Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla presenteert nog geen 24 uur na ontslag opvolger van Lopetegui

Laatste update:

Jorge Sampaoli is de nieuwe trainer van Sevilla, zo meldt de Spaanse club via de officiële kanalen. De 62-jarige oefenmeester uit Argentinië heeft een contract getekend dat hem tot medio 2024 aan de club verbonden houdt. Sampaoli was tussen juni 2016 en mei 2017 al eerder een termijn hoofdtrainer bij Sevilla. Woensdagavond werd bekend dat de club de samenwerking met Julen Lopetegui had stopgezet.

Lopetegui en Sevilla gingen woensdag een half uur na de verloren wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League (1-4) uit elkaar. De Spaanse trainer stond vanwege tegenvallende resultaten al langer onder druk en de kansloze nederlaag tegen de Duitsers was de druppel voor de clubleiding. Sampaoli stond gelijk in de startblokken om het stokje over te nemen van Lopetegui en zal per direct zijn plaats innemen.

Lopetegui zal waarschijnlijk niet lang zonder club zitten. Volgens Sky Sports staat de 56-jarige trainer namelijk in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers. Sampaoli en zijn aanvallende speelstijl zijn in ieder geval geliefd in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. In 2017 werd Sampaoli vierde in LaLiga met geweldig voetbal. Daarna was de Argentijn leidsman bij het nationale elftal van zijn thuisland, Santos, Atlético Mineiro en Olympique Marseille. Bij laatstgenoemde club moest hij het in de halve finale van de Conference League afleggen tegen het Feyenoord van Arne Slot.

Momenteel staat Sevilla op de zeventiende plaats in LaLiga, met slechts vijf punten uit zeven wedstrijden. In de Champions League lijkt de derde plaats, en daarmee een plek in de Europa League, momenteel het hoogst haalbare. Dortmund en Manchester City hebben inmiddels een groot gat geslagen. Aanstaande zaterdag neemt Sevilla het in eigen huis op tegen Athletic Club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jorge, ik hou het nooit langer dan één seizoen vol, Sampaoli. Getuigd van weinig beleid van Sevilla. Niet echt een trainer voor de lange termijn. Achja, als ze graag ontslagpremies uitkeren is dit een optie.

Kijk daar kunnen ze in Amsterdam een voorbeeld aan nemen , direct ontslag na tegenvallende resultaten en gelijk een andere trainer voor de groep.

6 oktober 2022 om 16:34

Wie moet er volgens jou gelijk klaar staan nu dan?

6 oktober 2022 om 19:12

Jurumy

Tuchel, Pochettino, Low, Solskjaer, Zidane, Frank de Boer, Klinsmann, Bielsa, Villas-Boas, Seedorf, Ranieri, Ten Cate, Van t Schip. Er zijn genoeg opties!

6 oktober 2022 om 21:42

Ja Zidane uiteraard, logisch.

7 oktober 2022 om 01:04

Laten we zidane nemen inderdaad!

6 oktober 2022 om 16:36

Ja leuk. En als het onder die nieuwe trainer net zo slecht gaat hebben ze weer overhaaste beslissingen genomen.. zo makkelijk praten altijd achteraf

6 oktober 2022 om 17:12

Het kan niet veel slechter dan Schreuder en dat komt van iemand die hem in het begin alle kansen gaf. De slechtste trainer van Ajax na Jan Wouters.

6 oktober 2022 om 18:11

Wouters was slechter dan Blind?

6 oktober 2022 om 18:12

Blind behaalde gewoon de Champions League. Wouters werd 5e en 6e met Ajax. Veruit de slechtste Ajax-trainer die ik heb meegemaakt.

7 oktober 2022 om 04:28

Ja! Blind pakte de KNVB-beker nog en tijdens de huldiging lieten vele supporters blijken te hopen dat Blind aan zou blijven. Blind werd daarentegen alsnog ontslagen omdat hij Ajax dat jaar niet meedeed om de titel.

6 oktober 2022 om 16:43

Sevilla heeft 5 punten uit 7 wedstrijden gepakt in de La Liga, en ze hebben tegen Kopenhagen gelijk gespeeld waar ze om de 3e plek strijden in de CL, had Schreuder dezelfde resultaten geboekt dan was hij allang ontslagen geweest. Stop met dat geouwhoer om Schreuder.

6 oktober 2022 om 16:56

Je kan van de laatste 4 wedstrijden en daarvan 3 verliezen nou ook niet echt goede resultaten noemen. Maar je kan beter de persoon die schreuder heeft gehaald er mee buiten schoppen.

6 oktober 2022 om 17:19

4 wedstrijden vind ik niet echt spannend zeker niet als er 2 tegen Napoli en Liverpool zijn. dan kan ik daar prima mee dealen als je het niet erg vind.
Geef Schreuder maar even tijd om te kijken of die dingen anders durft te doen nu het niet lekker loopt.

6 oktober 2022 om 17:23

Want Ajax doet het zo slecht ook in de competitie?

7 oktober 2022 om 00:01

Ja

6 oktober 2022 om 17:35

Hoewel ik echt vind dat Schreuder mag oprotten (had nooit aangesteld hoeven te worden), kan ik het ook wel waarderen dat wij niet iemand direct de laan uit sturen na enkele slechte resultaten.

Daarnaast zijn de nederlagen tegen Napoli en Liverpool enigszins ingecalculeerd, alleen de manier waarop én hoe we afgingen sloeg nergens op, en dat verwijt ik de trainer. Een keer gelijk spelen tegen GA gebeurde Ten Hag ook, verliezen van AZ gebeurde Ten Hag ook. Die twee Eredidivisie duels zijn niet eens zo belangrijk, dat komt wel weer goed.

Het gaat mij er niet om dat we 3x verliezen en 1x gelijk spelen, dat is prima (in de zin van, kan gebeuren). Maar de manier waarop staat mij niet aan. Dan mag je terecht naar de spelers kijken, maar dat zijn vrijwel allemaal jongens die ons de laatste jaren veel vreugde hebben gebracht, gecombineerd met enkele nieuwelingen (bassey), of jonkies (taylor). Die spelers hebben terecht genoeg krediet.

De trainer Schreuder is het probleem, die mag wegwezen. Heeft nooit een streepje voor gehad bij de supporters, was geen logische aanstelling (dit mag je het bestuur wél aanrekenen. 100 miljoen uitgeven en dan een trainer aanstellen die niets heeft laten zien) maar heeft wel de kans gekregen. Als je dan pas wisselt in de 70e minuut bij een 1-4 stand en je ploeg sinds dag 1 niet aan het voetballen krijgt, heb je gefaald als trainer. Zeker bij Ajax en zeker met het beschikbare materiaal. En dan als laatste druppel ook nog de manier van afgaan tegen Napoli in eigen huis.

Schreuder bedankt, maar hou de eer aan jezelf en ga via de voordeur eruit, nu het nog kan. Wegwezen.

6 oktober 2022 om 18:11

Ik begrijp dit niet helemaal. Sevilla doet het naar verhouding zoveel slechter dan Ajax. Ik heb liever een club die wat meer stabiliteit op prijs stelt. Kijk, als Ajax straks in de competitie op sterke achterstand komt, vroeg wordt uitgeschakeld in de beker en je wordt thuis ook kapotgemaakt door Liverpool en nog een grote zeperd in Napels dan mag je Schreuder vervangen, maar dan toch liever niet voor het WK begint.

En ondertussen rijdt de vrachtwagen met Schreuder in Amsterdam weer verder. Kan Lopetegui nog bouwen op goede resultaten de laatste jaren... Sampaoli is een grappig mannetje, een echte idioot, maar deed get best goed in zijn jaar bij Sevilla dacht ik. Toen aangesteld als Argentijnse coach vgm.

Sampaoli zit op de goede stoel aan de foto te zien

6 oktober 2022 om 16:35

Ja de schopstoel

Brace yourself... De Ajacieden komen de topic kapen en het hebben over schreuder en het ontslaan van hem. Want alles moet verwant zijn aan ajax....

On topic: geen goede keus. Heeft niet veel gepresteerd en zal niet het team ineens uit het slop halen. Die kwaliteiten dicht ik hem niet toe. Maarja in deze fase van het seizoen is er een kleine trainers vijver.

6 oktober 2022 om 17:11

Het zit je wel dwars he

6 oktober 2022 om 17:31

Jsmooth wat jij nu doet is nog zieliger dan de reacties van alle ajacieden bij elkaar. Dat heb je alleen niet door, jammer.

6 oktober 2022 om 17:41

Gek he, op een Nederlands voetbalforum? Waarbij het bericht gaat over een snel gepresenteerde nieuwe trainer na het ontslag van de vorige trainer naar aanleiding van slechte resultaten. Iets wat bij Ajax nu moet gebeuren.

En wel mooi dat jij je bericht juist daarmee opent. Is het zo zwaar? Sterkte man!

Jammer voor lopetequi .. spontane trainer die echt wel wat kan .. vorig jaar lang meegedaan om het kampioenschap en de spelers liepen met hem weg. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan …sampaoli is een bekende van de club alleen wel iemand die een heethoofd is en snel zijn biezen pakt mocht het niet naar zijn wens gaan. Zie laatst nog bij Marseille ..
bielsa is ook vrij dacht ik. Die had ook niet weerstaan. Heeft eerder bij Bilbao gewerkt , spreekt de taal en raakt niet snel in paniek.

Je centrale duo achterin verkopen en met gudelje spelen achterin, dit kan je lopetigi niet aanrekenen, slecht ingekocht na de verkoop van kounde en carlos

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren