Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sparta en Heracles doen het voor de zevende keer in tien onderlinge duels

Laatste update:

De ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd en dat is absoluut geen verrassing. Liefst zeven van de laatste tien onderlinge competitieduels, inclusief de 1-1 van zaterdag op Het Kasteel, eindigden in een gelijkspel; van de andere drie duels won Sparta er één en werden er twee gewonnen door Heracles. Het is voor de teams van Henk Fraser en Frank Wormuth het eerste punt van het seizoen, na nederlagen tegen respectievelijk FC Utrecht (4-0) en PSV (0-2) op de eerste speeldag.

De eerste helft in Rotterdam-West leek doelpuntloos te gaan eindigen, maar vijf minuten voor de pauze sloeg het team van Fraser toe. Na een corner werkte Bart Vriends de bal met een soort van omhaal achter doelman Koen Bucker. Het was voor de verdediger pas zijn eerste treffer in de Eredivisie met de voet, na vijf doelpunten met het hoofd. Het was overigens niet de eerste keer dat de bal zaterdag in het doel eindigde.

Halverwege de eerste helft dacht Heracles al op voorsprong te komen Sinan Bakis raakte de bal niet toen bij buitenspel stond en het leer uit een voorzet van Bilal Basacikoglu binnenviel, maar hij nam wel hinderlijk genoeg deel aan het spel. Veel meer hoogtepunten kende het eerste bedrijf niet, hooguit enkele halve kansen. Laros Duarte knalde de bal in de zesde minuut wel op de onderkant van de lat, waarna deze op de lijn eruit stuiterde.

Na iets meer dan een uur spelen kwam Sparta goed weg. Rai Vloet was dicht bij zijn eerste van het seizoen toen hij de bal op de paal knalde. In de rebound was het doelman Maduka Okoye die voorkwam dat Basacikoglu alsnog kon scoren. Ruim tien minuten later was het alsnog raak: Delano Burgzorg haalde uit en zag zijn schot door Bryan Smeets van richting veranderd worden. Okoye stond op zijn verkeerde been en kon de gelijkmaker niet vermijden.

Burgzorg juichte vervolgens demonstratief niet en maakte daarna ook nog een gebaar dat hij nu enkele monden had gesnoerd. De invaller, na 67 minuten in het veld gekomen voor Bakis, had in de voorbereiding kritiek van Wormuth gekregen dat hij niet leverde. In de laatste zeven Eredivisie-ontmoetingen tussen Sparta en Heracles tot zaterdag vielen zeven doelpunten na de tachtigste minuut, maar dat was dit keer niet het geval. Zodoende blijft Fraser als trainer op slechts één zege in twaalf Eredivisie-duels met Heracles steken, terwijl de Almeloërs slechts twee keer eerder de eerste uitwedstrijd van een Eredivisie-seizoen wonnen: in 1964 tegen Sparta (0-2) en in 2005 tegen ADO Den Haag (1-2).

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heracles was helaas wat beter je merkt aan alles dat het een club is die al jarenlang in de eredivisie speelt ze hebben ook wat aardige spelers lopen. Burgzorg was een plaag.

21 augustus 2021 om 22:15

Burgzorg hoort toch gewoon in de basis bij Heracles?

21 augustus 2021 om 22:18

Staat hij er soms naast dan?

22 augustus 2021 om 01:45

Burgzorg is op dit moment wisselspeler ja. Basacigoklu, laursen en lunding hebben de voorkeur boven hem. Daarnaast is het een verschrikkelijk mannetje die een kutgoal maakt en gelijk een vingertje voor zijn mond houdt waarmee hij iets wil zeggen in de richting van “zie je wel dat ik basis hoor”. Ja veel dreiging laten zien vorig jaar maar ook laten zien dat hij soms amper zijn rechter voor zijn linkerbeen kan zetten. Prima pinchhitter voor als Bakis niet presteert maar meer ook niet.

21 augustus 2021 om 22:17

Een 1-1 noem jij een brilstand?

21 augustus 2021 om 22:29

Tijdens Carnaval in Brabant hebben wij gewoon een bril in de vorm van 1-1. Als Messistgermain niet uit Brabant komt, weet ik niet waar hij zijn brillen anders koopt of maak ik me zorgen voor welke doeleinde hij zijn bril dan gebruikt.

21 augustus 2021 om 22:22

De paalstand

Sparta de eerste helft en begin 2e helft beter. Maar toen we moesten wisselen bleken we toch wat dun in de aanvallers en dan spelen we ineens met 6 verdedigers waardoor Heracles het hef in handen kon nemen. Onnodig om hier geen 3 punten te pakken.

22 augustus 2021 om 01:47

Denk dat we dan toch een andere pot gezien hebben. Gelijkspel verdiend en als er dan toch een winnaar moest komen dan was het absoluut niet Sparta. Maar misschien puur gebasseerd op de voorsprong dat je dat vindt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren