Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot wijst nieuwe aanvoerder aan en gaat in op vervanging Kökçü

Laatste update:

Lutsharel Geertruida is tijdens het Eredivisie-duel met AZ de aanvoerder van Feyenoord. Dat verklapt trainer Arne Slot op een persconferentie ter voorbereiding op de topper van zaterdagavond. Orkun Kökçü liep vorige week in het uitduel met sc Heerenveen (1-2 winst) tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan en is hierdoor één wedstrijd geschorst. Slot weet al hoe hij Kökçü gaat vervangen. “Dat is niet zo ingewikkeld.”

Bij afwezigheid van de Turkse middenvelder draagt Geertruida zaterdagavond tegen AZ de aanvoerdersband. “Ik zou het je niet precies kunnen zeggen, maar het zou me niet verbazen als hij inmiddels de meeste wedstrijden voor Feyenoord 1 heeft gespeeld van de spelers die ik nu tot mijn beschikking heb”, laat Slot weten.

“Lutsharel doet het uitstekend", zo verklaart Slot zijn keuze. "Kökçü is de eerste aanvoerder, dan hebben we Gernot Trauner en Justin Bijlow. Zij zijn alle drie niet beschikbaar. Dan moet je een nieuwe aanvoerder kiezen voor de wedstrijd tegen AZ. De keuze is op Lutsharel gevallen. Hij is een belangrijke speler, komt vanuit de eigen opleiding en is heel trots om het Feyenoord-shirt te dragen.” Het is de vraag of Geertruida na het duel met AZ ook als aanvoerder voor de camera's van ESPN zal verschijnen. De verdediger geeft zelden interviews. Hij stottert en dat verergert in een ongewone situatie zoals een interview, wanneer hij druk voelt om goed te praten.

De trainer van Feyenoord heeft al in zijn hoofd zitten hoe hij de afwezigheid van Kökçü tegen AZ gaat opvangen. “Volgens mij is dat niet zo heel ingewikkeld. Mats Wieffer en Quinten Timber zullen naast elkaar spelen op het middenveld. Hoe we het exact invullen, zul je morgen zien. We hebben meerdere buitenspelers die eventueel als nummer 10 kunnen spelen. Met Ezequiel Bullaude en Mohamed Taabouni hebben we nog twee spelers die hun leven lang de nummer 10-positie hebben ingevuld.”

Voor Slot was het ‘even schrikken’ toen Mats Wieffer in het begin van de week ziek was. “Hij kon gelukkig gisteren (donderdag, red.) weer volledig meetrainen. Het blijft natuurlijk nog steeds zo dat Quinten Timber tot op heden nog niet de negentig minuten vol kon maken. Het is de vraag of dat morgen wel gaat lukken. Met de absentie van Kökçü moeten we er als staf wel over nadenken hoe we dat moeten oplossen, maar laten we eerst de wedstrijd maar eens spelen en kijken hoelang Timber het vol gaat houden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben heel benieuwd naar de opstelling morgen. Geertruida prima aanvoerder natuurlijk, al blijft het bizar dat je je 4 steunpilaren in de as mist.

In Slot We Trust!!

17 februari 2023 om 14:39

Ik ben benieuwd of hij voor de camera gaat verschijnen. Hij schijnt/scheen nogal te stotteren en dat was mede de reden dat we hem zelden voor de camera zagen verschijnen.. Ik vind hem ondergewaardeerd buiten Rotterdam. Hij is veelzijdig en had imo allang een oproep voor Oranje verdiend.
Bizar eigenlijk dat Feyenoord nog bovenaan staat als je je bedenkt dat je inmiddels een Bijlow, Trauner en Szymanski mist. Kokcu en Timber al meerdere wedstrijden niet fit zijn. Allen spelen in de as.

17 februari 2023 om 14:40

Ik vind Geertruida ook een uitstekende en onderschatte speler, maar Oranje zit achterin gewoon vol. Op de rechtsbackpositie verdienen Dumfries en Frimpong de voorkeur en centraal heb je rechts de beschikking over De Ligt, De Vrij en Timber. Moet wel zeggen, toen Rensch een oproep kreeg, had Geertruida hem wél verdiend.

17 februari 2023 om 14:47

Rensch is al meerdere keren opgeroepen, Teze ook al. Beide zijn beduidend minder. Timber is tijdje uit vorm geweest, dan kun je toch prima Geert oproepen? Dit seizoen ook gewoon beduidend beter dan Timber. Daarnaast is Frimpong pas opgeroepen sinds het WK. Toen had Geert het hele jaar al opgeroepen kunnen worden?

17 februari 2023 om 14:58

Hij doet momenteel ook zeker niet echt onder voor Timber en jongens als Teze en Rensch hebben beiden inderdaad recent een oproep ontvangen. Dan is het toch opvallend dat Geertruida nog nooit is opgeroepen.

17 februari 2023 om 15:04

Ik vind het ook onbegrijpelijk. In principe heeft hij alles om tot een zeer solide verdediger uit te groeien. Szymanski en bijlow zijn natuurlijk pas 2 competitiewedstrijden afwezig geweest en je bent trauner & Timber pas sinds eind eerste seizoenshelft kwijtgeraakt dus zo bizar is het niet.

17 februari 2023 om 15:53

‘Pas sinds eind 1e seizoenshelft’

Ajax, Utrecht, NEC, Twente en PSV. Zo klinkt het al heel anders of niet? Uitgerekend in de 6 weken ramvol toppers missen we onze kern. Dat ie zeker wel bizar.

17 februari 2023 om 16:11

Nou dat is toch niet zo moeilijk omdat het spel van de andere 2 ploegen uit de top 3 niet om aan te zien is en ze beide een enorm slecht seizoen hebben, AZ en FC Twente doen leuk mee puur omdat Ajax en PSV zo zwak zijn, de Feyenoord supporters zullen het niet leuk vinden wat ik zeg maar mochten ze kampioen worden ( en die kans acht ik zeer groot ) dan zijn ze net als in 2016/2017 kampioen van de armoede, Feyenoord heeft sowieso de beste trainer uit de top 3 dat lijkt me wel duidelijk

17 februari 2023 om 17:20

Wij voetballen naar onze mogelijkheden en doen dat tov het besteedbare budget uitstekend. Je mag PSV en Ajax armoedig noemen, maar als Feyenoord kampioen zou r er worden (moet nog heel wat voor gebeuren) is dat een uitstekende prestatie die niet een dergelijk denigrerend predicaat verdient.

17 februari 2023 om 17:22

@MichelGieltjes: Opmerkelijk dat dat nu alweer word gezegd. Vind dat altijd zo’n dooddoener. Ik noem dat gewoon jezelf alvast indekken. Als PSV of Ajax kampioen word, is het dan anders? Gaat natuurlijk helemaal nergens over, want als 1 van die 2 de afgelopen jaren kampioen werd, presteerde de anderen teams ook minder. Is het dan altijd zo dat als je kampioen word, je altijd kampioen van de armoede bent? Die uitspraak slaat eigenlijk gewoon helemaal nergens op. Feyenoord laat dit seizoen tot nu toe gewoon het beste voetbal zien en hebben de minste verliespunten. Alleen tegen PSV thuis hebben ze verloren, met 4-3, aan het begin van het seizoen, toen ze net met 9 nieuwe spelers in de basis speelde. Alsje kampioen word heb je gewoon het sterkste team en de sterkste selectie.

17 februari 2023 om 14:39

In Alkmaar was Feyenoord nog niet zo ver als nu en az had het toen heel zwaar 1-3 werd het. Ik denk dat az nu ook geen kans maak en Feyenoord dit makkelijk win

17 februari 2023 om 14:54

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik ben wel onder de indruk van az dit seizoen. Denk dat er weinig makkelijks aan gaat zijn.

17 februari 2023 om 15:13

Ook az heb veel blessure gevallen. Met het legioen erachter op een zaterdagavond zeg ik 3-1

17 februari 2023 om 15:16

Indy beukema de wit en bazoer enz doen niet mee

17 februari 2023 om 17:30

@CROOSWYKER: Valt wat voor te zeggen, maar AZ had toen ook wel een aantal belangrijke spelers die geblesseerd waren, dus die vergelijking kan je eigenlijk niet maken. Ik vind dat AZ er qua veldspel ook echt wel op vooruit is gegaan in de loop van het seizoen, dus verwacht een spannende wedstrijd. Feyenoord moet gewoon van z’n eigen kracht uitgaan en er vol op klappen, dan maken ze zeker een goede kans om te winnen.

Ik vind Kokcu dit seizoen de beste middenvelder van de Eredivisie. Hij is duidelijk toe aan een stap hogerop en ik hoop dan ook van harte dat hij die gaat maken. Ben vanwege zijn impact wel benieuwd hoe Feyenoord dit gaat oplossen en wie laag in de zone het spel gaat maken. Ik denk dat zowel Wieffer als Timber andere kwaliteiten hebben. Het beloofd in ieder geval een interessant duel te worden. Ik gok op een 1-1.

17 februari 2023 om 14:52

Dat was hij vorig seizoen ook vond ik. Ik hoop ook echt dat Ten Hag Kokcu haalt voor de positie van Eriksen. Dan heeft hij een goede backup en wellicht basisspeler.

17 februari 2023 om 15:10

Hij is zeer belangrijk voor feyenoord (en vermoedelijk voor de teams waar hij in de toekomst zal spelen), maar zal nooit de beste middenvelder worden. Daarvoor mist hij gewoonweg kwaliteit.

17 februari 2023 om 15:53

De beste van de wereld lijkt me idd ook sterk, maar de beste van de Eredivisie, welke kwaliteit mist ie daarvoor? Geen enkele Eredivisiemiddenvelder is all round top. Ik denk dat hij dan nog de meeste complete van allemaal is aangezien hij zowel verdedigend, qua loopvermogen en aanvallend zeer belangrijk voor ons is.

Alvarez is verdedigend uiteraard (veel) beter, maar kan niet voetballen en Xavi Simons is eigenlijk meer een verkapte aanvaller. Al mis ik nu vast een hoop middenvelders. Sangarã©, die is vast ook goed.

17 februari 2023 om 15:21

Ja, mee eens. Maar laat spelers eerst maar eens 2 a 3 seizoenen ècht consistent een stempel drukken bij het team waar ze spelen, voordat we ze weer het buitenland in schrijven. Tegenwoordig speel je een tijdje leuk en kom je meteen in aanmerking voor Oranje of een stap hogerop naar Liverpool of Barca.

Lekker bullaude op 10 zetten. Kan heerlijk mee voetballen, zeer goed techniek en kan goed koppen. Het is eigenlijk een soortvan technische guus til maar dan weer wel minder uithoudingsvermogen.

17 februari 2023 om 15:12

Gewoon laten beginnen en kijken hoe lang hij het volhoudt. Technisch begaafd maar schuwt de fysieke duels ook niet. Lang alles gaat (nog) niet goed bij hem maar ik mag graag naar dit type speler kijken.

No Luts, no Glory! Ik denk dat Geertruida een van de meest onderschatte talenten is van Nederland. Speelde vorig seizoen een erg sterk seizoen op rechtsback, waarbij hij nooit echt serieus is genoemd als kandidaat voor het Nederlands elftal achter Dumfries, terwijl een speler als Rensch na een paar potjes voor Ajax al werd opgeroepen. Dit seizoen speelt hij een soort van noodgedwongen op CV door de blessure van Trauner, en hier doet hij het ook fantastisch. Het is dat we qua Cv's nu zeer ruim zitten bij Oranje, waardoor het lastiger is voor hem om in aanmerking te komen. Maar hij is dit seizoen gewoon de beste Nederlandse verdediger uit de Eredivisie. Ik zou daarom als ik hem was me gaan focussen op de rechtsback positie, maar zijn veelzijdigheid spreekt zeker niet in zijn nadeel.

17 februari 2023 om 15:06

Denk dat Ajacieden het meest verbaasd waren van het oproepen van Rensch.. Geertruida hoort zeker een oproep te krijgen maar ik denk dat het onder Koeman wel goedkomt.

17 februari 2023 om 15:30

De argumentatie van Van Gaal was dat Rensch op verschillende posities inzetbaar is, omdat hij in de jeugd als centrale verdediger had gespeeld. Geertruida heeft in Feyenoord 1 op zo een beetje alle posities achterin gespeeld en ook nog als middenvelder.

17 februari 2023 om 16:53

Dat denk ik ook. Rensch was slechts een voorbeeld wat me te binnen schoot omdat hij weinig ervaring had op het moment van oproepen, maar ik had bijvoorbeeld ook Teze kunnen noemen. Die is ook eerder opgeroepen maar komt ik mijn ogen gewoon zwaar te kort, iets wat hij dit seizoen ook al meermaals bij PSV heeft laten zien. Het lijkt erop dat hij dan wordt opgeroepen omdat hij zogenaamd multifunctioneel is. In mijn ogen is Geertruida dat ook en zelfs beter

17 februari 2023 om 18:01

Denk dat de tweebenigheid van Rensch ook in zijn voordeel heeft gewerkt. Hiermee was hij voor Van Gaal ook als lcv en Linksback een optie.

In een geheel fitte selectie denk ik dat Teze, Rensch en Geertruida er allemaal niet bij horen maar als er een extra rechtback of CV bij moet komen dan zou ik zonder enige twijfel Geertruida kiezen van de genoemde 3.

Moet Geertruida niet een keer in Oranje?

17 februari 2023 om 14:51

Ik denk niet dat hij bij Volendam wilt voetballen, is toch een stapje terug.

17 februari 2023 om 15:10

Ik zeg het al een tijdje. Puur verdedigend is hij het beste wat we hebben voor in Oranje. Ik zou hem dus zeker naast van Dijk zetten in een 4-3-3 formatie.

17 februari 2023 om 15:19

Van mij niet, zeg ik als Feyenoorder. Ake en De Ligt zijn allebei nog verdedigend beter. Daarnaast vind ik Timber naast Van Dijk prima. Die is voetballend de beste van het stel en de rest vangt het verdedigend wel op. Als Geertruida echt stappen wil maken moet ie meer en sneller vooruit durven spelen.

17 februari 2023 om 15:21

Ake is momenteel de beste verdediger die we hebben, en een eindje daarachter zit (momenteel) Van Dijk. Dat lijken mij sowieso de twee namen in een 4mansdefensie, en in een 5mansdefensie zal daar De Ligt bijkomen. We hebben uitblinkers uit de Premier League en de Bundesliga in onze gelederen, laten we dan aub geen Eredivisiespelers achterin zetten.

17 februari 2023 om 15:45

Ake Virgil De Ligt . Doen niet mee ?

17 februari 2023 om 16:50

Voor het centrum zijn er idd betere opties...voor rechtsback mag hij wel opgeroepen worden...Dumfries speelt ook niet heel veel bij Inter op het moment.

17 februari 2023 om 16:25

Nee is niet nodig. Miss over paar jaar

Ik hoop dat hij - al stotterend - een interview geeft na afloop. Is natuurlijk niet goed dat iemand zich verstopt en schaamt voor iets dat zo veel voorkomt en gewoon is.

17 februari 2023 om 16:35

Is natuurlijk niet goed in iemand te dwingen iets tegen zijn zin te doen. Lekker belangrijk of hij interviews geeft.

18 februari 2023 om 09:32

Ik heb het niet over dwingen. Mij gaat het erom dat hij een beeld in stand houdt dat je je er voor moet schamen en beter niet in het openbaar kunt spreken vanwege je stotteren. Juist een voetballer met zo'n bereik kan een belangrijk boegbeeld zijn. Helaas is hij dat ook als hij niet spreekt.

Een mooie pot met een gelijkspelletje als uitslag, helemaal prima 👍 hoe dan ook succes en een mooie pot gewenst.

Man. Wat doet feyenoord t goed. Man. Wat doet az het goed. Jaloersmakend als middenmoter hveen-supporter. Ik gun t beide partijen. Ik hou t op gelijkspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren