Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sam Lammers treedt met driehoeksdeal in voetsporen van Mo Ihattaren

Laatste update:

Sam Lammers gaat het seizoen afmaken bij Sampdoria. Dat bevestigt transfermarktspecialist Gianluca Di Marzio. De 25-jarige spits werd al door Atalanta verhuurd aan Empoli, maar wordt nu onderdeel van een 'driehoeksdeal' tussen de drie clubs. Francesco Caputo gaat namelijk van Sampdoria terug naar zijn oude club Empoli, en Lammers geldt bij i Blucerchiati als zijn vervanger.

De voormalig centrumspits van PSV en sc Heerenveen wordt al voor het tweede jaar op rij uitgeleend door Atalanta. Bij Eintracht Frankfurt maakte Lammers al geen verpletterende indruk en bij Empoli ging het evenmin voor de wind. In veertien optredens noteerde de Tilburger slechts één treffer. Caputo kon namens Sampdoria vergelijkbare statistieken overleggen met één goal in vijftien competitiewedstrijden.

Empoli bewaart echter goede herinneringen aan de 35-jarige spits. In het seizoen 2017/18 schoot hij de Toscaanse club met 26 goals naar de Serie A en een jaar later maakte hij er zestien op het hoogste niveau. Dat laatste was alleen niet genoeg om Empoli van degradatie te redden. Caputo verkaste voor een kleine acht miljoen euro naar Sassuolo, waar hij het zelfs tot het Italiaanse nationale elftal schopte. Dit seizoen beginnen zijn prestaties echter terug te lopen,

Was hij in vorige jaargang nog goed voor elf competitietreffers namens Sampdoria, staat de teller nu slechts op één. Lammers moet Caputo doen vergeten in Genua, waar Mohamed Ihattaren vorig jaar ook nog op huurbasis onder contract stond. Lammers moet alleen nog medisch gekeurd worden. Hij maakte sinds zijn komst naar Atalanta in 2020 slechts drie treffers op het Italiaanse hoogste niveau, dus heeft hij nog flink wat te bewijzen. Lammers staat nog tot medio 2025 onder contract in Bergamo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen had een veel belovende start van zijn carrière maar dit gaat helemaal de verkeerde kant uit. Zag in hem echt een top spits: tweebenig, kopsterk, kon voetballen en ook technisch. Helaas komt hij toch te kort blijkt nu. Misschien had hij bij psv moeten blijven maar denk niet dat het veel veranderd had.

31 december 2022 om 11:55

Snapte er echt niks van dat hij destijds wegging. Was dat seizoen eerste spits bij PSV geweest. Bizar goed tweebenig, technisch, goed schot. Had alles en brak bijna écht door. En dan ga je opeens naar Italië waardoor PSV Zahavi moest halen. Heel raar. Ben er vrij zeker van dat hij verder in zijn ontwikkeling was geweest als hij toen was gebleven.

31 december 2022 om 11:57

Nou, kopsterk was hij dus echt totaal niet. Heb me in zijn tijd bij Heerenveen echt kapot zit ergeren aan het feit dat hij nooit een kopduel aanging met verdedigers en eigenlijk altijd op fysiek vlak werd afgetroefd. Hij heeft dan wel weer een hele fijne techniek en een goed schot met beide benen. Past gewoon totaal niet in het Italiaanse voetbal…

31 december 2022 om 11:58

Ik heb er nooit een echte topper in gezien. Hij beheerst veel basisvaardigheden inderdaad goed, maar mist gewoon net iets dat hem een edge geeft. In algemeenheid heeft hij teveel tijd en ruimte nodig denk ik. Handelingssnelheid is niet goed genoeg voor een topcompetitie en hij blinkt nergens écht in uit.

31 december 2022 om 12:32

Nou, hij heeft een blessure gehad waarna hij 2 niveaus lager terug kwam bij PSV. Was bij Heerenveen echt heel goed en technisch. Bezorgde in 2018/19 in de wedstrijd tegen ajax 90 De Ligt en Blind een moeilijke avond. Na zijn blessure werkelijk nergens meer iets laten zien. Daarvoor blonk hij zeker wel uit met zijn techniek en fysiek.

31 december 2022 om 12:47

Na zijn knieblessure miste ik wat bij die jongen. Ik heb geen idee hoe hij het in Italië doet, maar na zijn rentree miste ik toch een klein beetje lef. Alsof er een soort angst in was geslopen bij die jongen. Geen idee of hij nog niet helemaal fit was toen hij er weer in kwam (en of hij daarom boos was op de medische staf?), maar ik snap de twijfel wel over hem.

31 december 2022 om 13:11

Ik denk dat hij ook gewoon een stapje terug moet doen, liefst naar Nederland. Na dat goede seizoen bij Heerenveen heeft hij nog maar zes goals gescoord, en dat seizoen bij Heerenveen is 3,5 jaar geleden!

31 december 2022 om 15:20

Een topspits in wording vind en vond ik het absoluut niet, maar dit had ik niet verwacht. Misschien is dit wel gewoon een gevalletje Luuk de Jong. Die schiet er ook weinig ballen in in top competities, maar doet het prima in middelgrote competities. Bas Dost had dat ook. Hoe dan ook zou ik hem graag bij FC Twente zien, aangezien Van Wolfswinkel alweer bijna 34 jaar is en ook vast een keer weer verval gaat vertonen.

Sam Lammers, over vergeten voetballers gesproken..

Vind de titel trouwens ook echt weer armoedig maar dat terzijde.

Geld is belangerijker dan een carrière. Weer een school voorbeeld van ongeduldig en te vroeg naar het buitenland. Investeren niet meer in zichzelf maar in hun portemonnee. Komt vanzelf weer in de Nederlandse eredivisie (middenmoot) terecht.

31 december 2022 om 12:25

Vind ik met Sam Lammers echt wel een ander verhaal. Die is meer weggegaan met het zicht op speeltijd en is ook niet naar een topclub gegaan.

31 december 2022 om 12:51

Hij was op dat moment op weg eerste spits van psv te worden. Na zijn vertrek werd zijn vervanger pas gehaald met Zahavi.

31 december 2022 om 15:24

Op zich vond ik de stap naar Atalanta zo gek niet. Bij PSV kwam een basisplaats er telkens niet van. Achteraf gezien zou je het een verkeerde stap kunnen noemen, maar soms zit het er ook gewoon niet in. Ik had eigenlijk niet verwacht dat z'n Italiaanse avontuur zo kleurloos zou worden. Die moet snel terug naar een middelgrote competitie om vertrouwen te tanken bij een subtopper.

Sam Lammers wilde perse weg bij psv, terwijl hij juist de kans begon te krijgen in Eindhoven. Het is voor hem niet echt geworden waar die op gedroomd had. De stappen die hij nu maakt zijn enkel nog achteruit.

Sam lammers hele goede voetballende spits die technisch heel sterk is en tweebenig is. Jammer dat zijn carriere bergafwaarts gaat door verkeerde keuzes. Deze jongen heeft minuten en vertrouwen nodig dan weet ik zeker dat hij weer gaat vlammen. Maar ik denk met sampdoria weer een verkeerde keuze gemaakt als ik hoor hoe ze met ihatarren zijn omgegaan maar ik laat me graag verrassen.

Snap dat Ihataren benoemen in de koptekst voor vele clicks zorgt. Hoop alleen niet dat ie in Ihataren's voetsporen treed. Zijn vast voldoende voorbeelden van Nederlandse spelers die het goed hebben gedaan bij Sampdoria. Hopelijk kan die daar een voorbeeld aan nemen.

31 december 2022 om 14:12

Voor Ihattaren waren Seedorf en Gullit de enige Nederlandse spelers in de historie van Sampdoria. Me dunkt dat die twee aardig konden voetballen 😄

Blijf het jammer vinden dat hij wegging bij PSV. Net op het moment dat hij kansen begon te krijgen was die alweer weg. Het jammere aan het hele verhaal is ook dat hij veel minder speelde nadat hij wegging. Gevalletje: 'waar had die kunnen zijn als hij was gebleven'.

Dat zijn flinke voetsporen om te vullen. Hopelijk gaat Lammers dat lukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren