Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Statement Monaco na het ‘illegaal benaderen’ van Kylian Mbappé

Laatste update:

AS Monaco heeft donderdagmiddag een statement naar buiten gebracht waarin wordt vermeld dat verschillende ‘belangrijke’ clubs uit het Europese voetbal contact hebben gelegd met Kylian Mbappé, zonder toestemming van de club. De club uit de Ligue 1 schrijft te overwegen om naar de Franse voetbalbond en FIFA te gaan en stappen te ondernemen tegen de clubs.

Mbappé brak vorig seizoen defintief door op het grootste podium en speelde zich in de kijker bij de grootste clubs uit Europa. De Frans international staat bovenaan het lijstje van clubs als Real Madrid, Arsenal en Paris Saint-Germain. Monaco is te weten gekomen dat verschillende clubs meerdere keren contact hebben gezocht met het talent, met als doel een transfer te forceren.

Officieel is dat niet de manier waarop een transfer tot stand mag komen en daar heeft de Franse topclub nu een waarschuwing voor afgegeven. Om welke clubs het precies gaat is onbekend, maar Monaco overweegt met de namen van de clubs naar de wereldvoetbalbond en de Franse voetbalbond te stappen. Daarmee hoopt Monaco een einde te maken aan ‘een onacceptabele situatie’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schandalig. Zullen wel weer Barcelona, Manchester City of Real Madrid zijn. Het zijn tijd dezelfde. Gewoon keihard straffen dit soort illegale praktijken.

20 juli 2017 om 17:29

Barcelona is niet 1x jn verband gebracht met Kylian? Wat is dit nou voor achterlijke onzin. Barcelona zit deze hele zomer al tevergeefs achter Verratti aan. De enige clubs die Kylian bijna smeken om te komen zijn Real Madrid, PSG en Arsenal. Zij komen letterlijk elke dag weer in het nieuws omtrent Kylian

20 juli 2017 om 17:33

Dat je niks leest over dat Barcelona interesse heeft in Mbappe zegt nog niks, 80 % van de verhalen over Mbappe zijn sowieso verzonnen. Het kan elke topclub zijn.

20 juli 2017 om 18:18

Juan

Heb je een voorbeeld waar Real Madrid 'bijna smeekt' om zijn komst? En dan heb ik het over feitelijke constateringen/uitspraken, geen artikel uit een roddelblad.

20 juli 2017 om 17:56

Ik denk dat je eerder moet denken aan Real Madrid, Psg en Arsenal. De clubs die het meest met hem in verband werden gebracht.

20 juli 2017 om 18:14

Onzin, hoe weet jij dat nou weer? Je roept maar wat. Daarnaast zijn Manchester City en Barcelona wss nieteens bezig met zijn komst. Totaal niet nodig.

Enerzijds begrijpelijk, als Mpabbe met andere clubs zou praten zou dat alleen maar in zijn gedachte kunnen spelen terwijl hij zich nog volledig 100% moet inzetten voor Monaco, dit kan alleen tegendraads werken lijkt mij?

En terecht goed dat Monaco dit doet. Afspraak is afspraak.

20 juli 2017 om 17:50

Anderzijds doet Monaco dat zelf ook gewoon, zoals elke club. Maar als het met hun eigen spelers gebeurt, ho maar, moord en brand.

20 juli 2017 om 18:37

Uit nieuwschierigheid, bij welke speler (s) heeft Monaco dit gedaan?

20 juli 2017 om 19:09

Zou me niet verbazen als ze dat deden met Falcao, Moutinho & James. Want zij konden naar veel betere clubs gaan dan het respectievelijke AS Monaco.

21 juli 2017 om 11:13

Ik volg Monaco niet echt van nabij, maar je gelooft toch zelf niet dat ze dat niet doen? Elke club doet dit, letterlijk el-ke club.

Ik vermoed ook dat dit met Tielemans gebeurd is want er was al sprake van een akkoord voor ze er 1 met Anderlecht hadden.

Waarom mogen clubs dat eigenlijk niet? Een headhunter mag mij toch ook gewoon contacteren met de vraag of ik van baan wil switchen?

Waarom is het dan bij voetbal anders?

20 juli 2017 om 17:25

No offense, maar jij zal waarschijnlijk niet snel miljoenen euro's waard zijn. Bij handelswaar als voetballers zal dit vrij zeker anders liggen, net als de juridische procedures om hun van werkgevers te laten wisselen.

20 juli 2017 om 17:32

Helaas niet , maar none taken haha.

Ja daar heb je wel een punt, het zijn natuurlijk allemaal concurenten van elkaar.. iets met concurentie beding

20 juli 2017 om 18:31

Maar een concurrentie beding verbiedt natuurlijk niet benaderd worden door een concurrentie of het spreken met, maar puur en alleen het werken voor. Maar ik denk dat de reden achter deze regel meer zit in het beschermen van de club. Aangezien de onderhandelingspositie aanzienlijk zwakker wordt wanneer een speler en de nieuwe club al het mogelijke al hebben besproken.

20 juli 2017 om 17:34

Er zit natuurlijk een verschil tussen benaderen en benaderen. Ik denk dat Monaco echt niet moeilijk doet als jij als andere club even een belletje naar Mbappe en zijn zaakwaarnemers doet om te vragen of 'ie uberhaupt zin heeft in een overstap naar jouw club. Een belletje van vijf minuten kan je als club veel tijd en moeite en zinloze onderhandelingen schelen.

Er zijn echter ook genoeg clubs die in het geheim met spelers afspreken, gouden bergen beloven en al contractbesprekingen willen voeren voordat (in dit geval) Monaco toestemming heeft gegeven. Dat mag dus niet.

20 juli 2017 om 17:43

Als een club zonder toestemming van de club contact zoekt met een speler, en daarin aangeeft wat hij allemaal tegemoet kan zien komen. Dan kan het zijn dat een speler moeilijk gaat doen bij zijn club, met als doel een transfer te forceren. En indien een speler zich onmogelijk maakt, zakt vaak de waarde van zo'n spelers, waardoor de verkopende club hem alleen voor minder kan verkopen..

20 juli 2017 om 18:54

Een paar verschillen: om te beginnen lijkt het me sterk dat jij een aflopend contract hebt, iets wat profvoetballers wel hebben. Een van de redenen dat contractduren in het leven geroepen zijn is om werkgevers juridisch binnen de afgesproken contracttermijn te beschermen tegen dit soort kaappraktijken. Met een contract voor onbepaalde tijd kun je dat simpelweg niet maken. Dan heb je natuurlijk ook nog gewoon de afspraken die in elke vakbond (in dit geval FIFA) gemaakt worden over het verhandelen van arbeidskrachten tussen de deelnemers van een arbeidsmarkt. Als je het hebt over 'van baan switchen' snap je natuurlijk wel dat dat wat anders is dan dezelfde baan behouden, maar voor een andere werkgever. Als een loodgieter Mbappe had benaderd om hem te vragen om voor zijn loodgieterbedrijf te komen werken, was er natuurlijk geen enkel probleem geweest, zowel legaal niet als etisch niet. Maar wanneer het gaat om een concurrent binnen dezelfde markt, dienen alle partijen zich te houden aan de afgesproken procedure voor het verhandelen van werknemers. Dat houdt dus onder meer in dat de huidige werkgever op de hoogte wordt gesteld van alle interesse van concurrenten en eerst toestemming aan ze geeft alvorens ze met de werknemer mogen onderhandelen. Dit gebeurt doorgaans pas nadat de twee handelende partijen het onderling met elkaar eens zijn geworden over het ontbinden van het huidige contract van de werknemer.

20 juli 2017 om 20:40

Welnee dat mag jij ook niet als je een contract voor bepaalde tijd hebt.je werkgever kan je gewoon aan je contract houden, zeker als de werkgever aan kan voeren dat hij er nadeel van heeft als jij je contract niet uitdient.

Daarnaast zijn er in het voetbal afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn noodzakelijk om het voetbal niet kapot te maken. Alternatief was een salarisplafond geweest zoals vaak in de VS gebruikelijk is.

Je moet een voetballer vergelijken met een TV presentator, een zanger of zangeres met een platencontract of een filmster die vastgelegd is voor meerdere films. In al die situaties kan je ook niet zomaar van je contract af.

20 juli 2017 om 21:06

Elke baan of beroepgroep kan een eigen rechtspositie hebben of creeëren. Als je bijvoorbeeld vanuit je werk veel specialistische kennis van je bedrijf hebt moet je waarschijnlijk een concurentiebeding tekenen zodat je niet naar de concurrent gaat en daar de bedrijfgeheimen van je oude werkgever te gelde maakt. In het voetbal staat het kapitaal op het veld. Als je spelers van de concurrent gaat beïnvloeden door ze taken te beloven als ze bij je tekenen dan ben je het kapitaal van de concurrent aan het vernietigen. Daarom is bepaald dat dit niet mag. Anders zou de voetbalwereld al snel een nog grotere gekkenhuis worden.

Monaco is lekker bezig, 50 miljoen van Mancity afgewezen voor Mendy en nu even tanden laten zien.

Benieuwd om welke clubs het gaat, niet dat er bij de Fifa enige actie ondernomen zal worden maar namen mogen wel bekend worden gemaakt wat mij betreft.

20 juli 2017 om 17:26

Denk Barcelona, Real Madrid of Man City. Standaard zelfe clubs

20 juli 2017 om 17:29

Ik denk dat PSG ook er nog wel bijhoort.

Goed dad Monaco stappen onderneemt!

20 juli 2017 om 17:33

Barca wordt niet in verband gebracht met de speler

20 juli 2017 om 17:44

Madrid wordt er nooit van beticht spelers te benaderen zonder toestemming van de clubs en zijn net altijd heel hoffelijk in het onderhandelen?

Wat nou altijd dezelfde clubs? Ben je nou gewoon iemand aan het naroepen die hierboven wat zei?

20 juli 2017 om 17:56

Meerdere berichten dat Zidane en Perez contact opgenomen hebben met de familie van Mbappe om te praten over een eventuele transfer. In elk geval meer berichten over mensen van Real die contact opgenomen hebben dan andere mensen van andere clubs.

20 juli 2017 om 19:06

Eh Di Stefano?

20 juli 2017 om 17:37

Hoe weet je dat Monaco 50 miljoen heeft afgewezen voor Man City?

20 juli 2017 om 17:41

Via Sky. Dat is vanmiddag door Sky gemeld.

20 juli 2017 om 18:25

Genoeg media die dit melden net als de 40 miljoen die ze hebben afgewezen voor fabinho van man united

20 juli 2017 om 19:57

Volgens Sky zijn het City en Psg.

Als dit zo is gewoon doen toch?
Deed southampton ook tegen liverpool. Schandalig dat t allemaal zo moet, en met een sorry komen ze ervanaf zeker?

Belachelijk dat dit gebeurt, maar niks nieuws. (Zie bijv. Van Dijk en Liverpool)
Hopelijk (als er bewijzen zijn) kunnen clubs hier een keer voor aangepakt worden.
Bestaat er dan helemaal geen respect meer om eerst toestemming te vragen aan een club waar hij onder contract staat om er mee mogen te praten over een eventuele transfer.

Beetje overdreven als je het mijn vraagt ze krijgen er toch gwngeld voor als hij vertrekt maar hij gaat denk niet weg tenzij real met een heel hoog bod komt want hij heeft gezegd graag na real te gaan

20 juli 2017 om 19:18

Hoezo overdreven?
Is gewoon niet netjes, hij heeft een contract dus is "eigendom" van Monaco.
Dan is het logisch dat je eerst informeert bij de werkgever.

Monaco wil voorkomen dat Mbappe gek gemaakt wordt met hogere salarissen en uitzicht op grote marketingdeals. Daardoor zou hij ontevreden kunnen worden en per se weg willen gaan waardoor Monaco waarschijnlijk minder zal vangen voor hem. Madrid zal dit denk ik niet meer doen na Karembeu destijds.

Monaco wil hem kosten wat het kost behouden aankomend seizoen, en dan vind ik het ook niet raar dat ze dit naar buiten brengen, en terecht. Die jonge wordt op die manier natuurlijk helemaal lekker gemaakt met beloftes en een groot salaris. Het zal in de huidige voetbalwereld vast wel meer gebeuren waar wij niks van mee krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren