Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Senegal beschuldigt Premier League-club van ‘discriminerend gedrag’

Laatste update:

Watford heeft zich de woede op de hals gehaald van de Senegalese voetbalbond FSF. De voetbalbond beschuldigt de Engelse club van ‘respectloos, verderfelijk en discriminerend gedrag’, omdat Watford Ismaïla Sarr niet wil afstaan voor de Afrika Cup. Watford beroept zich echter op de knieblessure van zijn aanvaller, waardoor hij sinds november langs de kant staat.

Bondscoach Aliou Cissé heeft Sarr opgeroepen voor de Afrika Cup, maar Watford wil zijn speler niet laten gaan vanwege de knieblessure. De Senegalese voetbalbond kwam hierop met een statement naar buiten en beschuldigde de club van ‘respectloos, verderfelijk en discriminerend gedrag', omdat 'Watford er alles aan doet een speler ervan te weerhouden van het spelen voor zijn nationale ploeg'. “Afrika, het voetbal en zijn voetballers verdienen evenveel respect als wordt gegeven aan andere continenten, bonden en spelers”, schrijft de Senegalese bond verder. De FSF heeft Watford verzocht de speler uiterlijk deze maandag vrij te geven. Als Watford blijft tegenstribbelen, zal de bond naar de FIFA stappen.

De vraag is nu of Watford zijn aanvaller maandag alsnog vrij zal geven. De Afrika Cup begint komende zondag en Senegal neemt het in de poulefase op tegen Zimbabwe (10 januari), Guinee (14 januari) en Malawi (18 januari). The Hornets lagen eerder ook al in de clinch met Nigeria, dat liet weten dat spits Emmanuel Dennis een kans zou maken op een selectie voor de Africa Cup. Watford hield echter ook bij hem het been stijf door hem niet vrij te geven. Volgens de club heeft de Nigeriaanse bond de deadline gemist om Watford op de hoogte te stellen van het voornemen om de 24-jarige spits te selecteren.

In de Eredivisie gingen er ook clubs liggen voor een uitnodigingen van landen voor de Afrika Cup. Mohammed Kudus behoorde tot de voorselectie van Ghana, maar de middenvelder kreeg van Ajax geen toestemming om af te reizen voor het Afrikaanse landentoernooi en is maandag met de Amsterdammers mee afgereisd voor een trainingskamp in Portugal. SC Cambuur liet David Sambissa niet gaan. De aanvaller werd opgeroepen voor Gabon, maar volgens de Friese club is hij nog herstellende van een blessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou dit discriminerend zijn precies?

3 januari 2022 om 13:32

Die begrijp ik ook niet, zo jammer dat het woord discriminatie op veel onterechte zaken wordt geplakt. Dat zorgt er ook voor dat echte vormen van racisme minder kracht krijgen, wat een heel kwalijke zaak is. Wat mij betreft moet het onterecht beschuldigen van racisme net zo hard aangepakt worden als racisme.

3 januari 2022 om 14:28

Als dat zo is gaan mensen die racistisch worden bejegend, niet meer / minder durven zeggen dat ze racistisch worden bejegend. Voor het geval dat als ze niet geloofd worden bestraft zullen worden. Mooie theorie maar gevaarlijk als het toegepast wordt in de praktijk.

3 januari 2022 om 14:31

Helemaal geen gevaarlijke uitspraak, dat is juist goed. Het woord racisme verliest enorm z'n kracht als de term maar te pas en te onpas wordt misbruikt. En dat vind ik een gevaarlijke zaak.

3 januari 2022 om 14:36

Opnieuw: in theorie heel leuk maar in de praktijk gaat dat niet werken zoals jij wilt hoe het zou moeten werken. Hoeveel mensen zoals jij of ik gaan nog durven zeggen dat ze racistisch worden bejegend indien de dader een heel rijke man/vrouw is? Hetzelfde met vrouwen die valselijk iemand beschuldigen van verkrachting. In een quasi perfecte wereld zou je die een gelijkaardige straf geven als een verkrachter. Maar in onze wereld niet haalbaar gezien het feit hoe ons rechtssysteem werkt. Iemand verkracht je maar je kan het niet bewijzen. Dan ga je het niet eens proberen, vrezende dat je misschien dan zelf het gevang in gaat. Naïef om te denken dat een dergelijke maatregel positief zou zijn voor onze maatschappij.

3 januari 2022 om 14:50

Je kan mensen wel gewoon voor smaad/laster vervolgen wat in veel gevallen nog aannemelijk gemaakt kan worden ook. Alleen dat gebeurt (helaas) eigenlijk praktisch nooit, waardoor nu Jan en alleman maar veel te snel maar de racismekaart trekken wat alleen maar de lading aan racisme onttrekt wat ik juist heel gevaarlijk vind. Ik begrijp je punt, maar een rechter kan dat over het algemeen prima afwegen lijkt me.

3 januari 2022 om 14:57

Tja ik leidde uit jouw eerste reactie natuurlijk niet af dat je er smaad/laster mee bedoelde. Dat is natuurlijk iets anders. Ook daar ben ik niet de grootste voorstander van, want je kan al veel doen met heel goede advocaten. Zelfs al ben je in het ongelijk.

Maar als de bewijslast zwaar genoeg wordt gemaakt, dan ben ik het er zeker mee eens.

3 januari 2022 om 14:59

Het probleem is dat je er dan wel van uit gaat dat er altijd een objectieve rechterlijke macht zal zijn.

3 januari 2022 om 15:42

4EverAjax Racisme ontkenners zijn nog altijd een groter probleem dan mensen die onterecht racisme roepen. Bovendien kun je in veel gevallen discriminatie onterecht vinden als blanke man, simpelweg omdat het jou nooit zal overkomen of omdat je je niet in andermans schoenen kunt plaatsen of begrijpen hoe diegene zich voelt maar het kan ook gwn een kwestie van pseudo discriminatie zijn waarbij de persoon zich gediscrimineerd voelt maar het eigenlijk geen discriminatie is, daarom is context zo belangrijk.

3 januari 2022 om 15:57

4ever4ajax heeft gewoon gelijk. Racisme en discriminatie is zeer ernstig maar doordat het met de te pas en te onpas gebruikt verlies het zijn waarde, wat juist gevaarlijk is
''bovendien kun je in veel gevallen discriminatie onterecht vinden als blanke man, simpelweg omdat het jou nooit zal overkomen ''
Discriminatie bestrijden met discriminatie! Lekker bezig caramba

3 januari 2022 om 15:57

@aycaramba: ik zou zeggen dat beide net zo schadelijk is. Het inzoomen op blanke mannen vind ik zwak en ook nog onterecht. Racisme is een groot probleem en beperkt zich niet tot blanke mannen maar speelt bij elke bevolkingsgroep. Daarnaast houd je totaal geen rekening met mensen die onterecht van racisme worden beticht en wat dat een ander kan aandoen. Mensen worden als snel aan de digitale schandpaal genageld.

3 januari 2022 om 16:12

Racisme ontkenning is veel schadelijker. De enige mogelijke reden om racisme te ontkennen is als je er direct van profiteert en dus niet wilt dat het verandert. In zo’n geval wordt de antiracisme-activist een vijand, afhankelijk van de effectiviteit van hun inspanningen. De westerse beschaving wordt gedomineerd door een racistische aristocratie en deze groep is de belangrijkste begunstigde van de blanke supremacistische ideologie en het anti-zwarte systemische racisme waar het voor staat. De obscene grote rijkdom die door de praktijk is opgebouwd, wordt gebruikt om het systeem te beschermen met oorlogsgeweld, terrorisme en de indoctrinerende effecten van hersenspoelingspropaganda. Racisme is te vinden in alle volkeren en alle rassen, maar hier is de sleutel: in een bepaald land zal het racisme dat wordt gepleegd door het sociaaleconomisch dominante ras effectiever zijn dan het racisme dat wordt gepleegd door de minder machtige rassen. Dit is een feit dat door de hele menselijke beschaving en door de hele menselijke geschiedenis heen kan worden geïdentificeerd. En daarom zien we in de Westerse wereld lang niet zoveel racisme bij zwarten of andere niet blanken als bij blanken.

3 januari 2022 om 16:18

Wil je aub kappen met dat "blanke man" gelul? Wil je beweren dat bv Polen geen discriminatie hebben ervaren in Nederland? Er was door PVV zelfs een speciale alarmlijn geopperd.

Wat te denken van de Balkan-volkeren in de jaren '90? Die zijn niet blank, volgens jou?

Discriminatie vind je overal. Plak daar geen huidskleur aan, want dan ben je er zelf ook mee bezig.

3 januari 2022 om 16:30

Het is toch wel frappant dat jullie zo snel op jullie tenen zijn getrapt en over alles heen lezen behalve dat. Ik vind context belangrijk en leg uit waarom ik blanken hierbij noem. Het is niet mijn schuld dat White Supremacy de levens van miljoenen mensen heeft vernietigd omdat ze geloofden dat niet blanken inferieur waren en het verdienden om minder dan menselijk behandeld te worden. Ik geloof dat alle andere ismen geworteld zijn in de blanke patriarchale samenleving. Of hoe denk je dat slavernij uberhaupt plaats heeft kunnen vinden? Een aantal 18e-eeuwse politieke en intellectuele leiders begon publiekelijk te beweren dat Afrikanen van nature inferieur waren en dat ze inderdaad het meest geschikt waren voor slavernij. Verder had je een hoop racistische “wetenschappers” die beweerde dat IQ vastgesteld kan worden op basis van ras met alle gevolgen van dien, en ja zwarte Piet hoort daar ook bij. Ik ben niet anti blank en ik weet ook dat er Joodse slavenhandel was en in de Arabische wereld pre-Islam had je het ook al maar waar ik het over heb is aan de orde van de dag want mensen gooien nog steeds bananen naar zwarte spelers en ze maken apen geluiden.

3 januari 2022 om 16:54

@aycaramba: Slavernij is wel "iets" eerder begonnen dan de 18e eeuw en vond plaats over de hele wereld (ook waar 'blanken' nog niet waren geweest). Nogal een staaltje 1-dimensionale versie van je eigen gelijk proberen te krijgen. Plus hiermee wijk je enorm af van waar het in 1e instantie om gaat in dit topic.

3 januari 2022 om 17:05

O wat een hoop Calimero gedrag, op VZ kan men echt niet begrijpend lezen en plukken ze er maar dingen uit die hen het meest irriteert 😂 Nog 1 keer dan, 4Ever4Ajax het is helemaal niet 1 dimensionaal en waarom die ontkenning en het wijzen naar anderen? Geen enkele andere racistische ideologie of slaven handel heeft meer schade aangericht dan de Europese. Probeer dit aub ook te lezen maar er is geen verschil in bekwaamheid van het ene ras tot het andere. Als die er was, zou daar al lang bewijs van zijn. Meningen zijn geen waarheid. White supremacy heeft zijn tegenhangers in andere landen of culturen.

Probeer een Chinees ervan te overtuigen dat Aziaten superieur zijn. Ze hebben dezelfde ideeën. Er is niets unieks aan white supremacy.

In het Westen is white supremacy het probleem en daar hebben WIJ mee te maken dus vandaar mijn opmerkingen.

Ik vind dat ik best ontopic ben geweest in mijn vorige comments, jij vond het nodig om mij te vragen die opmerking over blanken er niet bij te betrekken, ik snap dat het steekt maar ik deed het enkel om dingen is perspectief te plaatsen, niet om te pesten.

3 januari 2022 om 17:12

Volgens mij begrijp jij alleen jouw waarheid. Je kan je mening over de 'europese racistische ideologie" ook niet hard maken. Er is in de wereld heel veel naars gebeurd in het verleden (ook vooral in Azie en Afrika door de inheemse bevolkingen). En het is niet gek dat blanken in Europa aan de macht zijn, dat zijn ook de oorspronkelijke bewoners (in Nederland is dat 85 procent van het land). Jij koppelt macht alleen aan racisme en daar gaat het fout. Niet dat daarmee geen racisme is, want dat is er wel degelijk.

3 januari 2022 om 17:26

Ik begrijp alleen mijn waarheid terwijl ik duidelijke voorbeelden geef van andere volken en landen die zich schuldig hebben gemaakt terwijl jij enkel en alleen blanken of Europeanen aan het verdedigen bent wijzend naar anderen. Niet 1 keer heb je toegegeven dat ik ergens gelijk had, de ironie is dat jij alle kenmerken deelt met een racisme ontkenner.

Ik zal de Europese racistische ideologie even hard vooor je maken: de eerste en tweede wereld oorlog, de kruistochten, de slavenhandel, de Spaanse en Portugese conquista, British Empire, Congo en de Belgen, Zuid Afrika, Amerikaans imperialisme etc etc etc

3 januari 2022 om 13:34

Omdat Watford Europese en Zuid-Amerikaanse spelers wel naar een continentaal toernooi zou laten gaan. Maar ze vergeten even in Afrika dat ze het toernooi op een belachelijk moment organiseren, waardoor veel clubs spelers minimaal een maand kwijt zijn, maar wel fijn het salaris mogen doorbetalen.

3 januari 2022 om 13:36

Die jongens zijn doorgaans ook niet geblesseerd/niet fit.

3 januari 2022 om 13:44

Het gaat er om dat het EK en de Copa gespeeld worden op de momenten dat de Europese competities stil liggen en Watford dus geen enkele baat heeft bij spelers niet te laten gaan.

3 januari 2022 om 14:20

Arsenallz, ze laten Dennis ook niet vertrekken. Ander land, andere redenering maar het komt op hetzelfde neer: zouden ze dit doen bij Europese of Zuid-Amerikaanse landen? Ik denk het niet.

3 januari 2022 om 14:47

Dat is een aanname die nergens op gebaseerd is. De copa en het Ek zijn tijdens de vakantie, niet tijdes competitie. Hee ander verhaal

3 januari 2022 om 14:53

Maar er is een correcte reden om de Afrika Cup tijdens het seizoen te laten spelen? Verder wordt het feit dat het kampioenschap tijdens het seizoen gespeeld wordt niet eens aangehaald door Watford als een reden om ze niet te laten vertrekken, waarom doe jij dat dan?

3 januari 2022 om 15:47

Waarom is iedereen verbaast dat Afrikaanse landen klagen, mogen zij het ook? Ik kan me geen WK of EK herinneren waarbij er geen clash was tussen club en land om een geblesseerde speler niet op te stellen. De echte probleem hier is niet de Africa Cup maar vragen om een ​​geblesseerde speler toont aan dat de nationale ploeg geen belang heeft bij het welzijn van de spelers. Er moet veel meer balans komen in de regelingen waar landen spelers willen inzetten bij internationale toernooien. Ten eerste zou het land verantwoordelijk moeten zijn voor het salaris van alle spelers, plus een pro rata bedrag van de eventuele transfersom, afgeschreven over de looptijd van het contract, voor de volledige periode dat de speler niet beschikbaar is voor zijn club, welk toernooi dan ook en voor elke periode dat hij daarna niet beschikbaar is. als gevolg van enig letsel opgelopen tijdens internationale dienst.

4 januari 2022 om 02:30

Was het niet zo dat de selectie daarvoor ook te laat was ingeleverd? Dan moet je als bond je zaakjes wat beter op orde hebben. Indien het EK en de Copa in de winter zouden zijn zouden teams daar ook moeilijk over doen. Slachtofferrol kan je wel weer in de prullenbak doen.

4 januari 2022 om 03:55

Wat is er nou zo vreemd aan wat ik heb beschreven? Nu is het te laat ingeleverd straks is het weer wat anders maar club en land, ook in Europa hebben vaak genoeg dit soort situaties gehad, vooral tijdens de Nations League. Als je het niet eens ben met de oplossing die ik voorstel oké maar waar komt die slachtofferrol vandaan?? Het lijkt wel of alles wat ik zeg jou steekt.

3 januari 2022 om 13:35

Omdat er geen fatsoenlijke tegenargumenten zijn, dan helpt het wel eens om gewoon 'discriminatie' of 'racisme' te roepen. Heb je altijd een groep die dit oppakt, hard begint te schreeuwen en wellicht krijg je dan wel je zin.

3 januari 2022 om 14:23

Hoh, en altijd als er iemand discriminatie of racisme roept zijn er mensen die reacties zoals de jouwe plaatsen. Daar-is-de-racismekaart-kaart wordt al even veel gebruikt als de racismekaart zelf.

Door reacties als de jouwe gaan situaties met echte racisme of discriminatie worden gebagatelliseerd. Kijk hieronder hoeveel mensen hetzelfde als jou zeggen maar met andere woorden.

3 januari 2022 om 14:39

TheMagician. Leg dan eens uit wat hier precies discriminerend aan is? En dan zonder aannames, maar met feitelijke argumenten. Want hierboven reageer je al met 'zouden zij bij Zuid-Amerikaanse of Europese landen doen? Ik denk het niet'. Dat is een argument op basis van aannamens en maakt het verhaal niet bepaald sterk. En dat zorgt er juist voor dat het echte racisme en discriminatie gebagatelliseerd wordt

3 januari 2022 om 14:48

Ik zeg niet dat het discriminerend is. Dat kan ik op basis van de feiten - als jurist - niet beoordelen. Zeker gebrek aan respect maar discriminatie? Dat laat ik in het midden. We hebben natuurlijk niet alle feiten.

Maar er wordt wel neergekeken naar de Afrika Cup. Dat is een feit. Dat merk je wel hoe er mee wordt omgegaan in de (engelse) media. Een deel heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het niveau ook gewoon lager is dan de Copa America en het EK. Dat is wel logisch natuurlijk. Ook het feit dat het midden in het seizoen wordt gespeeld, is voor velen ambetant. Maar ik kan het jou garanderen, dat Watford een speler die zou worden opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg gewoon zou laten vertrekken. Daar ben ik quasi zeker van.

Mij enerveert gewoon reacties zoals de jouwe. Je doet het misschien niet expres en excuses als dat daadwerkelijk zo is. Maar elke keer als er een idioot racisme roept waar er geen racisme is, zie ik tientallen reacties zoals de jouwe staan. Weet gewoon dat jouw reacties een negatieve impact kunnen hebben. Ik durf soms zelf niet meer iets racistisch te noemen - ook al zou ik het zo ervaren - omdat er wel altijd iemand is die zegt dat ik te onpas 'de racismekaart' gebruik. Ik zie zulke reacties zelfs staan in gevallen waar er overduidelijk racisme is.

3 januari 2022 om 15:03

@themagician: Het niveau op de Africacup is gewoon een stuk lager dan een EK of Copa America. En ja, de timing doet ook een stuk. Je argument over de Duitse nationale ploeg is onzin, omdat een EK niet tijdens de Duitse competitie wordt gespeeld. Je argument over het niet-racisme niet mogen benoemen vind ik niet fair. We moeten dus gewoon accepteren dat er maar heel vaak rasicme wordt genoemd ook al is dat niet zo? Ik kan dus ook bijvoorbeeld iedere voorbijganger zomaar voor kinderverkrachter uitmaken zonder consequentie? Racisme is een groot probleem die we als totale samenleving moeten oplossen. Het zomaar gaan trekken van een racismekaart als dat totaal niet van toepassing is helpt dat totaal niet. Dan mag je dat hier best benoemen vind ik.

3 januari 2022 om 15:12

Bedankt om mij duidelijk te maken dat het EK niet plaats vond tijdens het seizoen. Dit wist ik echt niet. Duizendmaal bedankt!

Heel duidelijk dat je me niet snapt. Ik zeg niet dat je niet mag zeggen: dit is geen racisme. Je mag trouwens zeggen wat je wilt zeggen. Het is een vrij land. Ik zeg dat het enerverend is. Niet dat je het niet mag zeggen. Ik zeg wel dat het gevaarlijk is dat telkens als iets onterecht racistisch wordt benoemd dat er reacties komen als de jouwe. Je veralgemeent en dat is het probleem. Lees alstublieft je eigen reactie opnieuw:

"omdat er geen fatsoenlijke tegenargumenten zijn, dan helpt het wel eens om gewoon 'discriminatie' of 'racisme' te roepen. Heb je altijd een groep die dit oppakt, hard begint te schreeuwen en wellicht krijg je dan wel je zin."

Je ziet toch het probleem? Ik zie zulke reacties elke keer als het onderwerp racisme/discriminatie betreft. Er wordt een bepaald discours gecreã«erd waardoor mensen elke keer als iemand zegt dat ze racistisch worden bejegend zullen denken: 'ahn die roept gewoon 'hard' racisme, die wilt gewoon zijn gelijk krijgen en je kan daar niets op zeggen'. Ik kan het niet beter uitleggen dan hoe het is. Ik hoop dat je het begrijpt.

Er wordt gezegd dat het woord zijn mening verliest als het telkens ten onrechte wordt 'geroepen'. Correct. Maar elke keer als er reacties zoals de jouwe worden geplaatst, doe je daar gewoon mee aan. Langs de ene kant mensen die het ten onrechte roepen, langs de andere kant mensen die helpen aan de creatie van een discours waar mensen gewoon - telkens ze hun gelijk niet kunnen krijgen - racisme zouden roepen. Beiden zijn negatief.

3 januari 2022 om 15:14

TheMagician. Hoe wordt er dan omgegaan in de Engelse media? Heb je voorbeelden dat erop wordt neergekeken? Als je dat van bijvoorbeeld Jurgen Klopp bedoelt, dan heeft denk ik discuseren geen zin. Dan staan wij er gewoonweg allebei anders in, want natuurlijk helemaal niet erg is. En van de rest heeft 4ever4Ajax al voor mij gesproken. En elke keer dat soort reacties? Er zijn hier toch echt artikels geweest waarin er toch een saamhorigheid was dat er spraken was van racisme. Het gaat nu gewoon puur om dit soort kreten van zo'n bond die gewoon op 0,0 feitelijk argumenten maar pure onderbuikgevoelens omdat er geen argumenten zijn. En zo heb je nog veel meer voorbeelden dat iemand in het luchtledige racisme/discriminatie roept zonder enige vorm van onderbouwing. Geloof mij maar dat straks met het WK in de winter (midden in het seizoen dus) alle deelnemende landen hier maar van gaan hebben. Of denk jij dat een Liverpool een Van Dijk rustig mee laat gaan met het Nederlands elftal als die al een maand geblesseerd is geweest en alles behalve fit is?

3 januari 2022 om 15:19

Ik heb het niet over Jurgen Klopp. Zou niet weten wat hij daarover heeft gezegd. Zoek eens op Ian Wright about the Afcon op Youtube/twitter. Je zult een mooi clipje vinden waarin hij het probleem uitleg.

Samenhorigheid wat betreft een artikel over racisme? In dit artikel zijn er bijvoorbeeld toch ook weinig die zeggen dat dit racistisch is? Wel een tiental reacties waarin mensen de-racismekaart-is-daar-weer-kaart gebruiken.

Edit: om nog even te antwoorden op jouw aanpassingen. Je hebt daarin zeker gelijk dat dit ambetant is. Je moet wel toegeven dat we niet alle feiten hebben. Misschien is er wel sprake van discriminatie? Ik denk zolang we niet alle feiten hebben we dit niet mogen uitsluiten.

Maar opnieuw - en dit is de laatste keer dat ik dit zeg want ik denk dat we beide hetzelfde willen - stop aub met elke keer als er onterecht racisme wordt geroepen met te veralgemenen. Dat is echt een probleem. Ik heb dit met handen en voeten proberen uit te leggen hierboven. Ik hoop dat jullie mij een beetje snappen. Want het is hoe dan ook een probleem. En ik ken veel mensen die in eenzelfde situatie als mij zitten, die dat bevestigen. Ik ervaar er alleszins problemen van. Een aantal nuancering hadden ook wel geholpen tegen het discours in te gaan. Bijvoorbeeld: "Af en toe zijn er mensen die het woord racisme onterecht aanhalen. Op basis van de huidige feiten neem ik aan dat er geen sprake is van racisme. Watford heeft gelijk want X en Y."

3 januari 2022 om 15:22

The magician. En waarom denk jij dat weinig mensen zeggen dat dit racisme/discriminatie is? Wellicht omdat het op basis van de feiten het gewoon niet is? Dan is het toch niet gek dat dit als voorbeeld wordt gepakt. Maar dit is een kip en het ei verhaal. Ik van mening, dat door dit uitspraken van een bond, de racismekaart is ontstaan. En ik denk dat jij van mening bent dat de racismekaart is ontstaan door het bagatelliseren. Zoals jij bang bent om iets geen racisme meer te noemen, vanwege de racismekaart, ben ik weer bang om bepaalde dingen te zeggen omdat je zo voor een racist kan worden uitgemaakt

3 januari 2022 om 15:27

Omdat Watford argumenten heeft om beide spelers niet te laten vertrekken en omdat we nooit met 100 zekerheid kunnen zeggen dat er sprake is van discriminatie gezien het feit dat een EK of Copa America niet tijdens het seizoen worden gespeeld (ook al is dat niet de redenering van Watford om ze niet te laten vertrekken).

En jouw conclusie klopt niet trouwens. Als er daadwerkelijk geen sprake is van racisme dan maakt Senegal inderdaad gebruik van de racismekaart. Ik zeg gewoon dat reacties zoals die van jullie een negatieve impact kunnen hebben op het onderwerp racisme/discriminatie. Dat is mijn standpunt.

Ik denk dat de racismekaart in theorie kan ontstaan langs beide kanten trouwens. Maar in casu zou ik dat niet zeggen.

3 januari 2022 om 15:47

@4everVind je wel dat als je een term gebruikt als 'racisme-kaart' wat letterlijk zijn origine kent in racisme, dat jij en degenen die dit gebruiken degenen moeten zijn om te zeggen wat wel racisme is en wat niet?Ik zie iedereen deze term gebruiken al jaren en ik vraag me af of die mensen in plaats van deze mantra overnemen de racistische origine kennen.

3 januari 2022 om 16:01

@herosennin44: Het zal wellicht aan mijn onkunde liggen, maar wat probeer je hiermee te zeggen (oprechte vraag)?

6 januari 2022 om 16:35

@4ever4ajax

Ik probeer hiermee te zeggen dat dat als je terminologie gebruikt die een racistische origine hebt en dit klaarblijkelijk net als velen niet eens weet, dit tekenend is voor dat 'mensen vaak niet begrijpen hoe iets racisme is'. Wat ik dus probeerde te zeggen is, zoek eens op waar de origine van 'racisme-kaart' vandaan komt. Ik denk dat jij en velen die term dan spontaan niet meer gebruiken, omdat mensen veel vaker onbewust racistische terminologie gebruiken.

Ik bedoel hier verder ook niks slechts mee. Oprecht zou je het even op moeten zoeken net als anderen en zou je altijd moeten afvragen waar bepaalde termen vandaan komen voor je ze gebruikt.

3 januari 2022 om 13:50

@samcro doet het tegenwoordig altijd goed. Roep gewoon discriminatie en de halve wereld is al bang voor de gevolgen en gaat door de knieën.
Die lui die het alleen te pas en te onpas gebruiken hebben alleen niet door, dat ze dan nooit het respect krijgen waar ze zo hard om roepen.

3 januari 2022 om 14:25

Tegenwoordig kan je dat gewoon heel willekeurig roepen als een donkere persoon ergens bij betrokken is. Discriminatie en Racisme zijn twee worden die hun betekenis en waarde heel hard aan het kwijtraken zijn. Het is een slechte zaak want die worden betekenen wel echt iets en zijn zat racisten in de wereld.

3 januari 2022 om 15:52

@Bereta

Onzin. Die woorden verliezen alleen kracht als je of er in werkelijkheid vrijwel nooit mee te maken krijgt of als het je nooit echt geinteresseerd heeft, waarschijnlijk gelinkt aan de eerste reden.

Dit is dezelfde mentaliteit als mensen die eerst twijfelen aan een verkracht persoon dan de verkrachter. Los van het feit dat er mensen zijn die het gebruiken in hun voordeel, doet het overgrote gedeelte dat niet.

Het getuigt juist dus exact van die generaliserende gedachtengang dat men op een minuscule groep die er misbruik van maakt, over de hele schreef maar beslissen dat 'het niet meer veel betekent'.

Volgens mij kan je een speler niet weigeren te gaan ook al heb je een blessure als de bond aangeeft zelf de blessure te willen beoordelen.

3 januari 2022 om 15:07

Ze waren te laat met het zenden van de mail naar Watford, waardoor de club wel het recht heeft om deelname tegen te houden.
Gezien de blessure en de tijd van het toernooi overigens helemaal terecht, vind het persoonlijk verschrikkelijk dat wij Sangaré moeten missen (iets minder rouwing om Haller ;-) ), omdat ze dit toernooi niet tijdens een zomer kunnen organiseren...

3 januari 2022 om 15:30

Als dat zo is (zoals dat ook met Kudus lijkt te zijn), heeft Senegal geen poot om op te staan inderdaad.

Ga lekker een toernooi organiseren op een moment dat het voor de clubs, die het salaris van de spelers betalen, uit komt. Nu zijn vele clubs spelers minimaal een maand kwijt. Bovendien is het voetbal in Afrika zo hard en de velden zo slecht dat spelers regelmatig geblesseerd terug komen waardoor ze nog langer niet beschikbaar zijn voor de clubs.

3 januari 2022 om 13:37

Onwetende uitspraak. Gewoon omdat het kan.
Weet niets over de Afrikaanse regenseizoenen en hitte dat tijdens de Europese zomer gebeurt. En alsof je in Europa overal goede velden hebt, in NL wordt er soms op kunstgras gespeeld.

3 januari 2022 om 13:42

Het WK werd ook op het Afrikaanse continent gespeeld toch? En als je de Afrika Cup wilt spelen met de in Europa spelende spelers zal je moeten regelen dat al die competities hun speelschema aanpassen.

Kun je je voorstellen dat de Eredivisie doorgaat terwijl er een EK gaande is?

En kunstgras, ja, daar ben ik ook helemaal fan van inderdaad.

3 januari 2022 om 13:47

Dat was in Zuid-Afrika, het was toen winter toen het zomer was in Europa.
Leer aub wat meer over klimaten en topografie voordat je dit soort reacties in de ether wilt gooien.

3 januari 2022 om 13:58

Ik weet heus wel dat het toen winter was in Zuid-Afrika. Het gaat er om dat het WK wel in juni en juli daar gespeeld kon worden. Waarom zou dat met een Afrika Cup niet kunnen?

Dus misschien zou je zelf even na moeten denken voordat je iemand anders de les denkt te moeten lezen.

3 januari 2022 om 14:03

Er is alleen nog nooit een EK gespeeld op kunstgrasvelden, wat wel een klein verschil is natuurlijk.

3 januari 2022 om 14:05

PaulR_1982, misschien moet jij even beter nadenken, voordat je de wijsneus gaat uithangen. Je kunt niet elke Afrika Cup in Zuid-Afrika organiseren, dat is praktisch onmogelijk, de glans van het toernooi gaat er dan ook van af. Verder is het in het zuiden geen land met de juiste infrastructuur en stadions om een Afrika Cup te organiseren. Denk jij serieus dat jij het beter weet dan de experts daar? Dat die niet hadden gehoopt op minder gezeik en een Afrika Cup in de zomer? Is gewoon praktisch onmogelijk, waarom begrijpen mensen dit niet?

3 januari 2022 om 14:13

@r.madridista: Je spreekt jezelf behoorlijk tegen. Zuid Afrika heeft een WK georganiseerd, dus waarom zou het niet elke 4 jaar een Afrika Cup kunnen organiseren? Daarnaast geef je aan dat andere landen die qua klimaat geschikt zijn, niet de juiste infrastructuur hebben, dus is Zuid Afrika een prima alternatief.

Ik denk dat ze bij de Afrikaanse bond maar gewoon verwachten dat Europese clubs hun spelers met hangende pootjes af staan. Maar wat ze vergeten is dat de Afrikaanse spelers in Europa de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen en daar hun salaris te verdienen. Een salaris wat zo hoog is dat ook de rest van de familie een betere toekomst geboden krijgt.

3 januari 2022 om 14:30

Dus Zuid Afrika moet de enige land zijn dat ieder vier jaar de Afrika cup organiseert? Je wilt niet graag de les gelezen worden maar komt ieder keer keer met nog dommere argumenten.
Een Afrika cup organiseren als gastland brengt geld en is het niet oneerlijk voor andere landen die het ook willen. Waarom Zuid Afrika de enige land zijn die mag profiteren?

Dat laatste alinea, pfffff.. Slaat nergens op en zo enorm neerbuigend naar Afrikaanse voetballers.

3 januari 2022 om 14:42

@paul: Je beseft zelf toch ook wel hoe dwaas het klinkt om elke Afrika Cup in hetzelfde land te organiseren? Daarbij heeft r.madridista het erover dat in andere zuidelijke Afrikaanse landen, waar de klimatologische omstandigheden in juni/juli nog oke kunnen zijn, de infrastructuur niet hebben. Daarom gaan de meeste Afrika Cups door in het noordelijke deel van Afrika, waar het risico groter is dat het in die periode van het jaar niet te doen is.

Over je laatste alinea, wow... Zo meteen ga je nog gaan beweren dat Afrikaanse regeringen een bedankje mogen sturen naar Europa voor alles wat ze gedaan hebben voor het continent.

3 januari 2022 om 14:44

Als eerst goed dat je toegeeft dat je mij de les probeerde te lezen. Dan zou het heel flauw van mij zijn om te roepen dat het 'het enige land' is ipv 'de enige land'.

Maar jij en R.madridista, die me beide voor gek verklaren spreken elkaar erg tegen. Volgens R.madridista kan Zuid Afrika niet elke 4 jaar de Afrika Cup organiseren en volgens jou levert het juist een voordeel op voor Zuid Afrika.

Dat laatste ben ik wel met je eens, maar dan moet je zorgen dat je de winst investeert in het Afrikaanse voetbal, zodat alle landen daar voordeel bij hebben.

En kun je me uitleggen wat er neerbuigend is in mijn laatste reactie? Want ik zie het niet, en het was ook niet mijn bedoeling om neerbuigend over te komen op Afrikaanse voetballers. Als het over het salaris gaat, dan is dat gewoon ene feit. Ook familie van Europese spelers hebben vaak baat bij de salarissen die spelers verdienen.

3 januari 2022 om 14:55

@somagunner: In midden-Afrika (ghana etc) is het altijd rond de 30 graden, welke maand het ook is. Hoe zuiderlijker je gaat, hoe koeler het in de zomer (bij hen winter) dan is. Dat je in de Sahara geen Africacup in de zomer gaat organiseren, begrijp ik ook. Maar een EK wordt bijvoorbeeld ook nooit in Ijsland gespeeld. Dat gaat eigenlijk ook vaak maar naar een paar landen in het continent. Zou daarom niet weten waarom een Africacup dan niet in een land wordt georganiseerd waar het ook prima in de Europese zomer gespeeld kan worden net als elk ander toernooi op deze wereld.

3 januari 2022 om 15:09

@_buffalo_: Hoe komt Zuid Afrika aan die infrastructuur? Die was er deels voor het WK ook niet. Je kunt wel zeggen dat een land niet geschikt is, maar je kunt ook een keer beginnen om meerdere landen geschikt te maken. Dat is niet alleen goed voor dat toernooi, maar ook voor de bevolking van dat land.

Over je laatste alinea, wow... Zo meteen ga je me nog meer woorden in de mond leggen en me beschuldigen van discriminatie en racisme. Wat ik zeg is gewoon waar. En ik heb het nergens over een bedankje o.id. dus je opmerkingen daarover slaan nergens op.

3 januari 2022 om 15:56

Het is oneerlijk tegenover andere landen. Marokko, Kameroen, Nigeria, Egypte, etc. willen ook Afrika Cups organiseren. Wij spreken elkaar niet tegen, jij moet gewoon beter lezen en anders gewoon niks zeggen, ja?Somagunner geeft terecht aan dat het een voordeel oplevert voor Zuid-Afrika. Je kunt niet elke 4 jaar Zuid-Afrika dat voordeel geven, dat maakt het oneerlijk, de verhoudingen tussen landen worden dan ook scheef. Deze landen zijn in de winter wel geschikt qua klimaat en hebben de juiste infrastructuur, dus lekker in de winter houden is de enige optie. Het is een door FIFA erkend toernooi, dus gelden dezelfde regels als voor andere toernooien. Jouw laatste alinea laat toch een heel vies nasmaakje achter naar mijn mening, ik ga er verder geen woorden aan vuil maken. Bah.

4 januari 2022 om 01:26

Ga jij bepalen of ik iets mag zeggen? Ben jij god? En al was je het, dan bepaal ik nog steeds zelf wel of ik iets wel of niet zeg.

Maar leuk dat jij Nigeria en Kameroen opnoemt. In Nigeria is de gemiddelde maximale temperatuur het hele jaar nagenoeg hetzelfde, tussen de 28 en de 30 graden. Dit is gemeten over de afgelopen 40 jaar, dus dat zal wel kloppen toch? Kun je me dan uitleggen waarom er dan wel in Januari gevoetbald kan worden en niet in Juli? En Kameroen noemde je ook toch? In Kameroen is de gemiddelde maximale temperatuur in januari hoger dan in juli. 32 graden in januari en 27 graden in juli. De meeste regen in Kameroen valt in de maanden maart t/m mei en oktober en november. Dus eigenlijk waar jij het al de hele tijd op gooit, het klimaat, is een klein beetje onzin toch? Meteen beetje googelen had je dit zelf ook kunnen vinden.

En jij begint nu ook over mijn 'laatste alinea', maar je maakt je er mee af dat je er geen woorden aan vuil wil maken Beetje makkelijk, want ik vraag me oprecht af wat er zo vreselijk is wat ik zeg. Misschien staat de realiteit je niet aan, maar ik praat geen onzin.

3 januari 2022 om 13:37

Jij denkt dat ze daar zelf nooit aan gedacht hebben? Als het op een beter moment kon, hadden ze dat wel gedaan.

3 januari 2022 om 13:39

Hoe de condities van de velden is aldaar vind ik niet echt een steekhoudend argument. Wel de timing ten opzichte van de Europese competities. Daar mag de UEFA eens goed in overleg met de CAF.

3 januari 2022 om 14:06

Ik eigenlijk wel. Risico op blessures op een knollenveld is groter. Dat betekent direct dat het een groter risico vormt om een speler af te staan als ze daar moeten spelen.

3 januari 2022 om 14:21

Ben wel eens dat het minder voor de voetballers zelf is, maar er zijn ook in Europa genoeg knollenvelden te bedenken. Daar hebben we ook geen aparte regels voor.

4 januari 2022 om 02:32

Tijdens het EK worden anders prima veldjes geselecteerd.

3 januari 2022 om 14:08

Makkelijk. Voor Qatar kan alles wel stopgezet worden, waarom voor Afcon niet?

Je weet dat het in de zomer onmogelijk is om voetballen daar?

3 januari 2022 om 14:26

Je bedoelt in de Afrikaanse winter? Lees mijn andere berichten maar, dan weet je hoe ik daar over denk.

En het WK in Qatar is ook totaal belachelijk. Vind het ook totaal kansloos dat er een WK in de maand december georganiseerd word.

En als de competities zich gaan aanpassen op de Afrika Cup vind ik dat ook prima.

3 januari 2022 om 14:52

Sja, wat is "de Afrikaanse winter"? Het continent ligt op zowel het noordelijk- als het zuidelijk halfrond. In de uiterst noordelijke en zuidelijke landen heb je nog wel (vrij) duidelijke seizoenen maar in Zuid-Afrika is het winter als het in Egypte zomer is en vice versa. Bovendien zijn in veel landen de omstandigheden best wel extreem natuurlijk aangezien je ook met woestijnklimaat en tropisch klimaat te maken hebt. In de landen rondom het evenaargebied -zoals ook huidige organisator Kameroen- zeggen de seizoenen enkel iets over de mate van regen, daar is het altijd warm (overdag). Geen eenvoudig continent wat dat betreft uiteraard.

Kansloos land ben je dan ook. Speler staat al meer dan een maand geblesseerd aan de kant en dan roep je discriminatie. Volstrekt kansloos en triest.

3 januari 2022 om 13:38

Kansloze bond lijkt me een betere omschrijving dan kansloos land.

3 januari 2022 om 14:01

Mee eens Lierse.

3 januari 2022 om 15:56

Het helpt als je het niet heel het land generaliseert in plaats van de bond benoemt ja. Vooral als je de roep van 'discriminatie' fout vindt.Dus de verbetering is top.

Tja, dit gaat natuurlijk nergens over. Los daarvan vraag ik me af waarom je überhaupt een geblesseerde speler wilt gaan meenemen? Lijkt dat een goed idee? Of beslist ie in de 10 minuten die hij dan ergens in de kwartfinale krijgt de wedstrijd op zeker?

Tuurlijk, het is weer discriminerend zoals altijd.. kunnen ze ook met iets anders komen?

3 januari 2022 om 15:57

Wie is ze? Ik denk dat je het zelf niet eens weet en de ironie van je statement niet in ziet, maar ik vraag het toch even zodat je het zelf misschien ziet.

3 januari 2022 om 16:01

Zou het dan ook discriminerend zijn als een speler niet mag aansluiten omdat hij/zij niet gevaccineerd is? Nee, dan niet, want discriminatie is altijd fout hoor.... tenzij bla bla

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren