Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sportgala wordt voetbalfeest: 'Je kunt nu zeggen dat we er bij horen'

Laatste update:

Het jaarlijkse sportgala werd dinsdagavond een echt voetbalfeestje. Louis van Gaal werd gekozen tot coach van het jaar, het Nederlands elftal tot team van het jaar, de snoekduik van Robin van Persie tegen Spanje tot sportmoment van het jaar en Arjen Robben tot sportman van het jaar. "Je kunt nu wel zeggen dat we er officieel ook bij horen", zei Van Persie glunderend tegen het ANP.

/

De aanvaller van Oranje en Manchester United had genoten van de avond in de Amsterdamse RAI. "Het was zo fantastisch om te zien hoeveel iedereen er voor over heeft om de beste te zijn. Eigenlijk verdient iedereen die hier was een prijs", zei de aanvaller.

Ook zijn coach Louis van Gaal sprak van een mooie avond. "Dit is geweldig voor het voetbal en voor het Nederlands elftal", vond de oefenmeester, die Nederland op het afgelopen WK naar de derde plaats leidde. "Iedereen heeft tijdens het WK op het juiste moment aan hetzelfde touwtje getrokken en dan kan er zoiets moois uitkomen."

Het is terecht dat het voetbal zo is gewaardeerd op het sportgala

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige foto van Van Persies opa haha!

17 december 2014 om 00:05

Die dat die celebration nadoet doel ik op

Ik vond het een beetje zielig voor de andere sporters dat het zoveel over voetbal ging deze keer, of het terecht was vind ik moeilijk beoordelen want sporten kan je moeilijk met elkaar vergelijken, het is net waar je naar kijkt.

17 december 2014 om 00:32

Idd ze moeten het verspreiden, in alle sporten werken de Nederlanders zich kapot, ik vind dat ze hieraan moeten denken.

17 december 2014 om 00:34

Laatste keer dat een voetballer sportman van het jaar werd was de jaren 80 volgens mij.

Ik vind het dan niet zielig meer hoor, voetballers hebben eindelijk hun respect gekregen.

17 december 2014 om 00:41

Inderdaad, als je ziet hoe de schaatssport prijs na prijs en nominaties binnenhaalt elk jaar.. En hoewel er twijfel bestaat of het nou legit een sport is of niet; zou het niet onterecht vinden als Michael van Gerwen een nominatie kreeg voor iets na zijn winst afgelopen nieuwjaar. Verder ook veel te weinig lof voor de vechtsport.

17 december 2014 om 02:46

Darten mag je beschouwen onder categorie schaken, dammen , jeu de boule , klootschieten.

Darten hoort gewoon niet op een sportgala thuis.

mooi voor voetbal dat het zo ruim in de prijzen valt.
ook wel te verwachten na een succesvol WK jaar.

zo viel atletiek in het olympische jaar goed in de prijzen.
en zo zal schaatsen mooi in de prijzen vallen bij een olympisch winter jaar.

17 december 2014 om 07:55

Tom, helemaal mee eens! Hoe kan met die stomme pijltjes gooien, onder de noemer sport vallen? Voetbal, Tennis, Basketbal, Volleybal, Atletiek, Schaatsen, K-1 etc dat zijn pas sporten in mijn ogen..

17 december 2014 om 08:50

Darten valt niet onder de categorie schaken. Het is niet een sport waarbij de inspanning hoog is, maar voldoet aan alle criteria van de noemer sport. Het heeft namelijk een bond, het wordt competitief gespeeld en een ander kan niet de beweging voor jou uitvoeren zonder dat de uitslag veranderd.
Bij schaken en dammen is dit laatste wel zo, dus mogen deze niet tot de sporten gerekend worden

17 december 2014 om 00:43

Zielig? Gelul. Het voetbal steekt er met kop en schouders boven de andere sporten uit in Nederland. Ik weet vrijwel zeker dat er veel en veel meer mensen naar het WK voetbal in Brazilië hebben gekeken dan naar bijvoorbeeld het WK turnen, zwemmen of schaatsen. Meer dan terecht dat het Nederlandse voetbal vandaag op het Gala in het zonnetje is gezet.

17 december 2014 om 02:48

onderschat het WK schaatsen zeker niet,
in Nederland zal die ook niet veel minder bekeken worden dan voetbal.

vooral omdat beide op andere tijden uitgezonden worden zullen ze ook niet met elkaar concurreren.

Nederland staat zowel als voetbal / schaats / hockey land bekend.

Alle uitverkiezingen zijn terecht, al kan je kan wel zeggen dat het voetbal daarmee goed gecompenseerd is voor de momentjes die ze afgelopen jaren er bij hadden kunnen zitten.

Deze prijs neem ik totaal niet meer serieus. Zeker sportman niet...

In 2009 won Epke (geloof ik) terwijl Sven verreweg de beste was.. Maar Sven zou begin 2010 2x olympisch goud halen, dus die zou toch het jaar erop aan de beurt zijn... mja Sven wisselde verkeerd. Dus maar Mark Tuitert in 2010.

Daarna 3x Epke... In 2012 dik verdiend natuurlijk met die oefening in Londen... Maar in 2013 had die voor Robben moeten zijn, nadat ie de winnende had gemaakt in de Champions League.

En nu ineens wel Robben?? Hij was fantastisch op het Wk... en bij Bayern ook, maar er moet gekeken worden naar wat iemand heeft gewonnen. En dan hebben zeker Epke (europees en Wereldkampioen) en Dubbeldam toch wel iets meer gepresteerd in hun sport.

De voetbalploeg vond ik ook vreemd... Is dat op basis van de wedstrijd tegen Spanje? Tegen Costa Rica en Argentinie kwamen we 240 minuten niet tot scoren... En brazilie was al helemaal aan gort geslagen... Ik heb genoten deze zomer, maar kijkend naar de prestatie was die van de hockey vrouwen veel mooier.

Vind wel dat van Gaal terecht coach van het jaar is geworden, op basis van wat hij zelf zei.. Het was een fantastisch team.

17 december 2014 om 03:50

Niks meer aan toe te voegen. Mee eens

17 december 2014 om 04:32

Volledig oneens. Het is juist goed dat er niet altijd wordt gekeken naar wat er is gewonnen, dat zegt namelijk niet zo veel. Wat veel meer zegt is de waarde van een prestatie, afgezet tegen concurrentie en niveau. Dubbeldam bewijst al jaren bij de wereldtop te horen, een fantastische prestatie die ook van hem verwacht mocht worden. Zo is voor andere kandidaten ook wat te zeggen, de hockeydames steken er bijvoorbeeld ook al jaren bovenuit. Het Nederlands voetbalelftal daarentegen heeft iets gepresteerd wat voor onmogelijk werd gehouden, in een sport waar de concurrentie misschien wel het hevigst is. Maar voornamelijk als team boven zichzelf uitgestegen door hulp van een individu (Robben) onder supervisie van een ander individu (van Gaal) in een van de mondiaal meest ontwikkelde sporten. Kortom terechte uitverkiezing in mijn bescheiden ogen.

17 december 2014 om 11:10

116unashamed

De prestatie van Nederland was knap. Maar die is slechts in twee wedstrijden gezet. Tegen Spanje (en Brazilie)... Als je heel eerlijk bent mocht het na Spanje niet meer fout gaan, aangezien je kwalitatief veel sterker bent dan Australie.

Van Mexico kan je winnen, van Costa Rica moet je winnen.. tja en Argentinie. Hoe mooi ik het ook allemaal vond die spanning...

ik vind niet dat je op basis van 1 helft tegen Spanje en 1 wedstrijd tegen Brazilie de verkiezing van Sportploeg van het Jaar kan winnen.... maar dat is mijn mening!

En Sportman van het jaar.. tja... dat je het daar met me oneens bent snap ik echt niet; Robben vorig jaar de CL en Epke wereldkampioen... Dit jaar Robben brons op een WK en Epke Europees en Wereldkampioen... Volgens mij hadden de prijzen dan echt andersom moeten zijn mja.

17 december 2014 om 08:20

Als ik niet op mijn mobiel zat, zou ik jou een duimpje geven. Hier is niks aan toe te voegen.

Vond het jammer dat van der mark niet eens was genomineerd hij was dit seizoen 1e geworden in het wk supersport

Prachtig vond ik het gisteren. Ik herleefde ff wat momenten terug van het WK. Terecht dat Louis (beste coach), Robin (tv moment van het jaar), NLelftal (ploeg van het jaar),Robben (sportman van het jaar) zijn geworden. Is ze van harte gegund. Ze hebben mij ondanks een 3e plaats een heerlijke WK gegeven. En ik denk dat meer en deels van de Nederlanders het met mij eens zijn.

Voor al die mensen vinden dat het dit jaar meer en deels de voetballers waren. Tja so be it. Normaal gesproken zijn het de andere sporters die wat winnen en zelden een voetballer. Dus niet getreurd schaatsers en andere sporters. Volgend jaar hebben jullie meer kans want dan is er geen WK. Hahahaha
#RESPECT #DutchSoccerTeam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren