Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Serdar Gözübüyük wordt ‘gered’ door nieuwe beelden en heeft toch gelijk

Laatste update:

Serdar Gözübüyük maakte woensdagavond de juiste beslissing door Manchester City in de slotfase van het Champions League-treffen met RB Leipzig geen strafschop toe te kennen. Dat blijkt uit nieuwe beelden die vrijgegeven zijn door de UEFA. De Nederlandse arbiter haalde zich de woede van de Engelsen op de hals door niet te fluiten voor een vermeende handsbal van Benjamin Henrichs.

In de laatste minuut van de blessuretijd, met een tussenstand van 1-1 op het scorebord, leek Henrichs de bal in zijn eigen strafschopgebied op de arm te krijgen. De spelers van City schreeuwden om een strafschop, maar Gözübüyük gaf geen krimp. Ook Pol van Boekel en Dennis Higler, die als VAR fungeerden, grepen niet in. Het duel eindigde dan ook in een gelijkspel en de analisten uit Engeland spuwden vuur.

Waar de spelers van City en manager Pep Guardiola na afloop hun mening over de situatie niet wilden ventileren, gebeurde dat in de studio van BT Sports wel. Shaun Wright-Phillips, die tijdens zijn actieve loopbaan voor the Citizens speelde, noemde het een 'ongelofelijke beslissing' en een 'duidelijke handsbal'. Rio Ferdinand sloot zich daar bij aan door te stellen dat Gözübüyük inderdaad een duidelijke strafschop over het hoofd had gezien.

Toen er even later beelden van de UEFA opdoken, die aan BT Sports ter beschikking waren gesteld, bleek echter dat Henrichs de bal niet op de arm kreeg. De Duitser toucheerde de bal met de schouder en zelfs Wright-Phillips moest toegeven dat de Nederlandse arbiter toch de juiste beslissing had genomen. "Door het zien van deze beelden is absoluut niet te zeggen dat de scheidsrechter hier een strafschop voor had moeten geven", zo klonk het.

Uit deze beelden bleek dat Gözübüyük het bij het rechte eind had

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Puur geluk.
Snap ook echt niet dat deze man CL wedstrijden fluit.

23 februari 2023 om 14:11

Heb niets met die gladjakker, maar hoezo geluk als hij het goed heeft?

23 februari 2023 om 14:28

Omdat hij regelmatig dit soort dingen compleet verkeerd inschat/ziet.

Ik vind het echt een verschrikkelijke scheidsrechter, heb liever Nijhuis of zelfs Higler.

23 februari 2023 om 16:33

Je hebt liever Nijhuis? Die overduidelijke rode (als ze zouden bestaan donkerrode) kaarten over het hoofd ziet maar wel een irritant trainertje na een weerwoord naar de tribune stuurt? Bas Nijhuis is echt de meest zelfingenomen en slechtste scheidsrechter ooit. Kijk nog even FC Volendam - RKC en RKC - Fortuna Sittard terug en je ziet hoe 'goed' Nijhuis is.

In het weekend een wedstrijd verkloten en op maandag met een lachende bek bij Vandaag Inside. Vreselijke vent.

23 februari 2023 om 19:38

Dan nog, er zat ook een VAR. Dus ook al had Guzubuyuk het verkeerd ingeschat/gezien, was hij gecorrigeerd door de VAR. Nu zaten ze blijkbaar allemaal goed met hun beslissing, dus geen enkele vorm van geluk lijkt me..

23 februari 2023 om 19:48

Oefff @PaulR die frustratie moet je nog behoorlijk hoog zitten.. Fortuna-fan? Als ik jou was zou ik de wedstrijd ook nog eens terug kijken en dan ook Vandaag-Inside erbij. Je kunt van mening verschillen, maar als je je een beetje kunt verplaatsen in Bas waren zijn beslissingen best te volgen. En die trainer.. een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeggen ze. Nou deze kerel werd gewaarschuwd en blijft doorgaan. Helaas maken trainers aan de zijlijn geen tackles dus dat is op geen enkele manier te vergelijken met een rode kaart op het veld.

23 februari 2023 om 14:13

Hoezo ? Stond jarenlang pal achter Kuipers qua klassering. Ook nu is het een nek aan nek race met Makkelie.

Vond hem verder ook goed fluiten. Had direct ook al door dat het geen penalty was.Vermoed dat ie meer fraaie affiches gaat krijgen.

23 februari 2023 om 14:32

Higler fluit nog beter, en dat zegt wat.

23 februari 2023 om 14:45

Dat is jouw mening (ja, de mijne ook), en een mening zegt niets.

23 februari 2023 om 14:13

Geluk of geen geluk, hij heeft het bij het juiste eind en dat is uiteindelijk de taak van een scheidsrechter.
Hij floot verder ook een prima wedstrijd.
Dus dan weet je ook direct waarom hij CL wedstrijden fluit.

23 februari 2023 om 14:18

Wij hebben natuurlijk die bal bij Feyenoord-uit nog in ons achterhoofd... Wat een aanfluiting was dat. Vind Serder overigens geen goede scheids, opmerkelijk dat hij dit soort duels mag fluiten.

23 februari 2023 om 14:29

Niet eens daarom, vind het gewoon echt een vreselijke scheidsrechter.
Dat is eigenlijk alleen maar erger geworden door die actie van hem met dat Respect bandje jaren terug. Naar mannetje.

23 februari 2023 om 14:30

Dat zegt toch heel veel meer over jou dan over deze scheids.

23 februari 2023 om 14:31

Misschien. Maar als je denk dat het een goeie scheidsrechter is dan zegt dat meer iets over jou.

23 februari 2023 om 14:34

Denk ik absoluut niet nee. Maar dat heeft verder niets met deze situatie te maken.

23 februari 2023 om 14:43

Als je die handsbal in je achterhoofd hebt dan moet je bij de VAR wezen en niet bij Gozubuyuk. Hij constaart het fout maar de VAR moet hem dan corrigeren, die deed het niet dus wie maakt daar dan de grootste fout. Ik dacht ook direct een penalty, pas na de beelden vond ik het te gemakkelijk. De VAR had hem kunnen en misschien wel moeten overrulen maar dan moet hij er volledig naast zitten en zat hij er volledig naast? De arm was niet volledig langs het lichaam maar naar mijn mening te zwaar voor een penalty. Een lastig, grijs gebied.

23 februari 2023 om 14:28

Gebrek aan beter denk ik dan maar. Kan nu niet echt zeggen dat we op de Nederlandse velden een scheids rond hebben rennen die op Europees niveau of Wereld niveau wedstrijden kan leiden.
Na Kuipers is alleen Makkelie die enigzins in de buurt kan komen daarna heb je eigenlijk niks meer

23 februari 2023 om 14:30

Makkelie inderdaad, die komt nog enigszins in de buurt.

Vind Nijhuis ook niet verkeerd, maakt zo nu en dan zijn eigen regels maar die vind ik alsnog beter dan Serdar.

23 februari 2023 om 14:37

"maakt zo nu en dan zijn eigen regels"

Hoe beoordeel je zo'n scheids? 'ach joh, ken gebeuren'? - 'regels zijn er om geïnterpreteerd te worden, dus goed gehandeld Bas'?

Als er toch een scheids is die lukraak maar wat fluit wanneer hij er zin in heeft..

23 februari 2023 om 14:45

Alsnog liever Nijhuis dan deze gozer.

23 februari 2023 om 16:36

En waarom mag Nijhuis volgens jou zijn eigen regels maken? Bij Gözübüyük zeg je dat hij dramatisch fluit, terwijl die misschien ook wel 'zijn eigen regels' heeft.

23 februari 2023 om 15:50

Dit is een van de beter scheidsrechters die we op dit moment hebben. Het is pover, maar als je Nijhuis laatst weer zag bij Fortuna dat was pas slecht. Die hoeft de Nederlandse scheidsrechters niet te vertegenwoordigen in de Champions League.

Dit kan ook nooit een penalty zijn.

Grappig dat het hier over gaat. Had meer discussie verwacht omtrent de 1-1 wat imo een pure overtreding was en had moeten worden afgekeurd. Blijkbaar mag je tegenwoordig de schouders van je tegenstander gebruiken om zelf zo hoog mogelijk te springen?

23 februari 2023 om 14:34

Het is gewoon een bizar slechte scheidsrechter.
Heb ook echt geen idee waarom hij dit soort wedstrijden mag/kan fluiten.

23 februari 2023 om 14:39

Hij was al in de lucht op moment dat hij z'n schouders plante gewoon heel slecht verdedigd. Overduidelijk geen overtreding.

23 februari 2023 om 15:47

Hier ben ik het ook mee eens @thegunner030. Ik was bang dat de scheids hem ging afkeuren maar Gvardiol was al helemaal in de lucht toe hij zijn handen op de schouders plaatste van de verdediger enkel en alleen om niet over hem heen te vallen, terwijl de verdediger niet eens sprong en zelfs achteruit tegen Gvuardial probeert aan te lopen om hem uit balans te brengen. Goed dat de scheidsen en VAR ook daar standhielden!

23 februari 2023 om 14:55

Je zit er naast. De directe tegenstander van Gvardiol sprong gewoon niet mee in het luchtduel. Vaak wil je in een duel enigzins contact maken met je tegenstander zodat je weet waar die zit. Dat deed Gvardiol ook, maar pas hoog in zijn sprong. Het is niet of hijzelf zich afzette op zijn tegenstander en die het verdedigen onmogelijk maakte. Doordat hijzelf zo hoog kwam en hij tegenstander het duel niet aanging. Zag het er meteen veel erger uit dan het daadwerkelijk was. Was geen overtreding, juiste beslissing om de goal toe te kennen.

23 februari 2023 om 15:04

Vorige week in het duel Nantes - Juventus werd een vergelijkbare doelpunt afgekeurd door de arbitrage..

23 februari 2023 om 16:26

Hij was al op zn hoogste punt toen die ging leunen. klopt dus niet veel van je opmerking

23 februari 2023 om 16:36

Dus als je eerder springt dan je tegenstander mag je op z'n schouders leunen waardoor hij sowieso niet meer kan springen, al zou hij dat nog willen?

Geloof ik geen reet van en wordt volgens mij gewoon regelmatig gefloten voor dit soort acties.

Imo was het een overtreding. Wel een waar je over kunt discussieren misschien.

23 februari 2023 om 17:36

Het is niet dat door gvardiol dias niet mee kon springen. Dias sprong gewoon helemaal niet mee, toen gvardiol in de lucht was gebruikte hij z'n handen zodat hij niet voorover viel. Dit kan geen overtreding zijn. Gewoon juist gehandeld door de var en scheids.

Respect voor Guz... Gozo... Serdar!

ALLE scheidsrechters maken wel eens een fout. Kwalijker vind ik het als je niet fluit, als je weigert te fluiten omdat jij dat niet wilt. Niet omdat de regels zo zijn, nee puur omdat jij je eigen regels maakt
Je bent aangesteld om te fluiten, anders kunnen we volstaan met Var.
Maar als een ander in de spotlight komt door zijn gedrag dan trek je rustig twee keer geel.
dan ben je de grootste pias aller tijden

23 februari 2023 om 15:17

Ik vind het vaak vooral kwalijk wanneer een scheidsrechter na de wedstrijd niet voor de camera wil verschijnen. Daar heeft Serdar vaak een handje van.

Zoals je al aangeeft, alle scheidsrechters maken wel eens een fout, geef dat dan gewoon toe. Of beargumenteer in ieder geval waarom hij tot een beslissing is gekomen.

Een aanvoerder wordt na een 5-0 nederlaag ook direct voor de camera getrokken, zonder al te veel denktijd. Een scheidsrechter is de aanvoerder van zijn arbitrale team en heeft na een wedstrijd ook nog best wat tijd om na te denken wat hij wil zeggen. Dit moet te allen tijde mogelijk zijn, vind ik.

24 februari 2023 om 16:18

Ik vind het direct voor de camera komen sowieso belachelijk, wel vermakelijk
De meeste spelers en scheidsrechters zijn kapot en slecht in staat om een heldere verklaring te geven
De vierde man ( een overbodige functie, zeker nu je de VAR erbij hebt) zou dat kunnen doen.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar indien men nu op basis van de foto die bij dit artikel aangeeft dat het geen penalty is, dan hebben we een groot probleem. De bal komt namelijk op deze beelden ter hoogte van de triceps/biceps. Met andere woorden; geen schouder en dus hands.

23 februari 2023 om 15:28

Gelukkig ben jij geen scheidsrechter (althans dat hoop ik). Zijn arm heeft hij tegen zijn lichaam aan. Absoluut geen pingel.

23 februari 2023 om 16:52

Dat is niet het argument dat in het artikel naar boven komt. Daar wordt aangegeven dat de bal tegen de schouder komt en daar is, in mijn zelfde mening als die van Musi26, hier geen sprake van. Ik vind de foto verre van overtuigend om te bepalen dat de arm op de schouder kwam, ten eerste omdat de bal op deze foto niet op de schouder lijkt te zitten, daarnaast staat er nog een andere speler voor en als laatst, die andere speler kan de bal ook nog op de arm hebben zou je kunnen betwisten met deze foto.

Of de handsbal een strafschop waard zou zijn, dat is niet de discussie nu. Musi26 heeft de wedstrijd ook niet gezien, dus kan daar niet over oordelen.

Maar op basis van het artikel en de foto zegt hij niks verkeerds.

Als op dit medium alle deskundigen het al niet eens zijn nadat ze op hun dooie gemak de beelden tig keer hebben kunnen bekijken waarom dan de scheids verwijten maken? Ik heb pas geleden trouwens een Spaanse scheids gezien die vergeleken met G. Vele malen slechter was

Inderdaad, zoiets wordt nu -gered- genoemd. Gewoon omdat je tot zulke beelden als buitenstaander gewoon kan blijven roepen wat je wil.

Die Engelse analisten schreeuwden moord en brand na de wedstrijd. Lachwekkend dat men juist in Engeland de grote broek aantrekt terwijl de VAR daar wekelijks een show van Pipo de Clown en Mamaloe voeren met de meest dwaze beslissingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren