Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Simons ontvangt waarschuwing: ‘Daar moet Van Nistelrooij mee aan de slag’

Laatste update:

Willy en René van de Kerkhof vinden dat Xavi Simons moet letten op de manier waarop hij zich gedraagt tijdens wedstrijden. De clubiconen van PSV zien dat de sterspeler vaak bezig is met zijn tegenstanders en zijn van mening dat de negentienjarige middenvelder dat helemaal niet nodig heeft. “Voor je het weet sta je bekend als vervelend mannetje”, zegt Willy in de Willy & René PSV-podcast van Omroep Brabant.

Simons was tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-1) afgelopen zondag andermaal de uitblinker bij PSV, maar ontvangt wel een waarschuwing van de legendarische voetbaltweeling. “Hij is de kleinste van het stel, maar als er een opstootje is dan staat Xavi altijd vooraan. Daar moet Ruud van Nistelrooij mee aan de slag. Voor je het weet sta je bekend als vervelend mannetje”, aldus Willy, die denkt te weten waar het gedrag vandaan komt. “Het heeft ook met zijn passie te maken.”

René is niet van mening dat het gedrag van Simons daardoor goedgekeurd moet worden. “Je moet niet te veel bezig zijn met je tegenstanders en met de scheidsrechter want dan krijg je de scheidsrechter ook vaak tegen. Zelf was ik ook soms vervelend. Ik ben wel eens op de hand van Hugo Hovenkamp van AZ gaan staan toen hij op de grond lag. Kan gebeuren? Ja, dat zei ik dan ook. Maar Hugo en ik waren ook hele goeie vrienden en dat zijn we nog steeds.” In competitieverband ontving Simons dit seizoen geen enkele gele kaart. In Europese wedstrijden kreeg hij er wel vier.

Ondanks het verbeterpunt zijn de broers zeer te spreken over de prestaties van Simons. “Die jongen gaat de Europese, misschien zelfs wel de wereldtop halen. Hij speelt zo frivool en met zo veel plezier”, aldus René. Simons is dit seizoen de absolute ster in het Philips Stadion. Sinds zijn transfervrije komst van Paris Saint-Germain was de rechtspoot in 35 officiële wedstrijden goed voor veertien doelpunten en zeven assists. Simons zal deze week daardoor vast en zeker bij de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar Ruud vooral mee aan de slag moet is zijn geschuif met Xavi.
Xavi moet spelverdeler zijn of in een positie dat ie daar aan kan bijdragen, dan heb je optimaal rendement van deze absolute ster.

Dus kap met dat geschuif!

27 februari 2023 om 14:56

Spelverdeler? Zo iemand zie ik meer als een Pirlo, dat is Simons toch niet? Daar zou ik Veerman voor gebruiken. Simons moet je gewoon op 10 zetten.

27 februari 2023 om 15:02

Een spelverdeler kan toch een 10 zijn a la Ozil of een 6 zoals Pirlo? Wel met je eens dat Xavi gewoon een pure 10 is die met zijn neus naar de goal moet spelen en acties maken.

27 februari 2023 om 15:05

Dat vind ik meer iemand voor de eindpass. Xabi Alonso, Pirlo en Busquets zijn namen waar ik aan denk bij ‘spelverdeler’

27 februari 2023 om 15:08

Het is een beetje een discussie zonder eind, maar ik heb me een keer laten uitleggen dat er volgens Cruijff dat er een spelmaker op 6 staat en een spelverdeler op 10. De 8 is dan de lopende middenvelder die de gaten dichtloopt.

In dat geval is Xavi inderdaad een 10 én een spelverdeler, en Pirlo een spelmaker en een 6.

27 februari 2023 om 15:17

Ter aanvulling @messibazoer: In die opvatting is Busquets ook geen echte 6 omdat het vooral een kaatser was in zijn échte prime. Pas toen toen Barcelona wat meer met een loper en een 10 ging spelen in plaats van twee achten (de jaren met Rakitic en Iniesta i.p.v. Iniesta en Xavi) is Busquets wat meer een spelmaker geworden, daarvoor was het een kaatser die het maken van het spel veel meer over liet aan de achten of één van de centrale verdedigers. Xabi Alonso, Pirlo, Kroos, Kimmich, Thiago et cetera zijn dan spelmakers die het spel openbreken, vaak met een stofzuiger/lopende middenvelder/8 ernaast in de vorm van bijvoorbeeld Goretzka, Casemiro, Tchouameni enzovoort.

Echter gebruik ik het ook vaak niet hoor. De 6 is voor mij gewoon de meest verdedigende middenvelder en de 10 de meest vooruitgeschoven middenvelder, omdat er ook weinig teams zijn die nog echt met zo'n middenveld voetballen. In de top denk ik dat nu United en Bayern de beste voorbeelden zijn met een lagere spelmaker (eriksen, Kimmich), een lopende stofzuiger die ook nog aardig kan voetballen (casemiro, Goretzka) en een creatieve spelverdeler (fernandes, Musiala).

27 februari 2023 om 14:58

Denk dat Ruud dat zelf ook wel wil maar dat de opties op de flank dusdanig beperkt zijn (of waren) dat hij genoodzaakt was om Xavi daar neer te zetten omdat de keuzes op het middenveld wel ruim zijn (met Veerman Guti Sangaré Til Simons en Saibari). Nu Bakayoko zich steeds meer in het elftal speelt en Fabio Silva prima wedstrijden speelt aan de linkerkant, kan hij Simons weer op zijn beste positie zetten.

27 februari 2023 om 15:02

Zou mooi zijn als de puzzel nu eindelijk in elkaar valt met Silva op links en Baka (die nu meer en meer op stoom komt) op rechts. We hebben eerder met Locadia een tijd een spits op linksbuiten gehad en dat werkte best aardig. Fabio kan deze rol nu evt pakken.

27 februari 2023 om 15:47

Xavi is voetballend de beste speler die we hebben gehad in de laatste jaren.absoluut toptalent.hij speelt als een ouderwetse trequarista.

Jeugdigheid, dat gaat er wel af met de tijd. We moeten ook niet van iedereen een robot gaan maken, het is ook gewoon een stukje bravoure. Zolang hij binnen de lijntjes blijft zie ik niet echt een probleem.

Van een mug een olifant maken noemen we dat. Alleen omdat hij een jankgezicht heeft beginnen mensen erover.

Beste voetballer in de Eredivisie momenteel, grootste talent van de volgende NL generatie. Als Ruud hem nou ook gewoon op 10 laat staan is het helemaal mooi.

27 februari 2023 om 15:10

Vind jij hem beter dan Kudus? Ze staan nu beide op RB en soms op 10. Kudus is wel nog beter vind ik. Is ook 3 jaar ouder dus niet zo gek.

27 februari 2023 om 15:21

Dat is nou het mooie van voetbal: het is subjectief.

Vind jij Kudus beter, vind ik Xavi beter, voor beiden valt iets te zeggen denk ik. Vind persoonlijk Kudus nog steeds een beetje wild overkomen bijvoorbeeld.

27 februari 2023 om 15:30

Moet zeggen dat ik Kudus op dit moment ook nog iets completer vind hoor. Fysiek, snelheid, doelgericht, goede pass. Staat alleen wel erg vaak buitenspel heb ik het idee en af en toe mist er wat overzicht. Denk wel dat de top van Simons uiteindelijk wat hoger ligt. Op je 19e al een van de beste spelers in de Eredivisie zijn is wel erg knap.

27 februari 2023 om 15:54

Vind Xavi beduidend beter dan Kudus, veel meer rust en overzicht. En ondanks dat hij 3 jaar jonger is leest hij het spel beter.

27 februari 2023 om 16:53

Vind het niet van een mug een olifant maken hoor. Ronaldo heeft het ook en werd ook door velen uitgekotst om deze reden. Zolang hij goed presteert zal men het accepteren maar op een hoger niveau moet hij toch zien dat hij zijn drive en energie vooral in iets positiefs omzet.

Xavi is een pure winnaar, alles bij hem ademt voetbal en daar doet hij alles voor. Fantastisch om te zien. Eens overigens met bovenstaande dat het geschuif met hem eens klaar moet zijn, Xavi hoort op 10 te staan. Daar komt hij het meest aan de bal en kan hij zich dus het meest laten gelden, naast het feit dat hij er zelf het liefst speelt. Fabio Silva lekker op linksbuiten laten staan de komende tijd.

Denk dat Xavi zich daar geen zorgen om hoeft te maken. Wordt sinds zijn eerste wedstrijd al massaal veroordeeld als zijnde misselijk ventje doordat hij wat gefrustreerd/boos kijkt wanneer het niet wil lukken. Dat het het grootste talent van Nederland is helpt daar dan ook niet bij in het geval van de niet-PSV supporters.

Something are better left unsaid. Deze jongen is de reden dat PSV weer draait en zweept door zijn passie niet alleen zichzelf op maar ook zijn teamgenoten en de supporters. Moeten we nu gaan kijken naar een stelletje brave eenheidsworstjes die alles maar netjes doen? Passie is het hart van competitie!

Voor je het weet sta je bekend als een vervelend mannetje?! Haha.beetje de vraag wat ze bedoelen met vervelend. Ik heb daar zo eigen definities voor en daar valt Xavi niet eens onder vervelend.

Vervelen gedrag. Tja. Niet leuk om naar te kijken, wanneer ik iemand vervelend vind. Nee, ik ben d’r geen fan van, maar er zijn legio grote voetballers te noemen die dat werden inclusief hun vervelende gedrag. En de voetballerij zou minder leuk zijn geweest als ze niet bestaan hadden. Dat dan weer wel.

Simons moet inderdaad stoppen met overal vooraan staan te schreeuwen en stoer te doen. Ook die armen in de lucht als hij weer eens aan de kant wordt gezet is nergens voor nodig. Denk wel dat hij meer vrije trappen verdient dan hij nu krijgt maar zulke reacties gaat tegen je werken. Bovendien heeft hij het niet nodig als hij zelf iets beter zijn lichaam gebruikt, zoals hij zondag goed deed tegen Pröpper en Hilgers. Waar je wel helemaal flauw van wordt is dat gezeur om zijn gezichtsuitdrukking. Gedrag en reageren kun je wat aan doen, hoe je kijkt niet. Bovendien had denk ik niemand er zoveel over gezeurd als hij niet zo goed was 😅.

27 februari 2023 om 14:58

Zoals het AD al in oktober zei: 'PSV 'er Xavi Simons, de grootste magneet voor overtredingen in Nederland''. Zag laatst een statistiek dat Simons al voor 16 gele kaarten bij tegenstanders in de Eredivisie heeft gezorgd, dat zullen er nu ongetwijfeld nog meer zijn. Die jongen krijgt zo absurd veel schoppen te verduren. En het mooie is bij hem, hij gaat totaal niet snel naar de grond, hij gaat juist altijd maar door en door.



27 februari 2023 om 15:15

In een rechtstreeks duel om de bal gaat hij niet zo snel naar de grond inderdaad. Maar bij sprintduels of als er een bal tussen valt laat hij zich vaak wel wat makkelijk vallen denk ik. Hij weegt natuurlijk ook niet veel dus misschien is het ook niet allemaal bewust, maar dan is er des te minder reden om elke keer die armen in de lucht te gooien. Denk dat het beide waar is: hij krijgt enorm veel schoppen en duwen maar zorgt er tegelijk ook deels zelf weer voor dat daar niet elke keer voor wordt gefloten.

27 februari 2023 om 15:23

Ik snap het ook ergens wel een beetje. Saka proberen ze ook altijd geblesseerd te schoppen en Gakpo kreeg soms ook aanslagen te verwerken omdat hij de beste speler van het elftal was. Neymar is een enorme duikelaar, maar krijgt dan ook echt absurd veel schoppen te verwerken. Ik kan met het ook wel een beetje voorstellen dat je jezelf op een gegeven moment makkelijker laat vallen, want het maakt ook echt het verschil tussen geel en alleen een vrije trap soms en met geel op zak zijn voetballers toch veel voorzichtiger.

Dat naar de scheids rennen bij elk opstootje moet hij wel mee stoppen inderdaad, dat is niet echt nodig en heeft ook niet zoveel met hemzelf te maken. Lijkt mij er ook veel makkelijker uit te krijgen dan snel vallen.

Waarom worden dit soort creatieve spelers die duidelijk het meeste talent hebben altijd bestempeld als 'vervelend' en 'onprofessioneel'? Xavi is naar mijn mening na Kudus de beste speler op de Nederlandse velden en grootste Nederlandse talent. Zulke spelers moet je omarmen en proberen zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen en niet met dit soort onzin een soort stigma creëren

27 februari 2023 om 15:08

Hij vertoond ook gewoon vervelend gedrag, als ik voor bijvoorbeeld Ajax was dan zou ik me er ook aan ergeren. Maar dat hoort er ook wel een beetje bij, bij alle topclubs zitten toch wel spelers waar je je aan kan ergeren.

Uiteindelijk gaat het er gewoon om hoe goed je kan voetballen, kijk maar naar spelers als Ronaldo, Ramos, Pepe, Alba, Busquets, Casemiro, Neymar, etc. Een rijtje van de meest succesvolle voetballers ooit als je naar de prijzenkast kijkt en allemaal gasten die gedrag vertonen wat je als (neutrale) kijker of als tegenstander liever niet ziet.

27 februari 2023 om 15:14

Tadic is nog 3 keer erger en dat zeg ik als Ajax fan. Het is zo doorzichtig wat die man doet. Hij is in 5 jaar Ajax nog nooit geblesseerd geweest maar ligt altijd op de grond en loopt dan zo hinkend weg. Bij elk stapje gaat het dan iets beter, en na 5 stappen is hij miraculeus hersteld. Gisteren bij Vitesse was het ook weer klassiek Tadic in de slotfase.

27 februari 2023 om 15:21

Qua gedrag m.i. nog een graadje erger dan Neymar. Straalt totaal geen spelplezier uit, alleen maar boosheid, verontwaardiging enz. enz. over alles wat op het veld rondom hem gebeurt. En met die janksnuit continu appelleren richting scheidsrechter, ook wanneer die 100% terechte beslissingen neemt. Met als resultaat dat je steeds meer de arbiter ergert en tegen je krijgt. Kerkhof heeft gelijk.

Geweldig talent, geweldige voetballer. Dit soort spelers is waarvoor je naar het stadion komt. Maar zijn gedrag is stuitend. Hij is de Tadic van PSV. Proberen zijn tegenspelers te naaien en altijd zeuren bij de scheidsrechter. Hoop dat hij zich ook op dat vlak kan ontwikkelen en hier mee stopt.

Dit zijn de types die je nodig hebt, kwaliteit en een winnaarsmentaliteit. Eentje in de categorie, als ie bij je club zit is het gelijk een van je lievelings, als tegenstander juist het 'irritante' mannetje. Ik zal eerlijk zijn, als ajaxfan, is deze Xavi letterlijk de enige speler in de eredivisie waarvan ik baal dat ie niet bij ons speelt maar ergens anders. (Okay en Lasse Schöne want dat blijft een van mn favo spelers van de afgelopen 10 jaar)

Laat iedereen zich maar lekker ergeren aan zijn gejammer en gezeur, zolang hij zich 110% blijft inzetten en hetzelfde spel laat zien zal ik de laatste zijn die gaat zitten klagen. Er zijn wel meer spelers met maniertjes die het toch heel ver weten te schoppen.

Ik begrijp dat Xavi een irritant joch kan zijn als hij bij de tegenpartij speelt, maar ik vind het wel mooi om te zien. Dat je vorig jaar nog dagelijks met Messi, Mbappe en Neymar op het trainingsveld stond en nu bijna ziekelijk fanatiek je eredivisiepotjes afwerkt.

De naam “vervelend mannetje” heeft Xavi al!
Loopt over het veld als een verwend jochie die zijn zin niet krijgt en probeert iedere keer een schwalbe te maken en te bedelen om gele kaarten.
In alles nog een ukkie en dus nog lang geen Europese of wereldtop!

Kan mij niet zoveel schelen hoor als hij er verongelijkt bijloopt. Die jongen kan een partij voetballen zeg! Ik geniet ook van zijn acties als Ajacied. Ben toch in de eerste plaats voetballiefhebber.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren