Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schalke 04 stunt met transfer van 21 miljoen euro

Laatste update:

Breel Embolo gaat aan de slag bij Schalke 04. De nummer vijf van het voorbije seizoen in de Bundesliga maakt zondagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de negentienjarige aanvaller een contract voor vijf seizoenen heeft getekend. Hij komt over van FC Basel.

/

Die Knappen doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar volgens boulevardkrant BILD gaat het om ongeveer 21 miljoen euro en dat bedrag zal in drie termijnen van ieder zeven miljoen worden uitgekeerd. Embolo werd ook in verband gebracht met onder meer Manchester United, Tottenham Hotspur, Juventus en RasenBallsport Leipzig.

De twaalfvoudig international van Zwitserland had al eerder in de Bundesliga terecht kunnen komen, maar een bod van VfL Wolfsburg van 27,3 miljoen euro werd in februari afgeslagen. De in Kameroen geboren Embolo kwam tot dusverre tot 31 doelpunten en 22 assists in 90 wedstrijden in het eerste elftal van FC Basel, de werkgever van Jean-Paul Boëtius.

Betaalt Schalke 04 te veel voor Breel Embolo, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken de speler verder niet heel goed, maar op basis van de wedstrijd gisteren vind ik het een flinke som geld.

26 juni 2016 om 13:41

Zijn potentie is enorm! Dit EK kwam echter nog te vroeg om ze kwaliteit duidelijk te zien. Op basis wat ik van hem bij Basel heb gezien en bij Zwitserland was een wereld van verschil, zal misschien wel met druk te maken hebben. Echter is Schalke een uitstekende zet in zijn ontwikkeling richting een absolute topclub

26 juni 2016 om 14:08

Wat een aankoop van schalke. Hij kon werkelijk overal naar toe gaan en gaat naar schalke

26 juni 2016 om 14:18

Prima aankoop toch? Daarbij is Schalke ook niet bepaald een kleine club he, dat wordt in Nederland nogal eens onderschat hoe groot die Duitse clubs onder Bayern eigenlijk wel niet zijn.

Verder is dit voor Embolo de ideale tussenstap. Schalke geeft over het algemeen veel vertrouwen aan jonge grote talenten. Hij komt in een elftal waar echt enorm veel rek in zijn. Dit is voor hem een prima tussenstap naar de echt absolute top. Want als hij daar nu al naar toe zou gaan zou het toch weinig speeltijd betekenen.

Dit betekend denk ik overigens wel definitief het einde van Huntelaar bij Schalke

26 juni 2016 om 15:05

Ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen maar ik vraag me af of deze speler werkelijk in het Schalke systeem gaat passen.

tot nu toe heb ik gezien dat hij voornamenlijk scoort uit een 4-2-3-1 spel en waarbij hij de spits is maar is de speelstijl van de nieuwe coach meer 4-4-2 gericht.

de spelers van Schalke zijn geen voorzet jongens anders had Huntelaar wel een beter seizoen gehad, dus de vraag is wat deze speler echt gaat toevoegen wat Schalke mist?

ik denk dat het beter was geweest als men Volland had aangetrokken maar het probleem bij Schalke is naar mijn mening meer het feit dat men altijd zo schijt laat handelt en elke speler die men wilt halen en kan halen a) al vertrokken is of b) door overige interesse gewoon te duur is.

leuke aankoop maar ik hoop dat hij op rechts in de spits kan met Di Santo of Huntelaar of wie dan ook.

26 juni 2016 om 17:06

het is een speler met heel veel potentie, maar is 21 miljoen niet een beetje veel voor een speler die bij FC Basel noch niet echt een vaste basis speler is ?

Schalke is en blijft een grote club en Embolo zal vast beseffen dat Schalke beter is voor zijn persoonlijke ontwikkeling dan bv Juve, United en Spurs. Zo'n stunt vind ik het dus niet, eerder een mogelijke match made in heaven.

Einde verhaal Huntelaar?

26 juni 2016 om 13:39

Deze jongen zal niet elke wedstrijd spelen. Is pas 19

26 juni 2016 om 14:11

Is dit een pure spits of speelt hij er meer achter of aan de zijkant?

Prima als Huntelaar hierdoor naar Ajax komt. Al moet Milik dan vertrekken en die is door het EK eerder minder als meer waard geworden. Wat speelt hij zwak zeg!

Overigens een prima aankoop van Schalke. Groot talent, jammer dat hij niet in de basis stond

26 juni 2016 om 14:17

Embolo kan zowel aan de rechter/linker kant spelen maar zelf vind ik hem beter in de spits

Als Martial 50 mil exc. Bonussen is, dan is die 21 mil. Een heel net bedrag. Zeker in deze tijd.

26 juni 2016 om 13:39

Martial is echt wel een stuk beter en verfijnder dan deze jongen. Vind het maar een blind renpaard vergeleken met Martial

26 juni 2016 om 13:53

Tis een erg talentvolle jongen. Heeft mooie cijfers. Hij is 2 jaar jonger. Als je de huidige markt bekijkt is die 21 mil een koopje. Waarbij Martial, wellicht beter (ik vind ze vergelijkbaar, al is Martial een stuk verfijnder zoals je aangeeft), de volle mep voor is betaald.

26 juni 2016 om 14:04

Deze jongen is 19 en Martial is net 20 dus qua leeftijd maakt het niet gek veel uit. Verschil is dat Martial de laatste dag van de transfer periode werd binnen gehaald, dat drijft de prijs zoiezo hoog op. En Martial had meer bewonderaars volgens de directeur van Monaco zo had Chelsea al een bod van 40 miljoen uitgebracht en hadden Barca en Bayern al navraag gedaan bij Monaco voor hem dus de concurrentie was veel hoger.

26 juni 2016 om 14:10

Martial is ten eerste geen twee jaar ouder, dus dat gaat al niet op. Martial is vele malen verder in zijn ontwikkeling op dit moment en heeft het al laten zien in de bovenste regionen van de Premier League. Dat is even iets anders dan Basel of Schalke. Hij kan zeker de top gaan halen, maar dan moet hij bij Schalke echt stappen gaan maken en ben er van overtuigd dat hij dat ook gaat doen.

Had hoge verwachtingen van hem dot EK, maar heeft geen indruk gemaakt. Maar goed, Pogba, Zlatan en Hazard maken ook geen indruk dit EK. Dus zoveel zegt dat ook niet.

26 juni 2016 om 13:53

Pogba maakt geen indruk?

26 juni 2016 om 14:02

Dat is inderdaad precies wat ik zei ja, goed herhaald. Of vind jij één leuk helftje tegen Zwitserland indrukwekkend? Eerste wedstrijd was die dramatisch en de tweede wedstrijd werd hij gepasseerd. T´ is maar net waar je van onder de indruk raakt.

26 juni 2016 om 14:21

Rust krijgen is niet gepasseerd.

26 juni 2016 om 14:30

Niet opstellen is wel passeren, maakt niet uit welk motief het niet opstellen had maar t blijft passeren

26 juni 2016 om 14:53

Rust krijgen? In ds tweede wedstrijd terwijl er nog van alles mogelijk is? Als je ECHT belangrijk bent speel je zulke wedstrijden.

26 juni 2016 om 14:54

Begrijp me niet verkeerd hoor, Pogba is geweldig. Maar dit EK niet.

26 juni 2016 om 17:19

@totti
Pogba is dik gepasseerd door Dechamps vanwege zijn eerste dramatische wedstrijd. Was overal bekend.

26 juni 2016 om 19:04

Was gewoon om hem te prikkelen, griezmann begon ook op de bank met alle respect tegen albanie. Toen ze beide erin kwamen begon het pas te lopen

Yess nu kan Huntelaar naar FC Utrecht..

26 juni 2016 om 13:39

Als vervanging van Boymans zeker ; ' )

26 juni 2016 om 13:52

Ik hoopte dat hij naar telstar zou komen om tissoudali te vervangen.

Hij wordt gezien als groot talent maar de stap van Zwitserland naar Duitsland is wel groot ik ben benieuwd hoe hij zich aanpast maar ik denk dat het een goede transfer is hopelijk laat hij veel goeds zien

Vind hem echt vies tegenvallen dit EK. Komt niet echt iets vanuit. Ben heel blij dat hij niet naar United komt.

26 juni 2016 om 13:42

Hij valt idd alleen op door onbeholpen gedrag dit EK. Maar goed, over langere periode heeft hij wel leuke dingen laten zien. Alleen 21 miljoen snap ik niet, als je 27 miljoen al hebt afgeslagen

26 juni 2016 om 13:58

Ach dat waren de verhalen over United in de media. Zijn wij als United fans wel gewend dat de bedragen in de media veel hoger zijn dan in werkelijkheid. United zou volgens de geruchten 35 miljoen hebben geboden zelfs en heel Nederland sprak weer zijn schande uit over United..

26 juni 2016 om 13:45

gelukkig is die nog maar 19 en loopt 1 op 2 met goals/assists (ook al is het in de Zwitserse competitie). Is zeker een groot talent.

Nu Milik nog verkopen en dan ligt de weg open voor Huntelaar naar Ajax.

26 juni 2016 om 13:59

Wachten tot Polen uit het EK ligt. Alles is al rond.

Mooi, vergroot de kans dat Huntelaar naar Ajax komt.

Eindelijk is het dan officieel. Ondanks dat Schalke een grote club is, blijft zo'n transfer voor 21 miljoen financieel gezien toch een enorm risico voor deze club. Hiervoor was Huntelaar met 14 miljoen de duurste aankoop. Laten we dus hopen dat deze jongen het kan waarmaken. Op het EK viel hij wat tegen maar bij Basel liet hij vaak mooie dingen zien, vooral voor zijn leeftijd. Hij past in ieder geval beter in het systeem van Schalke met de huidige spelers dan Huntelaar en bovendien zou hij ook nog op de flank kunnen spelen.

Hopelijk betekent deze transfer niet dat Leroy Sané moet vertrekken. Ik zou ze graag samen willen zien spelen.

26 juni 2016 om 13:50

Schalke is wel heerlijk bezig qua jonge spelers. Sane, Meyer, Gorezka of zo, Embolo nu, Draxler hiervoor ook nog.. Niet de minste jonge talenten. De toekomst van Schalke ziet er wat dat betreft goed uit.

26 juni 2016 om 13:55

Kolasinac en Geis valt daar ook onder en Reese komt er aan.

26 juni 2016 om 14:08

Vergeet Alessandro Schöpf niet, hij maakte onlangs nog een prima goal op het EK. Kolasinac zie ik zelf niet als het grootste talent maar is wel een bruikbare speler.

Ze hebben met al deze jonge talenten wel een paar ervaren spelers nodig, die leiding kunnen nemen, zeker als Huntelaar zou vertrekken. Dan blijven alleen Höwedes, Naldo en Riether nog over. Gelukkig zijn ze hiervoor al op zoek naar een nieuwe middenvelder die volgens de geruchten uit Italië zou moeten komen, dus ik ben benieuwd.

26 juni 2016 om 14:26

Schöpf idd ook nog, al is die er net. Nog even afwachten hoe goed die is. Hoe schat jij die Reese in die komend seizoen aansluit bij het eerste vanuit de jeugd? Hoe komt het trouwens dat Schalke zo'n grote transfer kan doen, hebben ze onlangs flink gecasht?

26 juni 2016 om 14:53

Ik volg de U19 niet zozeer, maar ik hoor wel dat hij duidelijk de beste en meest beslissende speler daar is. Niet helemaal van het niveau zoals Sané dat was echter, maar nou is Sané ook wel een exceptioneel talent. Het is dus afwachten hoe hij het bij de grote jongens doet. Op je laatste vraag heb ik bij je andere reactie antwoord gegeven.

26 juni 2016 om 14:07

Hoe zit het met de verdediging? Gaat höwedes een transfer maken? Naldo zou met zijn ervaring een aanwinst zijn.

26 juni 2016 om 14:14

Höwedes heeft onlangs nog bijgetekend. Verder hebben ze nog Nastasic en Naldo. In principe 3 prima centrale verdedigers dus. Alleen Friedrich die een paar jaar geleden uit de jeugd kwam is verkocht aan Augsburg en hetzelfde zal met Ayhan gaan gebeuren verwacht ik.

Jammer, dan wordt de kans dat huntelaar naar ajax komt groter

26 juni 2016 om 13:52

Waarom is dat jammer? Huntelaar is nog steeds een 10 keer betere afmaker dan die prutser van een Milik die enorm tegenvalt op het EK. Als Milik een beetje hoger niveau tegen komt dan wordt het al helemaal niks meer terwijl de hunter dat gewend is.

26 juni 2016 om 14:22

Hij is een betere afmaker maar als je geen aanvoer krijgt wordt het moeilijk af te maken. Daarnaast is huntelaar te oud

26 juni 2016 om 14:40

Is 32 te oud? Kuyt was 35 en speelde al jaren in de zwakke Turkse competitie en is nog de beste speler in de eredivisie. Huntelaar had het al nooit van zijn snelheid moeten hebben dus die kan nog minimaal 2 jaar prima mee.

Mooi! Hierdoor komt eem transfer van Huntelaar naar Ajax hopelijk dichterbij. Schalke heeft dit trouwens zeer netjes gedaan. Een groot talent voor 'slechts' 21 miljoen euro is goed gehandeld.

26 juni 2016 om 13:57

Huntelaar is al van Ajax. Is wachten tot Polen uit het toernooi ligt en dan wordt alles bekend gemaakt.

26 juni 2016 om 14:07

Bron?

26 juni 2016 om 14:10

Nieuws wordt pas bekend gemaakt als één van de hoofdrolspelers niet meer actief is op het EK. Zie dit artikel als voorbeeld.

26 juni 2016 om 14:40

Waar gaat Milik heen?

Ik snap de hele hype niet om deze jongen. Hij 19 maar heeft totaal geen indruk op mij kunnen maken tijdens het EK. Die Renato Sanches laat zien waarom hij 35 miljoen heeft gekost. Maar bij Embolo zie ik geen talent, ik zie wel een atleet maar meer dan dat ook weer niet.

26 juni 2016 om 15:02

Geef die jongen de tijd. Oke bij het EK was het misschien niet best maar bij Basel heeft hij mooie dingen laten zien en hij is ook pas 19. Schalke is een mooie tussenstap waarbij hij nog verder kan doorgroeien in een sterke competitie. Ideale overstap op dit moment

Beetje vreemd dat Basel 27 miljoen euro heeft geweigerd van wolfsburg, maar 21 miljoen van Schalke neem ze aan. Misschien wil embolo naar Gelsenkirchen wonen. Ik vind dat hij bij Dortmund zou passen.
Maar goeie aanwinst voor Schalke, hij zal moeten de plek van hunterlaar overnemen of misschien van sane. Ik had hem zo graag in man u wil komen, maar mkhitarian zou met zijn assisten en ervaring een aanwinst worden.

26 juni 2016 om 14:21

Ik denk dat Embolo Schalke als de perfecte tussenstap ziet, waar hij veel aan spelen toe kan komen. Bovendien speelt hij Europees voetbal, wat bij Wolfsburg niet het geval zou zijn geweest.

26 juni 2016 om 16:42

Dat is een goede talent die zijn carrière belangrijker vind dan de geld. Jullie hebben een ruwe diamant gehaald. Klasse☺☺

Opvallende transfer, 21 miljoen is dat niet een record voor een club als Schalke. Viel me de laatste jaren op dat de Konigsblauen nooit echt hele grote bedragen neertelden, meestal niet veel meer dan wat een Nederlands topclub kan besteden. Nu pakken ze uit met een toptransfer. Heeft dat te maken met de nieuwe tv deal? Of staat er een grote verkoop in de planning (sané)?

Hoe dan ook, een aparte transfer. Wel slim van Embolo om te kiezen voor een club waar hij een goede kans heeft op veel speeltijd. Hij schijnt een groot talent te zijn, al valt het op het EK niet echt op. Gisteren vooral veel overtredingen van hem gezien. Schalke krijgt wel een heel jong elftal zo met Nastasic, Kolasinac, Geis, Goretzka, Sané, Meyer, Schöpf en Embolo

26 juni 2016 om 14:34

Het zal zeker te maken hebben met de extra inkomsten uit tv-gelden en bovendien heeft Gazprom onlangs het contract verlengd tot 2022, dus dat zal ook weer enkele miljoenen extra opleveren. Waarschijnlijk zullen er ook nog wat miljoenen vrij zijn gebleven van de Draxler-verkoop.

Door hun grote salarishuishouding van zo'n 100 miljoen en schuldenafbouw (zo'n 100 miljoen in 5 jaar tijd), kon Schalke zich voorheen simpelweg geen enorme transferbedragen veroorloven. Er werden zelfs vaak spelers gezocht met een gelimiteerde transfersom of andere clausules om deze kosten te drukken. Als Schalke dit bedrag van 21 miljoen niet in 3 termijnen kon betalen, dan was deze transfer hoogstwaarschijnlijk ook niet mogelijk geweest.

26 juni 2016 om 17:11

Waar komen die schulden vandaan? Ik vind het altijd zo opvallend dat Schalke een omzet heeft van tweehonderd miljoen maar sportief zelden presteert en ook zelden grote spelers haalt. Je zou zeggen dat jullie elk jaar voor de titel moeten kunnen meedoen en net als Dortmund Bayern enige concurrentie voor de titel moeten bezorgen. Qua salarissen zou een club als Schalke toch moeten kunnen concurreren met de gehele subtop in Europa?

26 juni 2016 om 19:00

Eind jaren 90 en begin deze eeuw heeft Schalke een aantal grote successen geboekt, voor een toen nog niet al te grote club. Hierop wilde men voortborduren en te snel van Schalke een topclub maken. Toen dit zo'n 6, 7, 8 jaar geleden niet wilde vlotten zijn er gedeeltelijk uit wanhoop een aantal dure transfers gedaan van middelmatige spelers die veel te veel verdienden. Het dieptepunt was in 2010 onder Felix Magath toen er maarliefst 40 (!) selectiespelers waren en de totale schuld opgelopen was naar zo'n 250 miljoen.

Toen Magath werd ontslagen en er een nieuwe manager is gekomen, is de grote schoonmaak begonnen. Men is zich (nog) meer op de jeugd gaan toespitsen, met alle succes. Verder is de schuld teruggebracht in 5 jaar tijd naar zo'n 150 miljoen. De toekomst ziet er weer goed uit op deze manier, zeker met al de (in potentie) waardevolle talenten. Alleen verdienen spelers gemiddeld nog steeds teveel in verhouding met hun werklust en prestaties op het veld.

Een ander probleem en een reden dat ze niet kunnen concurreren met de (sub)top is de slechte continuïteit en hoge druk binnen de club, ook door het hoge verwachtingspatroon van o.a. de fans. Hierdoor moeten spelers en trainers direct goed presteren anders begint de kritiek weer direct. Vooral de trainers krijgen te weinig kans en tijd om aan het team te bouwen. Dat zie je aan het feit dat Schalke in 6 jaar tijd 7 verschillende trainers heeft gehad. Hopelijk verandert deze situatie binnen de club, nu dat er pasgeleden weer een nieuwe manager is gekomen.

Perfecte stap voor hem. Deed het bij Basel zeer goed en leek naar alle clubs in Europa te kunnen, echter zou de top op dit moment nog wel te vroeg voor hem zijn. Hij is nog steeds een ruwe diamant die geslepen moet worden en dan zit hij perfect bij Schalke om verder te groeien.

Prima onderhandelt van Bazel! Die club vind ik professioneler dan welke Nederlandse club ook! Psv komt nog wel in de buurt. Embolo was op dit EK verre van overtuigend, maar hij is nog jong.

Geweldige toekomst-gerichte aankoop van Schalke. Deze jongen heeft enorm veel potentie en kan uitgroeien tot een echte topper. Valt op vanwege zijn sterke lichaam op deze jonge leeftijd en een ploeg als Schalke lijkt mij dan ook een prima keuze om zichzelf verder te ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren