Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spelers van Benfica woedend na O Clássico: ‘Beschamend, ongelooflijk’

Laatste update:

De topper tussen Benfica en FC Porto is donderdagavond in een gelijkspel geëindigd. De nummers twee en drie van de Liga NOS remiseerden met 1-1 in O Clássico door doelpunten van Éverton Soares en Mateus Uribe. Benfica baalde van de arbitrage, daar twee strafschoppen én een doelpunt werden ingetrokken. Het verschil tussen Porto en Benfica blijft door het gelijkspel vier punten; de nummer twee gaat direct de Champions League in, terwijl de nummer drie de derde kwalificatieronde ingaat. De nog altijd ongeslagen Sporting Portugal heeft na de topper een voorsprong van acht punten op Porto, met nog drie duels te gaan, en is dus nagenoeg zeker van de landstitel.

Halverwege de eerste helft opende Benfica de score. Éverton ontworstelde zich met zijn functionele techniek op het middenveld van meerdere belagers, vond Rafa Silva met wat geluk en kreeg de bal terug. Van net buiten het strafschopgebied vond Éverton met het rechterbeen de linkerhoek: 1-0. Op slag van rust leken de zorgen voor Porto nog groter te worden. Wilson Manafa beging aan de rand van het strafschopgebied een overtreding op de doorgebroken Rafa Silva en kreeg een gele kaart; arbiter Artur Soares Dias wees naar de stip. Silva bleek echter nipt buitenspel te staan toen hij op doel werd afgestuurd, waardoor de strafschop en de gele kaart werden geannuleerd.

Porto had de achterstand bij rust onder meer te danken aan de gemiste mogelijkheden. Luis Díaz schoot na een counter naast, Uribe schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied over en Moussa Marega wist zijn voet niet tegen de bal te krijgen nadat verdediger Jan Vertonghen aan een voorzet voorbijging. Ook kopte Marega tegen de paal, al werd die spelsituatie geannuleerd vanwege buitenspel. Tien minuten na de pauze werd wederom een penalty van Benfica ingetrokken door de arbitrage. Scheidsrechter Soares Dias meende een overtreding van Zaidu Sanusi op Diogo Gonçalves waar te nemen, maar in werkelijkheid ging Gonçalves op de voet van zijn tegenstander staan.

In de tweede helft was het aantal kansen schaars, maar een kwartier voor tijd kwam Porto langszij. Joao Mário stuurde Alex Grimaldo het bos in en verstuurde een lage voorzet richting Uribe, die gedecideerd diagonaal uithaalde. Porto bleef daarna aanvallen, maar was in de slotfase defensief kwetsbaar. Adel Taarabt was in de blessuretijd dicht bij de 2-1, toen doelman Agustín Marchesín zijn schot tegen de paal tikte, en even later werd opnieuw een goal van Benfica afgekeurd. In de aanloop naar een doelpunt van Pizzi stond Darwin Núñez aan de linkerflank buitenspel. Op advies van de VAR werd Benfica opnieuw teleurgesteld.

Spelers van Benfica zijn absoluut niet te spreken over het optreden van de arbitrage. "Hetzelfde verhaal als altijd... Beschamend!", schrijft Grimaldo na de wedstrijd op Twitter. Nicolás Otamendi komt met een soortgelijke boodschap: "Beschamend, ongelooflijk", schrijft hij in koeienletters.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Sporting Portugal3126326081
2Benfica3124434676
3FC Porto3119663163
4Braga3119572062
5Vitoria de Guimaraes3118671460
6Moreirense3113711-246
7Arouca31136121145
8Famalicao3181211-636
9Casa Pia AC319814-1135
10Estoril319616-633
11Rio Ave315179-632
12Gil Vicente318815-1132
13Farense308715-531
14Boavista317915-2230
15Estrela da Amadora3061113-1429
16Portimonense317717-3228
17Chaves315818-3423
18Vizela3141017-3322

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel het zwakste Benfica in jaren! Maar net als hier in NL vertrekken de beste spelers ieder jaar bij clubs als Benfica, Porto en Sporting! Ben benieuwd of Sporting ongeslagen kampioen kan worden!

6 mei 2021 om 21:56

Ik vind het vooral knap dat Sporting zich zo heeft herpakt na wat er allemaal gebeurd is in 2018 toen de spelers werden geslagen door hun eigen supporters. Heel veel spelers vertrokken toen en nu spelen ze zo'n seizoen.

Geen Juve maar Inter
Geen Benfica of Porto maar Sporting
Geen Gala of Fener maar Besiktas?
Geen Barca of Real maar Atleti?
Geen PSG maar Lille?

Zou leip zijn allemaal!

6 mei 2021 om 21:51

Nou zo speciaal zijn Atleti , Sporting besiktas ook weer niet stuk voor stuk allemaal top teams in hun eigen land.

6 mei 2021 om 21:56

Sporting toch al sinds 2002 geen kampioen geworden. Is dan gewoon erg bijzonder.

6 mei 2021 om 22:33

Wat wil k dan in Lissabon zijn!! Die kunnen feesten zeg! Kan me herinneren in 2019 ofzo toen men de beker won, ging de stad op stelten in positieve zin. Helaas seizoen daarop dat incident met dost geloof ik. Maar Lissabon gaat echt feesten Wann men kampioen worden.

6 mei 2021 om 22:52

Besiktas is nog niet zo super bijzonder maar Sporting (sinds 2002 geen kampioen meer) en Atletico (in ruim 20 jaar tijd 1 keer kampioen) mag je toch wel vrij bijzonder noemen, niet?

7 mei 2021 om 00:03

Vind ik ook mooi. Maar vergeet de mooiste niet: de Rangers!!

7 mei 2021 om 08:48

Ik denk dat die ploegen momenteel enorm profiteren van het feit dat er geen toeschouwers op de tribune mogen zitten. Vooral in uitwedstrijden is dat toch wel echt een serieus voordeel.

Sporting Lissabon is toch niet te vergelijken met Benfica of Porto ?
Volg de Portugese comp niet.
Kan iemand hier wat meer over zeggen ?

6 mei 2021 om 22:55

Meestal zijn ze 'gewoon' de nummer 3 op gepaste afstand inderdaad, al hebben ze wel een paar keer lang meegedaan voor de titel de laatste jaren ook. Dit seizoen na 31 potten nog altijd ongeslagen en gaan dus dikverdiend de titel grijpen. Moeten nog wel tegen Benfica dus de ongeslagen status behouden is nog geen zekerheidje, maar zou wel een gouden randje zijn aan de eerste titel in bijna 20 jaar tijd voor Sporting CP!

6 mei 2021 om 23:23

Beetje het Feijenoord van Portug. Leuke van deze club is ook dat ze een geweldige opleiding hebben, daar waar Porto en Benfica het meer van centjes moet hebben.

7 mei 2021 om 08:38

Benfica ook wel een aardige jeugd toch?

Ik zie Sporting altijd een beetje als het Feyenoord van Portugal. Met Porto en Benfica als Ajax en PSV. Mooi dat ze dit jaar waarschijnlijk kampioen worden het is ze gegund.

Het blijft jammer dat ik in de afgelopen maanden weinig naar de Portugese competitie heb gekeken, denk namelijk dat ik enorm had kunnen genieten van een club als Sporting Clube de Portugal. Kijk alleen al naar het aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding die onderdeel zijn van het eerste elftal. Luis Maximiano, Gonçalo Ignacio, Eduardo Quaresma, Nuno Mendes, João Palhinha, Daniel Bragança, Matheus Nunes, Tiago Tomás en de oudgediende João Mário. En op de transfermarkt zijn ze de afgelopen tijd ook bijzonder succesvol. Ze huren bijvoorbeeld een speler als Pedro Porro van Manchester City met een optie tot koop van twaalf miljoen euro. Of ze halen Pedro Gonçalves weg bij Familicão, die eerder flopte bij Valencia en Wolverhampton Wanderers. Echt een bewonderenswaardige prestatie!

Sporting was er de afgelopen jaren zo vaak dichtbij geweest. Enkele jaren geleden veel spelers moeten verkopen en dan is het toch enorm knap dat ze nu kampioen gaan worden.

Laatste keer dat Sporing Lissabon kampioen werd, toen speelden ze nog met spelers als Jardel, Quaresma, Sa Pinto, Barbosa en Hugo Viana. Dan weet je al dat je echt oud bent geworden..

7 mei 2021 om 09:53

Jardel ja. Wat een topspits was dat. Hij won nog 2x de gouden schoen dacht ik. Als Ajax fan had ik hem toen altijd graag bij Ajax gezien. Maar prachtig dat Sporting als underdog weer een keer kampioen wordt!

7 mei 2021 om 14:12

De grote man bij Sporting toen was Peter Schmeichel. Het is echt geen toeval dat Sporting daarvoor 11 jaar geen kampioen was geweest en nu zelfs 20 jaar.
Schmeichel speelde daar geheel verrassend 1,5 jaar en in zijn eerste volle seizoen werden ze kampioen. Daarna is hij pas gestopt met keepen.
Na zijn vertrek bij Man United zou je teruggaan naar Denemarken om daar zijn carrière af te bouwen maar koos verrassend voor Portugal.
Behalve een geweldige keeper was hij ook de leider van de verdediging. Zij hebben veel van hem geleerd. Dat maakt Peter Schmeichel tot een van de beste keepers ooit.

Pepe die collega-international Rafa Silva uit de wedstrijd schopt.. over 3 weken moet de bondscoach zijn selectie maken.. Als Rafa Silva er niet kan bij zijn dan beter ook geen Pepe.

Wat is dat toch met de scheidsrechters tegenwoordig, ze fluiten hun eigen wedstrijd. Deze scheids was echt bizar slecht, en de scheids bij Arsenal-Villareal was ook niet best.

Saillant detail, Sporting is de enige club in Europa die nog geen competitie wedstrijd heeft verloren.

6 mei 2021 om 23:44

En niet vergeten de Rangers in Schotland. alle thuiswedstrijden gewonnen en uit 6x gelijkgespeeld en de rest gewonnen...

7 mei 2021 om 09:34

En Slavia Praag is ook nog ongeslagen in Tsjechië!

Het is en blijft een vieze speler die Pepe, kan zichzelf niet bedwingen.

7 mei 2021 om 05:56

Je meent het?

Zeurende Portugezen, mag nauwelijks nieuws heten . Overigens een flinke zaag van Pepe, ik was al bang dat hij het was verleerd na het zien van zijn wedstrijden in de CL.

Sjeezus. Dat die Pepe nog op n voetbalveld mag komen. Die vent is al jaren niet goed in zn bovenkamer. 🤦

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren