Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spel is op de wagen: eerste club meldt zich officieel voor Milan van Ewijk

Laatste update:

Het lijkt een kwestie van tijd voordat het vertrek van Milan van Ewijk bij sc Heerenveen een feit is. De rechtervleugelverdediger heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug en kon al op belangstelling rekenen van tal van clubs. Inmiddels heeft ook de eerste club zich officieel gemeld, weet Voetbal International. Anderlecht wil Van Ewijk graag overnemen. De Belgen hebben nog geen bod ingediend, maar vroegen al wel om informatie.

Heerenveen ging zondagmiddag roemloos onderuit bij FC Twente en is uitgeschakeld in de play-offs om Europees voetbal. Voor veel spelers kan daarom de blik op volgend seizoen. Van Van Ewijk staat nagenoeg vast dat hij de Friese club gaat verlaten. De rechtsback miste dit seizoen geen minuut en was een van de uitblinkers bij de ploeg van Kees van Wonderen. Het goede spel van Van Ewijk is ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven.

Nadat in de winter Fulham en Sporting Portugal al interesse toonden, heeft nu Anderlecht zich gemeld. "Er heeft inderdaad een club bij ons informatie rondom Milan gevraagd", zei technisch directeur Ferry de Haan voorafgaand aan het duel met Twente. "De ambities van Milan zijn bekend. Op dit moment ligt er nog geen bod bij mij op tafel, maar als er zich een mogelijkheid voordoet die voor zowel hem als ons goed kan zijn, gaan we daar serieus over nadenken."

Binnen de landsgrenzen worden de prestaties van Van Ewijk met bovengemiddelde interesse gevolgd door PSV. De rechtsbackpositie is bij de Eindhovenaren al jaren een zorgenkindje na het vertrek van Denzel Dumfries. Dit seizoen mochten Jordan Teze en Phillipp Mwene het invullen, maar ook zij lieten niet altijd een overtuigende indruk achter. PSV krijgt met de 21-jarige Shurandy Sambo komende zomer wel een rechtsback terug van een huurperiode bij Sparta Rotterdam.

Van Ewijk maakte in de zomer van 2021 de overstap van ADO Den Haag naar Heerenveen. De rechtsback groeide direct uit tot basisspeler en kan vooral dit seizoen indrukwekkende cijfers overleggen. In 40 officiële wedstrijden was hij goed voor 6 goals en 3 assists. Van Ewijk wordt vooral geroemd om zijn snelheid en uithoudingsvermogen. Zijn contract bij Heerenveen loop nog door tot medio 2025. De verdediger moet naar verluidt tussen de vier en vijf miljoen euro kosten.

Besiktas bekijkt Thom Haye
Ook voor Thom Haye is belangstelling. Zondagmiddag zaten scouts van Besiktas op de tribune voor de middenvelder van Heerenveen. Haye was tegen FC Twente ondanks de dikke nederlaag een van de weinige spelers die zich staande wist te houden. Sinds zijn komst van NAC Breda in januari vorig jaar kwam hij tot 52 officiële wedstrijden. Daarin wist hij 3 keer het net te vinden en leverde hij 8 assist. Het contract van Haye loop nog door tot volgend jaar zomer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het mag duidelijk zijn dat PSV een rechtsback zoekt voor komend seizoen, Stewart wakker worden.

Als het profiel van Van Ewijk daarin past, zeg ik: halen. Die jongen wil zelf de stap wel maken in ieder geval.

4 juni 2023 om 18:00

Inderdaad PSV heeft echt liggen slapen. Milan kan de Dumfries route volgen en daarna met betere Europese bagage de grens over.

4 juni 2023 om 18:03

Sambo heeft een net zo goed, zo niet beter seizoen gedraaid met sparta. Gewoon Sambo de kans geven en geld investeren in een CV.

4 juni 2023 om 18:23

Ben helemaal met je eens dat Sambo een kans verdient. Alleen is enkel Sambo als rechtsback niet genoeg.

4 juni 2023 om 18:57

Met de grote aantal aankopen die eraan komen zou ik eerst de basiself goed hebben staan en dan kijken naar wat mogelijk is in breedte. Ik zie van Ewijk ook niet komen voor de bank.

4 juni 2023 om 18:03

Van mij mag Sambo gewoon de kans krijgen. Die heeft ook een sterk seizoen gehad en dan kun je die miljoenen voor van Ewijk ergens anders gebruiken.

4 juni 2023 om 18:06

Die gaat uiteraard de kans krijgen, maar concurrentie is goed. Teze is geen rechtsback, dat heeft dit seizoen wel uitgewezen. Onder Bosz zie ik hem wel weer een kans krijgen als CB trouwens.

4 juni 2023 om 18:10

Je moet naast Sambo ook nog een extra rechtsback hebben die het niveau aankan anders krijg je problemen bij blessures of schorsingen. Teze en Mwene hebben duidelijk aangetoond niet het niveau te hebben wat PSV moet nastreven dus van Ewijk lijkt mij meer dan welkom

4 juni 2023 om 18:13

Maar Sambo moet gewoon eerste keus zijn, haal je van Ewijk voor veel geld moet die dat ook zijn. Dat geld kan beter centraal en in de aanval gestoken worden. Mwene als back-up, zeker in de ED, kan prima. Zakt zelden door de ondergrens en kan ook bij nood op links. Teze als rb moeten ze sowieso mee stoppen.

4 juni 2023 om 18:21

Naast Sambo zal het toch prima kunnen met Mwene of Teze ?
Zoals velen hier zeggen, niet perse nodig om geld extra te trekken voor de RB positie….Sambo is goed op geïnvesteerd, en daar gaan we volgend seizoen van genieten.
2 nieuwe CV + 1 spits is hoogste prioriteit (evt keeper als Walter echt vertrekt).
En als eerste een coach, dan kan de coach mooi overleggen met wat hij graag wilt en dan gericht aankopen doen.
Zonder coach hoeft psv van mij nog helemaal niemand te halen.

4 juni 2023 om 18:04

PSV wacht denk ik tot ze een trainer hebben aangesteld die kan meedenken bij transfers. Vooral een trainer als Bosz zal inspraak willen met wat er komt en gaat, anders gaat hij er niet aan beginnen.

4 juni 2023 om 18:08

Daar zullen ze het uiteraard wel al over hebben gehad. Ligt er puur aan wat voor een type back ze willen halen. Van Ewijk is wel een klassieke back die langs de lijn dendert a la Dumfries. Wellicht dat ze meer een voetballende back willen, dan kan je beter voor een ander profiel dan Van Ewijk gaan.

4 juni 2023 om 18:12

Maar waarom geld uitgeven aan van Ewijk als je Sambo hebt? Die is niets minder.

4 juni 2023 om 19:36

Liever een goede RCV en LCV. Centrum van een team vind ik persoonlijk veel belangrijker. Sambo met Mwene als back up kan op zich wel.

En daar gaan we weer. De paar spelers die af en toe nog een hoger niveau halen dan wel groei potentie hebben gaan weer weg.
Wel bijzonder dat het niets uitmaakt, deze generatie of die van Dunfries of van Roon… het blijft slap voetbal meestentijds, makkelijk doelpunten weggegeven en weinig strijdlust. Waar ligt dat nu aan? Aardstralen of zo?

Je gaat toch niet naar Anderlecht wanneer je sportief een stap wilt maken. Van Ewijk kan echt wel wat beters krijgen. Anderlecht is in naam nog een grote club maar in de realiteit al lang niet meer.

Lijkt me dat hij wel beter kan krijgen als de gevallen topclub Anderlecht.

Ik zie de PSV’ers hier terecht praten over een komst van v. Ewijk, als Ajacied zou ik hem juist graag bij ons willen zien mits de prijs goed is. Sanchez kan mij nog niet bekoren en Rensch is goed voor de in de selectie… maar niet iedere week op RA (op dit moment).

4 juni 2023 om 19:22

Sanchez lozen, Rensch achterwacht op de bank. Ik vind Van Ewijk stukke beter dan die twee, van mij mag die ook komen. Maar denk niet dat onze Duitse datascout ooit van Van Ewijk heeft gehoord

Haye is niet goed genoeg voor Besiktas, hopelijk hebben de scouts dat ook gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren