Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sneijder noemt favorieten voor Ballon d'Or: 'Zou hem ook niet uitsluiten'

Vrijdag, 9 juni 2023 om 18:50Morris Visser • Laatste update: 18:51

Volgens Wesley Sneijder heeft Manchester City zijn succes te danken aan het meesterbrein van Josep Guardiola en de kwaliteiten van Kevin De Bruyne. De oud-middenvelder, ambassadeur van FedEX tijdens de Champions League-finale in Istanbul, vergelijkt de ploeg van Guardiola met het Internazionale van 2010 en herkent zichzelf in de huidige rol van De Bruyne bij City. De Champions League-winnaar van 2010 vertelt dit in gesprek met Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters.

“Een coach is vooral belangrijk bij het smeden van een team”, begint Sneijder. “Destijds deed Mourinho dit bij ons in 2010, en dat heeft Guardiola in de afgelopen jaren bij City gedaan. Hij heeft veel spelers kunnen kopen, maar hij kon geen echt team kopen.” Volgens Sneijder werd de ontbrekende schakel in het team afgelopen zomer gehaald uit Dortmund. “Er was één positie die nog miste, de spitspositie. Die heeft hij nu binnen met Haaland, die belangrijk is en veel goals maakt.”

Met een assist in de Champions League-finale van 2010 was Sneijder van grote waarde bij het winnen van de Champions League. Een rol die de oud-middenvelder herkent bij de huidige smaakmaker van City: De Bruyne. “Hij (De Bruyne, red.) is de sleutel van City. Als City een slechte dag heeft, komt dat doordat De Bruyne een slechte dag heeft. Die steekballen, de verbindingsspeler zijn, dat is gewoon erg belangrijk. Ik kon dat vroeger ook, de verbindingsspeler zijn en een beslissende bal geven. Daar worden wedstrijden uiteindelijk op beslist en dat soort spelers zijn dus van groot belang.”

Ondanks het winnen van de Champions League in 2010 en het spelen van een belangrijke rol tijdens het WK in Zuid-Afrika, wist Sneijder destijds de Ballon d’Or niet te winnen. De Utrechter vindt het lastig te voorspellen wie dit jaar met de prestigieuze prijs aan de haal gaat. “Er zijn heel veel kanshebbers in mijn ogen. Het winnen van de Champions League hoeft niet te betekenen dat je de prijs wint, kijk maar naar het verleden”, vertelt Sneijder, doelend op zijn prestaties die in 2010 niet werden beloond met de Gouden Bal. “Het zit helemaal niet diep, maar als je kijkt naar de afgelopen jaren was Modric de enige die de prijs won omdat hij de Champions League had gewonnen. Ik zou denk ik gaan voor Messi of Mbappé, al moeten we Benzema ook niet uitsluiten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ericvanloo)

Blijft toch jammer dat Wes niet zo voor z'n sport leefde, want wat was die gast goed op z'n top. Alleen duurde die top maar een jaar of 2.

9 juni 2023 om 18:58

Ik ben blij dat ik de generatie Robben, Van Persie en Sneijder heb meegemaakt in het NL elftal. Als ik zie wat voor eenheidsworsten er nu lopen. Van der Vaart kan ik niet eens noemen omdat hij nog minder voor de sport leefde dan Sneijder.

9 juni 2023 om 19:05

Als je die spelers vergelijkt met huidige NL, zijn Frenkie en Virgil nog koekenbakkers ja

9 juni 2023 om 19:06

En toch was van der vaart voetballend beter dan elke speler van het huidige nederlands elftal

9 juni 2023 om 19:17

Als jonkie was hij dat zeker. Die 3 die ik noem zijn hem op latere leeftijd ontstegen omdat je het met alleen beter kunnen voetballen niet redt. Kwestie van mentaliteit. Robben blijft de beste.
Edit: zie dat je het over huidige nl elftal hebt, dan heb je gelijk ja.

9 juni 2023 om 20:18

Ik ben het eens met je dat je niet alleen kunt teren op talent en dat deed vdv vooral,was echt een mooie generatie destijds

Hij heeft natuurlijk de ‘pech’ dat Haaland zo een wereldseizoen in de premier League gespeeld heeft, dus er moet al iets heel speciaals volgen in de finale van de Bruyne’s kant om echt aanspraak te maken op de gouden bal. Buiten Haaland en De Bruyne zie ik niet echt andere opties momenteel voor die prijs eerlijk gezegd.

Messi kan natuurlijk als eerbetoon aan zijn WK, maar daarvoor bestaat de prijs “beste speler” van het WK.

9 juni 2023 om 19:04

Het zou raar zijn als haaland hem wint in het seizoen dat de hele wereld na het wk keek en hij geen seconde mee deed..messi gaat hem winnen puur door het winnen van het wk als mbappe het wk had gewonnen dan zou hij de gouden bal krijgen..

9 juni 2023 om 19:16

De beste speler van het WK bestaat daarvoor. Laten we spelers beoordelen op een heel seizoen, geen 7 wedstrijden.

9 juni 2023 om 19:17

Messi als winnaar zou een grote grap zijn

9 juni 2023 om 19:22

Daar zit m nou net het hele probleem. “We” stemmen niet voor de ballon d’or, dat doen onder andere spelers en trainers. En in de afgelopen jaren hebben we ook al kunnen zien dat die mensen de meest rare keuzes maken wat dat betreft. Ik vrees dus ook dat Messi m gaat pakken vanwege die 7 potjes tegen de lamme en de blinde (ja behalve Frankrijk dan in de finale).

9 juni 2023 om 19:36

Altijd mooi dat elke prijs een enorme prestatie is volgens velen, tot Messi hem die prijs dan wint, dan is het 7 potjes tegen de lamme en de blinde. Waarom heeft Ronaldo het dan nooit gedaan? Met een veel beter Portugal zelfs nog

9 juni 2023 om 19:41

Ronaldo is erbij gehaald, nu mogen we ook wel vaarwel zeggen tegen de hoop op een leuke discussie.

9 juni 2023 om 20:04

Dat veel beter Portugal is echt complete onzin. Messi heeft sinds het begin van z’n carrière met veel betere spelers gespeeld bij de nationale ploeg dan Ronaldo. Alleen tijdens dit laatste WK kon je misschien zeggen dat de selectie
van Portugal net wat beter is. En zelfs dan moeten ze nog met een 70 jarige Pépé in de verdediging spelen. Portugal had nog nooit wat gewonnen tot aan tijdperk Ronaldo. Sinds hij voor Portugal speelt 2 EK finales en 1x winst (waar een hele hoop sterke landen aan meedoen in tegenstelling tot de copa America). Dan heb je Messi die bij een Argentinië jarenlang speelde met namen als Tevez, Aguero, Higuain, Mascherano, Riquelme, Martinez en zo kan je er nog wel een aantal opnoemen. Wist tot aan het laatste WK slechts 1 of 2 goals op dat toernooi te maken. Was er zelfs mee gestopt bij de nationale ploeg omdat het meneer niet zinde dat er kritiek kwam vanuit Argentinië. Het is jarenlang gewoon overduidelijk geweest dat hij bij Argentinië niet zo kan presteren als ie altijd bij Barca heeft gedaan. Nu hebben ze gespeeld tegen Saoedi (nog verloren ook) Mexico, Polen, Oranje (een van de slechtste teams uit onze vaderlandse geschiedenis) Kroatië en Frankrijk. Nou tegen dat belachelijk slechte Oranje en Frankrijk was er een strafschoppenserie nodig. En dan moet hij dus nu ineens nog een ballon d’or krijgen op basis van die 7 wedstrijdjes terwijl een Sneijder in 2010 (treble met inter en WK finale) of een Iniesta (WK winnaar) hem toen niet wonnen.

9 juni 2023 om 21:58

Haha in 2018 was de selectie van Portugal ook echt veel beter, dus dat is onzin. Daarnaast heeft Kroatië gewoon een goede ploeg die won van Brazilië, in 2018 de finale haalde en nu weer de halve finale Nations League.

10 juni 2023 om 04:00

Vinnizidane

Wat een onzin roep jij zeg, opeens moeten we de gouden ballen van Messi in twijfel trekken omdat Sneijder en nu Haaland eventueel ook een goed seizoen hebben gehad, je doet alsof Messi op individueel vlak in 2010 super slecht was en hij niet iedereen in de voetbal wereld in vervoering bracht met zijn spel, doelpunten, assists en zijn genialiteit WEEK in WEEK uit. (dat was Messi in zijn beste jaren). Haaland heeft het beste seizoen van zijn leven en dat verdiend zeer zeker erkenning die hij ook krijgt vanuit de PL en zelfs van de FIFA door hem de gouden schoen te overhandigen maar je doet alsof Messi geen enkel recht heeft op de gouden bal omdat hij maar 7 wedstrijdjes heeft gespeeld dit seizoen, tegen slechte landen, en dat Portugal bijvoorbeeld tegen de giants hebben gespeeld tijdens het WK en daardoor eruit vlogen (man man man man wat maak jij jezelf ongeloofwaardig). die andere 30 goals en 22 assists boeien allemaal niet van Messi, accepteer gewoon dat Messi de beste is. en je argumenten zijn ook echt flut, kom eens met wat beters dan, hij is gestopt, en toch wint hij het WK. (is niet voor iedereen weggelgd)

10 juni 2023 om 04:02

vinnzidane

Lammen en de blinden, tuurlijk!!!! waarom stond Noorwegen of Portugal dan niet in de finale als ze tegen de lammen en blinden moesten spelen, of speelde Portugal en Noorwegen (kwalificatie) dan tegen de sterkste landen?? kom op man, je bent onwetend.

10 juni 2023 om 07:32

@Felix: Dat is het al vaker geweest, dus hij zal hem gewoon weer krijgen hoor.

10 juni 2023 om 10:04

Jemig Lierse. Jij bent degene die er (weer) geen leuke discussie van maakt. En dan naar anderen wijzen als een kind van 3. Kom op zeg.

Het is natuurlijk ook een wereldprestatie van Messi geweest. Net als van De Bruyne en Haaland. Dit zou mijn top 3 ook zijn. In welke volgorde doet mij niet heel veel.

10 juni 2023 om 19:12

ericvanloo

Nog nooit zo’n onsamenhangend nonsens verhaal gehoord. Jij snapt het discussiepunt niet. Het draait namelijk om wat voor criteria je hanteert om iemand een ‘terechte’ ballon d’or winnaar te noemen. Als je van mening bent dat een WK winst het enige criterium is voor een ballon d’or (buiten dat heeft Messi namelijk niks noemenswaardigs gepresteerd dit seizoen) dan kan je er dus gelijk over discussiëren hoe dat in andere jaren had moeten zijn. Maar volgens jouw redenering is het dus terecht dat Messi hem in 2010 won omdat hij de beste speler was. Nou in dat geval kan je niet anders concluderen dat hij hem dus niet hoort te winnen dit jaar want hij is, met alle respect, gewoon niet meer de allerbeste speler van de wereld op dit moment. Mbappe zou er veel meer recht op hebben ook gezien zijn hattrick in de WK finale bijvoorbeeld maar ook gewoon omdat hij ‘overall’ de beste speler is sinds Ronaldo en Messi niet meer op hun top zijn. Verder is het ook lariekoek wat je zegt over Portugal want Ronaldo zat na de wedstrijden in de groepsfase ook op de bank en heeft er dus niet of nauwelijks invloed op gehad. Misschien dat dat juist wel de reden is geweest van de uitschakeling van Portugal maar goed dat is speculeren. Er staat trouwens ook nergens dat ik heb gezegd dat Portugal tegen giants heeft gespeeld. Ook betrek je er zomaar Haaland (Denemarken) bij terwijl ik nergens over Haaland of Ronaldo heb gesproken. Daarnaast zie ik nog wat geneuzel van je dat ik zou hebben gezegd dat Messi in 2010 individueel heel slecht was. Ook weer een aanname die je maar gewoon ergens vandaan haalt (uit je onderbuik wellicht). Maar even kijken of ik het dus goed begrijp. Volgens jou moet Messi de ballon d’or winnen vanwege zijn prestaties op het WK. Maar tegelijkertijd wil je die lijn niet doortrekken naar andere jaren waar misschien iemand anders (als je dus naar WK prestatie kijkt) de ballon d’or had moeten krijgen. Wint Messi dus niks met Argentinië dan moet ie m van jou alsnog krijgen omdat ie de wereld betoverde met spel en assists. Is Messi geen schim meer van de speler die die in 2010 was maar wint ie ineens per ongeluk een WK dan moet ie ook de ballon d’or winnen omdat ie een WK heeft gewonnen? Als het aan jou ligt moest Messi m dus elk jaar winnen ook als ie straks in de MLS speelt. Jij zou ook nog stemmen voor hem als ie al gestopt is met voetballen denk ik.

9 juni 2023 om 22:13

Het zal afhangen wie de Champions League wint - als het City is, dan zal het wel Haaland of De Bruyne worden, en anders Messi.

10 juni 2023 om 03:20

Hangover96

Alleen Ronaldo en Messi kwamen met hun land niet eens in de buurt van het winnen van het WK in de jaren dat ze hun gouden bal wonnen. (en dat zijn de 2 beste spelers van hun generatie. Alle andere winnaars in de afgelopen 30 jaar komen allemaal van een WK winnaar of finalist (modric) en het is niet zo dat Messi net als Ronaldo (fenomeno in 2002) 10 wedstrijden maar speelde waarvan er 6 of 7 waren op het WK in 2002. Heb ook niemand gehoord over Canavarro die hem won in 2006 of Zidane in 1998 maar opeens verdiend Haaland als die straks de CL wint, ik denk dat Messi hem dik en dik verdiend vanwege zijn prestaties voor Argentinië en ondanks dat hij in een minder sterke competitie speelt heeft die toch als enige 20 goals en 20 assists ggegeven voor PSG dit seizoen (CL+ competitie).

10 juni 2023 om 19:25

Haha nou ik lees het hier ook alweer jij weet alles nog in een positief verhaal te draaien als het over Messi gaat. Je zegt dat Messi ‘ondanks’ dat hij in een minder sterke competitie speelt hij toch goede cijfers heeft gehaald. Volgens mij had je ‘ondanks’ in ‘dankzij’ moeten veranderen. Is gewoon een tegenstelling wat je daar neerzet. Of is het volgens jou aannemelijk dat je minder gaat scoren als je in een minder sterke competitie speelt?

Wat je verkondigd over Cannavaro is ook complete nonsens trouwens. Daar hoorde je wel degelijk mensen over. Het zit namelijk zo. Zidane zou die ballon d’or zeker winnen maar hij kreeg m uiteindelijk niet puur en alleen vanwege de kopstoot. Het is ook de laatste keer geweest en 1 van de weinige keren dat een verdediger de prijs kreeg.

Dat was overigens een andere route naar de finale destijds die Frankrijk en Zidane aflegde. Portugal, Spanje en Brazilië eigenhandig over de knie gelegd.

Waarom wordt de naam van Gündogan nooit genoemd? Die is beslissender dan de Bruine.

9 juni 2023 om 23:17

Precies! Gündogan is vele malen beter dan de Bruyne. Die man is altijd onzichtbaar in de grote wedstrijden.

10 juni 2023 om 09:31

Gündogan is nu enorm beslissend maar was dat in het begin van het seizoen helemaal niet, zat ook vaak op de bank. Je wint een Gouden Bal niet omdat je piekt in maart april mei, maar omdat je consistent bent over een geheel seizoen. Ik zeg daarmee niet dat De Bruyne hem wel moet winnen, maar die was in ieder geval een stuk constanter.

Ik vind het tof dat Sneijder een shoutout naar Benzema doet, maar hij was niet eens de beste speler van Real dit seizoen. Dat waren toch echt Vinicius en Courtois. Als je dan een Real speler wil noemen, dan zouden het die twee moeten zijn.

9 juni 2023 om 22:17

Benzema zou idd verbazend zijn, geen CL finalist en niet eens aanwezig op het WK, dan wordt het meer een soort afscheidsprijs.

Als City de CL wint zou de bal naar Haaland moeten gaan. Bizar seizoen in de PL en de treble gepakt. Ik vrees echter dat het WK van grote invloed is en dat Messi en alsnog wint. Zou naar mijn mening pure onzin zijn.

10 juni 2023 om 03:28

Maximus2702

Waarom zou dit onzin zijn??? Haaland was niet eens actief op het WK, maar dan pak je als excuus dat hij voor een zwak land speelt, maar zodra City de treble wint is het allemaal dankzij Haaland, ik vind dat jij meet met 2 maten. Daarnaast kun je ook niet ontkennen dat Messi geweldige cijfers kan overleggen dit seizoen (voor club en Land) 53 wedstrijden 37 goals en 28 assists, aan die cijfers komt Haaland ook niet ondanks dat hij natuurlijk veel meer goals heeft gemaakt dan Messi.

Leg me eens uit waarom Ronaldo hem won in 2002 terwijl die maar 10 wedstrijden speelde dat seizoen???? Of waarom Canavarro hem won in 2006? Of Zidane in 1998? of Modric in 2018?? De enige 2 spelers die hem wonnen zonder ook maar enigszins in de buurt te komen van het winnen van het WK waren Messi en C.ronaldo. alle andere wonnen de gouden bal op basis van hun prestaties tijdens het WK en in het geval van Modric ook nog eens het winnen van de CL. Maar nu vind jij opeens dat Haaland hem meer verdiend dan Messi die naast het Wk ook nog de competitie wist te winnen en de super cup wist te pakken in Frankrijk (geef toe dat het van een minder niveau is),

Daarnaast is het ook niet zo dat Messi een kleine bijdrage maar heeft geleverd tijdens het WK, hij was de beste speler van het toernooi (dat is misschien subjectief) maar hij had in ieder geval een hele belangrijke rol in het winnen van het WK met Argentinië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder52
J. ÁlvarezAanvaller52
E. HaalandAanvaller57
M. KovačićMiddenvelder40
EdersonKeeper50
Bernardo SilvaMiddenvelder41
M. AkanjiVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

238 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren