Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Speler van de Maand voor vierde keer naar PSV: ‘Het echte werk begint nu’

Laatste update:

Xavi Simons is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand maart. De PSV’er werd verkozen op basis van statistieken van Opta en Man of the Match-verkiezingen. Het is de tweede keer dat de negentienjarige Simons de prijs weet te winnen, nadat hij in augustus ook al Eredivisie Speler van de Maand was. In september en oktober ging Cody Gakpo met de prijs aan de haal, waardoor het al de vierde keer dit seizoen is dat een speler van PSV tot beste speler van de maand wordt uitgeroepen.

PSV speelde in de maand maart drie Eredivisie-duels: twee keer werd er gewonnen, één keer gelijkgespeeld. Simons was betrokken bij drie van de zeven Eredivisiedoelpunten die PSV in de afgelopen maand maakte en werd in alle drie wedstrijd uitgeroepen tot KPN Man of the Match. Daarnaast noteerde de aanvallende middenvelder in maart zeventien succesvolle dribbels (minstens vier meer dan iedere andere Eredivisie-speler) en won hij de meeste persoonlijke duels: 32.

“Het is een eer voor mij om deze prijs te winnen”, aldus Simons in gesprek met ESPN. “Ik leg de lat altijd wel hoog. Ik hoop aan het einde van het seizoen ook mooie dingen te winnen met de club.” De goede prestaties van Simons zijn ook bondscoach Ronald Koeman opgevallen: afgelopen interlandperiode kwam Simons met het Nederlands elftal in actie tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) en Gibraltar (3-0 winst). “Ik denk dat het echte werk nu een beetje begint. Ik heb ook mijn basisdebuut gemaakt bij de nationale ploeg, dat is een eer. Het plaatje was er wel, maar jammer van het resultaat en hoe we hebben gepresteerd. Maar ik ben er wel van overtuigd dat er mooie dingen gaan komen.”

Johan Cruijff Talent van de Maand
De winnaar van de Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs was in maart Manfred Ugalde. De twintigjarige spits van FC Twente scoorde als invaller tegen sc Heerenveen (3-3), maakte twee goals als basisspeler tegen Fortuna Sittard (0-3) en was de gevierde man door beide goals tegen AZ (2-1) voor zijn rekening te nemen. Met zijn vijf doelpunten scoorde de Costa Ricaan afgelopen maand minstens twee keer vaker dan iedere andere Eredivisie-speler.

Het Eredivisie Elftal van de Maand maart
Filip Stankovic (FC Volendam); Yukinari Sugawara (AZ), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Pantelis Hatzidiakos (AZ), Michael Pinto (Sparta Rotterdam); Orkun Kökcü (Feyenoord), Xavi Simons (PSV), Koki Saito (Sparta Rotterdam); Vito van Crooij (Sparta Rotterdam), Manfred Ugalde (FC Twente), Jesper Karlsson (AZ).

Vind je het terecht dat Xavi Simons is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand maart?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet je nagaan waar PSV had gestaan met een coach met BALLEN

31 maart 2023 om 18:56

En met een fatsoenlijk bestuur / technisch beleid

31 maart 2023 om 18:58

Nog steeds op of rond dezelfde plek, heel misschien op +2. Het ligt niet aan de coach dat twee bepalende spelers worden verkocht.

31 maart 2023 om 19:17

@feydon
Dan hadden we eerste gestaan.
Met een goeie coach hadden we niet verloren van de nr 18,17 en 16 en gelijk gespeeld tegen fortuna

31 maart 2023 om 19:26

‘Ligt niet aan de coach dat je twee bepalende spelers worden verkocht’
Ligt absoluut wel aan de coach die tactisch zeer zwak is. Je verliest 3-0 van Cambuur en verliest nog een paar ploegen uit de onderste regionen. Dat kan niet met spelers als Luuk, Xavi, El Ghazi, Sangaré, Veerman enzovoort.

31 maart 2023 om 19:44

Toen die twee bepalende spelers nog niet waren verkocht stond PSV anders op dezelfde plek als nu hoor..

31 maart 2023 om 19:01

Bij PSV kan je zien dat voetbal een teamsport is. Heeft niets met de coach te maken. Simons is een groot talent en dat ziet iedereen wel, maar verder is het bij PSV pure middelmaat. De eerste seizoenshelft Gakpo en in mindere mate misschien Veerman en Sangaré zijn ook kampioenswaardig, maar voor de rest is het allemaal teveel middenmoot en daarom wordt PSV geen kampioen.
Des te knapper van een 19-jarige Simons. Deze maand was wat mij betreft niet zijn beste maand, maar hij was wel weer erg goed.

31 maart 2023 om 19:37

PSV heeft Gakpo en Madueke verkocht en sindsdien een voorhoede die niet top 3 waardig is. Ook de achterhoede is vrij pover te noemen

31 maart 2023 om 19:41

Precies. Zonder rijpe appels kan je ook geen lekkere appeltaart bakken. Al ben je nog zo'n goede bakker (coach).

31 maart 2023 om 19:49

PSV heeft met Bakayoko, Luuk en Xavi toch geen significant slechtere voorhoede dan de rest van de top-drie? Als je daarachter Sangaré, Guti en Veerman neerzet heb je voor ED-begrippen in aanvallend opzicht meer dan genoeg wapens. Maar uiteindelijk gaat het er ook om wat de coach er van maakt

31 maart 2023 om 20:23

Bakyoko is een leuk talent maar nog verre van nog een belangrijke speler voor psv. Luuk is toch een vrij beperkte spits vergeleken met Tadic,Pavlidis of Gimenez. Dan hou je dus eigenlijk alleen Simons over valt mij toch vies tegen voor psv begrippen

31 maart 2023 om 20:31

Bakayoko is een international van Belgie en niet veel minder dan wat er bij Feyenoord en Ajax op de vleugel loopt. Luuk is en blijft een geweldenaar als hij op zijn kwaliteiten benut wordt. Geen spits in de ED komt in de buurt van zijn heerschappij in de lucht. Maar dan moet hij wel zo af en toe een voorzet of een lange bal krijgen; ik denk dat Ruud de enige trainer is die in het afstemmen van zijn speelstijl volledig voorbij gaat aan zijn (in potentie) sterspeler. Slot zou wel raad weten met een Luuk, daar twijfel ik niet eens over

31 maart 2023 om 20:59

Van de terugkeer van Luuk had ik persoonlijk veel meer verwacht. Komt toch ook van Barça en is al oud topscorer. Maar laat het niet echt zien hoor. Is al aardig op retour aan het gaan. Bakayoko is ook niet beter dan Kudus en gelijk aan Jahanbakhsh. En komt niet in de buurt van Karlsson. En dat hij Belgisch international is zegt ook niet alles, hij speelt geen wereldsterren uit het Belgisch elftal. Zegt meer wat over België. En bij Ajax zit bijvoorbeeld nog een Conceicao op de bank, is ook wel anders dan bij PSV... Het is gewoon matig allemaal (behalve Simons, Veerman, Snagaré en eerste seizoenshelft Gakpo en Madueke).

31 maart 2023 om 21:20

Karlsson en Kudus zijn de beste aanvallers van Ajax en AZ, dus die moet je met Simons vergelijken. Wat daarachter zit is zeker bij AZ allemaal niet beter dan Bakayoko hoor. En PSV heeft toch ook gewoon een Hazard en El Ghazi op de bank? Alsof die zoveel minder zijn dan Conceicao die na een flitsend begin ook weinig meer laat zien.

31 maart 2023 om 21:47

Hazard heeft niks laten zien. Maar dan ook echt niets. El Ghazi is een aardige speler voor op de bank, maar zeker niet meer dan dat. Ajax heeft Bergwijn, Berghuis, Kudus, Brobbey, Tadic, Conceicao en Lucca. Toch wel beter dan de Jong, Bakayoko, Simons en Silva. En Savio en Hazard, maar die hebben heel weinig gespeeld vanwege blessures dus ook nog niets toegevoegd. Ook Feyenoord heeft met Jimenez, Danilo, Paixiao, Idrissi, Jahanbakhsh en Wallemark echt een betere voorhoede. Bij AZ is het wat minder, maar Pavlidis en Karlsson zijn op hun positie (discutabel) de besten van de Eredivisie (tenzij je Simons alleen als linksbuiten ziet). Dus mijn vergelijking was misschien wat scheef, maar in het geheel klopt mijn verhaal nog steeds; hier kan van Nistelrooij geen goede appeltaart mee bakken. Los van zijn kwaliteiten.

31 maart 2023 om 22:03

In welke wereld zijn Danilo, Jahanbaksh, Idrissi, Wallemark, Paixao en Gimenez individueel beter dan wat er in Eindhoven rondloopt? Slot perst er het maximale uit, niets dan respect daarvoor, maar geef Slot Bakayoko, Hazard, Simons, Silva, El Ghazi en Luuk en hij staat net zo goed bovenaan en dan waarschijnlijk zelfs met een straatlengte voorsprong. Jij vergelijkt nu niet de individuele kwaliteiten van spelers maar enkel de vorm waarin ze momenteel verkeren. Bij Ajax hebben we eerder al gezien wat de enorme invloed van de trainer op die vorm is. Een treffend voorbeeld vind ik ook altijd de casus Ramalho en Trauner, omdat ze beiden ongeveer dezelfde achtergrond en leeftijd hebben. Jarenlang samen in Oostenrijk gevoetbald en daar was vriend en vijand het erover eens dat Ramalho de betere van de twee was. Maar als je dat nu beweert, word je (volledig terecht) voor gek verklaart. Toch weet ik zeker dat Trauner het niet beter zou gaan doen dan Ramalho als je hem nu in het PSV van Ruud zet. Het is voor een voetballer zo lastig als je een trainer boven je hebt die maar wat aankloot en in een elftal speelt dat zonder idee voetbalt

1 april 2023 om 03:34

Met simons, de jong, bakayoko, hazard (pas net weer fit), el ghazi, Silva heb je echt wel een voorhoede voor de top 3 hoor. Er zijn wat blessures geweest maar met een fitte selectie moet je gewoon meedoen.

Ik snap niet dat iemand die 5x scoort in 180 minuten niet gewoon speler van de maand wordt tov iemand die met PSV tegen de onderste helft van de competitie heeft gespeeld en daarin al niet zo uitblonk als eerder dit seizoen gebeurt is.

Beter nieuws, Ugalde wil zn vriendin naar Enschede halen op een vast visum ipv drie maanden. De kans dat hij nog een seizoen blijft is op die manier weer een stukje groter.

31 maart 2023 om 19:14

Is een prijs op basis van statistieken van opta. Als iemand 8 keer scoort tegen Feyenoord en Ajax dan weegt dat waarschijnlijk net zo zwaar als tegen andere clubs.

31 maart 2023 om 19:28

Nou, als ik lees dat Motm verkiezingen ook meewegen en zelfs Psv'ers zelfs alleen nog maar blij worden van Xavi Simons is dat een beetje een rare factor aangezien die ook bij rukwedstrijden sneller tot motm bij PSV gekozen zal worden. Als je het dan op statistieken beoordeeld, moet je geen fan poll als motm-verkiezingen meenemen.

1 april 2023 om 00:15

Wie scoorde 5 keer in 180 min?

1 april 2023 om 09:54

Manfred Ugalde

1 april 2023 om 13:03

Dan zou een verdediger dus nooit speler vd maand kunnen worden?

Had naar mijn mening eigenlijk wel Geertruida mogen zijn. Het zijn vaak spelers met meer aanvallende kwaliteiten, maar in dit geval heeft Geertruida wel een heel hoog niveau gehaald bij de club die de beste maand heeft gehad.

Dit bevestigt wel dat er genoeg individuele klasse is in het team, maar de chemie en leiderschap ontbreekt. De Jong die geen aanvoer krijgt en verkeerd gebruikt wordt ( hij is namelijk geen aanspeelpunt, maar een voorzetten-afmaker). En een nummer 6 (Sangaré) die zich te veel bezighoudt met andere dingen ipv stofzuigen en balans bewaken (hele goede speler, maar tactisch minder sterk). Hierdoor heb je ook geen slot op de deur bij deze middelmatige verdediging die voor de Eredivisie goed genoeg zou moeten zijn.

Zo'n speler van de maand op basis van statistiek van opa. Ik vind het een belachelijk concept. Vorige maand was berghuis de gelukkige en simons. Ik begrijp dat het objectiever moet lijken, maar dat is het niet echt.
Tijdens nl Frankrijk hield ik bij hoe vaak de roon de bal verloor door verkeerde passing. 5x in de 1e 15 minuten...de statistieken gaven 1x aan. Dus ja, ook statistieken zijn soms een interpretatie van diegene die ergens een streepje moet zetten.
Geef mij maar gewoon experts die iemand kiezen. Dan was het Geertruida, kokcu of ugalde geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren