Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Smeerolie’ van Slot was nooit het grootste talent: ‘Hij scoorde altijd een 7'

Laatste update:

Richard Grootscholten kijkt met trots naar de ontwikkeling die Lutsharel Geertruida doormaakt. De voormalig hoofd jeugdopleiding van Feyenoord zag de kersverse landskampioen als twaalfjarige nog omturnen van aanvaller tot verdediger. Paradepaardje van Varkenoord was Geertruida echter nooit, zo herinnert Grootscholten zich. "Hij scoorde eigenllijk altijd een 7."

Geertruida is dit seizoen een van de sterkhouders bij Feyenoord en die titel verdiende hij vanaf meerdere posities. Afwisselend werd de ras-Rotterdammer door Arne Slot als rechtsback en als centrumverdediger gebruikt. Geertruida kwam echter binnen bij Feyenoord op een andere positie, zo blikt Grootscholten terug. "Hij zag zichzelf als aanvaller. En bovendien: dat deed Lutsharel ook ontzettend goed", aldus Grootscholten in Voetbal International.

Toen Geertruida eenmaal omgeturnd werd, evolueerde zijn aanvallersverleden tot wapen. "Als het met nog tien minuten te spelen 0-0 stond, stuurde de trainer hem alsnog mee naar voren. Niet zelden maakte hij er twee of drie. Hij was fysiek, kopsterk en voor de duivel niet bang. Maar de volgende wedstrijd begon hij weer gewoon centraal achterin." Toch gold Geertruida niet als een van de grootste talenten. "Hij scoorde altijd een 7. Niet extreem goed, maar zeker ook niet slecht."

Wel had Geertruida volgens Grootscholten íéts speciaals. "Hij was altijd bereid hard te werken, fysiek in orde én hij was op meerdere posities inzetbaar. En héél stabiel. Met zeventien jaar was hij al een echte prof. Dat kunnen er op die leeftijd maar weinig zeggen. Hij deed me denken aan Denzel Dumfries. Op hem was genoeg aan te merken, te verbeteren. Daar werkte hij dan vervolgens ook aan. En altijd met een lach. Net als Lutsharel. Die kon met iedereen opschieten."

Geertruida, die door Voetbal International de 'smeerolie' van Feyenoord wordt geëtiketteerd, beleeft dit seizoen het hoogtepunt uit zijn carrière. De 22-jarige mandekker is onbetwiste basisspeler onder Slot en verdiende afgelopen maart zelfs zijn Oranje-debuut. De teller staat voor Geertruida in 2022/23 op 39 duels, drie doelpunten en drie assists. Nog belangrijker: Feyenoord is na FC Twente dit seizoen de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zeiden ze ook over de vrij kijk eens wat die heeft gepresteerd

Geertje maakte in ieder geval een heerlijke en heel belangrijke spitsengoal in de klassieker - gelukkig is hij het niet helemaal verkeerd.

Ik weet niet beter dan dat er alleen maar nummers 9 en 10 worden gescout, zowel bij de meiden als bij de jongens. Op de BBO’s worden heel veel van deze jongens omgeturnd tot verdediger of verdedigende middenvelder, onder het motto meevoetballende verdedigers. De meiden moeten bij een plaatselijke vereniging minimaal hoofdklasse voetballen bij een jongenselftal en daar hun rol van het Nederlands jeugdelftal beoefenen.

18 mei 2023 om 10:17

Je maakt mij veel wijs, maar Beugelsdijk is echt niet gescout als 9 of 10😉

18 mei 2023 om 10:23

Nou nee ken twee mensen die in een jeugdopleiding zitten en zijn beiden gewoon van af de start verdedigers? Hoe zie je dat voor je dat omturnen en standaard iets? De start van de competitie beginnen met 11 aanvallers? XD

18 mei 2023 om 10:35

Je maakt een geintje toch? Want er worden ook echt gewoon jongens/meiden gescout andere posities. Bij Bvo's daarentegen kan het gebeuren dat ze op basis van je mogelijkheden iets anders in je zien.

18 mei 2023 om 10:41

Klopt het is een uitzondering en alles behalve een norm. Je wordt klaargestoomd voor een vaste positie simpelweg omdat je maar op een positie het best kunt zijn. Ook alle automatismen gaan ervan naar de haaien. Kijk net na het wk toen jullie hem vaak gebruike allemaal 2-1 1-0 toen terwijl hij op rechts wel draaide. Misschien niet qua cijfers maar a la.

Mijn held afgelopen seizoen, mede doordat hij nooit in de publiciteit treedt vanwege zijn spraakgebrek, heeft hij ook iets mythisch.

Van een spraakgebrek was overigens weinig te merken bij de filmpjes die loskwamen de laatste weken.

18 mei 2023 om 10:52

Zal vast door een beetje spraakwater gekomen zijn

18 mei 2023 om 11:09

hahaha... het waren ook al filmpjes van voor het kampioenschap.

Ah, de tijd is gekomen om iedere jeugdtrainer op te snorren van de dragers van dit kampioenselftal en ook hun mening neer te pennen.

Laten we wel wezen: je hebt helemaal niks aan verhalen over hoe iemand was in de jeugd. Bewierookte toekomstige Messi's en Ronaldo's halen het uiteindelijk niet door mentale problemen, verkeerde omgeving, transfer op te jonge leeftijd en niet opvallende spelers halen ineens het eerste en zijn de nieuwe sterspelers.

Tussen jeugd en profvoetbal kan zoveel verkeren. Daarom ben ik zo blij om te zien dat er steeds meer aandacht komt voor de mentale begeleiding van jonge gasten. Er komt zoveel op je af als profvoetballer zijnde, niet iedereen is daar tegen bestand.

Talent wint het niet van een moegestreden geest.

18 mei 2023 om 10:27

We hebben te lang alleen naar technische vaardigheden gekeken… en je ziet wat dat brengt spelen kun je wel, werken niet. Kuyt heeft niet eens mijn techniek bij wijze van maar kijk wat ie bereikt heeft. Fysiek is alles en niet techniek dat kun je pas gebruiken als je het aan kan.

18 mei 2023 om 11:18

Fysiek hebben we inderdaad een volwassenheidslag in te maken in Nederland, maar ook aan je fysiek heb je niks als je mentaal niet goed in elkaar zit. Of als je omgeving aan je trekt op je 15e, welk kind is daar tegen bestand? Of nadat je op 18-jarige leeftijd je debuut maakt in het eerste en ineens de gehele nationale pers over je heen krijgt?

In het begin is het allemaal rozengeur en manenschijn, maar na twee mindere wedstrijden beginnen de Driessens en de Derksens aan je te zagen. Programma's waar je zelf waarschijnlijk een maand geleden nog naar keek, websites die je waarschijnlijk nog dagelijks bezoekt, jij en ik de er een mening over hebben.

Nee, mentale begeleiding is echt het ondergeschoven kindje geweest tot pak 'em beet 5 jaar terug. En zelfs dat verhelpt niet alles, want iemand moet uiteindelijk nog steeds willen.

Ik dacht juist dat hij met El Bouchataoui, Malacia, Kokcu, Burger, Bannis, Vente, Toure en Summerville bij de beste van zijn lichting hoorde. Toch wel een aardige conversie dan uiteindelijk dat Malacia, Kokcu en Geertje goed doorheen zijn gekomen. Summerville redelijk veel aan spelen toekomt in de Premier League en Burger vrij goed doet bij Basel. Beetje jammer van El Bouchataoui, want ik had meer van hem verwacht. Bannis en Vente breken misschien via de KKD door, maar zullen hun potentie denk ik niet waarmaken. Toure lijkt me een beetje een verloren zaak nadat hij het bij jong psv ook niet is gelukt en nu bij het tweede elftal speelt van Austin FC.

18 mei 2023 om 13:52

Maar nu noem je ook maar liefst 8 andere namen op. Bij grootste talent denk ik echt aan een jongen die iig 1 van de 2 besten van zijn lichting is, vaak eerder wordt doorgeschoven (soms ook bij het Nederlands elftal, soms zelfs 2 elftallen, die op zijn 16e allerlei Engelse interesse had. Dan denk ik meer aan bv een jongen als Gravenberch of bij Feyenoord een jongen als Ake (speelde als 95 mee met lichting 94, ook bij Oranje)

18 mei 2023 om 14:21

Ja okay, maar hier wordt er net alsof gedaan dat het een waterdrager was, terwijl je in het verleden wel vaak hoorde dat hij een van de grotere talenten was van de lichting. In totaliteit hoorde je die 8 namen voorbijkomen als de grotere talenten van die lichting, maar het is niet zo dat ze zeiden dat deze 8 talenten de grotere talenten waren van Feyenoord. Werd altijd wel 1 of 2 spelers uitgepikt en daarin viel de naam Geertruida ook soms.

18 mei 2023 om 15:01

@fcgrun050, de lichtingen 2000/2001 waren sws niet echt de beste lichtingen in de jeugd met Nederland die echt uitblonken, zaten ook weinig gehypte spelers tussen. Nu doen er een paar spelers het goed, Botman, Timber en Bakker ook. De lichting van 1994/95 had dat wel. Dat hele Feyenoord team vanaf de f1 (kongolo, Rekik, Vilhena, Achahbar, Boetius), later kwam Ake, Willems, Memphis. 2002/2003 ook met Gravenberch, Brobbey, Unuvar, Ihattaren, Hansen, Zamani, Hoever, Simons.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren