Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sarri geeft op persconferentie eindelijk uitleg over nieuwe positie De Ligt

Laatste update:

Matthijs de Ligt mag zich inmiddels weer basisspeler noemen bij Juventus. De Nederlandse verdediger werd de afgelopen maanden uit het elftal verdreven door Merih Demiral, maar nadat de Turk ernstige geblesseerd raakte, is De Ligt in de verdediging weer zeker van zijn plek. Wat echter opvalt is dat De Ligt na zijn terugkeer in het elftal als rechter centrale verdediger speelt.

De Ligt was bij Ajax gewend om rechts in het centrum te spelen. In de eerste maanden na zijn transfer naar Juventus werd hij door trainer Maurizio Sarri echter voornamelijk gebruikt als linker centrale verdediger, naast aanvoerder Leonardo Bonucci. Toen De Ligt zijn basisplaats verloor aan Demiral, werd laatstgenoemde de nieuwe rechter centrale verdediger van Juventus en schoof Bonucci op naar links. Sarri heeft na het geblesseerd wegvallen van Demiral vastgehouden aan de positie van Bonucci, waardoor De Ligt weer op zijn vertrouwde positie speelt, als rechter centrale verdediger.

Sarri laat dinsdag op een persconferentie in aanloop naar het bekerduel van morgenavond met AS Roma weten dat de nieuwe bezetting centraal achterin niet is om De Ligt te ontlasten. "Toen Demiral en Bonucci samen speelden, voelde Bonucci zich op links meer op zijn gemak. We hebben ervoor gekozen om op deze manier verder te gaan", zo tekenen diverse Italiaanse media op uit de mond van de oefenmeester.

Demiral liep anderhalf week geleden al vroeg in de competitiewedstrijd van Juventus tegen AS Roma (1-2 overwinning) een zware knieblessure op, waarna De Ligt als invaller zijn rentree mocht maken. De voormalig Ajacied was vervolgens basisspeler in het bekerduel met Udinese (4-0 overwinning) en maakte afgelopen weekend ook de negentig minuten vol in de competitiewedstrijd tegen Parma (2-1 overwinning).

De kans is groot dat De Ligt morgenavond opnieuw in de basis zal starten wanneer Juventus in het kader van de Coppa Italia AS Roma ontvangt. Over het meespelen van Cristiano Ronaldo bestaan wel twijfels: de Portugese vedette krijgt mogelijk rust van Sarri. "We gaan kijken of Ronaldo morgen kan spelen. Als hij zich goed voelt, kan hij drie wedstrijden in één week spelen. Wat dat betreft zie ik geen probleem, maar het belangrijkste is dat hij zich goed genoeg voelt", aldus Sarri.

Het is een goede zaak dat Matthijs de Ligt nu als rechter centrale verdediger speelt bij Juventus

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Uitleg”. Staat precies 1 regel over. Wellicht kan @JapieKrekel nu misschien eerlijk toegeven dat links of rechts achterin toch uit kan maken? Sarri geeft aan dat notabene Bonucci, ervaren rot in de serie A, zich op links meer op zijn gemak voelt dan rechts. Dat geeft aan dat het wel degelijk verschil kan maken, en ook nog is dat hij De Ligt flexibeler daar in acht dan Bonucci.

21 januari 2020 om 20:00

Of Bonucci zich beter voelt op links betwijfel ik. Vind het meer een uitleg van als ik dit zeg hoef ik mijn eigen fout niet toe te geven. Lijkt mij vrij logisch dat je een ervaren rot makkelijker van positie kunt laten wisselen dan iemand die net komt kijken bij een club, ander land, ander systeem en dan ook nog een andere positie. Buiten dat vind ik die Turkse jongen meer een pure verdediger. De Ligt en die jongen dan ben je voor jaren voorzien.

21 januari 2020 om 20:03

Hoe dan ook, kan links of rechts achterin dus zeker weten uitmaken. En ja eens, vind het ook onbegrijpelijk waarom je dan per se met De Ligt moet gaan schuiven ipv met een ervaren speler die makkelijker aanpast als Bonucci.

21 januari 2020 om 20:04

Wandering, of jouw plausibele uitleg of die van Sarri (Feast) nou juist is, iedere voetballer weet natuurlijk dat het fijner verdedigen is over je goede been. En over je eigen voetballend vermogen nog maar te zwijgen.

21 januari 2020 om 20:15

Als Sarri dat zegt en het klopt niet, zullen we dat binnenkort wel horen van Bonucci..

21 januari 2020 om 20:17

Ja, geen idee ook wie beweert van niet. Ja japiekrekel misschien. Maar iedereen die zelf gevoetbald heeft, weet ook dat links of rechts verschil uit maakt. (Uitzonderingen daar gelaten).

21 januari 2020 om 22:26

Nou Martijn, heb er hier meerdere voorbij zien komen. Maar dan is de objectieve blik weg, omdat het dan Demiral, De Vrij of anti-Ajax fans zijn.

21 januari 2020 om 22:33

@formus of mensen kunnen niet een beetje terechte kritiek op een speler verdragen omdat het grote Ajax fans zijn en De Ligt daar heeft gespeeld. als een Demiral of De Vrij goed spelen en een De Ligt niet op dat moment dan mag dat blijkbaar niet benoemd worden. als pakweg een Justin Kluivert bij AS Roma een paar wedstrijden minder speelt dan is hij rijp voor PEC Zwolle en ligt het puur en alleen aan hem dat hij niet goed presteert. Als De Ligt niet goed speelt ligt het aan alles en iedereen behalve aan De Ligt zelf. ik vraag me af of al die mensen die bv die 6 handsballen van De Ligt in 8 weken tijd pure pech vonden wel objectief zijn

21 januari 2020 om 23:01

@Japie alle zes is niet pure pech: dat betekent dat hij blijkbaar zn armen niet goed genoeg bij zich houdt. Tegelijkertijd was het wel erg ongelukkig hoe het constant tot stand kwam. Dus om het grote fouten te noemen gaat me veel te ver. Het probleem is dat je enerzijds de mensen hebt die hem tijd willen gunnen omdat ze fan van hem zijn (waaronder ik) en anderzijds mensen die terecht kritiek mogen leveren, maar vervolgens op alle slakken zout leggen. Ik denk dat De Ligt de laatste wedstrijden weer laat zien dat die transfer niet heel raar was. Nu is hij niet meteen weer de beste speler van de wereld. Maar wat jij beschrijft over Kluivert gebeurde ook met De Ligt door critici: mindere vorm, fouten en ongelukkige momenten en ineens is hij te vroeg vertrokken of werd zijn middelmatige kwaliteit gemaskeerd door bijvoorbeeld Blind die naast hem stond. De waarheid zal in het midden liggen.

21 januari 2020 om 23:22

@martijnr12 ik ben met je eens dat hij het de laatste wedstrijden goed heeft gedaan en in zijn eerste half jaar vond ik hem heel goed tegen AC Milan en Leverkusen bv. alleen als er dan mindere wedstrijden tussen zitten is het logisch dat er dan soms kritiek komt op basis van die wedstrijd. dat gebeurd zelfs bij spelers als Messi en Ronaldo

21 januari 2020 om 23:26

@Japie, jij hebt het steeds over 6 handsballen van de Ligt maar welke 6 dan? Ik kom zeker niet op 6. Daarnaast zijn er zeker ongelukkige momenten bij net zoals domme momenten maar een moment zegt niet altijd wat over de rest van je wedstrijd. Jij verkondigd maar hoe Ajacieden de Ligt verdedigen maar jij doet echt het tegenover gestelde en wekt
Misschien wel irritatie op waardoor mensen nuance aanbrengen in je verhaal. Dat is niet verdedigen van de Ligt want een slechte pot is een slechte pot.

21 januari 2020 om 23:31

Hahahah japiekrekel. Je hebt het over kritiek verdragen, maar volgens mij ben jij degene die hier geen kritiek kan verdragen. Je denkt echt dat je veel weet over voetbal. Ik zie wel eens reacties van je dat je het niet eens bent met bepaalde keuzes van een trainer en dan nog een hele uitleg daarbij. Ook heb je altijd wat aan te merken op de journalisten, maar vergeet niet dat deze mensen nog altijd meer ervaring en kennis hebben dan jij. Je haalt je voldoening uit het aantal likes die je op je reacties krijgt heb ik het idee.

21 januari 2020 om 23:31

Hahahah japiekrekel. Je hebt het over kritiek verdragen, maar volgens mij ben jij degene die hier geen kritiek kan verdragen. Je denkt echt dat je veel weet over voetbal. Ik zie wel eens reacties van je dat je het niet eens bent met bepaalde keuzes van een trainer en dan nog een hele uitleg daarbij. Ook heb je altijd wat aan te merken op de journalisten, maar vergeet niet dat deze mensen nog altijd meer ervaring en kennis hebben dan jij. Je haalt je voldoening uit het aantal likes die je op je reacties krijgt heb ik het idee.

22 januari 2020 om 00:22

@jorritbenz ik zeg nergens dat ik veel weet over voetbal maar als ik een hoop van die analisten zie praten twijfel ik vaak ook aan hun vakkennis. omdat je een tijdje hebt gevoetbald wil dat niet zeggen dat je er gelijk meer kijk op hebt dan iemand die misschien al 20 jaar voetbal kijkt. voetbal is geen hogere wiskunde voor raketgeleerden ofzo imo. als die Bruggink, Daniel De Ridder, Boudewijn Zenden, Danny Blind, Jan Van Halst etc. echt allemaal van die geniale voetbalbreinen waren hadden ze nu denk ik wel ergens een grote club getraind of het beleid bepaald daar. er zijn twee analisten waar ik echt van onder de indruk was en dat waren Van Gaal en Cruyff. ik geef gewoon mijn mening over dingen en daar kan je het mee eens of oneens zijn, zoals dat voor elk lid op dit forum geldt

22 januari 2020 om 00:27

@thamike 1 van de tegenstanders weet ik niet meer uit mijn hoofd maar 5 van de 6 handsballen in die 8 weken waren tegen Duitsland met Oranje en in de Serie A tegen Inter, Bologna, Lecce en Torino.

22 januari 2020 om 07:28

Japie, ik denk juist niet dat De Ligt heel goed speelde, maar ben van mening dat dat te maken heeft met en de switch naar een nieuw land, cultuur, club, team etc. Maar vooral dan ook met zijn positie. Als rechtsbenige is rechts centraal natuurlijk altijd makkelijker. En je mag van mij prima kritiek hebben op De Ligt, moet ie tegen kunnen, maar blijf eerlijk. En dat doen sommigen niet en dat probeer ik juist aan te geven. Terechte kritiek, prima, maar blijf wel objectief en geef ook eerlijk aan dat de positie er zeker toe doet. En dat vergeten veel mensen door hun gekleurde bril en dat ia wat ik aan wilde geven.

22 januari 2020 om 07:30

Btw, net zoals pro-Dw Ligt ook blinddoeken om kunnen hebben, maar daar ging het in dit geval niet over. Dit even als toevoeging voor jou.

22 januari 2020 om 13:13

@Japie ah nu snap ik het. Jij maakt er 6 van en telt ook de niet bestrafte handsballen mee zoals tegen Bologna. Ja zo kun je het groter maken dan het is. Dan weet ik even hoe jij met cijfers omgaat.

21 januari 2020 om 20:00

Blijf me wel verbazen dat spelers a getrokken worden en niet op hun positie worden gezet , zoals de ligt en bij frenkie . maar dat zijn maar een paar voorbeelden

21 januari 2020 om 20:07

dat komt omdat je met 22-24 spelers te maken hebt en niet met alleen mathijs en Frenkie. Dus dat een nieuweling in een elftal niet meteen op zijn favoriete positie staat ( als dat uberhaupt zijn favoriete positie is, wie weet wil frenkie eigenlijk liever als aanvallende middenvelder spelen) is volkomen mogelijk.

21 januari 2020 om 21:10

@Richard-nec: Voetbal is een team sport. Het is niet Fc Frenkie De Jong of Matthijs de Ligt CF. Ze mogen beide blij zijn dat ze uberhaupt spelen. Velen mensen zeggen hier vaak dat Frenkie zijn favoriete positie defensieve middenvelder is of in iedergeval zijn best spelende positie maar hij zou zelf hebben toegegeven dat hij liefst tussen verdediging en aanval in speelt bedienen van aanvallers oa met assists en key passes etc.wat betreft De Ligt zijn transfersom is dan misschien 75 miljoen maar dat was nog amper boven zijn marktwaarde, zo niet gewoon zijn marktwaarde. Vergeet niet dat Van Dijk op zijn leeftijd nog voor het 2e van Fc Groningen speeld een kijk eens waar Virgil nu is als de beste verdediger van de wereld en in potentie gouden bal winnaar. Ga nog een stap verder hij had Ballon d'or zelfs kunnen winnen VVD maar hij heeft zelf op Messi gestemd.

21 januari 2020 om 21:45

@Fc Scheidsrech weet je dat heel zeker? Van Dijk is nu 28 jaar oud en debuteerde 9 jaar geleden in het eerste van FC Groningen

21 januari 2020 om 22:05

@japie_krekel niet 100% zeker nee maar ik las het in reactie van iemand anders op deze website gisteren of eergisteren.

21 januari 2020 om 22:26

@Fc Scheidsrech ik las dat inderdaad ook maar als ik Google moet geloven speelde hij vanaf zijn 19e daar in de basis. neemt overigens verder niet weg dat hij later is doorgebroken in het betaald voetbal als De Ligt die op zijn 16e of 17e geloof ik al debuteerde

22 januari 2020 om 09:19

Hij speelde zn eerste basiswedstrijd inderdaad net voor zn 20e verjaardag, en begon toen het seizoen erna nog als wissel maar stond na een tijdje steeds vaker in de basis. Maar hij is dat seizoen als ik het me goed herinner de tweede seizoenshelft erg ziek geweest en heeft er een paar maanden uitgelegen. Daarna volgens mij altijd basis. Dus als je het goed wilt zeggen kan je zeggen dat van Dijk op de Ligt zn leeftijd bezig was een basisplaats te veroveren bij Groningen.

21 januari 2020 om 20:06

Uiteraard zit er wel een verschil in. Maar niet zo'n groot verschil als links of rechtsback. Als je bij een topclub speelt moet je zowel rechts als links centraal achterin kunnen spelen.

21 januari 2020 om 20:09

Eens maar vind je het bij een aanpassingsperiode van een 20-jarige in een totaal nieuwe competitie niet een net andere situatie? Waarom iemand van zijn vertrouwde plek/been afhalen.

21 januari 2020 om 21:56

@feast omdat ze bij Juve er misschien vanuit gingen dat een verdediger van 85 miljoen dat normaal gesproken zou moeten kunnen. volgens mij speelde de rechtsbenige Varane toen hij net bij Lille vandaan kwam op zijn 19e in de basis bij Real ook aan de linkerkant

21 januari 2020 om 21:34

@feast waarom moet ik dat toegeven als ik het niet met die stelling eens ben? Sarri kan wel zoveel zeggen maar heel de Europese top speelt bijna met twee rechtsbenige centrale verdedigers en die ondervinden weinig hinder van aan de linkerkant spelen. Van Dijk speelt ook op links en is puur rechtsbenig. waarom hoorde ik deze zelfde excuses overigens niet toen De Ligt een heel seizoen aan de linkerkant speelde onder Peter Bosz? dat De Ligt daar dan moeite heeft dat zal dan wel als ik jouw stelling moet geloven maar dat zegt dan ook wel iets over hem want andere verdedigers hebben er weinig moeite mee. er zal misschien ietsje verschil in zitten maar je ziet dat andere verdedigers geen last hebben van dat kleine beetje verschil

21 januari 2020 om 23:11

Het kan twee kanten op. Een De Bruyne kan rechts centraal op het middenveld of links op het middenveld, om maar een voorbeeld te geven. Een Ziyech zou echter aan de linkerkant minder zijn dan aan de rechterkant. Dat er goede spelers zijn die zonder problemen aan de linkerkant kunnen spelen, betekent niet per definitie dat er geen verschil is, toch? Wellicht dat De Ligt onder Bosz al goed genoeg was om op links te spelen en is hij als jong jochie bij Juve dat nog niet. Schande? Lijkt me niet. En stel dat hij zijn hele carriere een wereldverdediger is, maar alleen op rechts. Een schande? Nee, ook niet. Nota bene Van Dijk geeft zelf aan beter te zijn op links dan op rechts. Er zit verschil tussen en wellicht is De Ligt voor de top alleen geschikt als rechter centrale. Het enige wat hem dat maakt is minder divers, het hoeft niet te betekenen dat hij geen topper is. Want dat laat hij, met uitzondering van tien potjes, wekelijks zien.

21 januari 2020 om 23:26

@martijnr12 het verschil met Ziyech is alleen dat als Ziyech op links gaat spelen hij helemaal naar de andere kant van het veld verhuist waar De Ligt maar een paar meter opschuift. het is misschien geen schande maar als je kijkt naar de Europese topclubs spelen die bijna altijd met twee rechtsbenige verdedigers. dan zou De Ligt dat imo moeten kunnen. word hij opeens linksback of rechtsback gezet zou ik idd wel snappen dat hij totaal niet rendeert omdat daar echt een wezenlijk verschil tussen zit

21 januari 2020 om 23:44

@Japie wat een kolder weer. De Ligt heeft altijd rechts gespeeld en dat is even wat anders dan dat je als rechtsbenig ook ervaring hebt op links. Dan ben je jong en ga je naar een land waar ze anders verdedigen dan je gewend bent en op links waar je dat niet gewend bent. Dat heeft voor iedereen impact en dat kan zelfs een kind bedenken dus snap niet waarom je telkens vol wilt houden.

22 januari 2020 om 00:32

@thamike misschien omdat ik het anders zie. pakweg een Varane kwam als talent van Lille naar Real Madrid en stond daar als rechtsbenige verdediger op 19 jarige leeftijd aan de linkerkant wat hij gewoon uitstekend deed destijds. op dit talent had dat blijkbaar geen impact. verder heeft De Ligt onder Bosz een heel seizoen aan de linkerkant gespeeld en toen hoorde ik niemand over het feit dat Bosz De Ligt misbruikte op een verkeerde positie. zulke argumenten worden vaak pas aangegrepen als er mindere prestaties van een speler moeten worden goed gepraat

22 januari 2020 om 00:44

@Japie Het verschil is ook dat het bij Ziyech voornamelijk om aan de bal gaat, waar De Ligt wellicht anders moet staan, tackelen, enzovoorts. Dat er twee rechtsbenige centrale verdedigers zijn betekent ook dat er eentje rechts staat in de top. En nogmaals: als het betekent dat De Ligt alleen rechts fantastisch is en links foutjes maakt (nogmaals, voor een twintigjarige in de top niet heel vreemd), so be it. Als De Ligt de beste centrale verdediger ter wereld is als rechtercentrale dan boeit het toch niemand dat hij links centraal minder is? Als Van Dijk op rechts staat maakt hij wellicht ook veel meer fouten. Maakt hem dat een mindere verdediger? Nogmaals: nee. Het maakt hem alleen minder divers en multi inzetbaar. Alleen jij probeert duidelijk te maken dat het verschil tussen rechts en links centraal miniem is omdat 1) je maar een paar meter uit elkaar staat en 2) in de top er veel rechtsbenige centrale op links staan. Dat zijn geen bewijzen in mijn ogen. Het zou bewijs zijn als Gomez en Van Dijk omdraaien van positie en het precies zo goed loopt achterin.

21 januari 2020 om 22:18

Dat bonucci aangeeft dat hij zich links beter voelt is onzin. Dit heeft sarri verzonnen natuurlijk. Binucci speelt al jaren op rechts, komt hij er nu pas achter dat hij het op links toch beter kan? Het maakt wel wat uit om links of rechts te spelen, maar op dit niveau is het niet zo dat je opeens er niks meer van kan bakken als je opeens links of rechts staat. Ik denk dat de slechte periode van de ligt ook niet daardoor kwam, hij is naar een verdedigend zeer sterk competitie gekomen en in een nieuw land. Nu doet hij het goed, ook op links, en zal waarschijnlijk nog beter worden met de tijd.

21 januari 2020 om 22:57

@feast denk dat je die niet echt krijgt..berichten worden toch weer verwijderd als er blijkbaar geen gelijk gehaald kan worden.. maar toch knap dat veel mensen hier het altijd beter weten dan de trainer.. Bonucci voelt zich misschien met zijn huidige partner beter op links maar met Chiellini weer niet.. met het oude bbc speelde hij dacht ik centraal en ook niet rcv

Twee directe concurrenten geblesseerd, nu ook nog zijn favoriete positie. Hij moet het nu wel laten zien!!

21 januari 2020 om 20:10

Dat doet ie voorlopig ook, niks aan de hand dus

21 januari 2020 om 20:14

Dat gaat hij ook wel doen. Hij moet wel heel slecht gaan spelen als zelfs Rugani hem eruit speelt. Rugani was een tijd geleden echt heel goed en toonde potentie, maar nu staat hij stil in zijn ontwikkeling en speelt hij nooit sterk.

Ik blijf het toch vreemd vinden dat dit zo een grote invloed zou hebben. De Ligt speelde gewoon minder, kan gebeuren op die jonge leeftijd. Maar al die excuses die bedacht worden. De Ligt speelde in zijn debuutseizoen gewoon op de linker CV positie met Sanchez naast hem. Dus al dat gewauwel over het feit dat hij daar niet kan spelen gaat er toch wat over naar mijn idee.

21 januari 2020 om 20:07

Huh? Maar Sarri bedenkt hier toch geen excuus voor De Ligt? Hij geeft notabene Bonucci, ervaren speler die al 10 jaar serie A speelt, als voorbeeld van iemand die liever links dan rechts staat. Ik snap niet waarom je daar dan aan twijfelt? Zoals formus ook schrijft hierboven is het fijner verdedigen over je goede been.

21 januari 2020 om 20:13

Het ging nu niet per se over Sarri, maar gewoon over het feit dat er wel heel veel excuses bedacht worden voor het mindere presteren van een tijdje geleden. En dat links in de defensie staan is echt niet de hoofdreden dat De Ligt ineens minder goed gaat spelen.

21 januari 2020 om 20:22

Denk zelf ook dat onervarenheid de grootste reden was hoor. Maar dat betekent natuurlijk totaal niet dat niet fit zijn / niet op je vertrouwde plek spelen niet kan bijdragen.

21 januari 2020 om 20:12

Ik vind het ook wat ver gaan om telkens over het feit te beginnen dat hij op links centraal moest spelen. Dat moet je gewoon kunnen en dat zal naar mijn mening niet de reden zijn geweest dat het er nog niet uitkomt. Gewoon onervarenheid en dat is geen schande.

21 januari 2020 om 20:15

Inderdaad lijkt me dat de achterliggende reden. De Ligt is een enorm talent en speelt de laatste tijd terug top, maar hij is nog niet de absolute wereldtop. Wat natuurlijk geen schande is op die jonge leeftijd.

21 januari 2020 om 23:21

Hij kan het wel, maar blijkbaar gewoon niet zo goed als op de andere kant. Zo vreemd is het niet, jullie vergeten constant dat het ook gewoon mensen zijn. En je legt zelf voorwaarden op een speler puur vanuit wat jij denkt dat hoort of moet kunnen. Maar jou wil is geen wet bij wijze van spreke. Ik dacht eerst ook dat het weing uit zou maken maar blijkbaar maakt het voor mathijs wel veel uit.

Het is toch apart dat hij dan überhaupt met de Ligt op links speelde en Demiral mocht altijd rechts spelen? Als je nieuw bent dan laat je toch iemand wennen op zijn natuurlijke positie. Sarri toont toch wel regelmatig aan behoorlijk dwars te zijn.

Hehe, iets wat we allang wisten. Laat De Ligt maar op zijn vertrouwde positie spelen alsook Bonucci, opgelost. Win Win situatie. Beetje onnozel dat Sarri door omstandigheden daar achter moet komen.klinkt wel als een flauw excuus. Zoals De Ligt afgelopen wedstrijd tegen Parma speelde wil ik er nog wel zien! Nu nog het middenveld zien te puzzelen...dat is een ander paar mouwen.

21 januari 2020 om 20:14

Ik denk niet dat dat de reden was voor de valse start van De Ligt. Ik denk dat hij gewoon nog onervaren is voor zo'n grote club als Juventus. Zelfs absolute toptalenten spelen zich op die leeftijd niet zomaar even tussen de grote jongens in de verdediging. Dat heeft nou eenmaal tijd nodig.

21 januari 2020 om 20:23

Eens, het is inderdaad allemaal niet evident. Al denk ik dat een vertrouwde positie meer vertrouwen en durf teweeg brengt dan zich meteen te moeten aanpassen aan een positie die minder vertrouwt voelt. Zo ook het systeem in de Serie A qua verdediging. Ik moet wel zeggen dat hij het echt wel goed doet, zelfs in het prille begin. Velen onderschatten wat het doet met een jongen van zijn leeftijd. Dat terzijde kan men het inderdaad niet volledig afschuiven op de kwestie van positionering. Ik denk dat ik me misschien minder open stel voor Sarri als coach en niet alles gelooft wat die man beweert.

21 januari 2020 om 21:02

@dendenchofu NEE dat doe ik juist niet: Sarri en de medische staf hebben gewoon toegezegd dat De Ligt 3 vd 4 wedstrijden dat Demiral speelde niet 100% fit was. Gewoon een feit en geen framing van wat voetbalsites.

Blijft vreemd dat je de ligt koopt en niet op zijn positie neerzet maar Demiral wel meteen. Zet de poppetjes in ieder geval op hun eigen plek. Juve is wel echt voorzien van groot verdedigend talent met die twee, komende tien jaar geen aankoop nodig

21 januari 2020 om 22:53

Had puur te maken dat de ligt ook een bal met links kan geven en Demiral niet..

Ik vind dat het nogal wordt overdreven dat de Ligt zo slecht was in z'n eerste halfjaar. Heeft veel goede wedstrijden gespeeld, waarin die dan bijv 1 handsbal maakte en daar werd ie dan keihard op beoordeeld. Vond hem in de meeste wedstrijden gewoon verdienstelijk spelen. Prijskaartje zal er ook wel mee te maken hebben natuurlijk.

21 januari 2020 om 21:37

het waren 6 handsballen in 8 weken tijd, niet 1 handsbal

De Ligt heeft duidelijk aanpassings problemen. Links rechts in de verdediging zou niet uit mogen maken. Maar wanneer je foutjes begint te maken word je kwetsbaar.

Als De Ligt niet hetzelfde kan aan de linker zijde dan is het toch niet zo'n toptalent zoals sommige dachten, want er werd gezegd dat hij overal uit de voeten zou kunnen. Bij iedere top club en links en rechts in de verdediging. Hij zou al beter zijn dan Van Dijk werd gezegd, die nu al een tijdje links staat terwijl het zijn zwakkere positie is en al jaren leiding geeft aan een dominant Liverpool. Ik snap echt niet hoe mensen De Ligt beter noemden dan Van Dijk.

Komt ie beetje laat achter die Sarri. Suf hoor. Allebei je CV 's staan liever op elkaars plek. Misschien eens communiceren met je spelers. Echt amateuristisch.

Waren Chiellini en Demiral niet geblesseerd geraakt was de Ligt nummer 4 in de pikorde geweest van centrale verdedigers. Had gewoon naar een team moeten gaan waar ie lekker vooruit kan verdedigen en in kan schuiven bij balbezit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren