SC Heerenveen wint ondanks doffe eerste helft in Almelo

Door een 1-2 overwinning op Heracles Almelo is sc Heerenveen vrijdagavond dichter bij PSV gekomen op de ranglijst in de Eredivisie. Het team van Marco van Basten kende een slechte eerste helft in Almelo, maar herstelde zich kort voor rust en trok de wedstrijd erna naar zich toe. Het verschil met PSV wordt verkleind tot één punt; de Eindhovenaren spelen zaterdagavond. Heracles verzuimt het ‘linkerrijtje’ binnen te dringen en kan in het slechtste geval drie plekken zakken, dit weekend.

/

SC Heerenveen mocht bij rust van geluk spreken dat het 1-1 stond in het Polman Stadion. Het zag er bij tijd en wijlen niet uit wat de Friezen lieten zien op verplaatsing bij Heracles. Al na vier minuten kreeg Simon Cziommer een schietkans toen Christian Kum zomaar de bal inleverde. De verdediger herstelde het echter tijdig. Toch waren de eerste vijftien, twintig minuten waardeloos aan de kant van Heerenveen. Heracles deed te weinig met de zwakheden van de bezoekers, anders had het ruim voor kunnen staan.

Na dik twintig minuten schoot Iliass Bel Hassani naast nadat er opnieuw slecht verdedigd werd en even later scoorde Heracles ook daadwerkelijk. Oussama Tannane schoot tegen zijn oude club prachtig een vrije schop binnen en vierde dat door eerst een tekst op zijn shirt te tonen en daarna knielend de grasmat een kus te geven. De voorsprong was dikverdiend, maar Heracles genoot er maar erg kort van. Tien minuten na de 1-0 kopte Marten de Roon namelijk zomaar binnen, toen hij in het vijfmetergebied werd vrijgelaten bij een vrije trap van Hakim Ziyech.

/

In de resterende minuten tot de rust was sc Heerenveen even bovenliggend en had Rajiv van La Parra een hard schot in huis, maar dat zeilde naast. Aan het begin van de tweede helft zag het er stukken positiever uit en kwam het team van Van Basten al binnen een paar minuten op voorsprong. Een zeer mooie aanval via vijf spelers, die de bal allemaal één keer raakten, eindigde in een schot van Van La Parra. Remko Pasveer had daar een antwoord op, maar in de rebound was hij kansloos op een intikker van Alfred Finnbogason, die tot dan toe vrijwel onzichtbaar was gebleven.

Heracles wilde snel terugslaan en was ook dicht bij de gelijkmaker, maar Nordfeldt redde knap op een gevaarlijke kopbal van Tannane, de man van de 1-0. Uit de corner die volgde landde de bal van Cziommer op de lat. De sterke momenten van de zwart-witten kregen geen doeltreffend vervolg en sc Heerenveen mocht de regie weer wat overnemen. Het golfde op en neer voor de bezoekers in Almelo en beide teams probeerden er met schoten, stiften, steekpassjes, een superpoging van Stefano Marzo en een late volley van Uth nog zeker voor te gaan, maar het schortte in de afronding voor beide doelen.

Eindigt sc Heerenveen dit seizoen in de top vijf, denk je?

1
2

Zeer zwaarbevochten overwinning. Eerste helft was niet om aan te zien, maar gelukkig ging het in de tweede helft wat beter. Door de voorsprong konden we vol op de counter spelen en dan zie je dat we meer in ons spel komen.

28 februari 2014 om 22:15

Als je naar de huidige selectie van het Nederlandselftal kijkt. dan vraag je jezelf toch af waarom Ziyech niet is opgeroepen. Die heeft ook wel een kansje verdiend, zou weleens de verassing kunnen worden.

28 februari 2014 om 22:28

Niet terecht om dat vanavond te benoemen, ik vond de Roon als 1 van de weinigen prima spelen!

28 februari 2014 om 23:18

pff nathan, ziyech speelt een zeer goed en constant seizoen. de roon is in dat opzicht een speler die waarschijnlijk nooit oranje gaat halen.

28 februari 2014 om 23:21

Ik heb t over vanavond he, ik weet dat ook wel, maar in de strijd ging de Roon voorop vanavond. Daar kan ik ook van genieten, en die dieptebal bij het winnende doelpunt was werkelijk briljant!

Pff ik had me geld per ongeluk live op Heerenveen gezet, weggelopen na de 1-0 in de eerste helft want het leek echt helemaal nergens op, gelukkig toch goed uit gepakt.

1 maart 2014 om 01:08

Per ongeluk?

1 maart 2014 om 01:12

Ja op to score, ik dacht dat ik een 1.35 quotering van Heracles had bleek het away team heerenveen te zijn die tot op dat moment geen bal raakte, dus ipv makkelijk geld ineens een risico.
Na de 1-0 weggegaan gelukkig toch goed afgelopen uiteindelijk, had me bijna 100 euro gekost.

Wat een bizarre pot..
De 1e helft moet je gewoon 2 misschien wel 3-0 achter moeten staan. 2e helft is Heerenveen uiteindelijk toch een stuk beter.

Man van de 1e helft: Vdberg, die probeerde het tenminste nog met strijd.
2e helft, Vlparra, die jongen kan echt wel ballen maar heeft ook vertrouwen nodig.

28 februari 2014 om 22:00

Rajiv is jammer genoeg totaal niet consistent, maar misschien moet hij vaker in de basis beginnen om dat te worden ja.

28 februari 2014 om 22:04

Is ook een vertrouwens kwestie. Als je in thuiswedstrijden alleen maar wordt uitgefloten is dat niet ook niet ideaal.

Met geluk staat het in de rust 1-1 en na rust komt Heerenveen ook nog voor. Zuur voor Heracles, gelijkspel was meer terecht geweest maar goed ik vind het niet erg. 2e goal van Heerenveen zag er leuk uit.

spannende wedstrijd heracles speelde in het begin veel beter en kwam ook verdiend op voorsprong. daarna begon heerenveen pas te voetballen. uiteindelijk komt heerenveen heel goed weg nordtfeld had een paar goede reddingen en de roon speelde ook een goede wedstrijd.

die marzo maakte ook wel een aardige invalbeurt nog nooit van hem gehoord komt hij uit de jeugd of is die gekocht?

28 februari 2014 om 22:09

Die zit hier sinds de zomer, hij kwam volgens mij uit de psv jeugd maar speelde vorig jaar voor een club uit belgie, weet niet precies welke, speelt idd erg goed, kan je veel beter hebben dan dijks.

On:
Heerlijk dat we winnen, al zag dat er in de eerste helft totaal niet naar uit. Voor mij MoM Rajiv Van la Parra, die zogenaamde fluitende opaatjes in vak 20 kunnen weer ff rustig zijn.

Germinal Beerschot volgens mij, maar die is afgelopen zomer failliet gegaan helaas

28 februari 2014 om 22:16

thanks

Haha, die van la parra was lekker bezig. Paar leuke dingen laten zien.
Voor de rest een matige wedstrijd waar je niet vrolijk van wordt met een tegenvallend Heerenveen.

Eerste helft een goed Heracles gezien, veel gecreëerd, maar vergeten het af te maken. Tweede helft was niet echt het aanzien waard, een nogal slordige wedstrijd, wat ook in de eerste helft met name aan Heerenveen kant al het geval was. Een beetje een rare wedstrijd als je het mij vraagt met een onterechte winnaar, maar goed; ook lekker om op zo'n manier de punten te halen natuurlijk. Heerenveen heeft gedaan wat Heracles naliet, goed omspringen met de kansen die je krijgt. Heracles heeft het dan ook volledig aan zichzelf te wijten dat ze hier niet minimaal met één punt het veld afstappen.

Overigens hoop ik dat ze onderzoek gaan doen naar de actie van Schenkeveld. Echt schandalig om je tegenstander zo de wedstrijd uit te helpen. Hij liep op volle snelheid. Op de beelden leek het wel alsof hij nekletsel had kunnen oplopen. Hoop dat de Knvb hier iets aan gaat doen. Die Schenkeveld liep de hele wedstrijd al een beetje opgefokt te doen, lekker schorsen die jongen.

Heeft Heracles puur aan zichzelf te wijten dit. Kansen genoeg gehad het af te maken, maar door 2 slapende momenten verliezen ze. Mag absoluut niet voorkomen op dit niveau.

Bij deze een thuisseizoenskaart te koop van Heracles, heb besloten om alleen nog maar uit te gaan.
Maar nu ff serieus, hoe kan je jou na jaren thuis 2/3 wedstrijden winnen en nu heb je er nog maar 2 gewonnen over het hele jaar.

Uth trouwens ook zwaar overschat, mist 2 wedstrijden op rij een kans die ik, ja ik, er nog wel ingepist had en 5 minuten later ligt die er aan de andere kant in.

PURE ELLENDE!!

28 februari 2014 om 22:48

Dit was net als vorige week een wedstrijd waar je op basis van spelbeeld gewoon 3 punten had moeten pakken. In plaats daarvan 1 punt afgelopen week en vandaag 0 punten.
Heracles had met rust met 3-0 voor moeten staan (afgelopen week ook) en dan was het gespeeld.
Het kansen missen kan ons dit seizoen nog opbreken, want we komen zo niet bij de onderste plaatsten weg.
Het voetbal is goed, vandaag ook weer, maar de kansen maken we niet af. Tot de 70e minuut was het Heracles die de wedstrijd dicteerde. Toen was de pijp leeg en kon Heerenveen de wedstrijd makkelijk uitspelen.
Onverdiende overwinning voor Heerenveen. Desondanks toch gefeliciteerd met de punten.

Mooie overwinning! Gat met AZ nu 6 punten. Al moet Alkmaar dit weekend nog spelen. Met deze overwinning op zak kunnen we gerust naar de andere wedstrijden kijkena, waaronder de Klassieker.

28 februari 2014 om 23:13

Ik denk dat je iets te enthousiast bent, "met rust kijken naar de klassieker". Zeker zoals ze afgelopen weken, en vandaag, speelden zullen ze weinig punten pakken, tenzij ze zoals vandaag het geluk meehadden.

Op de shirt van Tannane stond God is groot. En hij kuste de grond niet, hij dankte God in het Arabisch. In de Islam wordt er gezegd dat je het dichtst bij God bent wanneer je in zo een kniel houding bent. Tijdens het Islamitisch gebed verkeert een Moslim regelmatig in zo een kniel houding en omdat je tijdens zo een kniel houding het dichtst bij God bent, is dat het beste moment om God voor hulp te vragen, genezing en voorspoed in je leven.

1 maart 2014 om 08:31

Mooi gebaar van Oussame, dat hij Hem dankbaar is voor alles. Voor de rest sterke wedstrijd van de kant van Heerenveen waar die Ziyech toch wel een lichtpuntje is. Ik weet niet of Oranje iets voor hem is, of dat hij toch voor Marokko gaat kiezen. Als hij zo blijft vlammen, dan zal die van Gaal hem zeker wel oproepen.