Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruud Vormer is na lastige periode grote uitblinker bij winnend Club Brugge

Laatste update:

Ruud Vormer heeft Club Brugge vrijdagavond hoogstpersoonlijk een 2-0 overwinning op KV Kortrijk bezorgd. De middenvelder nam in het Jan Breydel Stadion beide doelpunten voor zijn rekening, waarvan de laatste op aangeven van landgenoot Noa Lang. Door de overwinning neemt Club Brugge voorlopig de koppositie over van KAS Eupen, dat net als de rest van de achtervolgers later dit weekend nog wel in actie moet komen.

Club Brugge, dat startte met Vormer en kersvers Oranje-international Lang in de basis en met Bas Dost op de bank, stichtte na elf minuten voor het eerst gevaar. Vormer vond Lang bijna, maar zag zijn puntgave voorzet over de achterlijn gewerkt worden. De Bruggenaren kregen daarop nog mogelijkheden via Charles De Ketelaere en opnieuw Vormer (tweemaal), voordat laatstgenoemde de score opende. Ex-PSV’er Trent Sainbury legde Kamal Sowah neer en uit de vrije trap die daarop volgde krulde de Vormer de bal langs doelman Marko Ilic.

Het betekende het eerste doelpunt sinds augustus voor Vormer, op een belangrijk moment. De middenvelder bleef vorige maand tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-1) negentig minuten op de reservebank en begon mede daardoor klaarblijkelijk te twijfelen aan zijn leiderschapskwaliteiten, waarop hij zijn aanvoerdersband wilde inleveren. Dankzij trainer Philippe Clement bleef Vormer echter de captain en vlak voor rust tekende hij ook nog voor zijn tweede: Lang gaf voor vanaf links en de inlopende Vormer kon de bal binnentikken.

Na rust bleef Club Brugge op jacht naar een derde treffer, maar vond het telkens Ilic op zijn weg. Ondertussen zorgden slordigheidjes in het eigen spel ervoor dat doelman Simon Mignolet zijn defensie enkele keren manend moest toespreken. Met nog 21 minuten op de klok kwam Dost binnen de lijnen om het slot definitief op de deur te gooien, alleen was het Kortrijk die het spel naar zich toetrok. Vooral Kristof D’Haene dook een aantal keren gevaarlijk op voor Mignolet, maar de vleugelverdediger van KV Kortrijk had het vizier echter niet op scherp staan. Zonder verder echt in de problemen te komen speelde Club Brugge de wedstrijd uit en mag het zich opmaken voor het treffen met Manchester City, komende dinsdag in de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het wel apart dat we in Nederland met twee maten werken qua spelers. Lang doet het goed bij Brugge, gelijk in Oranje. Vormer deed het goed bij Brugge, en toen hij werd gementioned als Oranje-speler, werd hij gelijk afgeschreven omdat hij een mindere periode had bij Feyenoord en dat de Belgische competitie niks voorstelde. Was ook een beetje met Danjuma toen hij bij Brugge en Bournemouth uitkwam. Wel opvallend vind ikzelf. Wellicht omdat Lang een Ajax verleden had?

15 oktober 2021 om 23:36

Vormer is onder Koeman wel opgeroepen, maar overtuigde toen niet. Lang is daarnaast jonger en heeft nog veel groeipotentie. Zijn cijfers waren daarnaast ook wel ongekend. Vormer doet het daar prima, maar loopt er ook al een tijd rond en Brugge is zijn plafond. Lang kan in potentie nog een stuk verder komen. Op het middenveld hebben we een vormer ook minder nodig dan dat we goede, creatieve aanvallers nodig hebben voorin. Wat betreft Danjuma: die debuteerde juist toen hij bij Brugge speelde.

16 oktober 2021 om 00:15

Maar moet je dan een speler als Vormer gelijk afschrijven na 4 interlands? Waarvan hij twee keer als invaller is gekomen. Vormer zijn cijfers voor Brugge in de Champions League en kwalificatie wedstrijden zijn ook best goed voor een middenvelder. In de competitie haalde hij op seizoensbasis wel meerdere keren de dubbele cijfers in assists en soms in goals. En ik denk juist dat we een type spelmaker als Vormer wel dergelijk missen in de huidige Oranje. Niet Vormer zelf, maar een spelmaker in this case die het spel bepaald. Ik wil Vormer niet in Oranje hebben, maar vind het wel opvallend dat de buitenwereld wel vaak met twee maten meten. En bij Danjuma duurde het inmiddels 3 jaar voordat hij weer was opgeroepen. Zijn eerste seizoen bij Bournemouth was hij niet bepalend, maar in de Championship wel. Toen werd hij gewoon niet opgeroepen en werd er wel geschreeuwd om de speler Lang. Championship en Jupiler Pro League lopen qua niveau niet ver van elkaar af.

16 oktober 2021 om 00:29

Nee omdat Lang echt veel meer indruk maakt dan Vormer. Begrijp me niet verkeerd, de beste vormer was echt een heel goede speler die zelfs in de CL het verschil maken. Maar Lang is echt een hoger niveau. Zowel dan vormer als Danjuma.

16 oktober 2021 om 00:45

Dan Danjuma valt nog wel te bezien. Danjuma is vooralsnog uitstekend begonnen in Spanje. Lang voetbalt voorlopig nog in Belgie. Hij heeft het tot nu toe wel goed gedaan in de CL, maar Brugge kan daar lekker aantreden als de underdog in elk duel. We gaan dat pas echt kunnen beoordelen als hij een stap heeft gemaakt en het in een topcompetitie laat zien over een langere periode. Dat geldt ook voor Danjuma, maar die is momenteel wel op weg om dat te doen.

16 oktober 2021 om 01:02

Ik bedoelde dan Danjuma in België. Spanje en de CL is inderdaad moeilijk te vergelijken.

16 oktober 2021 om 01:19

Fcgrunn050, Lang deed het vorig seizoen al goed bij Brugge en toen waren er al stemmen van personen die hem in Oranje wilden hebben. Dat het na de wedstrijd tegen PSG snel gegaan is zal en kan ik niet ontkennen, maar goed dat is ook wel met een reden. Hij heeft totaal lak aan de status van de club en directe tegenstanders en wint daarbij ook nog veelal de duels. Het is een beetje een brutaaltje en die kunnen we wel gebruiken, het is niet dat we veel spelers hebben die ditdurven en kunnen.

16 oktober 2021 om 05:48

Hij werd een keer opgeroepen door koeman en hij wilde niet naar het nederlandse elftal omdat hij even wilde focussen op club brugge sinds dien nooit meer opgeroepen

16 oktober 2021 om 08:23

Vormer heeft op het middenveld een stuk meer concurrentie dan Lang in de voorhoede van oranje.

Niet de beste match, maar de 3 punten zijn binnen, dat is wat telt. Verdiende zege wel. Nu op naar city, ben geweldig benieuwd tot wat we tegen hen in staat zijn. Helaas een vreselijk uur natuurlijk, 18u45 dat is dus om 17h vertrekken, vol in de avondspits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren