Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder: ‘Ajax groter dan Hoffenheim, dat zien ze in Duitsland ook zo’

Laatste update:

Ajax maakte de komst van assistent-trainer Alfred Schreuder vrijdag officieel. Hij komt over van TSG Hoffenheim, waar hij de rechterhand van Julian Nagelsmann was. In Amsterdam wordt hij de assistent van Erik ten Hag, die onlangs de ontslagen Marcel Keizer opvolgde. Tegenover de Barneveldse Krant laat Schreuder weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. Ik was echt niet bezig met een terugkeer naar Nederland. Maar als Ajax bij je aanklopt is het logisch dat je daar over na gaat denken. Het is een bewuste keuze en ik ben er heel blij mee.”

Schreuder tekent voor tweeënhalf jaar in de Johan Cruijff ArenA. Wanneer Ajax niet had aangeklopt, was hij met alle liefde en plezier in Duitsland gebleven. “Ik werkte met ontzettend veel plezier bij Hoffenheim”, vertelt Schreuder. “Maar als een club als Ajax je wil hebben dan is dat ook heel mooi. Ik zie het vooral als een beloning voor het werk dat ik heb gedaan. Uit de gesprekken met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) blijkt dat Ajax mijn werk uit het verleden waardeert. Ik heb bij FC Twente veel met jonge spelers gewerkt en dat ligt mij goed. Dat was ook belangrijk voor Ajax. Ze hebben in Amsterdam natuurlijk een uitstekende opleiding. In mijn rol bij Ajax zal ik veel te maken met de jonge spelers.”

Na het ontslag van Keizer richtte Ajax zijn pijlen direct op het duo Ten Hag en Schreuder. De twee hebben een gezamenlijk verleden bij RKC Waalwijk en FC Twente. Veel contact hadden de twee recent niet meer. “Ik was dan ook best verrast dat Ajax zich meldde. In de kerstvakantie heb ik Julian op de hoogte gebracht van de belangstelling van Ajax. Hij was er niet blij mee, maar kan het goed begrijpen. Ajax is ook in Duitsland een hele grote club”, aldus Schreuder. “Ook bij Hoffenheim begrijpen ze goed dat ik deze kans niet wil laten lopen. Ik ben dan ook blij dat Ajax en Hoffenheim er op een goede manier zijn uitgekomen. Ik vertrek bij de club met een goed gevoel.”

Volgens De Telegraaf betaalt Ajax een afkoopsom van circa twee ton aan Hoffenheim. “Als je nuchter nadenkt is het best merkwaardig. Maar het is ook merkwaardig dat er 85 miljoen voor een verdediger wordt betaald. Ook bij Hoffenheim hadden ze dat nog nooit meegemaakt. De club moet nu overigens ook zelf een afkoopsom betalen voor de nieuwe assistent. Ja, de voetbalwereld is soms erg vreemd”, aldus de nieuwe assistent van Ajax, die een terugkeer naar Duitsland in de toekomst niet wil uitsluiten. “De Bundesliga is een geweldige competitie. Dat moet je gewoon meegemaakt hebben. Echt geweldig. Veel groter dan de Eredivisie. Maar daar staat tegenover dat Ajax weer een grotere club is dan Hoffenheim. Dat zien ze in Duitsland ook zo.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zien ze overal op de wereld wel lijkt me. Op een paar anti Ajacieden na dan.

5 januari 2018 om 16:49

Misschien wel, maar de selectie van Hoffenheim is zeker niet slechter en het speelt in een veel betere competitie. Verder is het ook een risico, aangezien je bij Ajax eigenlijk alleen maar tegen kunt vallen als technische staf zijnde. Of je doet het naar behoren, of je presteert ondermaats. Het kunstje van Bosz zie ik niet snel weer gebeuren (finale Europa League).

5 januari 2018 om 16:50

Maar dat zijn of oude mensen die het wel zien of ze zijn liefhebber van geschiedenis. Want als je naar de laatste 25 jaar kijkt is Ajax helemaal geen grote club. Zeker internationaal maar zelfs in de Nederlandse competitie heeft psv volgens mij de laatste 25 jaar meer titels behaald dan Ajax.

5 januari 2018 om 16:59

En hoeveel titels heeft Hoffenheim de afgelopen 25 jaar behaald?

5 januari 2018 om 17:01

Op basis van de laatste 25 jaar is Ajax een grotere club dan Hoffenheim, dus dan klopt de uitspraak van Schreuder dat Ajax een grotere club dan Hoffenheim is en dus ook de uitspraak van Finalvoetbal dat men dat praktisch overal op de wereld ziet op een paar anti Ajacieden zoals meneer Janssen na. Die uitspraken stellen namelijk niet dat Ajax de afgelopen 25 jaar een topclub is geweest. Dat PSV meer titels heeft behaald is totaal niet relevant in de vergelijkingsdiscussie of Ajax een grotere club dan Hoffenheim is.

5 januari 2018 om 17:03

@ Janssen;

- Ajax groter dan Hoffenheim - Dat staat er in de tekst.

Dat staat compleet los van het aantal titels dat Ajax tov PSV heeft behaald.
We hebben het toch niet over een discussie of Ajax of PSV de grotere club is?

5 januari 2018 om 17:07

Ajax 8x landskampioen, Intercontinental cup en Europese super cup. PSV 10x landstitel. Ajax zit in de top 50 (46) van rijkste clubs, veel spelers uit de jeugd die het halen etc.

Ajax is niet (meer) groot, maar nog steeds groter dan Hoffenheim zoals er staat.

5 januari 2018 om 17:45

Vanaf 92 : 1 x az
1x twente
3x feyenoord
10x psv
10x ajax

5 januari 2018 om 20:48

Ach, je mag ajax van mij een grote club noemen hoor. Maar om het een hele grote club te noemen gaat wat ver. Wordt wel weer eens tijd dat zo´n grote club kampioen wordt, want 4 x in 13 jaar is wel wat mager voor een grote club.

Vind hetwel een opmerkelijke stap. Ajax is dan misschien wel groter, als hij zegt, toch is de competitie kleiner. Als Nagelmann binnenkort een transfer maakt, had schreuder misschien mee gekund

5 januari 2018 om 16:30

Wie weet... en als Ten Hag over 2 jaar misschien een transfer maakt kan hij ook mee.

5 januari 2018 om 16:33

De Franse competitie is ook kleiner dan de PL. Maar volgens mij zou de coach van Swansea City of Crystel Palace heel graag de overstap willen maken naar PSG in de kleinere competite ;-)

5 januari 2018 om 16:39

Topclub maar vooral privé omstandigheden maakte dit een makkelijke keuze voor hem. Van wat ik uit de media begreep is zijn familie/vrouw niet meegegaan naar Duitsland.

In theorie ziet de radicale koerswending bij Ajax er prima uit. Hopelijk komen alle hoge verwachtingen ook uit.
Mooi aanvallend voetbal, regelmatig nieuwe doorbrekende talenten, een oneindige reeks successen, uitmondend in een kampioenschap, kwalificatie voor de CL, en daar tot ver in 2019 een belangrijke rol spelen. Alles wat minder is levert al snel gemor op.
Geen enkel ander publiek in Nederland is zo veeleisend als het Amsterdamse.
Forse uitdaging voor de nieuwe trainersstaf !

5 januari 2018 om 16:48

Ik vind het nog maar helemaal niks. Keizer geen eerlijke kans gehad, Bergkamp kwijt en nu een nobody qua opleiding in de vorm van Schreuder aangesteld, die zich blijkbaar richt op de jeugdspelers. Ook ben ik bang dat onze opleiding weer achter het net gaat vissen en dat jeugdspelers bij twijfel nu geen kans gaan krijgen, maar dat men liever een speler koopt, dat past niet bij Ajax en kunnen we niet structureel aan op financieel gebied.

De opleiding is nou juist op niveau gekomen door het hele plan Cruijff, laten we dat nou niet helemaal in de prullenbak gaan gooien.

Hoe dan ook, geen kampioen en we gaan weer opnieuw beginnen met een nieuwe trainer wat mij betreft.

5 januari 2018 om 16:52

Ik mag aannemen dat Overmars slim genoeg is om een goede balans te vinden. Naar mijn mening is men op sportief gebied heel erg onrustig in Amsterdam. Ze gaan te snel van 0 naar 100 en vergeten de tussenstappen. De doelstelling Europese subtop bijvoorbeeld; Dat is een leuk streven, maar voor Ajax komt die doelstelling natuurlijk veel te vroeg. Eerst maar weer eens structureel overwinteren in de Europa League en weer eens een kampioenschap binnenhalen. Pas dan kun je weer stappen zetten.

5 januari 2018 om 16:58

Aannemen op basis waarvan? Overmars is top qua aankopen, maar houdt zich doorgaans minder bezig met de opleiding, dat deed hiervoor Jonk en daarna Bergkamp. Je kunt wel een balans willen vinden, maar je moet precies weten wat er in de opleiding speelt, verlies je een talent uit het oog, of geef je hem te weinig perspectief dan is hij naar Engeland.

Ik geloof niet dat Overmars in staat is alles tegelijk te doen, hij zou zich moeten focussen op aankoopbeleid, scouting eerste elftal en contractverlengingen. De opleiding kun je er niet ‘even’ bij pakken.

Helemaal mee eens en ik ben daarom ook helemaal niet gelukkig met de ontwikkelingen binnen Ajax, ik wil geen machthebbers, ik wil dat men samenwerkt en vond het technisch hart een vernieuwend concept dat door schade en schande steeds beter aan het worden was. Alleen lijkt men niet meer te willen leren.

Ik denk dat velen in de opleiding in grote onzekerheid leven nu,trainers, spelers, hoofd opleidingen etc. terwijl die mannen volop met nieuwe instroom en uitstroom bezig moeten zijn en spelers beter maken.

5 januari 2018 om 17:57

Ajax heeft niet de jeugdopleiding opgedoekt, hoor. Alleen een onruststoker er uit gegooid. Nadat ze eerder terecht de niet werkende Jonk er uit gooiden.

Die jeugdopleiding blijft belangrijk bij Ajax, dat weet Overmars ook. Er is ook nog steeds een hoofd jeugdopleidingen en ik denk dat er ook wel een tweede assistent bij Ten Hag komt die wellicht wel uit de opleiding komt (reiziger, Bogarde). Dat is ook ideaal: die persoon moet de tweede assistent zijn en op de achtergrond werken. Zeker niet mee beslissen over het ontslaan van de trainer of over transfers.

5 januari 2018 om 18:36

Wat is het beleid dan nu, ja knikkers? Sorry hoor, maar er mag, lees moet, wat mij betreft felle discussie zijn er worden immers meerdere belangen afgewogen en wat voor de een positief is, is soms voor de ander negatief. Ik vind dat het toch te makkelijk om hem wordt geplakt, ja, Bergkamp was vaak in opspraak, maar nergens hoor je wat hij nou verkeerd heeft gedaan exact, dus vind het allemaal tekort door de bocht. Waar er twee ruzie hebben, hebben er twee schuld.

Ik weet niet, Bergkamp is weg en toch maakt Overmars eigenhandig technische beslissingen samen met van der Sar, die zich juist terug zou trekken uit technische beslissingen. Daar klopt iets niet, als ze het plan cruijff helemaal overboord hebben gegooid, prima, maar communiceer dat dan. Ik hoop het niet, want ik vrees dat met een machtshebber het belang van de opleiding achterop raakt.

Het hele idee van Cruijff was juist geen hoofd opleiding en hoofd technische zaken, je moet een technisch hart hebben met 3 of 5 mensen zodat je altijd een breed gedragen keuze maakt. Een tweede assistent, samen met Overmars, twee man uit de opleiding (hoofd bovenbouw) en iemand als Bergkamp die op beide gebieden actief is, is een goede balans.

Als je de opleiding serieus wilt nemen, zul je daar op in moeten spelen, of juist niet met transfers, Overmars weet er inhoudelijk te weinig van, staat daar gewoon te ver vanaf.

5 januari 2018 om 20:56

Ten Hag is geen trainer waar mooi voetbal centraal staat. Het is een resultaat gerichte trainer die overal schijt aan heeft.

Als pure assistent zag ik het wel in Schreuder zitten, als rechterhand van Ten Hag. Wat heeft deze man met de opleiding te maken, leuk dat hij bij Twente (een compleet andere club) met jeugdspelers werkte, maar wat weet hij van het plan Cruijff, al dan niet een geëvolueerde versie daarvan? Wat weet hij van de opleiding van Ajax?

Zo geweldig was de opleiding bij Twente niet, dus om te zeggen dat we dat voorbeeld moeten volgen of iets, nou nee. Laat dat aan iemand over die de opleiding ook zelf ooit succesvol doorlopen heeft.

5 januari 2018 om 17:00

Schreuder was bij FC Twente gewoon assistent en een tijdje hoofdtrainer. Hij had niets met de jeugdopleiding te maken. Hij liet er wel een paar debuteren, maar daarvan zijn alleen Pelupessy en vooral Promes goed terechtgekomen. Bij Promes waren al hoge verwachtingen vanwege zijn prestaties bij Go Ahead Eagles waar hij het jaar daarvoor aan verhuurd werd.

Verder vind ik dat hele gedoe rondom het plan van Cruijff en de jeugdopleiding erg overdreven. Daar kunnen ze zich prima op orienteren en we moeten niet doen alsof het kennis van een andere planeet is die alleen Ajax-mensen snappen. Alles is te leren en dat gaan ze ook vast wel doen.

5 januari 2018 om 17:10

Pelupessy speelde recent nog bij Heracles.. Met alle respect niet het niveau wat we bij Ajax nastreven. Ik snap niet op basis waarvan hij de link naar de opleiding moet worden, tenminste, dat is wat ik lees uit dit verhaal.

Je mag het overdreven vinden, maar men had wel een plan en focuste zich op de opleiding, nu lijkt er voorlopig ten eerste nog geen plan. Alleen Ajax mensen kennen de opleiding uit het verleden en kunnen die goed relateren naar het heden, want de voetbalwereld veranderd.

Voor leren heeft hij geen tijd, want het is niet een man die decennia aan de club verbonden blijft, zijn lot hangt aan een passant genaamd ten Hag en de opleiding heeft meer continuïteit nodig. Dan had je beter Bergkamp kunnen houden, die heeft al de nodige lessen geleerd, Scheuder moet dat dan nog gaan doen, maar zich geen houdbaarheid aan, wie gaan we hierna ‘laten leren’?

Had Ajax schreuder maar eerder bij ons opgehaald! was die goedkoper en was het voor beide win/win situatie hahah

Als club zal Ajax groter zijn alleen heeft Hoffenheim een begroting die tig keer hoger is omdat ze in een grotere competitie spelen.

5 januari 2018 om 18:09

Dat zal niet zo veel schelen denk ik. TV geld is absoluut hoger, maar de rest niet.

5 januari 2018 om 20:53

Ze hebben de elfde begroting van de BL, zal dus niet (veel) hoger dan die van Ajax zijn.

'Ajax is Ajax' inderdaad en nog steeds een aansprekend begrip internationaal.
Het is verrassend hoe de faam van deze Amsterdamse club nog altijd doorklinkt tot in de verste hoeken van deze aardbol.

Schreuder... dat zo een vent überhaupt mag werken bij Ajax vind ik schandalig, had lekker in Duitsland gebleven. Hij heeft met jonge spelers gewerkt zegt ie, Jaa bij een totaal andere club met totaal andere visie. En met alle respect bij FC Twente.. En daar had ie het in zijn korte tijd als hoofdtrainer ook niet echt goed gedaan..

Off: Ajax houdt wel van kale mannen aan de leiding, Bosz, Keizer, ten hag, schreuder

6 januari 2018 om 10:16

Ben het echt met je eens, met alle respect als FCT supporter. Schreuder is een complete faalhaas met nul tactisch inzicht. Die knippert toch ook nog steeds met zijn ogen zelf dat hij nu bij Ajax zit zeg.

Omzet Hoffenheim 2016/2017: 111 miljoen
Omzet Ajax 2016/2017: 118 miljoen

111 118 dus technisch gezien klopt het. Volgend jaar heeft Hoffenheim natuurlijk meer omzet en een hoger budget vanwege de goede resultaten en in onderlinge duels verwacht ik ook dat Hoffenheim zal winnen.
En meeste titels, sja Olympiakos heeft ook meer dan 40 titels, dat zegt ook weinig.

Gewoon niet er omheen draaien en zeggen dat er een flink verschil in naam en historie is, en Sinsheim is niet zo aansprekend als Amsterdam.

6 januari 2018 om 01:13

Denk niet dat Hoffenheim in een tweestrijd van Ajax wint.

6 januari 2018 om 10:15

Denk dat Hoffenheim ze 9 vd 10 x verslaat, wel eens zien spelen??

6 januari 2018 om 10:25

Zeker wel. Maar heb ook gezien hoe ze in de Europa League speelden. Jij ook?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren