Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla mag Barcelona van nieuwe hoofdprijs proberen te houden in finale

Laatste update:

Sevilla mag op 21 of 22 mei gaan proberen om Barcelona van de tweede achtereenvolgende bekerwinst af te houden. Na de 4-0 overwinning in het eerste halve finaleduel met Celta de Vigo hoefde het elftal van coach Unai Emery donderdagavond eigenlijk alleen maar de schade te beperken, en daar slaagden de Andalusiërs uitstekend in. Slechts heel even, na de 2-0 van Iago Aspas, leek een comeback tot de mogelijkheden te behoren voor de thuisploeg, maar uiteindelijk eindigde het treffen in het kader van de Copa del Rey in een 2-2 gelijkspel.

/

De missie vooraf was duidelijk voor Celta: winnen met grote cijfers. Daarbij was een vroege treffer gewenst, maar de thuisploeg slaagde daar niet in. Sevilla had minder balbezit, maar bleef lange tijd zonder al te veel moeite overeind. Pas tien minuten voor rust wist Aspas de ban te breken. De aanvaller schoof de bal bij de tweede paal in de korte hoek binnen. Heel even wankelde Sevilla, maar de bezoekers herpakten zich snel en waren vlak na de 1-0 dicht bij de gelijkmaker: Vicente Iborra kopte echter op de paal.

De thuisploeg voerde de druk na de pauze verder op. John Guidetti en Aspas lieten eerst nog twee uitgelezen kansen op de 2-0 liggen, maar na 55 minuten voetballen viel die treffer alsnog. Doelman Sergio Rico van Sevilla liet een schot los, waarna Aspas er als de kippen bij was om binnen te kop;pen. Heel even leek het te kunnen voor Celta, maar Éver Banega schoot de hoop uit de harten van de thuisfans: 2-1. Op dat moment wist de thuisploeg dat het weer vier keer moest scoren.

Guidetti was daarna nog wel dicht bij de derde van de avond voor Celta. De ex-Feyenoorder ging alleen af op Rico en werd gevloerd, waarna de bal op de stip ging. De Zweed schoot steenhard in van elf meter, maar raakte de paal. Celta de Vigo bleef het desondanks met de moed der wanhoop proberen, waardoor het tempo en de amusementswaarde hoog bleef. In de aanvalsdrang werd de defensie echter verwaarloosd en Evgen Konoplyanka profiteerde daar optimaal van: de Oekraïner tekende in de slotfase voor de 2-2. Steven N'Zonzi kreeg daarna nog rood (tweede geel) en mist daardoor de eindstrijd.

Sevilla mag zich nu gaan opmaken voor de achtste bekerfinale in de clubhistorie; in 2010 stond de club voor het laatst in de eindstrijd. Sevilla en Barcelona stonden nog nooit tegenover elkaar in de finale van de Copa del Rey.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
11 februari 2016 om 22:34

Is de broertje van Yevgen Konoplyanka. Blijkt een groter talent te zijn dan zijn broer.

11 februari 2016 om 22:36

Sevilla gaat winnen helaas...

11 februari 2016 om 22:37

Ze spelen zeer compact en kunnen heel goed voetballen. Ik denk dat Barca ze dit keer gaat onderschatten, en dat moet je zeker niet doen tegen Sevilla. Verder is die Emery ook een zeer goede coach.

11 februari 2016 om 22:46

En hoe weet jij nu al dat Barcelona Sevilla gaat onderschatten ?

Barca verloor in Sevilla van hen en in de Europese Supercup kwamen ze van een 4-1 terug om uiteindelijk slechts diep in de verlengingen alsnog te verliezen.

Twee redenen om Sevilla absoluut niet te onderschatten.

Nou graag nog jouw argumenten waarom Barcelona Sevilla net wel zal gaan onderschatten.

12 februari 2016 om 00:07

En hij vergeet dat Barcelona bij die recente nederlaag de veel betere ploeg was en zichzelf de das om deed door zoveel kansen te missen.

12 februari 2016 om 07:11

Ik denk niet dat Barcelona Sevilla nog gaat onderschatten na de laatste twee ontmoetingen met Sevilla in Sanchez Pizjuan(2-2 en 2-1 nederlaag). Barcelona had wel de nodige kansen en was altijd de bovenliggende partij maar Sevilla is in de omschakeling heel gevaarlijk.

12 februari 2016 om 13:34

2e helft speelde we barca helemaal zoek hoor. 1e helft inderdaad wat mazzel gehad met Rico en de paal.

12 februari 2016 om 13:35

Sevilla was de 2e helft de betere. En de ontmoeting daarvoor in de Liga kwam Barca echt heel goed weg met een gelijkspel.

12 februari 2016 om 14:30

In de laatste ontmoeting was Sevilla alleen de eerste 20-25 minuten van de tweede helft goed voor de rest was het alleen Barca dat grote kansen mistte. Ook in de tweede helft met dat lege doel van Sandro en Sergio Rico dat een geweldige wedstrijd keepte. Eerste helft ook met een slordige Suarez, Pique die niet naar de bal wilde glijden bij een open doel en veel aanvallen slecht uitgespeeld.

12 februari 2016 om 14:33

Die ontmoeting daarvoor (2-2) kwam juist Sevilla goed weg met een gelijkspel. Een 0-2 voorsprong werd weggegeven door een blunder van Bravo en een fout van Pique. vlak voor tijd. Aan de andere kant mistte Suarez een halve open doel.

11 februari 2016 om 22:52

Klopt jongen

Over 1 wedstrijd schat ik Sevilla echt niet kansloos, ik hoop alleen dat we wel met beste elf tegen Sevilla zullen spelen in de finale en ze niet gaan onderschatten.

11 februari 2016 om 22:55

Ook al speelt Barca in het bernabeu.. maakt niet uit zoals we eerder dit seizoen hebben gezien.

11 februari 2016 om 23:07

Bla bla, blijf lekker in het verleden hangen. Klein kind dat je bent.

11 februari 2016 om 23:09

En hoe lang is die 11-1 nou weeral geleden en was dat die wedstrijd toen Franco agenten de spelers van Barcelona kwamen intimideren ?

En om te antwoorden op jouw vraag : bij voorkeur de finale in Bernabeu.

Iets zegt me echter dat Real het niet zal willen hebben.

11 februari 2016 om 23:09

Toen bestond je nog niet eens Pino ... Wat een flapdrol ben jij zeg.. Haal anders even de recente uitslagen van Barca tegen Madrid erbij van de laatste 10 jaar...

11 februari 2016 om 23:34

quepasa,

Jij hebt die wedstrijd vast gezien.

11 februari 2016 om 23:52

Als je naar de wat recentere clasico uitslagen kijkt inderdaad.. 6-2, 5-0, 4-0. Real van de moderne tijd is poep vergeleken met Barca, ga maar de prijzenkast van de laatste 20/30 jaar vergelijken. maarja blijf jij maar in het verleden leven..

12 februari 2016 om 00:03

Mensen ik heb quepasa meerdere keren zien provoceren, laat hem toch. Hij ergert zich gewoon dat Real het momenteel niet zo goed doet als Barça en dat uit hij zo. Conclusie: gewoon niet erop reageren....

12 februari 2016 om 00:04

Weer kom je met een oud wedstrijd toen jij niet eens werd geboren. On: dan doe maar bernabeu sinds barca inderdaad toch met 0:4 won haha madrid visca barca.

12 februari 2016 om 00:09

Die goede oude tijd! Laurel and Hardy, Al Capone, de zeppelin, de kerstman in een groen pak, de jive en.... De 11-1... Wake up knul! In die tijd was de mens nog niet op de maan geweest, was Laika niet het eerste aardse wezen in de ruimte en keken we het nieuws in zwartwit in de bioscoop!

12 februari 2016 om 00:12

De afgelopen jaren is Bernabeu een prachtig trainingspodium gebleken voor Barcelona. 2-6 in 2009, 1-3 in 2011, 1-2 Januari 2012 (Copa) en recent die 0-4. Hoe Barcelona zo veel beter was dan Real en hen hun wil oplegde is prachtig om te zien. Je kan tenminste zeggen dat je zulke wedstrijden zelf live hebt mogen aanschouwen. Zonder dat je ook weet dat de situatie heel anders was dan 50/60 jaar geleden. Opscheppen over iets waar je zelf niet bij was enfin, maar als je dan ook nog je kop in jet zand wil steken voor de daadwerkelijk reden van die 11-1 ben je gewoon triest bezig. Het moet pijn doen om in een tijdperk te leven waarin de vernederingen je keer op keer voorgeschoteld worden op je bordje.

Eet smakelijk!

12 februari 2016 om 00:27

Brada,

Je doet aannames nu. Ik kan ook zeggen dat ik weet dat 70% van de Real fans dit pas zijn sinds het 1e Galactico Project. Toen Real begon met allerlei sterren te kopen. Of een andere reden: het is makkelijk om te pronken met een club die veel prijzen heeft gewonnen.

Je kunt niet zomaar zulke dingen roepen. Succes supporters heb je overal en geloof me dat Real de meeste heeft, ondanks dat Barca de laatste jaren aanzienlijk vlamt . Ik heb tijden meegemaakt dat zelfs Valencia en Deportivo het beter deden dan Barcelona. Dat we met spelers als Christanval, Rochemback en Bonano te kampen hadden. Tijden dat we gewoon op plaats 4-6 eindigde.

Oordeel niet snel broeder.

12 februari 2016 om 00:37

Moet jij eens uitleggen hoe een het kan dat een club die volgens jou geen historie heeft. Het record heeft door al sinds 1959 onafgebroken Europees voetbal te spelen.

12 februari 2016 om 00:51

Kijk, het gaat er toch niet om vanaf weer je ze pakt maar dat je ze pakt toch? Je zei tenslotte zelf dat je ermee kan pronken, wanneer iets plaats heeft gevonden doet er verder niet toe. Althans dat is wat je een paar reacties eerder zei. Dat bedoel ik, er wordt hier teveel met 2 maten gemeten. Als iedereen straight blijft is discussiëren veel leuker en dat komt de kwaliteit van die discussie ook meer ten goede bro..

12 februari 2016 om 00:57

Inderdaad maar ze hebben wel enkele keren de Europacup 2 gewonnen, alhoewel dat natuurlijk geen grote prijs is

12 februari 2016 om 03:02

Barça en Bilbao wilden in het Bernabeu spelen.... Dat ze dat in Madrid niet wilden is niet Barça's schuld

12 februari 2016 om 07:20

Bernabeu zou wel mooi zijn maar ik heb begrepen dat Real daar niet mee instemt. 1 vernedering met 4 doelpunten verschil in een seizoen is al genoeg zal hun argument waarschijnlijk zijn.

12 februari 2016 om 11:38

Vorig seizoen wilde Atletic zelf zo graag in Camp Nou spelen. Voor Barca maakte het niet uit. Ze gaven zelfs aan dat ze best in San Mames wilden spelen...

Wat een dombo die Sevilla speler ze waren Allang geplaatst pak je nog rood.

Unai Emery moet niet zo zagen over dat de finale vorig jaar in camp nou gespeeld is geweest. Barcelona en bilbao wilden toen in het bernabeu spelen, maar de ploeg die daar speelt kon er niet tegen da tbarca daar een prijs ging pakken terwijl zij met 0 prijzen gingen eindigen.

Barca en bilbao hebben toen samen beslist om in camp nou te spelen. Met de nadruk dat Bilbao dat ook wou.

Als Sevilla dat niet wilt is het zo en zal het daar niet gespeeld worden. Alleen denk ik dat Bernabeu geen mogelijkheid gaat zijn, want zoals vorig jaar staan ze er slecht voor en hebben ze de spaanse prijzen al voor 95% verloren.

12 februari 2016 om 13:36

Wat denk je nou zelf pippo. Dat Sevilla in Camp Nou wil spelen? Kom dan maar lekker in Pizjuan spelen. Gekkenhuis wordt het dan en pakken we Barca wederom.

12 februari 2016 om 13:46

Bilbao wou het vorig jaar ? Daarom dat het belachelijk is dat hij doet alsof ze daar oneerlijk te werk gaan door barca thuis te willen laten spelen.

En ik schat de kans dat sevilla wint op een goeie 5% in welk stadium dan ook Het barca van in het begin van het seizoen was gwn zwak en daardoor kon sevilla nipt winnen, maar nu worden ze opgegeten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren