Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sexy’ Phillips reageert op briljante wijze op spreekkoren over overgewicht

Laatste update:

Kalvin Phillips heeft zich woensdagavond van zijn beste kant laten zien op Elland Road. De supporters van Leeds United dreven voor aanvang van het Premier League-duel met Manchester City (1-3) de spot met de Engelse middenvelder, die afgelopen week nog ontbrak in de selectie van the Citizens vanwege overgewicht. Phillips, die door manager Josep Guardiola inmiddels weer in de armen is gesloten, toonde een goede portie zelfspot en ontving vervolgens veel liefde van de thuisfans.

Tijdens de warming-up voor de wedstrijd was Phillips dé grote attractie in Leeds. De 27-jarige controleur speelde een groot deel van zijn leven voor the Peacocks, alvorens hij afgelopen zomer na 234 officiële wedstrijden een toptransfer verdiende naar City. Die club is overigens niet echt geliefd bij de Leeds-fans, waardoor zijn overstap afgelopen zomer voor veel teleurstelling zorgde. Het nieuws over het overgewicht van Phillips werd afgelopen week dan ook met veel gelach aangehoord bij de fanatieke fanschare van de club. In het stadion moest het jeugdexponent het ontgelden. “You’re too fat to play for Leeds”, werd luidkeels gezongen.

Phillips toonde zich vervolgens een man met humor. Met een brede glimlach van oor tot oor besloot hij de fans een applaus te geven. The Kop, waar de fanatieke fans van Leeds staan, kon dat wel waarderen waarna Phillips zijn gebruikelijke lied werd ingezet. De Engelsman werd bij zijn oude liefde altijd toegezongen met een lied waarin hij ‘the Yorkshire Pirlo’ wordt genoemd. Phillips moest overigens wederom negentig minuten op de bank plaatsnemen bij City, dat de drie punten eenvoudig wist binnen te slepen.

Phillips staat nog altijd op slechts 53 speelminuten voor City, verdeeld over vier optredens in alle competities. Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd gaf Guardiola op humoristische wijze aan inmiddels weer tevreden te zijn over het gewicht van Phillips. “Hij heeft het perfecte lichaam nu. Zo sexy”, zei de Spaanse oefenmeester lachend, om vervolgens duidelijkheid te geven over de situatie. “Hij zal zo spoedig mogelijk weer spelen, want Rodri kan niet iedere wedstrijd spelen. Ik was blij om te zien dat Kalvin dinsdag goed heeft getraind. Vroeg of laat zal hij weer spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo wil je zien hoe er met oud spelers om word gegaan en leuke spreek koren. Machtig.

29 december 2022 om 14:42

Volgens mij ben je zelf een beetje slecht in interpreteren, Catenaccio.

Leuk dat dit in Engeland gewoon nog kan zonder dat er direct een groepje met wijzende vinger over bodyshaming o.i.d. klaarstaat.

29 december 2022 om 13:03

Na ja deels,het ligt toch ook wel aan.zijn vermogen hoe dit afloopt....reageert ie anders dan heb je het gevoel dat het ook anders zou kunnen aflopen....

Bodyshaming is altijd slecht. Bovendien zullen de zangers ook niet de perfecte bmi hebben.

29 december 2022 om 13:07

Bodyshaming op welke manier? Als iemand lichamelijk gehandicapt is dan sure. Maar als iemand gewoon te zwaar is en ongezond bezig is dan mag je hem daar zeker op aanspreken en zeggen dat het slecht is.

29 december 2022 om 13:11

Hoezo zou je dat mogen/moeten doen? Leef en laat leven.. In het geval van een topsporter snap ik het wel ja, maar voor iemand op kantoor oid.. En ja, hoe ongezonder hoe minder energie etc, maar als diegene gewoon zijn/haar werk doet

29 december 2022 om 13:19

Denk dat ArsenalFanehv in dit geval te zware voetballers bedoelt. Vind overigens dat je elkaar er alsnog op mag aanspreken. Een beetje overgewicht oké. Maar als je ziet hoe ongezond mensen kunnen zijn (bijv. Mensen met obese), mag je er best wat van zeggen (op een fatsoenlijke manier). Zegt genoeg dat grootste deel van mensen in ziekenhuis (bijv. met griep of recent Corona) overgewicht heeft en de bedden bezet houdt.

29 december 2022 om 13:23

Waarom zou jij daar wat van mogen zeggen? Je zo indringend met iemand bemoeien, ongevraagd en badinerend, is altijd onfatsoenlijk. Ik zal je reactie maar toeschrijven aan een chronisch gebrek aan kennis rond deze materie.

29 december 2022 om 13:23

Net alsof een topsporter die helemaal ripped is, gezond zou zijn. Gezonder dan de gemiddelde persoon met overgewicht. Maar topsporters zijn niet per definitie heel gezond.

29 december 2022 om 13:32

@rationeel, ik snap je, maar okk weer niet. Het is dubbel. Je kan denk ik niet zomaar tegen een wild vremde zeggen dat hij/zij even moet opletten op zijn/haar voeding.
Denk meer dat jij dat bedoeld.
Maar tegen een (goede) bekende of collega kan dat toch gewoon ?

29 december 2022 om 13:33

Nee want ze hebben vaak een slecht imuunsysteem. Doordat ze te mager zijn. Zijn ze heel vatbaar om ziek te worden

29 december 2022 om 13:35

Waarom zou een mens zich niet mogen bekommeren om de welzijn van zijn medemens? Wat is er mis met een oprecht advies geven dat de levensstijl niet gezond is en dat het gevaarlijk kan zijn op de lange termijn. En ja, er zullen wel mensen zijn die misschien een ziekte hebben waardoor het komt, maar dat zou je weten van mensen in jouw omgeving, en anders kunnen zij het dan aangeven.

29 december 2022 om 13:42

Jij noemt het "oprecht bekommeren", ik noem het ongepaste en neerbuigende bemoeizucht. Denk je dat iemand met overgewicht zelf niet weet dat dat slecht voor de gezondheid is? Ze zijn jou nul verantwoording verschuldigd.

29 december 2022 om 13:48

Ik hoef ook geen verantwoording. Ik kan hem echter wel er op wijzen dat het slecht is en dat het in de toekomst erge gevolgen kan hebben. Soms is een reminder goed voor mensen, want je kunt iets weten maar het kan weggezakt zijn. Je kunt er bijvoorbeeld minder bewust mee bezig zijn o.i.d.

29 december 2022 om 13:58

Zelf ook een tijd veel te zwaar geweest tijdens en na mijn studententijd, op den duur de knop om gezet om gezonder te leven en zeker niet op de laatste plaats door m'n vrienden die zich er regelmatig mee 'bemoeiden'. Ben ze er enorm dankbaar voor want dat gaf wel een goeie boost/zet om er echt wat aan te doen. Dat hele sneeuwvlok gebeuren dat er maar niks gezegd mag/kan worden want misschien voelt iemand zich wel beledigd slaat helemaal door. Dik is dik en dat kan en mag best gezegd worden.

29 december 2022 om 14:06

Dat kan en mag zeker als wouterrr1 dat vind.. Jij was dus dat nijlpaard waar Lucas82 het over heeft. Weet wel dat het bij anderen (en dat kan je niet ZIEN) door hele andere problemen komt dan bier drinken of fastfood. Maar door lichamelijke of psychische problemen en daar hoef jij geen commentaar op te geven. Dat helpt die bepaalde groep helemaal niet

29 december 2022 om 14:08

Dat ben jij specifiek. Ik ben zelf ook jaren lang best zwaar geweest en was omringd met sportieve vrienden. Had er nooit last van. Heb al jaren een knappe vriendin die van me buikje hield en voelde mezelf gwn top. Al die bemoeiende vrienden hielpen niks hoor. In tegendeel ik had juist geen zin om met hun te gaan sporten. Een aantal jaar later heb ik het voor mezelf besloten zonder enige hulp van mensen die mij "advies wilde geven". Ieder mens is anders. Voor de een is advies goed en voor de ander kom je inderdaad heel erg schofterig over. Geloof mij maar dat je voor grotendeels schofterig over komt en je advies niks te weeg brengt. Een wijze les die ik vroeg heb geleerd is, dat een mens bijna nooit veranderd als andere mensen willen dat hij verandert. Een mens verandert zodra hij zelf wilt veranderen.

29 december 2022 om 15:03



Haha meteen wat lange teentjes te pakken. Iedereen is inderdaad anders maar als je er niet tegen kan dat vrienden van je zich om je bekommeren en je erop wijzen dat je niet heel lekker bezig bent dan ga je je om heel erg veel onzinnige dingen druk maken. Daarnaast loop ik echt niet naar een dik persoon die ik amper ken of helemaal niet ken en ga ik hem de les wijzen. Daarnaast weten vrienden die je erop wijzen, (je bent wel dik aan het worden, let er een beetje op, als je moeite hebt gaan we samen naar de gym) vaak wel van zulke problemen af. En als je er zelf zoveel moeite mee hebt dat je erop gewezen word dan zeg je dat tegen je vrienden. Maar blijkbaar kunnen we als samenleving amper meer wat hebben van elkaar...

29 december 2022 om 15:18

Hoe jij het brengt niet en als het zo gebracht werd gaf ik ook aan, dat het mijn tijd nog niet was om het op te pakken. Wist ook dat het uit zulke mensen goed bedoeld was. Je hebt ook die mensen die alles waar ze trots op zijn aan je opdringen. Bij elk uitstapje of gesprek weer erover beginnen. Dat geldt niet perse voor afvallen, maar ook iemand die stopt met drinken of vegetarisch begint eten. Zijn genoeg figuren die volgens mij meer neerbuigend doen dan echt het beste met je voor hebben zeg maar.

29 december 2022 om 16:34

Voetballers zijn verre van "ripped". De gemiddelde vetpercentage van voetballers ligt ergens tussen de 9-12%. Dat is gewoon gezond.

29 december 2022 om 17:20

Goed gesproken bolle . Veel respect voor die knop omzetten. Is voor de meerderheid ontzettend lastig.

29 december 2022 om 14:38

Zangers vergelijken met atleten die letterlijk hun hele lichaam nodig hebben... Lijkt me niet handig. Niet om het ene beroep nou naar beneden te praten, maar een zanger met overgewicht kan over het algemeen nog prima zingen. Een atleet, of voetballer in dit geval, zal echt geen baat hebben bij overgewicht.

29 december 2022 om 14:54

Er zijn maar heel weinig topzangers met veel overgewicht. Bij goed kunnen optreden en zingen hoort een goede conditie.

29 december 2022 om 16:31

nee, body shaming kan heel grappig zijn in de juiste context. Laten we anders alle vormen van humor verbannen. Man man wat een overgevoelige wereld is het toch op het moment

Er zijn duizenden redenen voor overgewicht. Het is zelden alleen "ongezond bezig zijn." Daarnaast is overgewicht ook gewoon handicap. Wie ben jij of iemand anders om hem daar op aan te spreken?

29 december 2022 om 13:25

Nee er zijn er maar een aantal, in veruit de meeste gevallen is het een slecht dieet met dito levensstijl. Kinderen zijn vaak ook de dupe door de slechte eetgewoontes van hun ouders.

29 december 2022 om 13:27

Je weet niet waar je het over hebt. Pijnlijk...

29 december 2022 om 13:36

RatioNeel Leg uit?

29 december 2022 om 13:38

Ja dat weet ik wel, er zijn een aantal ziektes waarbij het moeilijker is om af te vallen en hierin speelt medicatie ook een rol. Daarnaast heeft de één een wat snellere stofwisseling dan de ander, maar zelfs hier is in aangetoond dat dit middels eetpatroon en darm microbioom aangepast kan worden. Ik geef mensen met zware overgewicht nergens de schuld, maar waar de oorzaak ligt is in veel gevallen gewoon terug te lijden naar een verkeerd eetpatroon. Dat mensen door psychische of fysieke klachten een verkeerde relatie met voeding hebben gekregen, doet niks af van de uiteindelijke oorzaak.

29 december 2022 om 13:49

Zijn er zeker wel meer als een aantal hoor ;-) Niet alleen moeilijker afvallen, maar snel aankomen, spier verlies en in een spiraal terechtkomen waar je zonder juiste diagnose en medicijnen onmogelijk uit kan komen

29 december 2022 om 13:50

Mijn neefje van 18 zit al heel langf aan de Prednison. Als hij wat lekkers wil kopen krijgt hij heel vaak opmerkingen van mensen in de winkel "die oh zo begaan zijn met zijn gezondheid"... Of bij het kopen van nieuw kleren krijgt hij het advies vaker naar de gym te gaan. Al dat lieve constructieve en oprecht goed bedoelde advies kan iedereen steken waar de zon niet schijnt!

29 december 2022 om 14:05

@master1000 Vervelend, ik heb zelf het tegenovergestelde en moet er tegen eten om niet af te vallen. Ik gaf ook aan dat er zeker wel ziektes en medicatie de oorzaak zijn bij sommige mensen. Zelfs psychische klachten en een verstoorde relatie met voedsel, maar mijn punt is dat in veruit de meeste gevallen een verkeerd eetpatroon en levensstijl de boosdoener zijn. Ik denk ook echt dat het moeilijk is om dit alles te doorbreken en afvallen niet zomaar even een knop is, met alle verleidingen die overal om ons heen zijn. Maar dit alles neemt niet weg dat uiteindelijk heel wat obese mensen baat hebben bij gezonde voeding en beweging. Mensen moeten geen schuldgevoel aangepraat worden, maar enkel zeggen dat niemand er wat aan kan doen is ook niet waar.

29 december 2022 om 14:08

@ RatioNeel Akelig voor je neefje, maar mensen met dergelijke oorzaken zoals medicijnen en ziekte zijn wel de uitzondering op de regel. Ga eens kijken bij de gemiddelde Nederlander in de keuken en kijk wat er allemaal achterover gewerkt wordt.

29 december 2022 om 14:11

Oh er is zeker een (grote groep) die er iets aan kan doen, maar wie ben ik (zijn wij) om daar iets over te moeten zeggen? Alcohol is ook slecht, gaan we nu iedereen in de kroeg de les lezen? Wat jij zegt is mij (voor diagnose) voor 20 jaar tegen mij gezegd door huisartsen, specialisten en verplegend personeel. Nu eindelijk op eigen initiatief diverse testen gedaan en nu aan de slag met een endocrinoloog om te zien of een behandelplan aanslaat.

Zijn meer dan genoeg ziektes die niet zo opvallen en er dan automatisch vanuit gaan dat het door eten komt..

29 december 2022 om 14:18

@barraa, gaat Rationeel er eerder om (denk ik) dat je mensen niet zomaar moet afrekenen op hun gewicht/uiterlijk. Je weet niet hoe het komt en kan andere redenen hebben als overeten. Ik ben te zwaar door medische redenen, ga 3-5 keer per week naar de sportschool, drink geen alcohol, eet goed maar als ik een keer naar de McDonald's ga en jij komt me daar toevallig tegen denk je die gaat zich weer volproppen terwijl het tegendeel waar is. Daar zit de nuance

29 december 2022 om 14:54

Het is totaal niet belangrijk wat men naar binnenwerkt. Het gaat om de verhouding tussen inname en verbranding. In mij toptijd werkte in 30.000 calorieën naar binnen, maar was mijn vetpercentage maar 4 procent. Door de gedachte dat het aan voeding ligt kan ik straks geen patatje meer krijgen. Of worden de mars en magnums nog kleiner. Ik moet nu al 2 eten om hetzelfde te hebben als het ooit bij 1 was. Mensen moeten gewoon meer bewegen.

29 december 2022 om 15:44

@master1000 Succes hopelijk slaat het aan. Nergens zeg ik dat het automatisch door het eten komt en ik leg ook helemaal bij niemand de schuld neer. Nouja bij de huidige maatschappij misschien met al haar slechte verleidingen. Het feit blijft gewoon dat we vooral in het Westen teveel suiker, vet en dierlijke en bewerkte producten naar binnen werken. Dit is voor niemand goed ook al heb je een ziekte waarbij je veel gewicht vasthoudt. Ik zou nooit iemand met overgewicht schuld aanpraten of zeggen dat ze het aan zich zelf te danken hebben, want dat is van zoveel factoren afhankelijk. Het punt dat ik telkens maak is dat we zo ver afstaan van wat we horen te eten, zowel qua kwantiteit als kwaliteit. Alcohol worden we vaak genoeg op gewezen, maar blijft ook een keuze waaraan we zelf toegeven. Wanneer ik dacht bijna de helft van de kinderen tegenwoordig kampt met overgewicht hoeven we de oorzaak niet heel ingewikkeld te maken. Dat betekend niet dat de schuld bij die kinderen ligt.

29 december 2022 om 15:52

@ Musi26 Natuurlijk is het wel degelijk van belang wat je naar binnen werkt. Alleen veel sporten zorgt er niet voor dat je nergens op hoeft te letten wat je naar binnen werkt. Voeding is uitermate belangrijk, ooit gehoord van je microbioom en waar ze tegenwoordig heel veel onderzoek naar doen. Dit wil je zo gezond mogelijk houden en als je veel suikerrijke, vette, dierlijke en bewerkte producten eet is dit desastreus voor je microbioom. Kijk bv naar het dieet van mensen in de zogenaamde blauwe zone, waarvan ze hebben onderzocht dat ze relatief gezien het langst vitaal en gezond blijven. Levensstijl en dieet

29 december 2022 om 17:28

Musi 30.000 kcal lijkt me sterk, tenzij je deels zeekoe bent. Zelfs een reus als die 'The Mountain' zat in z'n grootste periode op "slechts" 10k.

29 december 2022 om 13:48

Top!!! Goede tip man!! Dacht dat het (bij mij) aan een prolactinoom en laag testosteron lag, maar Lucas82 heeft mijn open geopend! Als je niks weet, doe dan ook niet alsof je de wijsheid in pacht hebt.

29 december 2022 om 14:20

Dikke mensen brengen hun dierbaren enorm veel leed toe? Op welke wijze dan? Doen ze hen pijn, omdat ze dikker zijn? Of schamen de dierbaren zich voor hun dikke familielid?

29 december 2022 om 14:21

Tsja bekrompenheid heeft geen leeftijd :-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren