Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Schorsing en boete van 118.000 euro voor voormalig Engels international

Laatste update:

Rafael Benítez kan voorlopig geen beroep doen op Jonjo Shelvey. De middenvelder van Newcastle United is door de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA voor vijf wedstrijden geschorst en moet tevens een boete van 118.000 euro betalen.

/

Shelvey beledigde in september in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (0-2 verlies) tegenstander Romain Saïss en zou daarbij hebben verwezen naar ‘etnische afkomst en/of ras en/of nationaliteit’, zo valt er in de verklaring van de commissie te lezen.

Shelvey moet van de FA ook een verplichte cursus volgen, al heeft hij nog zeven dagen de tijd om in beroep te gaan. Het is niet bekend wat de 24-jarige Shelvey, zesvoudig international van Engeland, precies heeft geroepen naar Saïss.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is deze jongen pas 24? ik zou hem zeker rond de dertig schatten.
Natuurlijk terecht dat hij een dikke schorsing en geldboete krijgt vanwege racisme.

20 december 2016 om 13:50

Ik vind een boete van 118000 voor racisme totaal buiten proportie. Dat het beboet wordt vind ik wel een goede zaak.

20 december 2016 om 13:58

Deze boete is een goed iets. Gaat hij in het vervolg twee keer nadenken voor hij weer zoiets doet.

20 december 2016 om 14:08

Ja dat zou jij ook doen als je voor hard rijden ineens 30000 euro boete krijgt ipv de gebruikelijke 100 of 200 euro. Maar is dat dan ook een goed iets?

20 december 2016 om 14:09

In het voetbal is er geen plaats voor racisme. Als je boetes gaat uitdelen van 10k wordt er niet eens naar gekeken. 120k is zelfs voor een voetballer veel geld..

20 december 2016 om 14:11

hoe wil je te hard rijden vergelijken met racisme?

20 december 2016 om 14:18

Te hard rijden kan mensenlevens kosten. Lijkt me eerlijk gezegd minstens zo kwalijk.

Maar ok dan: als jij iemand racistisch zou bejegenen zou een boete van duizenden euro's je ook aan het denken zetten. En toch zou je die nooit krijgen.

20 december 2016 om 14:50

Wil jij een voetballer dan een boete van 100 euro geven omdat hij iemand racistisch heeft bejegend. Daar veegt zo iemand zijn kont mee af. Jou vergelijking loopt totaal scheef. Voor ons is een boete van 100 euro zuur geld, voor een voetballer uit de engelse championship is dat geen geld. Door hem een boete te geven van een dermate hoog bedrag zal hij het in zijn portemonnee wel voelen in misschien een tweede keer nadenken.

20 december 2016 om 14:57

Tuurlijk logisch zo'n hoge boete. Shelvey verdient dat in een weekje.

20 december 2016 om 15:25

Zowel in nederland als in engeland hebben we geen inkomensafhankelijk boetesysteem, dus mijn vergelijking loopt helemaal niet scheef.

Nu weet ik dat de voetbalbonden hogere boetes hanteren, en daarmee dus het veel hogere inkomen van voetballers al compenseren. Maar zelfs in voetbaltermen is deze boete buiten proportie. Zo werden Chelsea en City pas beboet voor complete vechtpartijen met resp gelijk en 3x lagere bedragen. Ook clubs waarvan de supporters halve steden afbreken krijgen meestal lagere boetes. 118000 is echt heel veel geld en een extreem hoge boete, ook in de voetballerij.

20 december 2016 om 15:27

Oh en Maravilla1 ik zal je eens iets vertellen. Als iemand 118000 een erg hoge boete vindt, probeert diegene daarmee niet te zeggen dat het bedrag 100 euro moet zijn.

20 december 2016 om 16:02

Af en toe een beetje duwen en trekken (want meer was het niet) hoort er nou eenmaal bij. Racisme hoort er niet bij. Op hooligans die stad afbreken hebben de clubs en de FA nou eenmaal ook geen grip, dat loop vaak via justitie. Hier heeft de FA wel grip op en daarom vind ik het terecht dat ze zulke hoge boetes uitdelen. Was dit via justitie gelopen had hij waarschijnlijk een normale boete gehad. Een boete die hij verdient als hij even een half uurtje gaat slapen.

20 december 2016 om 17:19

Als de denkwijze is dat de clubs daar geen grip op hebben zouden ze helemaal geen boetes moeten geven.

Je kunt alles wel bagetaliseren, maar feit blijft dat deze jongen een hogere boete krijgt dan landen en megaclubs. En ik vind dat buitenproportioneel.

20 december 2016 om 15:19

Wie zegt dat hij het heeft gedaan? Er is geen bewijs van, ze hebben alleen verklaringen. Komt erbij dat dit weken na de wedstrijd pas "onderzocht" was, nadat Newcastle tegenstander na tegenstander aanpakte. Het is ook goed dat de club waarschijnlijk in beroep gaat, zal wel zo'n gevalletje hij zei ik zei zijn.

Racisme is het laatste wat je nodig bent in voetbal. Benieuwd of hij datzelfde ook zegt tegen zijn collega Achraf Lazaar.

Vreemd dat hij zelf ook van niet-Engelse afkomst is

20 december 2016 om 13:57

Want mensen behoren tot de "originele" ethnischiteit in het land van geboorte kunnen natuurlijk racistisch zijn

Iemand van negroã£â¯de achtergrond die niks moet hebben van blanken is net zo goed een racist.

On: Geen idee wat Shelvey heeft gezegd maar met zon boete zal het best ernstig zijn geweest, en prima dat dit aangepakt wordt!

20 december 2016 om 14:29

Hoezo is dat vreemd dan?

20 december 2016 om 15:00

Is toch niet vreemd? Het is toch niet aan de ene kant blanken en aan de andere kant de rest van de etnische groepen?

20 december 2016 om 16:36

Ik bedoelde dat je als minderheid in een land zelf veel te maken krijgt met racisme, dus dan juist zou moeten weten hoe erg het is

En de Griekse bond krijgt een boete van maar €60.000 voor alle koren en spandoeken met haat richting Bosnische moslims en het toejuichen van de Bosnische genocide in Srebrenica. Al deze getallen mogen van mij wel omhoog. Racisme hoort niet in sport thuis en moet harder worden aangepakt

20 december 2016 om 14:52

Dat is inderdaad kwalijk, maar ik denk dat die boete via de fifa of uefa is uitgedeeld. Deze boete en schorsing zal door de FA zijn uitgedeeld.

20 december 2016 om 15:43

Ik vind 118.000 behoorlijk hoog voor wat woorden. 118.000 gewoon hanteren, is hoog genoeg. Dat zal hij dus niet nogmaals doen geloof ik.

Eens een racist blijft een racist, alleen worden ze scheinheilig, voor het leven verbannen uit t sport gewoon.

20 december 2016 om 15:44

Niemand wordt als racist geboren. Gewoon (her)opvoeden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren