Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjors Ultee bedankt Ajax uitvoerig voor hulp aan Ben Rienstra

Laatste update:

Ben Rienstra maakte afgelopen vrijdag zijn rentree bij Fortuna Sittard nadat er in de voorbereiding op dit seizoen een hartafwijking bij hem werd geconstateerd. Bij een uitgebreide controle begin vorige maand werd een onregelmatigheid in zijn hartslag geconstateerd. Na de ontdekking van de hartafwijking van Rienstra klopte trainer Sjors Ultee aan bij Erik ten Hag.

Er was geen directe aanleiding voor een onderzoek naar het hart van Rienstra. De problemen kwamen aan het licht bij een preventieve test. “Na wat er is gebeurd op het EK (met Christian Eriksen, red.) hebben we uitgebreid laten onderzoeken of iedereen er goed op stond”, vertelde Ultee zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. “Er bleek een kleine afwijking.” De problemen met het hart van Rienstra waren reden voor nader onderzoek. “Uiteindelijk hebben we afgelopen woensdag groen licht gekregen en heeft hij vrijdagavond in de oefenwedstrijd tegen Genk een halfuur meegedaan. Dat is fantastisch nieuws.”

Toen de hartproblemen bij Rienstra aan het licht kwamen, waagde Ultee een telefoontje naar Amsterdam. “We hebben het geluk dat ik Erik ten Hag goed ken”, aldus de trainer van Fortuna Sittard in het programma van ESPN. “Dus ik heb Erik gelijk gebeld met de vraag of we hun expertise mogen gebruiken in het geval met Daley Blind.” Ultee vroeg aan Ten Hag of hij met Rienstra naar de arts mocht die Blind heeft begeleid met zijn hartproblemen. “Dat heeft Ajax fantastisch gedaan. De dokter belde ons de dag daarna gelijk op en binnen twee dagen hadden we een afspraak. Bij zo iets groots valt concurrentie weg en is de gezondheid het belangrijkste."

“We zijn Ajax en die dokter heel dankbaar dat wij hun mochten gebruiken”, benadrukt Ultee. “Het is via de sportarts van Ajax gegaan, Niels Wijne. Ik ben toen ook uitgestapt, want ik ben ook maar trainer. Maar ik was heel blij dat zowel Erik als de arts van Ajax ons zo snel wilde helpen. Gelukkig kon Ben terecht bij de top van de top op dit gebied.” Rienstra is nog niet volledig inzetbaar, maar is wel op de weg terug. “Hij heeft niet helemaal kunnen doortrainen, want met hartproblemen ga je niet elke dag en uur het bos in. Uiteraard blijft hij wel onder controle. De arts wil hem terugzien, maar hij is volledig vrijgegeven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zijn toch wel hartverwarmende berichten, ik hoop dat het uiteindelijk helemaal goed gaat komen met Rienstra.

22 augustus 2021 om 10:53

Zo hoort het ook als clubs zijnde, zodra het om gezondheid gaat ben je dat eigelijk een soort van verplicht naar elkaar toe.. Desondanks is het zeker mooi dat Ajax dat heeft gedaan

22 augustus 2021 om 11:10

Zeker waar Kokkie, zeker een morele verplichting naar elkaar toe. Waar je kan helpen, voetbal is maar bijzaak uiteindelijk zoals Lanjouwer zegt.

Mooi om te lezen dat zulke tests worden uitgevoerd en erger leed wordt voorkomen. Gebeurde dit vroeger ook al of is dit van tegenwoordig?

22 augustus 2021 om 10:55

Wordt in de tekst aangegeven dat dit gedaan was door het voorval van Eriksen. Dus denk geen jaarlijks dingetje in de voorbereiding. (Miss vanaf nu wel)

22 augustus 2021 om 12:23

In het bedrijfsleven komt een gezondheid check wel vaker voor. Alleen helaas niet bij elk bedrijf

Ik zou het zelf niet meer kunnen, topsport bedrijven als er zoiets bij mij geconstateerd zou worden.

22 augustus 2021 om 11:27

Een hart is zo complex.. Er zijn zat aandoeningen die niet levensbedreigend zijn, maar betrekking hebben tot het hart. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een gaatje in het hart, maar ondervinden daar weinig hinder aan en kunnen prima topsport bedrijven. Men schrikt snel als er iets met het hart aan de hand is, maar dat is niet altijd nodig. Dus ik denk dat het vooral belangrijk is dat mensen met een dergelijke aandoening zich goed verdiepen en laten informeren.

Mooi om te lezen dit, elkaar helpen wat gewoon hoort maar zo weinig gebeurd in de samenleving.

Netjes. Zoals het hoort. Voetbal is dan slechts bijzaak en dan dien je elkaar te helpen. Mooi dat dit hier ook gewoon gebeurd

Mooi dat Ajax anderen gebruik laat maken van de kennis. Ook zie je vaak oud spelers bij jong de conditie op pijl houden. Lasse mocht dan zelfs nog bij 1. Revalideren helpen ze ook vaak oud spelers mee die liever hier revalideren ivm buitenland als ze daar spelen. Of uit contract lopen. Het levert ze niks op, maar dat zegt wel wat over hoe tevreden de exponenten zijn over het algemeen.

Goede vent die Ultee. Praat eigenlijk altijd begrijpelijke en sympathieke taal, heeft normale omgangsvormen en kan zichzelf en zijn ploeg ook relativeren. Die zie ik volgend jaar wel een stap maken naar een subtopper.

Bij zoiets groots valt concurrentie weg... ik mis het gedeelte van concurrentie ff. Alsof t ajax uitmaakt of rienstra mee doet of niet.
Los daar van, ze zouden het ongetwijfeld ook voor een speler van psv doen

22 augustus 2021 om 13:33

Beide evenveel punten op de ranglijst

Wanneer het om mensenlevens gaat tellen clubkleuren niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren