Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne: ‘Misschien zijn zij beter tegen de druk bestand dan Feyenoord’

Laatste update:

Ajax moest de afgelopen drie seizoenen de titel aan de concurrentie laten en ook deze voetbaljaargang hebben de Amsterdammers het lastig in de Eredivisie. Hoewel koploper PSV zeven punten meer heeft, blijft Lasse Schöne echter wel geloven in een landstitel voor zijn ploeg. De frustratie bij de Deen begint wel iedere week dat de Eindhovenaren geen punten blijven liggen op te lopen.

“Natuurlijk is dat frustrerend. Je denkt steeds: het gaat toch wel een kéér fout. Maar nee, hoor. PSV is een ploeg die de laatste jaren veel vaker voor de titel heeft gespeeld dan Feyenoord. Dat kun je moeilijk ontkennen. Dus misschien dat zij daardoor ook wel beter tegen de druk bestand zijn”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Schöne deed er, net zoals dit seizoen, vorig jaar alles aan om de druk op toenmalig koploper Feyenoord op te voeren. Dat kwam hem in Rotterdam en omstreken te staan op de bijnaam ‘chef grote-mond’: “Dat snap ik ook wel, hoor. Maar dat hoort er toch een beetje bij? Ook al scheelt het maar een half procent”, gaat Schöne, die aangeeft dat zijn woorden toch een ‘item’ werden in De Kuip, verder.

De Deen weet echter niet of zijn uitspraken het gewenste resultaat zullen sorteren: “Vind je dat ik het nu minder doe? Vorig seizoen bleek het uiteindelijk ook niet te werken. En het is nog even voordat de prijzen écht verdeeld worden.” Terwijl Ajax vorig jaar nog tot laat in het seizoen actief was in de Europa League, is het vizier in Amsterdam nu volledig gericht op de Eredivisie: “Dat was ook wel lekker. Het bracht een bepaalde ontspanning in de achtervolging. Ook omdat die goede wedstrijden in Europa energie gaven. Nu is dat toch anders.”

Verwacht jij dat Ajax PSV nog gaat achterhalen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De druk die titelprolongatie met zich meebrengt hebben Ajaxieden inmiddels al 3 jaar niet meer gevoeld, dus ja ik wil wel zien hoe ze het er in het seizoen 19/20 ervan afbrengen Lasse.

17 februari 2018 om 08:18

Prima. In 18/19 gaat Ajax er eindelijk eens met de schaal vandoor.

17 februari 2018 om 09:00

Werd tijd, anders behoren ze dadelijk tot de subtop van Nederland

17 februari 2018 om 09:15

A, je denkt laat ik er eens een eeuwenoud grapje tegenaan gooien om je gram te halen? Beetje kinderlijk Jules. Je kunt beter dan dit.

17 februari 2018 om 10:31

Je zult maar in 90% van de seizoenen onder de subtop eindigen. Dat lijkt me pijnlijk. 😁

17 februari 2018 om 11:39

Ajax is al jaren een subtopper in Nederland. Pakken nooit prijzen.

17 februari 2018 om 12:21

Jules kaatst de bal naar de verkeerde. Aangezien ik altijd ver weg blijf van die droeftoeterij. Reageert enkel op mij om een reactie bovenaan de page te hebben en zoveel mogelijk reacties uit te lokken. Reageer dan niet. Beetje jammer voor iemand van zijn niveau.

17 februari 2018 om 08:38

Waarom dan pas

17 februari 2018 om 09:07

Je kunt pas een titel prolongeren als je hem het jaar ervoor ook gewonnen hebt. 19/20 komt na volgend seizoen

17 februari 2018 om 10:30

Ik geloof nooit zozeer dat zoiets clubgebonden is. Natuurlijk heeft druk een grote invloed op individuele spelers en tast dat teamprestaties aan. Maar er zijn zoveel meer factoren die de flow bepalen, waaronder vertrouwen, focus en ervaring maar ook mazzel. Welk shirt je aantrekt bepaalt niet hoe je met druk omgaat. Verder gewoon een realistisch en eerlijk verhaal van Schone. Hij weet hoe het wereldje ronddraait en gebruikt wat in zijn bereik ligt zonder over de schreef te gaan. Sportieve gast uiteindelijk die knap het maximale uit zijn kwaliteiten haalt. Heeft zijn rol gehad in successen van Ajax maar mag van mij inmiddels wel iets vaker in de 70e minuut invallen. Wobinator voor De Jong en De Jong voor Schone. Schone mag van mij een contract tot zijn 40e krijgen, maar wel met rugnummer 12.

17 februari 2018 om 09:10

Volgens mij zijn ze in Amsterdam niet tegen de druk bestand.

17 februari 2018 om 10:53

Hoezo? In de competitie ligt de druk niet bij ons. De laatste keer dat Ajax druk gevoeld heeft was in Europa vorig jaar en daaruit bleek dat Ajax best die druk kon hebben. Recentere voorbeelden heb ik niet, of je moet de resultaten tegen PSV en Feyenoord gebruiken om te zeggen dat Ajax niet tegen druk kan, maar daaruit zou ik ook niet direct opmaken dat Ajax niet tegen druk kan

17 februari 2018 om 13:25

De druk ligt misschien wel juist bij jullie, Ajax moet (bijna) alles winnen om die zeven punten weg te werken...

Ik heb altijd gedacht dat Ajax meer profijt had van die Europese wedstrijden dan last, ze speelden in de competitie lang niet zo goed als in Europa vond ik. Als ze dan weer een team versloegen namen ze die positieve vibe ook mee naar de competitie. Dat Schöne het weer op deze amateurpsychologische manier probeert vind ik wel aandoenlijk. Vorig jaar kregen we elk dagdeel een analyse voorgeschoteld van professor Schöne waarom Feyenoord het ging laten liggen, als je dan uiteindelijk met die schaal staat dan schiet je in de lach als je er aan terug denkt. Maar dit jaar doet hij het ook bij Psv. Ik geloof niet echt dat ze in Eindhoven erg onder de indruk zullen zijn van Schöne.

17 februari 2018 om 10:04

Tuurlijk lach je er om, groot gelijk. Zo werkt het ook en dat is wat Schöne op het spel zet, je staat voor schut als het niet lukt. Maar als Ajax het nog redt lacht Schöne als laatst, dat is het spelletje. Ik snap niet waarom iedereen zo op de tenen is getrapt door deze zogenaamd arrogante uitspraken. Het hoort er toch ook gewoon bij dit soort spelletjes. Net als Willems met z'n 99%, zo gaat dat toch. Analyse van professor Schöne haha, hou toch op joh. Ik begrijp niet dat dit op deze manier bekeken wordt.

17 februari 2018 om 10:14

Ik weet hoe het werkt natuurlijk, iedereen weet het. Daardoor zijn dit soort praatjes zo vreselijk doorzichtig. Van mij mag Schöne hoor, maar we hebben het vorig jaar ook gezien en toen hielp het ook niets. Ik vind het ook niet arrogant, ik denk niet dat er nu veel reden is om arrogant te zijn het klinkt juist eerder wat smachtend, hopen dat PSV een steekje laten vallen, dat lees ik vooral. Van mij mag hij hoor, vooral doen. Maar als hij ook een verhaal afsteekt dat het bij Ajax belangrijk is om mooi te voetballen of dominant te winnen, dan is dat natuurlijk regelrechte onzin. Als je je toevlucht neemt tot dit soort kunstgrepen, dan is de bus parkeren geen enkel probleem. Want deze manier van proberen te winnen is lelijker dan de lafhartigste countertactiek ooit. Dit heeft niets met voetbal te maken, helemaal niets.

17 februari 2018 om 10:54

Dat wij dat doorhebben en kunnen rationaliseren betekent niet dat alle voetballers dat doen. Het zijn profvoetballers, die hoeven naast goed voetballen niet bijzonder veel te kunnen. Vorig jaar gingen veel geluiden op dat het arrogant was, ik weet niet of jij dat ook zei, maar de overgrote meerderheid zei dat. Ik begreep dat gewoon niet en nu nog steeds niet.

Waarom is het onzin dat het bij Ajax belangrijk is om mooi te voetballen? Volgens mij is dat al jaren zo en de meeste supporters zullen die mening delen. Het spel op het veld en de spelletjes daaromheen moet je kunnen scheiden. Twee aparte spelletjes als je het mij vraagt. Voor iedereen is dit persoonlijk, hoe ze antwoord geven op een vraag van een interviewer. Ik mag dit juist wel, want je verhoogt de druk bij jezelf ook door je eigen hoofd op het hakblok te leggen. Als het werkt lacht hij, als het niet werkt lacht de rest. Ik zou me er niet druk over kunnen maken, maar jij mag het natuurlijk lelijk vinden. Ik vind dit daarentegen juist wel erbij horen.

17 februari 2018 om 11:17

Laat ik het anders zeggen Spandoek, ik vind het prima dat Ajax mooi voetbal als doel heeft, ook al lukt het de laatste tijd niet zo goed. Maar, er is ook weleens kritiek op counterploegen, en ik lees hier veel kritiek op PSV en het spel van hun. Dit hoort misschien bij de mind games, misschien moet ik het kunnen scheiden, maar ik zie persoonlijk liever een messcherpe counter dan dit soort pogingen. Zelfs het lelijkste voetbal vind ik sportiever dan dit, dat een beetje.

17 februari 2018 om 11:44

Uiteraard, dat zie ik ook liever. Eigen spel eerst, laat dat duidelijk zijn. Ik vind dit alleen niet per se onsportief. Het moet gewoon niet zo serieus genomen worden, ik denk ook dat Schöne heus wel weet hoe er over gedacht wordt. Laat ik het dan zo zeggen, liever doorzichtige mindgames dan al die standaard mediakletspraat. Zo valt er in ieder geval nog iets te bespreken.

17 februari 2018 om 10:37

Ajax pakt in 95% van de gevallen meer punten als ze Europees zijn uitgeschakeld. Vorig seizoen was 1 van de weinige seizoenen dat ze toch nog veel punten pakten ondanks de Europese wedstrijden. Uiteindelijk denk ik wel dat ze vs PSV verliezen door de 120 minuten die ze een paar dagen daarvoor vs Schalke hebben gespeeld.

17 februari 2018 om 11:27

Wellicht dat het een wedstrijd inderdaad een verschil had gemaakt, maar overall denk ik echt dat Ajax meer baat dan last heeft gehad van die Europese campagne. Zoiets moet enorm veel vertrouwen geven natuurlijk.

Ik denk dat de druk bij Feyenoord na al die jaren ook wel wat intenser was dan bij PSV.

Nou Schöne jou woorden zullen echt geen 'item' worden in Eindhoven..

misschien eens een pauze in'lasse' chef grote mond..

17 februari 2018 om 09:26

Ik denk dat het ook geen item was in De Kuip, maar dat hij wel ernstig in de irritatiezone kwam bij de supporters

Man, man. Wordt zelfs als Ajacied moe van die man. Houd je plaat en focus op her voetbal. Als de man net zo voetbalt als praat had Ajax bovenaan gestaan.

Het Deens orakel spreekt weer. Goed om te lezen dat hij zelf ook niet echt gelooft in pogingen de koploper onder druk te zetten, hij had me tegengevallen als dat wel zo was. Vreemd genoeg kan ik het van hem nog wel hebben, al had ik daar waarschijnlijk anders over gedacht als wij het vorig jaar niet gehaald hadden.

Het verschil is dat bij PSV niet uitmaakte hoe er gespeeld wordt als er maar gewonnen wordt, blijven winnen. Dan zijn ze daar tevreden over. (Mentaliteit)

Bij Ajax moet er gewonnen worden met een goed aanvallend voetbal. Dat is de cultuur van Ajax. (Kwaliteitspelers die aan het groeiende zijn)

Feyenoord heeft de cultuur van "werkers" en heeft, dankzij stadion, het publiek mee, pressie voetbal. (Mentaliteit in combinatie met werkers)

Naar mijn mening heeft PSV hier wel minder last van de drukte van de media.

17 februari 2018 om 09:11

Peter, wat blijft dit toch altijd een onzin verhaal dat Ajax moet winnen met mooi voetbal. Bij PSV moet er ook gewonnen worden en willen ook mooi voetbal. Dus dat is echt niet alleen Ajax. Alleen PSV weet beter naar zijn mogelijkheden te spelen en weet wanneer het ook even anders moet om de overwinning over de streep te trekken.

wat kan die voetballen hè

Ik denk dat schone alvast aan het solliciteren is naar een baan als analist. Deze man wordt een beetje zielig na elk jaar weer hetzelfde liedje. Kijk eens lekker naar je eigen team. En dan ook nog zeggen het hoort er een beetje bij. Net alsof PSV of iedere andere club wakker ligt van wat meneertje schone zegt

17 februari 2018 om 09:17

Intussen reageren wel veelal Feyenoorders en PSV ERS op Schone wanneer hij weer eens wat heeft geroepen. Maar blijf vooral roepen dat het je niets doet.

17 februari 2018 om 09:22

Het zijn ook wel uitspraken die een reactie uitlokken natuurlijk. Hij doet het nu alleen al bijna 2 jaar en het sorteert op het veld blijkbaar nauwelijks effect. Misschien tijd om zijn babbels ergens anders voor in te gaan zetten.

17 februari 2018 om 09:33

Eens, maar doe dan als supportert ook niet of het je niets doet. Dat doet het bij de meeste blijkbaar wel.

17 februari 2018 om 09:37

Bij de supporters ja, maar dat is niet het beoogde effect lijkt me. Intern bij de clubs kunnen ze hier niets anders mee dan schouderophalen of glimlachen lijkt me.

17 februari 2018 om 09:42

Volgens mij zegt hij dat de club er niet van wakker ligt. Jij komt met supporters. Denk niet dat iemand ontkent dat dit soort uitspraken van supporters uitlokken. En dat lijkt jou dan weer iets te doen.

17 februari 2018 om 09:42

Dr Mario misschien moet je eens goed lezen. Ik heb het nergens over de supporters. Ik heb het over de in zoals spelers ed l

17 februari 2018 om 09:43

Amen

17 februari 2018 om 10:21

Misschien moet je dan beter articuleren, Beste. Je hebt het over club. Club beslaat de gehele club; spelers, staf en supporters. Dat jij dat dan slechts de spelers bedoelt en dan vervolgens de schuld bij mij legt dat ik het niet begrijp, vind ik jammer. Ik heb geen glazen bol.

17 februari 2018 om 10:24

Het doet me wel iets... het irriteert behoorlijk.

17 februari 2018 om 10:40

Hoe goed hij ook zou articuleren , dat zou geen verschil maken. Tenzij je naast hem zit, hoor je zijn uitspraak toch niet...

Verder is het natuurlijk lachwekkend dat Schone doet alsof Feyenoord vorig jaar niet tegen de druk kon, terwijl ze het hele seizoen bovenaan hebben gestaan.

Zat net even naar het programma te kijken en het valt me op dat PSV veel meer speelronden en dag eerder speelt dan Ajax;

6 x speelde Ajax een dag eerder dan PSV (waarvan alle al achter de rug zijn).
13 x speelde en speelt PSV een dag eerder dan Ajax (waarvan de helft nog moet komen).

De rest spelen en speelden ze op dezelfde dag (waarvan de 2 wedstrijden tegen elkaar).

Best vreemd vind ik. Het lijkt me (helemaal aan het einde van het seizoen) redelijk voordelig om eerst te mogen spelen.

17 februari 2018 om 10:23

Elke club heeft een Voorkeursdag/avond voor de thuiswedstrijden. Die ligt bij PSV op zaterdagavond en bij Ajax zondagmiddag. Is al jaren zo. Moet je niets achterzoeken. Slechts de wens van de clubs.

17 februari 2018 om 10:26

61street

PSV speelt al sinds mensheugnis de thuiswedstrijden op zaterdagavond. Ajax op zondag.

Het programma wordt vastgesteld op basis van die wensen van de clubs, plus andere variabelen zoals eisen van de lokale driehoek (geen risicowedstrijden in het donker), mogelijke europese wedstrijden van de clubs, de eisen van FOX Sports (bij voorkeur vier wedstrijden per dag), etc. Dus ja, het is een voordeel dat PSV eerst speelt maar dan moet Ajax maar voortaan aan de Knvb vragen of ze de thuiswedstrijdejn vast op zaterdagavond mogen spelen. En wat vind jij, ga jij lieveer op zaterdagavond naar het stadion of zondagmiddag?

17 februari 2018 om 11:00

Ow grappig wist niet dat het zo in elkaar zat, thx voor de info

Ik ben Ajacied en durf te zeggen dat Ajax geen landskampioen wordt! Ik zie PSV niet zo gauw fouten maken. Ajax is een juist die niet met de druk kan omgaan en dat zie je vaak op veld. Als de tegenstander goed druk zet tegen Ajax, speelt Ajax zo belabberd, slordig en is de opbouw zo gehaast. Op dit moment zie ik geen verbetering onder ten Hag. Aankomende zondag tegen PEC zal Ajax best moeilijk krijgen. Nogmaals Ajax wordt geen landskampioen, zal de komende wedstrijden nog punten laten liggen en dat zie ik PSV niet doen.

Blijft aandoenlijk Schöne de amateur psycholoog 😀
Waarschijnlijk kan hij z'n psychologische kunsten beter op de selectie van Ajax loslaten en kijken of hij ooit nog eens een prijsje te pakken is voordat z'n carrière uitgaat als een nachtkaars.

En dat na de hakken over de sloot overwinning tegen Twente. Je mag best een beetje bluffen Lasse, maar kies dan wel het juiste moment want het spel van Ajax is nu ook niet bepaald erectieverhogend te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren