Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schrik slaat toe bij Afellay: ‘Smerig, de schade had enorm kunnen zijn’

Laatste update:

De schrik sloeg vrijdagavond even toe bij Ibrahim Afellay. De aanvaller was in het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Kazachstan (3-1) het slachtoffer van een harde tackle van Baurzhan Dzolchiev, die van de dienstdoende leiding mocht inrukken.

“Het was een smerige overtreding”, reageerde Afellay in gesprek met de NOS. “Gelukkig was ik los van de grond. Ik sloeg met mijn armen op de grond, maar dat was vooral de schrik. Ik voelde direct dat het goed zat, maar de schade had enorm kunnen zijn.”

Afellay speelde mede door blessureleed bijna twee jaar lang niet voor het Nederlands elftal. Door fysiek malheur stond de aanvaller ruim een jaar aan de kant en vervolgens kwam hij niet in aanmerking voor speeltijd bij Barcelona. Enkele goede optredens bij Olympiacos hebben de ex-PSV teruggebracht bij Oranje. In het duel met Kazachstan stond hij aan de basis van de 1-1 van Klaas-Jan Huntelaar en nam hij zelf de 2-1 voor zijn rekening.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Afellay ipv Wijnaldum of Fer zit er veel meer voetbal in het team. Ik was bijna vergeten wat een stijlvolle speler Afellay is.

11 oktober 2014 om 09:32

Ik als een ajacied, kan genieten van zijn voetbal, hoe die twee reageerde als ex psver en exajacied, samen vieren, dat moet en niet zoals RVP het deed, maar ja dat is net zo discussie als tussen CR7 en Messi

Smerige overtreding. Maar toch opvallend iemand die al jaren niet heeft gespeeld en nauwelijks iets bewezen heeft. Krijgt gewoon het volle vertrouwen van Hiddink. Hij deed het gister echt niet slecht hoor. Maar je ziet zoiets niet vaak.

11 oktober 2014 om 08:35

Zoals Afellay zelf al zei voor zijn blessures zal hij er ook bijna altijd bij. Deze jongen kan gewoon fantastisch voetballen alleen heeft zo enorm veel pech met blessures gehad. Maar als iemand weet wat hij kan is het Hiddink en hij was gisteren de beste man aan de kant bam Nederland dus dat bevestigd alleen maar dat Hiddink de juiste keuze heeft gemaakt.

11 oktober 2014 om 13:12

Is het pech of heeft hij geforceerd omdat hij het niveau niet aankon? Ik denk dat het laatste er ook mee te maken heeft

11 oktober 2014 om 14:07

Je kruisband afscheuren heeft niks met het niveau niet aankunnen te maken. Bij PSV had hij ook al vaak last van blessures dus ik vind het nogal een raar verband dat hier legt.

11 oktober 2014 om 08:36

Afellay heeft nu al aardig wat wedstrijden voor olympiakos gespeeld en heeft laten zien bij olympiakos dat hij weer een aardig niveau te pakken heeft na die blessure. Vinnd het wel mooi van guus dat hij afellay zijn rentree gunt.

11 oktober 2014 om 08:36

Niet slecht... samen met v.d. Wiel de beste man op het veld! Misschien frappant dat hij zo snel weer basis is, maar als hij zo speelt dan is het gewoon terecht.

11 oktober 2014 om 08:39

Ik vond hem een van de betere maar dat is ook niet moeilijk als je zo speelt

11 oktober 2014 om 08:53

Hoezo? Vond Nl helemaal niet zo onaardig spelen hoor. Heel ongelukkige tegengoal, maar daarna genoeg snelheid in het spel. Dan breekt die muur na een tijdje altijd wel een keer en dat was ook het geval. Afellay was daarbij 1 vd spelers die het tempo constant opvoerde en dus een belangrijke schakel was, er ging sowieso heel veel via hem. Ik ben niet vaak positief over Afellay, dus als ik het wel ben, dan heeft hij waarschijnlijk gewoon heel goed gespeeld

11 oktober 2014 om 10:42

Ik vond lens goed

11 oktober 2014 om 13:01

2de helft mee eens

11 oktober 2014 om 08:58

Vind dat inderdaad ook een beetje raar.

Spelers vertrouwen geven die nog niets of nauwelijks bewezen hebben gebeurt veel vaker (te vaak).
Denk aan een Veldman en een Kongolo die gewoon op het Wk aanwezig waren en er zelfs speelde.

Om deze post kort te houden zal ik niet alles en iedereen oo noemen, maar dit gebeurt gewoon veel te vaak.
Mensen spelen 1á 2 leuke potjes en worden geselecteerd.

11 oktober 2014 om 09:36

Wijnaldum of Fer voor Afellay? Wijnaldum is alweer geblesseerd geweest en Fer staat onderaan. Terechte keus. Alleen Strootman er nog bij,top team!

11 oktober 2014 om 09:37

@tinus45

Vooral van Gaal selecteerde vaak spelers na een paar goede wedstrijden, maar dat kwam ook omdat er voor de verdedigende posities geen spelers waren die echt overtuigden. Maar van Afellay kan je toch niet zeggen dat hij niets bewezen heeft.

11 oktober 2014 om 09:54

Afellay heeft volgens mij al genoeg bewezen in het Nederlands Elftal? Sterker nog, zonder al die blessures de afgelopen twee jaar, speelde hij gewoon op het WK

11 oktober 2014 om 11:03

Ging mij meer een beetje om het feit dat Mr ahjacied het raar vind dat Affelay speelde terwijl ik nooit reacties zie over al die andere one day mannetjes die in het dichtbij verleden de revue gepasseerd hebben.
Dat schijnt allemaal wél normaal te zijn in de ogdn van velen.

Affelay heeft zat bewezen,maar ik had hem nu ook nog niet verwacht.

11 oktober 2014 om 12:06

Aha, okay! Ja, snap het zelf inderdaad ook niet. Willems is nog zo'n mooi voorbeeld. Verzoop compleet tijdens het EK in Oekraïne en Polen

11 oktober 2014 om 10:54

Dat Hiddink hem het vertrouwen gaf is een mentale keuze geweest. Je geeft zo'n jongen een mentale boost door hem op te stellen. Misschien is het ook een kwestie van gunnen nadat Ibi al 2 jaar niet meer voor Oranje was uit gekomen. Niet te vergeten, Hidding kent Afellay nog van zijn tijd bij PSV natuurlijk. Dus Guus is bekend met de kwaliteiten van Afellay.

@tinus45
Ik vond het ook opvallend, maar je kunt niet zeggen dat hij niets of nauwelijks bewezen heeft. Ik heb van hem genoten toen hij bij PSV speelde. Volgens mij vergeet je dat hij voor zijn blessure(s) een erg creatieve en waardevolle speler was. je kunt hem niet vergelijken met jonkies die in de Nederlandse competitie een paar goede wedstrijden hebben gespeeld en dan ineens in het Nederlands elftal moeten spelen. Met spelers als BM Indi en Veltman houdt ik mijn hart vast...

Ik ben blij voor je dat het niks ernstig is ontstaan, ik zeg altijd daar is het elastiek mannetje weer, niks negatief, want spelen doe je gewoon goed en daar kan ik wel van genieten. In de tijd bij Psv, was je gewoon beter, maar die blessures hebben je gewoon terug gezet, maar je ziet gewoon dat die tijd terug aan het komen is. Hopelijk zien we je nog vaker en nog beter als gisteren, terwijl jij en van de Wiel de beste waren gisteren.

Afellay was gisteren één van de besten op het veld (samen met Gregory). Zit veel meer voetbal in dan bij Wijnaldum of Fer. Hopelijk houdt hij deze vorm vast én blijft hij blessurevrij.

11 oktober 2014 om 12:04

Ik vond tweede helft Lens ook erg goed. Eerste helft durfden Affelay en Lens nog niet echt acties te maken. Affelay speelde heel controlerend en durfde geen doelpoging te ondernemen. Tweede helft maakten Lens en Affelay veel geslaagde acties die de kazachse verdediging openbraken en die voor ruimtes zorgden elders in het veld.

Was een harde overtreding inderdaad. Toch had ik het idee dat het meer lomp was dan dat het de intentie was.

11 oktober 2014 om 11:17

Een sliding van achteren is niet lomp dat is gewoon opzettelijk iemand willen blesseren

11 oktober 2014 om 12:27

Volgens mij was het frustratie. De 1-1 was net gemaakt en je voelde dat nederland ging winnen. Veel te laat en van achteren ingezet. Het was ook op de middellijn dus het inzetten van een sliding was nergens voor nodig. In het stadion zag het er uit als een hele bewuste actie. De scheids twijfelde geen moment en greep direct naar zijn achterbroekzak. (scheids vond ik zeer goed btw)

Als iedereen fit is, dan zie ik de opstelling zo. Met afellay op 10. Veel meer diepgang en dynamiek op het middenveld op deze manier.

Cillesen
Van der Wiel
De Vrij
Vlaar
Blind
De Jong
Afellay
Strootman
Robben
Huntelaar
Depay

Vreemd dat hy vertrouwen krijgt heb niks tegen hem maar ja clasie word nooit naar gekeken terwijl hy gewoon goed speelt best vreemd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren