Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slecht nieuws voor PSV: 'Ze willen me verhuren in een andere competitie'

Laatste update:

PSV wil ook volgend seizoen beschikken over Karim Rekik, maar het is maar de vraag of dat mogelijk is. De verdediger wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van Manchester City en de Engelse kampioen wil Rekik niet verkopen. Een nieuwe verhuurperiode is wel bespreekbaar, maar het lijkt er niet op dat City Rekik nog een seizoen in Eindhoven wil stallen.

/

De voortekenen voor een langer verblijf bij PSV zijn niet positief. "Manchester City heeft het plan om me te verhuren in een andere competitie", zegt Rekik tegen De Telegraaf. "Het is nu nog te vroeg om na te denken over de kans om met PSV de Champions League in te gaan. Ik geniet nu gewoon van het moment en we zullen zien wat er volgend seizoen gebeurt. We nemen alle tijd om het rustig en goed af te handelen."

Rekik is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar vertrok al op jonge leeftijd naar City. In de zomer van 2013 haalde PSV hem op huurbasis terug naar Nederland en Rekik speelde in twee seizoenen 51 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren, allemaal als basisspeler. PSV wil Rekik graag nog een jaar huren, maar het lijkt er dus niet op dat dit mogelijk is. Een langer verblijf van AS Monaco-huurling Nicolas Isimat-Mirin is realistischer.

Zie jij Karim Rekik uiteindelijk doorbreken bij Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou hem lekker bij psv laten, heeft dit jaar vooruitgang geboekt en hij speelt volgend jaar cl. Denk niet dat er andere clubs die cl spelen intresse hebben in rekik

20 april 2015 om 08:03

Dat boeit City toch niet? Zij willen dat hij in een betere competitie ervaring opdoet.

20 april 2015 om 08:08

CL is de beste competitie om ervaring op te doen

20 april 2015 om 08:17

Niet echt. Of vind je dat de spelers van Ajax zoveel vooruit zijn gegaan van die ervaring dit seizoen?

6 potjes, waarvan hooguit 4 tegen een tegenstander uit een topcompetitie, en hooguit 2 waarin je serieus wordt genomen. Dit weegt niet op tegen 40-50 wedstrijden in een sterkere competitie.

20 april 2015 om 08:18

Dat is maar 6 wedstrijden. Het gaat om weerstand het hele jaar door.

20 april 2015 om 08:22

@ Gerrydevries

Of bij een Premier league club en in 1 seizoen twee keer tegen Arsenal, Chelsea, City, United, Liverpool, Spurs spelen. Daarnaast speelt hij bij een premier league club ook meerdere wedstrijden per week en kan hij in een FA cup ook zomaar één van de top ploegen tegen komen.

BIj PSV speelt hij 6 wedstrijden Champions league. Dat is toch minder waardevol dan 12 wedstrijden tegen de Engelse top en 12 wedstrijden tegen engelse middelmoot.

20 april 2015 om 08:25

Nee hoor, dat worden waarschijnlijk maar 6 potjes voor Psv, waar er meer sprake gaat zijn van tegen houden dan van meevoetballen... Elke week aan de bak in Duitsland of Engeland is veel beter voor zo'n speler...

20 april 2015 om 08:37

Ja 6 wedstrijden op cl niveau en dan evt el. Terwijl als hij in de bpl of bundesliga 30 van zulke wedstrijden speelt. Dus city bepaalt helaas in dit geval zijn toekomst. Zij zien nederland als een leuke competitie voor 1-2 jaar maar daarna moeten ze wel op een hoger niveau rijpen.

20 april 2015 om 11:06

Maar het boeit Rekik wel. Die kan ook gewoon niet verlengen, dan moet City hem wel verkopen komende zomer.

20 april 2015 om 11:56

City heeft die aalmoes de ze voor hem krijgen niet nodig hoor. Als hij niet verlengt heeft hij nog maar 1 nut, en dat is opvulling om aan de home-grown quota te voldoen. Terug naar Manchester dus.

Maar zo zal het niet lopen. Rekik is hier aan begonnen en zal het prima vinden om verder te trekken. Hij heeft zijn hart niet aan PSV verpand. Hij wil vast wel CL spelen maar ontwikkeling is belangrijker.

PSV houdt ook al rekening met zijn vertrek.

Geen probleem, ik vind Isimat sowieso beter dan Rekik. Lekker voor Isimat gaan en Jordi de Wijs bij de selectie halen.

20 april 2015 om 07:54

Ik begin steeds meer te twijfelen over Isimat, er moet toch een reden zijn waarom Cocu hem geen basisspeler maakt? Hij heeft echt wel indruk gemaakt en is een geweldige persoonlijkheid, dus ik snap het niet.

20 april 2015 om 07:58

Ooit gehoord van never change a winning team? Cocu heeft bijna het hele seizoen met dezelfde 11 spelers gespeeld en daarom was dit seizoen ook een succes.

20 april 2015 om 08:00

@Why me

Bij Cocu draait alles om vastigheid en structuur. Dat is de reden dat Bruma en Rekik hun basis plaats hebben behouden, maar wanneer deze ver vanaf het bwgun bij zit zal hij zeker gaan starten.

20 april 2015 om 08:06

Met het wegvallen van Wijnaldum, Depay en mogelijk Willems en Rekik, valt er inderdaad een flink deel van de basis weg. Het winning team van afgelopen seizoen bestaat dan sowieso niet meer.
PSV kan weer helemaal opnieuw beginnen met bouwen van een elftal dat elkaar blindelings kan vinden.

20 april 2015 om 08:12

Dan blijven er nog steeds 7 van de 11 maar ik ga ervan uit dat willems blijft dus gaan er maar 3 spelers weg. Voor deze spelers (depay wijnaldum) krijg je flink veel miljoenen (40/45?) en daardoor kan je flink investeren in de breedte van je selectie (nieuwe back,nieuwe cv,nieuwe vleugelspeler) maar ook een vervanger voor depay maar ook voor wijnaldum halen.

20 april 2015 om 08:12

Dan blijven er dus 8 van de 11 over.

20 april 2015 om 08:25

ja dat snap ik, maar als er eentje beter is kan je die toch wel in je winning team inpassen. Hij hoeft niet door te schieten zoals de Boer, maar Isimat maakt je niet zwakker.

20 april 2015 om 08:31

Rombomcu

Twee bepalende spelers en één uit de as van het veld is nogal wat. 'maar' drie van de elf is niet niks in dit geval.

Zoals je zelf al eerder aangaf, was het praktisch het hele seizoen spelen met een vaste elf een belangrijk gegeven voor de kracht van het elftal. Het zijn niet de minsten, die vertrekken.

Het gaf het elftal vastigheden en automatismen, onder anderen in het hebben van snelle, dodelijke counters.

Aan het krijgen van die vastigheden en automatismen heeft PSV in het seizoen 2013/14 een heel jaar gewerkt om daar te komen. Het is niet makkelijk om zomaar weer één, twee, drie te hebben.

Ik hoop voor PSV dat Willems wil blijven, hij heeft zelf al vaker aangegeven, dat hij en niet PSV bepaald, waar hij volgend seizoen wil spelen. En er zal genoeg aan hem getrokken worden door vermogende clubs.
Als er bod komt dat ze niet kunnen weigeren moet ik het nog maar zien.

20 april 2015 om 09:07

Voor Karim Rekiki zou het wel beter zijn als Psv hem zou overnemen want over 2 a 3 jaar voetbalt hij ergens bij een Burnly of Sunderland etc.
Wat denk je van Reyes of Moreno halen als vervanger van RK ? en daarbij nog Isi overnemen.

20 april 2015 om 07:57

Ik ben er idd ook niet rouwig om. Als we Isimat kunnen kopen denk dat dat een hele goede optie is. Rekik is nog wel erg jong en ik begrijp ook wel dat City hem niet wil verkopen, die willen over 5 jaar lekker cashen.

Rekik missen ze denk ik niet veel aan. Isimat en Bruma zijn beter en hoeven niet gehuurd te worden. Gewoon op zoek naar een betrouwbare back-up van deze en desnoods een jonge back-up huren en/ of kopen (geen idee of er in de jeugd wat loopt, maar met CL etc moet je een gelouterd iemand achter de hand hebben).

20 april 2015 om 08:24

Je heb gelijk veel van de 27 tegengoals die PSV tegen kreeg zat Rekik niet goed.ik vindt hem te schriel en te klein. Isimat is ook nog jong geef hem de vertrouwen volgend seizoen.

Rekik is de beste verdediger van PSV, ze zullen hem wel missen als die weg is. Volgend jaar verhuren aan een West brom of stoke

Dat is maar 6 wedstrijden. Het gaat om weerstand het hele jaar door.

Jammer, maar was opzich wel te verwachten. Nu gewoon Isimat-Mirin kopen, die leek mij ook de betere van de cv's van PSV. Heeft zich nu ook populair gemaakt bij de fans. Hermansonn doorschuiven van het tweede elftal als derde verdediger.

Gaan Rekik wel missen denk ik. Vond het dit seizoen centraal de beste verdediger. Ik snap City ook wel dat ze, ondanks dat PSV CL speelt, hem willen laten proeven aan een betere competitie.

Is ook wat zeg. Vertrokken op zeer jeugdige leeftijd bij Feyenoord omdat hij naar de absolute top wilde (én veel geld meteen wou verdienen).

Nu nog steeds afhankelijk wat zijn club met hem wil en waar ze hem willen onderbrengen.

# Betaald voetbal is de moderne (weliswaar goed betaalde) slavernij !

On: PSv kan hem best missen. Het centrale duo was toch het mindere deel van het elftal !

Rekik is geen eigendom van PSV dus ze weten dat ze niet elke jaar op Rekik kunnen rekenen. Of ze moeten hem kopen of iemand anders kopen voor die positie. Ik zou lekker voor Alex en Isimat gaan.

Dat is het gevaar van spelers huren. Daarbij komt ook nog dat PSV moet investeren in het eigen team, want de huurlingen moeten worden vervangen door eigen spelers. Zo raak je de startbonus van de Champions League al kwijt.

Ik snap City wel. Rekik heeft het aardig gedaan in de Eredivisie, maar ook niet meer dan dat. Nu zal hij moeten laten zien of hij een hoger niveau wekelijks aan kan. Die paar CL potjes wordt City ook niet echt wijzer van. Wekelijks tegen Arsenal, Liverpool, Chelsea en de Spurs spelen of tegen Dortmund, Schalke, Wolfsburg en Bayern, dat wil City zien! Faalt hij daar, kan hij volgend jaar bij Twente of Vitesse aan de slag.

20 april 2015 om 12:29

Als hij mislukt in een grotere competitie en alleen maar op de bank gaat zitten, wordt het uiteindelijk weer een flinke stap terug. Voorbeelden te over daarvan.
Mijn punt; Rekik is nog lang niet klaar voor een grote competitie. Zou nog zeker 2/3 jaar bij PSV moeten spelen, zo goed is het allemaal nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren