Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Stam leerde me bij Ajax snel wat woordjes die ik tegen Balotelli moest zeggen’

Laatste update:

Stefano Denswil speelt woensdagavond met Club Brugge in de Champions League tegen Atlético Madrid. Het treffen in het Wanda Metropolitano zorgt niet voor zenuwen bij de 25-jarige verdediger. “Als je met een 'poepie' in je broek speelt, kan je beter thuisblijven”, vertelt Denswil in een interview met Het Laatste Nieuws.

“Bij mijn debuut in de Champions League, met Ajax in Barcelona, had ik wel kippenvel. Plots zie je Lionel Messi, die je alleen kent van televisie. En toch was ik niet echt onder de indruk. Het is niet dat ik met mijn mond open stond te kijken naar Camp Nou”, vertelt Denswil, die namens Ajax acht wedstrijden in de Champions League speelde. De verdediger speelde met de Amsterdammers in het miljardenbal tegen Barcelona, AC Milan, Celtic en Paris Saint-Germain.

“Toen ik met Ajax tegen AC Milan moest spelen, leerde Jaap Stam, hij trainde toen de verdedigers, me snel nog wat Italiaanse woordjes die ik tegen Mario Balotelli moest zeggen”, vervolgt de verdediger. Hij moest van Stam met het woordje Vaffanculo beginnen. “Daarna wilde hij dat ik de hele wedstrijd tegen hem liep te schreeuwen en hem kneep. Balotelli moest lachen. Maar toen ik hem op een bepaald moment mentaal probeerde te kraken, haakte hij me toen de scheidsrechter niet keek. Ik viel. En wat deed hij? Straal voor zich uitkijken. De klootzak.”

“Met Zlatan Ibrahimovic was het anders. Als je hem aanraakt, krijg je die blik van: Weet je wel wie ik ben? Ach, het maakt allemaal deel uit van het spelletje. Kijk naar Diego Costa. Die knijpt, trekt, vecht met je, spuugt in je gezicht als het moet. Een bandietje. Leuk, toch? Je vecht voor je broodwinning”, aldus Denswil. Hij kijkt uit naar de duels met Diego Costa. “Ik zag hem al bezig tegen Sergio Ramos, dat zijn duels op leven en dood, hé.”

“Soms heeft het meer weg van 'wrestling' of UFC. Zonder boksring dan. Maar uiteindelijk pikt hij bijna wel altijd zijn doelpuntje mee. Antoine Griezmann is een ander type, heel rustig. Hij houdt van voetballen, minder van praten en vechten”, concludeert de verdediger. Club Brugge begon het seizoen in de Champions League met een nipte nederlaag tegen Borussia Dortmund: 0-1. Naast Atlético neemt de kampioen van België het in de groepsfase nog op tegen AS Monaco.

Zie jij Club Brugge een resultaat halen tegen Atlético Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar waar je van houdt. Als tegenstander of supporter van de tegenpartij is dit voor mij meestal extreem frustrerend. Hou het gewoon fair en focus op jezelf. Ben benieuwd hoe Denswil zich vanavond staande weet te houden. Na z'n vertrek bij Ajax eigenlijk niet meer in de gaten gehouden maar af en toe goede berichten gezien hier. Potentieel voor NL elftal ook?

3 oktober 2018 om 12:24

Inderdaad extreem frustrerend. Al vind ik vooral de zwakke arbitrage en regels in het algemeen de schuldige. Zoals hij zegt ga je tot het uiterste voor je werkgever en supporters. De sport is al jaren toe aan stevige verandering op gebied van regelgeving.

3 oktober 2018 om 15:08

Je weet wie de concurrenten zijn voor het centrum in Oranje?

3 oktober 2018 om 15:45

Leuk dat hij niet onder de indruk was van messi.. ik was namelijk niet onder de indruk hoe denswil tevergeefs probeerde te voorkomen dat messi een hattrick zou scoren

3 oktober 2018 om 16:01

Met alleen fair spel is nog nooit de CL gewonnen noch is er iemand wereldkampioen mee geworden. Voetbal is oorlog, winnen is winnen

Leuk open stukje, zou ik vaker willen lezen. Meestal is het toch geregisseerde bagger waar het niet toegestaan is om te vertellen dat je weleens "trucjes" uithaalt op het veld.

Tsja. Verdiend gehaakt zou ik zeggen

Duels tussen sterke vechtspitsen en verdedigers zijn prachtig. Fysiek en mentaal de strijd aan gaan, hilarische anekdote ook over Balo haha, geniale gek.

Was Denswil niet degene die uitgerekend een penal veroorzaakte in de laatste minuut tegen Milan (door een overtreding op Balo)? Dat was namelijk praktisch het verschil tussen wel en niet overwinteren.

3 oktober 2018 om 12:43

Nee denswil scoorde de 1-0 in de laatste minuut en moisander veroorzaakt de pen in blessure tijd waardoor AC nog op 1-1 kwam

3 oktober 2018 om 12:45

Naar mijn mening was dat Van der Hoorn.

3 oktober 2018 om 12:58

Ohja, dat was Mike. Excuses

3 oktober 2018 om 13:24

Haha klopt

3 oktober 2018 om 13:03

Ajax-Milan 2013 scoorde Denswil en werd Van der Hoorn genaaid door Balotelli. Essentieel moment, anders had Ajax dat seizoen overwinterd gezien ze een puntje te kort kwamen. Overigens was die uitwedstrijd ook superfrustrerend gezien Ajax daar ook had moeten winnen.

3 oktober 2018 om 18:03

Vreselijke 0-0 wedstrijd met in de eerste helft al rood voor Montolivo... vreselijk koude avond in San Siro staat me ook nog bij.

Je voetbalt voor broodwinning? Mooie woordspeling als je voetbalt voor een Bentley en anders gewoon een Ferrari kan kopen.

Daarnaast voetbal vergelijken met de boksring? Laat me niet lachen... Het is uitdelen en wanneer het incasseren wordt is het vaak huilen... waar boksers opstaan en na de tijd een biertje met elkaar drinken!

3 oktober 2018 om 13:39

Je snapt toch wel wat hij bedoelt of meen je dit? Alvast een tip: voetbal is geen oorlog! Ze zullen het weleens roepen, maar ze menen het niet echt.

3 oktober 2018 om 13:42

Een bentley of ferrari kan je niet eten, dus prima woordkeuze hoor...
Ik kan gelukkig van mijn salaris ook meer kopen dan enkel een brood

3 oktober 2018 om 16:18

Rare zin maar ik begrijp wat je bedoelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren