Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Seizoen De Jong toch nog niet voorbij na hoopvolle woorden Setién

Laatste update:

Frenkie de Jong kan dit seizoen nog gewoon in actie komen voor Barcelona. De middenvelder staat voorlopig aan de kant met een kuitblessure en in de Spaanse media werd er rekening mee gehouden dat hij deze jaargang niet meer in actie zou kunnen komen omdat zijn herstelperiode zeker een maand in beslag zou kunnen nemen. In aanloop naar de thuiswedstrijd van dinsdag tegen Athletic Club (22.00 uur) neemt trainer Quique Setién de grootste zorgen weg.

De Jong vroeg bij de hervatting van LaLiga in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca (0-4) in de tweede helft om een wissel. In het duel met Leganés (2-0) bleef hij negentig minuten op de bank en tegen Sevilla (0-0) zat hij niet bij de wedstrijdselectie. Ook voor de wedstrijd tegen de club uit Bilbao ontbreekt de Oranje-international in de selectie van Setién. Toch verwacht de trainer dat de ex-Ajacied binnenkort weer in actie kan komen. “De blessure van De Jong valt mee. We moeten het herstel afwachten, maar de verwachting is dat hij dit seizoen zeker nog een aantal wedstrijden kan spelen”, aldus Setién maandag tijdens het persmoment.

Mundo Deportivo schreef zondag over een mogelijke absentie van meerdere weken, terwijl AS rekening houdt met ‘minstens twee weken’. Hoewel Setién De Jong op termijn weer terugverwacht, blijft het onduidelijk wanneer de middenvelder zijn rentree kan maken. Na het duel met Athletic Club wachten ontmoetingen met Celta de Vigo (27 juni), Atlético Madrid (1 juli) en Villarreal (5 juli), allemaal in LaLiga. Daarna staan nog competitiewedstrijden tegen Espanyol (8 juli), Real Valladolid (12 juli), Osasuna (15 juli) en Alavés (19 juli) op het programma. In augustus staat voor Barcelona nog de return in de Champions League tegen Napoli en mogelijk het restant van het miljardenbal op het programma.

Setién baalt van de blessure van De Jong. “Met hem verliezen we een complete en jonge speler, iemand met veel enthousiasme en kwaliteit”, vertelt de trainer. De talentvolle middenvelder Riqui Puig is door de coach opgenomen in de wedstrijdselectie. Mogelijk wordt hij de vervanger van De Jong. “Alles is mogelijk. Er staan meerdere jongens klaar. We gaan op zoek naar een oplossing waar het team zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.”

Zonder De Jong moet Barcelona de koppositie zien te heroveren. Na het puntenverlies tegen Sevilla wist titelconcurrent Real Madrid zondagavond met 1-2 te winnen op bezoek bij Real Sociedad en kwam het in puntenaantal op gelijke hoogte met Barcelona (65). Omdat in LaLiga onderling resultaat boven het doelsaldo gaat, is Real Madrid koploper.

Wat verwacht jij van Barcelona - Athletic Club?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Setien moet gewoon doen wat hij beloofde toen hij werd aantesteld. Start gewoon toch met Ansu Fati en laat hem een match helemaal afmaken. Ook verdiend Puig een basisplek. Verder zou ik een middenveld kiezen met: Puig-Messi-Busquets met Messi in de punt. Links Fati, Suarez centraal, rechts Griezmann. Dit zou moeten werken.

22 juni 2020 om 13:12

Denk dat dat inderdaad werkt om jouw club kampioen te maken haha. Nee maar zonder dollen, dit middenveld wordt toch overlopen? Puig en messi zijn verdedigend veel te zwak en Busquets moet je eigenlijk met de punt naar achter in het midden zetten

22 juni 2020 om 13:33

Barca speelt met de punt naar achter met drie controlerende spelers dus het beste zou ik vinden Arthur-busquets-puig en dat puig de meest aanvallende rol van het middenveld heeft

22 juni 2020 om 14:04

Ik vind zeker dat Puig een kans verdiend, maar ik denk niet dat hij met Arthur en Busquets het middenveld kan vormen dat Barca nodig heeft. Ik zou momenteel gaan voor Busquets, Vidal en Arthur. Dat middenveld heeft stabiliteit, loopvermogen en door Arthur ook een beetje creativiteit. Het kampioenschap heeft nu de hoogste prioriteit, dat is dan balen voor een talent als Puig, maarbzo werkt het nou eenmaal.

22 juni 2020 om 13:48

Puig messi en busquets op het middenveld. Dat is de snelste weg naar kampioenschap voor real madrid. Je gelooft toch zelf niet dat dat het beste is voor barca of wel?

Wat een rot periode om geblesseerd te raken. De titelstrijd barst in volle hevigheid los en we hebben net 2 maanden stil gezeten. Ik hoop dat Setien komende weken dan maar Arthur wat meer speeltijd geeft, en dus niet steeds een middenveld met Rakitic, Busquets en Vidal neerzet. Daar wordt helemaal niemand gelukkig van.

22 juni 2020 om 13:17

Moet er wel bij zeggen, arthur vind ik echt heel erg bleek spelen sinds de hervatting van de competitie.

Gelukkig, barca kan hem goed gebruiken. Verder hoop ik op meer speeltijd voor rqiue puig, Maar die jongen moet zelf toch ook wel realiseren dat 56 kilo voor 1 meter 69 veel te licht is? Iemand in het barca kamp moet hem echt aansporen om meer kracht training te doen voor een paar extra kilootjes spieren. Ik denk dat barca puig echt goed kan gebruiken op het middenveld, iedere keer dat ie speelt valt hij positief op.

22 juni 2020 om 13:20

Precies je ziet gewoon dat hij in die paar minuten die hij krijgt veel meer voetbal brengt dan bijvoorbeeld Rakitic of Vidal hopelijk mag hij dinsdag wat langer spelen dan 5 minuten

22 juni 2020 om 13:48

Die extra kilootjes komen wel, hij is pas 20 dus zoiets moet je niet pushen. Vorig jaar was hij nog kleiner, nietwaar?

22 juni 2020 om 13:54

Weet niet of hij kleiner was vorig jaar, maar als hij daar al mee bezig is dan wist ik dat niet. Misschien komt hij gewoon heel moeilijk aan,.

Ik zie setien er nog voor aan om met rakitic, Vidal en Arthur te starten. Zou best weer eens puntenverlies kunnen betekenen.

22 juni 2020 om 14:23

8 / Heeft hij heel veel andere keuzes dan dat middenveld? Lijkt me niet. Heel veel mensen denken dat ik barcelona haat ofzo maar ik vind het juist wel een hele interessante club, maar die echte roots van Cruyff zijn verdwenen en dan vind ik er nog maar weinig aan, ik bedoel Ajax investeert echt in zn jeugdopleiding en dat heeft tijd en werk gekost maar het staat er nu wel, bij barcelona is dat het tegenovergestelde, jeugdspelers zien geen kans meer, normaal kwam er altijd wel 1 of 2 door, dat moest gewoon, nu zie je dat zelden, dan trekken ze ook nog verkeerd de portemonnee, bekende wet van Murphy, en ik mag die voorzitter niet, hij is totaal niet opgewassen tegen Florentino, die hem nu weer schaakmat heeft gezet want Flo heeft gezegd niemand te gaan kopen, om de druk op barcelona te vergroten, die koste wat het kost niet met dezelfde selectie door willen gaan, en dan hebben die spelers al zwaar lopen korten op hun salaris, de druk wordt groot daar. Barcelona mag blij zijn met de covid crisis, want messi kan nu geen kant meer op, geen enkele club gaat hem nu kopen en een 100 miljoen per jaar contract uitdelen op de nationale televisie terwijl iedereen zn baan kwijt raakt, dat is onmogelijk

Het is misschien nog te vroeg om te conuderen dat setien de next valverde is,maar er zijn wel voorzichtig wel wat signalen te zien.bij zijn aanstelling zei hij dat zijn team mooi voetbal zou spelen ala cruijff/pep.hij zou veel kanzen geven aan de jeugd en bijna niemand zou zeker zijn van een basisplaats.volgens hem zou iedereen een eerlijke kans krijgen.helaas heeft hij niet de ballen om de daad bij het woord te voegen.dit is een man die misschien ook van bovenaf wordt bestuurd als een poppetje en die bang is om zijn baan te verliezen.hij kiest dus voor veilig en zekerheid net als valverde.daarom zie je dat vooral de oude spelers als pique,busquets,rakitic,vidal en suarez bijna altijd spelen en vaak de volle 90 minuten volmaken.hoe moeten de jonge spelers zich ontwikkelen en beter worden als ze bijna geen speeltijd krijgen.waarom moet b.v. een pique,een busquets/rakitic of een suarez elke wedstrijd spelen.je kunt toch een araujo,een puig of een fati daar wat vaker laat spelen zodat ze nog beter kunnen worden op die plek.je moet als trainer soms ook wat lef hebben en de risico nemen.hetzelfde wat een guardiola toen ook deed met een busquets of een pedro.deze jonge gasten hebben gewoon veel speeltijd nodig om zich te ontwikkelen en niet te stagneren.dat doe je door ze vertrouwen te geven.wat heeft het voor zin om keer op keer die oude spelers elke wedstrijd te laten spelen zelfs als ze doodmoe zijn.ik denk dat wij helaas niet te veel moeten verwachten van setien en dit bestuur.het is nu geduldig wachten op de verkiezingen in 2021.

22 juni 2020 om 14:55

Ik denk dat het nog te vroeg is om Setien te zien als een Valverde 2. Hij is midden in het seizoen gekomen dus ij heeft tijd nodig om zijn team naar zijn hand te zetten. Daarnaast draait Barca een moeilijk seizoen en zijn ze verwikkeld in een hevige titelstrijd. Dan ga je niet een Araujo of Puig veel minuten laten maken om beter te worden. Dan kies je voor de veiligere en ervaren optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren