Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Schreuder ziet talent hard op de deur kloppen: ‘Gaan hem vaker minuten geven’

Laatste update:

Francisco Conceição maakt een uitstekende ontwikkeling door, vindt Alfred Schreuder. De trainer van Ajax geeft te kennen zeer tevreden zijn met zijn zomeraanwinst, die vooralsnog schippert tussen de bank en de beloften van de Amsterdammers. Conceição mag zich echter op gaan maken voor steeds meer kansen in het eerste, vertelt Schreuder op de persconferentie daags voor het duel met RKC Waalwijk.

Het is men in de zaal opgevallen dat de negentienjarige vleugelspits de afgelopen drie duels telkens speeltijd kreeg, terwijl hij daarvoor alleen tegen SC Cambuur (4-0 winst) in actie kwam. "We zijn heel tevreden met hem", zegt Schreuder dan ook over Conceição. "We hopen hem wat vaker minuten te kunnen geven. Het is echt een rasvoetballer, goed in de één-tegen-één. Hij speelt mensen uit en creëert overtallen."

Oorspronkelijk lag er een jaartraject voor Chico klaar waarin hij onder de vleugels van Antony klaargestoomd zou worden voor het eerste. Laatstgenoemde vertrok in de slotfase van de transferwindow echter voor een recordbedrag naar Manchester United. Dat deed iets met Conceição, erkent Schreuder. "Je ziet dat hij sneller wil spelen, hij is ongeduldig op een goede manier. Wij zien ook wel dingen op de training waarbij wij denken: hij kan prima spelen. Alleen er zijn nu spelers voor hem. Wel is het mooi om hem wat vaker minuten te geven. Maar hij traint hard, het is een hele sierlijke speler, met heel veel gif in zich. Wanneer hij een schop krijgt, is hij er gelijk bij. Qua mentaliteit is het mooi om te zien hoe hij is opgegroeid in Portugal", aldus Schreuder.

Dat Conceição – die deze zomer voor vijf miljoen euro overkwam van FC Porto – nog niet vaker meedeed heeft niet in de laatste plaats met het aanpassen in Amsterdam te maken, voegt zijn trainer toe. "Hij moest heel erg wennen aan de nieuwe omgeving hier. Maar hij ontwikkelt zich goed, dus het is mooi dat we hem nu vaker kunnen laten zien." In totaal staat de teller voor Conceição nu dus op drie invalbeurten (en 62 speelminuten) in Ajax 1, waarin hij één assist afleverde. Voor Jong Ajax kwam de Portugees jeugdinternational tot twee duels, beide als basisspeler. Ook daarin was hij eenmaal aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben echt mega blij dat hij gehaald is, zo'n goede speler. Helemaal voor maar 5 miljoen.
Zo mega technies en balvast, hij moet alleen vaker zijn medespelers vinden maar verder een goede speler.

21 oktober 2022 om 16:42

Ik vind hem vooral wild en te licht als hij invalt maar goed voor de rest zie je inderdaad kwaliteiten en de rest kan komen door te graag willen/on ervaren.

21 oktober 2022 om 16:48

Goed? Hij is echt slecht. Heb hem nog nooit een man zien passeren. Zelfs een baksteen komt hij niet voorbij man. Het is echt niet te geloven met je eigen ogen, laat staan met de ogen van iemand anders!

21 oktober 2022 om 16:55

haha dit meen je niet of wel soms? Conceição valt tot nu toe iedere keer goed in, moet een beetje denken aan Antony als ik hem zie spelen. Is snel, heeft een dribbel en vooral heel belangrijk hij durft naar voren te spelen en een actie te maken. Jouw opmerking slaat echt kant noch wal!

21 oktober 2022 om 17:15

@bonk je moet PSVchelseaboy niet te serieus nemen. Praat over het algemeen pure onzin met af en toe een uitschieter waar het enigszins logisch klinkt.

Je ziet het talent van Conceição afspatten, het komt wel goed met die jongen.

21 oktober 2022 om 17:16

Toch wel jammer dat je comments niet kunt rapporteren voor overduidelijke onzin.

21 oktober 2022 om 17:23

Psvchelseaboy. Als je nu eerst eens begint om het beeld van je tv schoon te maken dan zal je zien dat hij wel degelijk goede kwaliteiten heeft. Als hij de rust kan beheersen in zijn spel dan kan het een zeer goede speler worden. Maar na ik begrijp ook wel dat je liever had dat hij bij PSV gespeeld zou hebben.

21 oktober 2022 om 17:35

Logische onzin 😏

21 oktober 2022 om 17:49

PSVchelseaboy denkt dat we het over een andere speler hebben.

21 oktober 2022 om 17:52

@psvchelseaboy wat verkondig jij een onzin man. Conceicao is een hele frivole buitenspeler met een goede individuele actie. Alles wat Schreuder zegt klopt gewoon aan hem de grap is alleen dat hij zo weinig speelt. Deze jongen kan je gewoon voor de leeuwen gooien ontzettend balvast en passeert zo makkelijk ze man. Ben erg benieuwd naar wat deze jongen gaat brengen en vind het jammer dat hij niet in Eindhoven speelt.

21 oktober 2022 om 18:48

@steven hij heeft zijn psv brilleke op. Want gakpo is de beste maar tegen top ploegen zie ik die jongen ook niet presteren. Jaa tegen de middelmatige in de cl en ed voor de rest valt ook hij vies tegen

21 oktober 2022 om 19:15

Bedankt voor deze bijdrage @PSVchelseaboy , heb je nog geen wedstrijden van Ajax bekeken dan omdat je zegt dat je hem nog geen man heb zien passeren? Gewoon een zeer sierlijke goede technische dribbelaar die nog wat aan zijn voorzet en overzicht mag werken, maar is ook nog piepjong dus daar zit zat rek in. Verder mag dit jouw mening zijn natuurlijk, ik ben blij dat we hem hebben 😉

Heel veel zin om deze jongen vaker in actie te zien. Echt wel heel zonde dat we niet nog een jaartje antony konden houden en daarna lekker chico op de flank.

Denk dat hij gewoon de beste rechtsbuiten is momenteel in de selectie. Tegen Napoli had die ook constant 2 a 3 man en hij dribbelde daar zich soms heel goed uit. En dat zagen we niet bij de andere aanvallers op rechts. Mag van mij gewoon volledig het vertrouwen hebben.

21 oktober 2022 om 16:58

Zit iig meer actie in die beentjes dan Ocampos. Waarom hebben ze die dude in HEMELSNAAM gehaald?

21 oktober 2022 om 17:23

Heeft niet veel minuten maar overtuigend is die inderdaad niet. Ik vind Conceicao in die weinig minuten wat beter. Gegokt en tot nu toe verloren. Maar goed gelukkig is die geleend.

21 oktober 2022 om 17:10

Ze gaan natuurlijk nooit Bergwijn, Berghuis of Tadic voor hem op de bank zetten. Momenteel gewoon te veel concurrentie voor hem naast die spelers heeft hij ook nog indirecte concurrentie van Kudus, Brobbey en Klaassen. Als zij spelen kan er weer met andere geschoven worden.

21 oktober 2022 om 17:23

Ik vind het wel zielig dat er persé een van die 3 op rechts moet spelen. Alle 3 zijn ze veel beter op een andere positie. Berghuis kan nog wel maar Tadic en Bergwijn moeten het gewoon maar uitvechten op links. Conceicao is perfect voor die rechtsbuiten positie. Hij is snel, linksbenig en kan ook nog is een mannetje passeren. Dat kan je niet met Tadic en Bergwijn op rechts.

21 oktober 2022 om 17:36

Waarom niet? Rust gevende voor de europese wedstrijden zie ik nog wel gebeuren

21 oktober 2022 om 18:50

Alleen jammer dat deze Conceicao ook op een toneelschool zit, leek alsof z'n been gebroken was tegen Napoli maar stond een halve minuut later al weer vrolijk rond te huppelen.

21 oktober 2022 om 19:26

Ach, dat viel ook wel mee.

21 oktober 2022 om 19:27

Ja, zit bij Xavi Simons in de klas

21 oktober 2022 om 21:12

Rolde gewoon door.

Of hij dit vaker doet weet ik niet, kijk persoonlijk niet zo veel Eredivisie/KKD. Wel een heel fijne speler overigens.

21 oktober 2022 om 19:25

Ik vind het een gewaagde uitspraak om te zeggen dat hij de beste rechtsbuiten is. Ik erken het niet en ontken het allerminst, maar op basis van die luttele minuten wil ik zo'n uitspraak nog niet doen.

Hield tegen Napoli wel 2 man vast, maar dat deed een Younes ook Europees.

Dit is echt een publieksfavoriet. Heerlijke dribbelaar vol enthousiasme die alle kanten op schiet en constant zijn man op zoekt.

Is wel echt nog heel erg wild. Zijn schot/afronding is (iig van wat ik bij Jong Ajax zag) niet best, overzicht ontbreekt te vaak waardoor hij zich vast loopt en zijn voorzet is ook een beetje een gok. Dus verwacht er qua rendement niet gelijk te veel van.

Toch zou het wel erg helpen om meer snelheid op rechtsbuiten te hebben, dus goed om te horen dat hij meer speelminuten krijgt. Ben erg benieuwd naar hem.

21 oktober 2022 om 18:09

Je ziet absoluut dat ‘Chico’ veel potentie heeft, maar hij is echt nog heel ongelukkig in (bijna) al z’n acties. Hij is gedreven en dat werkt nu vooral tegen hem helaas. Ik denk dat hij een goal nodig heeft of gewoon een (hele) goede wedstrijd en dan gaat hij al een stuk ‘logischer’ voetballen.

Beste aankoop van de zomer in mijn ogen, wat ook past bij Ajax. Rechtsbuiten is al jaren een zorgenkindje in de jeugd, en dit is een buitenkansje en gerichte aankoop. Hij hoeft niet eens Antony z’n niveau te halen. De enige pure rechtsbuiten in de selectie. In mijn ideale opstelling staat ie erin. Heerlijk handenbindertje.

21 oktober 2022 om 17:19

Had eerlijk gezegd gehoopt dat ze toch die Giovanni van Palmeiras zouden halen, maar die raakte helaas geblesseerd. Echt een heerlijke speler is dat.

Conceicao voor 5 miljoen is echter ook niet misselijk, leuk spelertje, moet wel aan zijn rendement werken.

21 oktober 2022 om 18:00

Er komt wel wat bij binnenkort denk ik. En dat mag ook wel. Sontje vind ik een as speler, Rasmussen eigenlijk ook en Martha, tja die ga ik niet eens noemen. Dit is de goede positie voor een aankoop. En niet spelers als Sanchez ofzo.




Wil en kan niet te vroeg juichen, zie veel talent en veel om bij te schaven. Dat laatste geen probleem denk ik, niks nieuws. Wel gaaf dat hij meer kans gaat krijgen. Rechtsbuiten wel spannend, de plek van Tadic of Bergwijn. Nu Wijndal, Sanchez en Regeer nog vaker een kans. Maar moet het allemaal nog zien gebeuren, een maand geleden moest Ocampos erin, had ie zelfs een plan B voor bedacht. Zoethoudertjes ? Eric lulde niet de hele dag met de pers, maar stelde iemand op of niet . Iemand die zo vaak de pers opzoekt als Alfred, heeft kennelijk erg veel uit te leggen.



Hij heeft pech dat je Bergwijn ergens kwijt moet in de opstelling wanneer Tadic op links staat anders zou hij gewoon eerste keuze zijn. Ocampos is hij in ieder geval voorbij en terecht ook.

Ajax wilt Conceição dus rustig brengen en eigenlijk klaarstomen voor volgend seizoen, maar wat mij betreft krijgt hij nu al een basisplaats. Maakt in de minuten die hij in Ajax 1 krijgt, iedere keer een prima indruk en er komt vaak en veel dreiging van hem af. Hij zorgt ook voor diepgang en snelheid, terwijl hij denk ik ook wel aardig wat scorend vermogen in zich heeft maar ook assists kan geven en hij kan in de aanval een beetje dat onvoorspelbare en technische brengen war Antony ook had.

En vind dat Conceição best wel wat ervaring heeft op het hoogste niveau. Heeft bij FC Porto in het eerste elftal 39 wedstrijden gespeeld en weliswaar de meeste als invaller, maar heeft toch aardig wat minuten gemaakt en zich kunnen ontwikkelen. Nu bij Ajax denk ik dat je hem ook gewoon een basisplek kan geven, mede door het vertrek van Antony veel sneller dan verwacht.

Stiekem is dit naar mijn mening het beste elftal wat Ajax op kan stellen (zie opstelling). Van Tadic en Blind moet je gewoon langzaamaan afscheid gaan nemen en gaan doorselecteren. Kunnen uiteraard nog steeds hun minuten blijven maken door middel van rouleren, maar een vaste basisplek hebben ze nu eigenlijk niet meer in hun hand en denk dat Ajax zo beter uit de voeten kan qua spel. Tadic en Blind zijn uiteraard van mega grote waarde geweest voor Ajax en leuk dat bijvoorbeeld Tadic tegen Excelsior prima speelde op zijn favoriete plek linksbuiten, maar je moet niet te lang vast blijven houden en dit soort spelers en gewoon op het juiste moment beginnen met doorselecteren en dit is nu het moment naar mijn idee.

Pasveer
Sánchez
Timber
Bassey
Wijndal
Álvarez
Taylor
Conceição
Berghuis
Bergwijn
Brobbey



Wow dreamteam. Kan bij Alfred nog heel lang duren, neemt veel te kleine stapjes. Na 15 wedstrijden pas Blind en Tadic wisselen. Beginnen nog steeds in de basis. In jouw en mijn team niet meer. Als jij nou solliciteert als TD, ga ik voor het trainerschap. Andersom ook prima.

Ik hoop ook dat van axel dongen op de deur zal kloppen & andere talenten.

21 oktober 2022 om 18:40

Moet Amo eerst ff een half jaar fit worden. Gelukkig is ie pas net 18, maar dit moet niet te lang duren. Fitz-Jim, Regeer en Hansen hadden al veel dichter op het eerste moeten zitten inderdaad.

Nou dat werd tijd. Zo’n speler hebben we gemist toen tegen Liverpool bijv. Totaal geen diepgang en creativiteit op de vleugels toen.

Durft Schreuder dit wel aan? Is niet een man van verrassende positieve keuzes, maar meer van de controle en een vaste kern van zo'n 13 spelers. Conservatief en zeker niet bij Ajax passend. Maar Conceicao smaakt zeker naar meer, aangezien noch Bergwijn noch Tadic rechtsvoor als favoriete positie hebben. En wat gebeurt er met Ocampos? Las ergens dat die pas aangestelde trainer van Sevilla hem graag terug wilde. Dat zou mooi zijn, want hij is een van die vele paniekaankopen van de laatste transferperiode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren