke druk die je bij ajax kan verwachten. Alfred Schreuder bezweek onder de druk van buitenaf en heeft het nooit meer op de rit gekregen. Steijn ging zijn straatje schoonvegen en lekken richting media om overeind te blijven. Fariolli bij nice ging, net als ten hag, stoïcijns door ondanks een minder begin. Bij Dick Schreuder weten we dit gewoon weg niet.

16 mei 2024 om 17:41

#nietsenielmaarweloverdedatum🤫🤐

15 mei 2024 om 07:47

Ja het is echt enorm doorzichtig wat de Telegraaf en Van Praag allemaal aan het proberen zijn. Ze komen echt over als een stel verwende kleuters die hun zin niet krijgen. Het zal echt een heel lang proces worden om de rotte appels uit de organisatie te krijgen, zodat iedereen met z’n neus dezelfde kant opstaat. En dan is het zaak om de banden met de Telegraaf definitief te verbreken. Die krant is er al jaren op uit om de club Ajax volledig te ontwrichten.

Los daarvan vind ik het mooi om te zien dat Ajax een duidelijk profiel heeft uitgezet waar ze naar op zoek zijn voor de trainersstaf. Met Farioli, Vos én Ten Rouwelaar heb je pure vakidioten in de gelederen die dag en nacht bezig zijn met hun vak en niets aan het toeval overlaten. Hier snakt Ajax, maar ook het publiek heel erg na. De laatste jaren was de staf van Ajax tactisch heel beperkt. Er werd vooral gerept over inzet, hard werken en allerlei anderen containerbegrippen. In de tussentijd werd Ajax tactisch door vrijwel ieder team afgetroefd. Maar hé, Van ‘t Schip en Heitinga hadden wel écht Ajax-DNA.

Als het aan de media ligt, dan blijft Ajax lekker door aanmodderen met luie trainers die tenminste wel het Ajax-DNA bezitten. Deze trainers hebben het geluk gehad goed te kunnen voetballen en hebben daardoor slechts een verkort trajectje moeten doorlopen bij de KNVB. Ajax heeft de laatste twee jaar trainers gehad die, in vergelijking met Farioli, Vos en Ten Rouwelaar maar een dotje deden. En dat is de laatste twee jaar goed terug te zien op het veld. Dit is door de Telegraaf alleen niet of nauwelijks benoemd, omdat zij natuurlijk via deze trainers de laatste nieuwtjes binnenkregen. En bijt niet in de hand waar je te eten van krijgt. Ik hoop van harte dat deze staf het goed gaat doen al is het alleen maar om de negatieve media de mond te snoeren. Net zoals Ten Hag heeft gedaan.

15 mei 2024 om 07:58

Van Praag en van Gaal hebben super tijden met Ajax gehad. Nu goed op leeftijd maar zeker geen idioten. Downwards@ Ajax heeft ze zelf gevraagd om ze te helpen. Maar de gaten in de boot waren te groot.

15 mei 2024 om 09:32

Op het moment ben ik van Praag ook wel moe. Hij zal het vast goed bedoelen maar dat is het niet. Hem een seniele idioot noemen is totaal overbodig

Klinkt als een prima plan en beleid, echter leek dit met Maduro ook een prima traject te zijn. Ben benieuwd naar Farioli! Zal wel veel aan zijn stoelpoten gezaagd gaan worden door Bassie en Adriaan van de Telegraaf.

15 mei 2024 om 07:29

Bij Maduro heb ik van meet af aan het idee gehad dat het ellenbogemwerk was...

15 mei 2024 om 07:52

Beleid lijkt me ook goed als het gaat als beschreven. Iets wat me echter wel steeds enorm opvalt is dat in ieder artikel van VZ staat dat dit een goedkoper alternatief is voor Potter. Ik mag toch hopen dat als dat de reden is, dat ze gewoon Potter nemen?! Je geeft miljoenen uit aan je spelers en dan zou voor de trainer de drijfveer salaris zijn.

Ik ben echt zeer benieuwd naar Farioli... je weet het niet.. maar ik was ook benieuwd naar schreuder en steijn... het zegt allemaal niks. Het valt en staat grotendeels met de selectie die je tot je beschikking hebt. Je kunt zeggen dat bijvoorbeeld guardiola en die trainer van real madrid geweldige trainers zijn maar kijk eens naar wat die ter beschikking hebben? Ajax moet gewoon weer gaan bouwen met een nieuwe selectie. Wat ervarener jongens behouden en wat toevoegen en geef die Farioli de tijd!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren