Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Speeltijd in Ajax 1? Amsterdammers schrijven Rijkhoff in voor Conference League

Laatste update:

Ajax heeft Julian Rijkhoff ingeschreven voor de knock-outfase van de Conference League, zo valt te lezen op de website van de UEFA. De negentienjarige spits werd in januari overgenomen van Borussia Dortmund en leek zich vooral op te kunnen gaan maken voor minuten in Jong Ajax, maar is wel opgenomen op de A-lijst van Ajax voor Europees voetbal.

De volledige spelerslijst bestaat uit een zogeheten spelerslijst A en spelerslijst B. Laatstgenoemde lijst is bedoeld voor spelers die afkomstig zijn uit eigen opleiding en al voor een langere tijd onder contract hebben gestaan.

Dat laatste geldt niet voor Rijkhoff, aangezien de aanvaller de afgelopen drie jaar in Dortmund actief was. Om hem alsnog te kunnen gebruiken in de knock-outfase van de Conference League, moest Ajax Rijkhoff inschrijven op de A-lijst en dat hebben de Amsterdammers dan ook gedaan.

Door hun geschiedenis op De Toekomst kunnen spelers als Brian Brobbey, Devyne Rensch en Jorrel Hato worden opgenomen in de B-lijst. Op die manier kan Ajax op de andere lijst ruimte houden voor spelers die niet afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding, zoals Jordan Henderson. De Engelsman is namelijk ook ingeschreven.

Ajax neemt het in de Conference League op tegen FK Bodø/Glimt uit Noorwegen. De confrontatie in de Johan Cruijff ArenA vindt plaats op 15 februari, terwijl de return een week later op 22 februari wordt gespeeld.

De volledige spelerslijst:
Keepers: Gerónimo Rulli, Jay Gorter, Remko Pasveer, Diant Ramaj, Charlie Setford*, Sten Kremers*, Tom de Graaff*, Tommy Setford*.

Verdedigers: Devyne Rensch*, Anton Gaaei, Jorrel Hato*, Ahmetcan Kaplan, Jakov Medic, Borna Sosa, Gastón Ávila, Josip Sutalo, Olivier Aertssen*, Mateja Milovanovic*, Oualid Agougil*, Rafael Sarfo*, Tristan Gooijer*, Diyae Jermoumi*.

Middenvelders: Jordan Henderson, Kenneth Taylor*, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Silvano Vos*, Kian Fitz-Jim*, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson*, Mika Godts, Julian Brandes*, Rida Chahid*, Nassef Chourak*.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey*, Chuba Akpom, Carlos Borges, Julian Rijkhoff, Steven Berghuis, Amourricho van Axel Dongen, Ar'Jany Martha*, Jaydon Banel*, Gabriël Misehouy*, David Kalokoh*, Yoram Boerhout*.

*Spelers die op de B-lijst van Ajax staan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahahaha ze zijn al lekker aan het preconditioneren hoor. Over een half jaar lezen we hier:”Ajax haalt miljoenenaankoop terug en hij krijgt geen minuut in het eerste. Miskoop.” Volgens mij mag het nou toch wel duidelijk zijn dat rijkhoff is teruggehaald voor jong, en niet voor Ajax 1.

Opvallend veel spelers met een ster achter hun naam. Goed zo. Dat moeten er meer en meer worden
Ook bij andere Nederlandse clubs

6 februari 2024 om 19:50

Dat viel mij ook al op. En dat voor, volgens vele hier, een koopclub.

6 februari 2024 om 21:10

Is er niet gewoon ontzettend veel eigen jeugd ingeschreven omdat dat 'ongelimiteerd' kan?

6 februari 2024 om 21:44

Idd mooi dat er veel jeugd bij staat, maar hoe is het met de kwaliteit?

7 februari 2024 om 11:23

tsja da weet ik niet. Wat mij de laatste tijd opvalt is dat spelers die het niet redden" bij Ajax, gemakkelijk elders onderdak vinden en soms zelf bij clubs concurrenten worden van Ajax
Timber,als exponent, maar ook jongens bij Twente nu.of voorheen Az
Ik zou als Ajax bestuurder er voor zorgen dat deze jongens niet bij Nederlandse clubs aan de slag gaan

7 februari 2024 om 12:25

Alleen hebben de jongens die naar Twente gegaan zijn wel moeite om in de basis te komen. Ze staan wel vooral wissel.

Omdat we best veel eigen jeugd hebben, worden die inderdaad op de b-lijst gezet, om zoveel mogelijk ruimte voor andere spelers te hebben voor de a-lijst. Het zegt alleen niets of je op de a of b-lijst staat mbt kans op speelminuten. Rijkhof is gehaald voor nu om in ieder geval tot de zomer bij Jong mee te voetballen. Zie hem niet snel minuten maken in de perenleague, is puur een backup.

Van Axel Dongen op de A lijst?? Die kan toch ook gewoon op de B lijst?

6 februari 2024 om 23:18

Sterretje vergeten lijkt me; Van Axel-Dongen voldoet aan de criteria voor de B-lijst en zal daar dus logischerwijs op staan (lijkt me).

7 februari 2024 om 12:26

Misschien was er nog plek op de A-lijst. Dan maakt het toch niet zoveel uit waar je hem neerzet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren