Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruud Gullit: ‘Kijk naar hem! Waarom kijkt niemand naar hem bij Oranje?’

Laatste update:

Ruud Gullit snapt niet waarom Noa Lang geen kans krijgt bij het Nederlands elftal. De linksbuiten van Club Brugge was vrijdag tegen KV Oostende (3-0 zege) goed voor twee doelpunten en staat met zijn ploeg bovenaan in de Belgische Pro League. Louis van Gaal heeft meermaals geklaagd over het gebrek aan goede buitenspelers in Oranje, maar Gullit wijst hem op de prestaties van Lang in België.

Lang was dit seizoen in 8 officiële wedstrijden goed voor 4 goals en 4 assists; vorig seizoen kwam hij tot 38 wedstrijden, 17 doelpunten en 11 assists. "Kijk naar hem! Waarom kijkt niemand naar hem?", vroeg Gullit zich af, toen hij tijdens Rondo beelden zag van de doelpunten van Lang op vrijdag. "Het lijkt wel alsof niemand het wil zien, want hij laat het bijna elke week zien. Het is echt ongelooflijk. Rond het Nederlands elftal hoor ik nooit iemand over hem praten. Ik weet niet waarom. Ik ben er heel nieuwsgierig naar."

Marco van Basten suggereerde dat Lang vanwege zijn ‘mentaliteit’ niet in beeld is bij Oranje. “Maar de moeilijkste jongens waren meestal goed”, wierp Gullit op, om er lachend aan toe te voegen: “Ik was zelf ook heel lastig.” Lang heeft in zijn ogen ‘toch iets ongelooflijks’ als speler, maar volgens Van Basten klopt een bondscoach vanzelf wel aan als een speler ‘echt goed’ is. “Ik hoop het echt, want het is vlakbij”, aldus Gullit. De 22-jarige Lang deed in het voorjaar mee aan het eerste deel van het EK met Jong Oranje, maar werd niet geselecteerd voor het tweede deel omdat hij volgens de KNVB niet wedstrijdfit was. Hij speelde acht interlands voor Jong Oranje en is vanwege zijn leeftijd inmiddels niet meer beschikbaar voor die ploeg.

Verdient Noa Lang een kans bij het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mee eens, wat moet lang nog meer doen uberhaupt een kans te krijgen?

12 september 2021 om 21:24

Zeker mee eens. Die goal afgelopen wedstrijd; wat een aanname! En dat gezeur over z'n mentaliteit moet ook eens klaar zijn. Ja hij heeft een accentje en is niet de perfecte schoonzoon.. Die jongen traint gewoon hard, daar gaat het om.

12 september 2021 om 21:27

dat gezeur over dat accentje gaat idd nergens meer over. kunnen we dan ook nooit meer een Tukker selecteren voor Oranje omdat die een accentje hebben, want die zullen dan ook wel een slechte mentaliteit hebben



12 september 2021 om 22:01

Dat buigenlandse accentje is geen accentje. Een accent krijg je doordat je in een bepaald gebied woont of vent opgegroeid.

Dit is puur het "stoere" accentje waar ze voor kiezen.

12 september 2021 om 22:11

@Krav en dan nog? hij heeft ervoor gekozen, dus? triest als je daar mensen op afrekent, op wat voor gebied dan ook

12 september 2021 om 23:16

@krav als jij dagelijks omringd bent met mensen die dat buitenlandse accent hebben dan neem je dat dan toch ook over? je kan dan ook van Tukkers zeggen dat ze gewoon normaal Nederlands kunnen praten ipv het dialect van hun omgeving over te nemen

12 september 2021 om 23:49

Die aanname was geweldig, maar ook dat kleine tikje opzij en direct daarna de afronding. Werkelijk fenomenaal voetenwerk en balans. Deze jongen heeft echt iets extra’s en moet gewoon de kans krijgen in oranje. Het is niet alsof we drie wereldtoppers voorin hebben nu. Dus geef Lang een kans.

13 september 2021 om 01:23

Japie_krekel, complete onzin. Ik ben opgegroeid in een buurt met veel Indo's en noem jou toch ook geen blanda? We krijgen allemaal Nederlands op school. Het is aanstellerig gedrag, niks meer of minder. Het is lekker interessant doen vanwege dat je een paar mensen kent met die achtergrond.

13 september 2021 om 02:20

En al die kakkers dan? Die praten ook zo om interessant te doen of is dat erin geslopen omdat veel van hun medekakkers ook zo praten?

13 september 2021 om 04:24

Hij is opgegroeid met buitenlanders en heeft hetzelfde accentje? Wonderbaarlijk het is net alsof jij Nederlands spreekt omdat je ouders het waarschijnlijk spraken?

Wat een toeval!

13 september 2021 om 04:26

Jij doet dat dus niet en hij doet dat wel. Je hebt het over aanstellerig gedrag maar loopt te janken dat iemand niet spreekt zoals jij dat wilt in een wereld met meer dan 8000 talen en nabij de 60.000 bekende accenten?

13 september 2021 om 11:43

Hij is heel erg in een gebied opgegroeit waar men zo praat. Zeggen dat het gewoon is om stoer te doen reflecteert meer op hoe u mensen met dat accent beschouwd; als een soort hulzen die onbereid zijn om zich aan uw 'ideale' manier van spreken te conformeren.

13 september 2021 om 12:03

@droppie Misschien was Lang nog niet op de hoogte dat jij de norm bepaalt rondom het al dan niet overnemen van een accent.

Hoezo je denkt daar een mening over te moeten hebben ontgaat mij. Het raakt kant noch wal in een discussie over al dan niet opgeroepen worden.

Perr Schuurs klinkt ook een stuk meer Hollands, met hier en daar een raspende -g, sinds hij uit weg is uit Limburg. Ik vermoed dat je oordeel zich daar niet toe strekt, maar het zich beperkt tot Surinaamse en Marokkaanse accenten.

Je zou bijna denken dat er wat andere denkbeelden aan ten grondslag liggen..

13 september 2021 om 12:10

Van Persie werd vroeger ook de Marokaan genoemt omdat hij vooral Marokkaanse vrienden had. Volgens mij heeft hij ook een Marokkaanse vrouw. Zie het probleem niet. Hij spreekt straattaal net zoals z'n matties. Haha

13 september 2021 om 12:37

Krav, domste reactie ooit gelezen op deze website? In wat voor omgeving denk je dat Noa Lang is opgegroeid?

12 september 2021 om 21:25

Louis heeft toch aangegeven dat hij deze interland periode zoveel mogelijk aan Frank de Boer zijn selectie wilde vasthouden? Ik denk dat die de volgende periode er gewoon bijzit.

12 september 2021 om 21:26

Een rensch en til zitten er dan wel weer bij? Die zaten bij de boer ook niet bij de selectie

12 september 2021 om 21:41

Rensch was denk ik opgeroepen omdat de andere rechtsback van de Boer zijn lijstje gewoon niet goed genoeg werden geacht. En Til omdat dat de enige nummer 10 was die wedstrijdfit was? Denk zoiets

12 september 2021 om 22:02

Omdat niet al die spelers fit waren. Noa lang komt best wel in beeld.

13 september 2021 om 10:13

Rechtsbuiten gaan spelen. Daar zit hem de knel bij Nederland

13 september 2021 om 11:29

De Belgische competitie is helaas niet interessant voor de Nederlandse bondscoaches. Op een paar uitzonderingen na.
Hij laat geruime tijd zien één van de beste uit de competitie te zijn en heeft een goede drive en werk ethiek.
Hij verdiend zeker een kans en hopelijk komt dit snel voor deze jongen.

Gezonde vraag, Gullit. Jij en heel voetbalminnend Nederland vragen zich af waarom die jongen er niet bij is. Hij kan op de flanken terecht en op het middenveld, daarnaast brengt die jongen de nodige creativiteit.

12 september 2021 om 22:46

Omdat we met Gakpo, Bergwijn, Malen, Depay, El Ghazi erg breed op die positie zitten. En ja hij kan ook rechtsvoor maar dat is niet zijn goede positie, en dat kunnen al die andere namen ook.

12 september 2021 om 22:48

Op het middenveld bij het nederlands elftal waar je Klaassen Wijnaldum en frenkie hebt lopen. Komop lang doet het echt geweldig maar de competitie in België is volgens mij niet zo best. Anderlecht wint 7-2 van Mechelen. En Anderlecht verliest over twee wedstrijden van Vitesse. Je moet hem zeker wel oproepen maar basis gaat hij nog lang niet staan.

12 september 2021 om 23:14

Vind dat makkelijk redeneren. Zo kan je bij nederlandse clubs ook genoeg wanprestaties benoemen. Een ajax won ook dik van vvv en we hebben als nederlandse clubs van onbekende clubs verloren in europa

13 september 2021 om 16:25

Ajax speelt gelijk tegen Twente en Twente doet al jaren niet meer mee om Europees voetbal. Ajax heeft niets in Europa te zoeken!!

(om dezelfde manier van redeneren er maar even in te gooien)

Vind het inderdaad heel raar dat hij er niet bij zit. Zelfs in de voorselectie niet. Door zn mentaliteit denk ik ook niet. Lijkt gewoon een goede houding te hebben. De trainer van club brugge was ook meer dan tevreden. Hij is eerder te fanatiek dan dat hij het laat lopen

13 september 2021 om 11:33

Maar je moet je ook afvragen natuurlijk, waar zou die dan moeten spelen? Klaassen heeft het heel goed gedaan. Til heeft als invaller gescoord. Op links speelde Bergwijn een goeie interland en Gakpo was ook in vorm, waardoor hij erbij zat. Hij kan ook op rechts spelen, alleen speelt hij nu bij Brugge voornamelijk op links.

13 september 2021 om 13:02

Hetzelfde geldt ook voor EL Ghazi. Die moet het ook heel goed doen in Engeland.

Aan alles kan je zien dat Lang een super goede voetballer is . Oke het is in België misschien, maar die aannames en dribbels van hem pff echt super goed en als je zo goed kan voetballen dan kan je dat overal maakt niet uit waar. Snap ook dat mensen zeggen hij speet in België. Die aannames en dribbels van hem zijn niet te leren hij heeft het gewoon. Wordt een grote speler 💥

12 september 2021 om 21:24

Tuurlijk het is belgie, maar een til en rensch worden ook opgeroepen. Het is niet dat een Nederland zo ontzettend veel beter is. Verder helemaal eens met je reactie

12 september 2021 om 21:29

Precies. Die spelen ook tegen Fortuna of pec met alle respect. Geloof noa lang gaat de mensen hier in Nederland verbazen hoe goed die jongen kan voetballen. Het is misschien niet een hele lieve jongen, maar hij kan zo goed voetballen en wat willen wij nou zien een ideale schoonzoon of een irritant ventje die super goed is. Ik weet het wel hoor

12 september 2021 om 21:37

het is bovendien ook nog eens een creatieve speler. Berghuis is redelijk creatief maar voor de rest kan ik geen enkele creatieve speler in de huidige selectie noemen, dus Lang kunnen we prima gebruiken imo

12 september 2021 om 21:41

Helemaal
Mee eens. Lang is zo creatief die man ademt voetbal. Die man kan op 10, 6 buitenspelen. Heb zelfs het gevoel dat die overal
kan spelen omdat die zoveel kwaliteit heeft.

Middenveld met Frenkie, Lang en Timber lijkt me echt smullen pfff alleen maar goede voetballers. Ook al zijn ze fysiek minder als je goed kan voetballen voetbal je daar onder uit

13 september 2021 om 00:37

Geen enkele ? Creatieve speler .. Memphis gakpo bergwijn malen zijn gewoon creatieve spelers hoor

13 september 2021 om 02:22

Memphis vergat ik idd, die is ook creatief. In Gakpo, Bergwijn en Malen zie ik de creativiteit niet echt. Die zie ik zelden een steekpass geven of twee man op een vierkante meter uitkappen op techniek

13 september 2021 om 12:13

Japie, alsjeblieft.. Gakpo, Bergwijn en Malen niet creatief noemen, maar Berghuis wel?? Geeft niks als je ongelijk hebt, maar lul niet recht wat krom is. Die drie lopen over van creativiteit en kunnen juist op die vierkante meter het verschil bepalen..

13 september 2021 om 13:26

Volgens mij ben jij nu recht aan het praten wat krom is. Berghuis geeft toch echt met regelmaat een steekpass. Als Bergwijn zo creatief is, waarom heeft hij dan zelden een assist achter zijn naam bij de Spurs met twee wereldaanvallers naast hem aan wie hij die bal kwijt kan?

13 september 2021 om 15:33

@thucan, dan versta jij simpelweg iets heel anders onder creativiteit. Ja, het zijn technisch begaafde speler, maar toch zeker niet de spelers die creativiteit in je elftal brengen. Dat doet Berghuis daarentegen wel, met zijn passing, steekballen en voorzet. Dat staat verder volledig los van kwaliteit, want een aantal van die spelers doen niets onder voor Berghuis.

12 september 2021 om 21:43

Dat argument van in Belgie speelt moet stoppen, want de Eredivisie is geen haar beter ( of slechter).

We hemelen jongens als Gakpo op, redelijk terecht, maar die heeft nog niet laten zien wat Noa laat zien hoor.

12 september 2021 om 21:51

Je ziet toch aan alles dat Lang beter is dan zulke speler

12 september 2021 om 23:47

We weten allemaal dat de Eredivisie de betere competitie is. In België shinen jongens zoals, met alle respect, Ruud Vormer. Lang wist nauwelijks potten te breken bij Twente. Wat heeft Lang laten zien wat Gakpo niet heeft laten zien?

Statistisch is Noa Lang wat beter, maar verder ook niet. De competitie is minder dusja. Voor wie moet je hem oproepen? Berghuis is gewoon beter dan Lang, Gakpo en Lang is om het even maar Gakpo heeft mee ervaring, is captain en speelt in de betere competitie. Bergwijn doet het goed bij Spurs.

13 september 2021 om 01:29

Arsenality sinds wanneer hebben wij een betere competitie dan de Belgen? Het blijft stuivertje wisselen, en ik denk dat nederigheid wel op zijn plaat is, zeker omdat onze sterspeler aangetrokken is door een topclub maar vanwege geldgebrek.

13 september 2021 om 02:24

@Arsenallz Malki en Vleminx kregen geen voet aan de grond in België en shinede in de Eredivisie en zo zal ik er nog wel wat vergeten te noemen

13 september 2021 om 12:42

@japie Finbogasson(sp?), recent nog Dessers.

13 september 2021 om 16:58

De Nederlandse compititie is echt niet beter hoor. Ajax is apart geval. Psv is nu ook wel sterk. Maar al de rest?

Nieuwe bondscoach nieuwe kansen. Louis heeft meerdere keren aangehaald dat we nog te weinig kwaliteiten op de flanken hebben, dus ik verwacht dat hij hem wel minuten gaat geven.

Het is daadwerkelijk kansloos dat zon jongen geen kans krijgt. Hij heeft zoveel branie en voetbalgogme. Hij heeft dribbels om zn man voorbij te gaan, hij heeft diepgang, hij is creatief. Waar zal t aan liggen vraag je je af? Omdat ie "raar" praat? Omdat hij in belgische competitie speelt? Either way, geen enkele reden is een goed excuus. Hij hoort er gewoon bij.

13 september 2021 om 12:42

Rustig. Louis zit er net een paar weken. Die kiest voor de bestaande groep met een aantal nieuwelingen. Hij kan niet direct de hele wereld oproepen, moet keuzes maken. De keuze voor Berghuis, Bergwijn en Gakpo is niet gek. El Ghazi verdient ook een kans maar krijgt die nog niet direct ivm concurrentie. Volgende interland periode tegen de kleintjes is een uitgelezen mogelijkheid om dit soort jongens te testen.waarom Frank de Boer hem niet heeft opgeroepen? Tja, er zijn wel meer beslissingen van Frank die niemand begrijpt.

Wat maakt Noa Lang dan een moeilijke jongen want bij Club Brugge hoor ik niemand klagen over hem. Ik geniet echt van zijn techniek, balaannames en afronding. Hij heeft daarnaast ook nog eens overzicht want levert ook met regelmaat mooie assists en hij presteert vrij constant. Ook bij balverlies verzuimt hij niet en voert hij gewoon goed zijn verdedigende taken uit. Imo verdiend hij daarom op zijn minst een plek in de selectie



12 september 2021 om 21:44

Tja als voor sommige moeilijk te 'verstaan' bent ben je voor sommigen direct de absolute boeman.

Daarnaasg heeft die jongen gewoon een persoonlijkheid en maakt hij 'fouten' als ieder mens.

12 september 2021 om 21:44

Moeilijke jongen zal wel uit zijn tijd bij ajax komen. Weet er het fijne niet van.
Maar dat die het goed doet in België kunnen we niet ontkennen.
Hij zal vast en zeker op het lijstje van van Gaal staan. En van Gaal kennende maakt het hem niet uit in welke competitie je speelt. Denk als Lang deze lijn vast houd hij op zijn minst bij de volgende voorselectie zit

12 september 2021 om 21:50

Tadic en Blind mochten hem niet zo graag heb ik begrepen, maar Tadic is zelf ook een apart figuur. of dat dan zo een jongen meteen "lastig" maakt daar heb ik mijn twijfels bij

12 september 2021 om 22:02

Precies wat je zegt als bepaalde mede spelers je niet mogen, ben je dan gelijk een lastige jongen?
Daarbij worden spelers bij de ene club als lastig bestempeld maar bij een andere club helemaal niet.
van Gaal zal zich hier weinig van aantrekken denk ik. Die wilt zoiets zelf ervaren.
Misschien moet Lang naar Feyenoord gaan om zijn kansen voor oproep te vergroten 😜

12 september 2021 om 22:04

Welke bron? Kan zelf niks vinden behalve natuurlijk dat ene moment waar ten hag zei dat lang zn mond moest houden

13 september 2021 om 00:13

@ackaka mij bron is een aantal Ajax fans op dit forum dus of het allemaal klopt weet ik niet, maar volgens hun lag Lang niet lekker bij Ten Hag, Tadic en Blind. als dat niet het geval is dan snap ik al helemaal niet meer hoe mensen op het idee zijn gekomen dat hij een slechte mentaliteit heeft

Ben er van overtuigd dat Lang er bij zit in oktober. Ik had hem er al bij verwacht onder van Gaal. Van Gaal staat toch bekend om het laten debuteren van talent. Ben benieuwd ten koste van wie hij gaat spelen

Staat al enige tijd uitstekend te ballen.. al roep je hem op en beoordeel je hem dan, echt onbegrijpelijk dit..

Als ik Van Gaal mag geloven dan heeft hij zich vooral laten leiden door de laatste selectie van Frank de Boer om zo niet te veel veranderingen in de groep aan te brengen en meteen te kunnen presteren zonder nieuwe spelers te hoeven in passen. Ik gok dat als Lang zo doorgaat hij gewoon opgeroepen gaat worden.

12 september 2021 om 23:48

Ten koste van wie dan? Ik zie van Gaal Bergwijn, Berghuis of Gakpo nu niet passeren.

13 september 2021 om 13:06

Bergwijn moet zich echt nog wel bewijzen bij Tottenham en is absoluut niet verzekerd van een basisplaats en Berghuis heeft het ook nog niet, die zou bij Ajax ook op de bank kunnen belanden. Ook zou Van Gaal gewoon een extra aanvaller mee kunnen nemen want de laatste keer had hij er maar 6, maar wel bijvoorbeeld 9 verdedigers, dus ook daar valt nog wat te schuiven. Ik zie Lang er wel bij zitten de eerstvolgende keer.

Eens die speelt bij Oranje gaat die er niet meer uit hoor... Werkt enorm hard, is creatief, snel, kans scoren... wat wil je nog meer?

12 september 2021 om 21:38

En ik neem ten hag en overmars nog steeds kwalijk dat ze die jongen voor habbekrats weg hebben gedaan.

12 september 2021 om 21:48

Correct me if wrong, maar volgens mij wilde hij zelf weg om meer speel minuten te maken. Daar de vooruitzichten bij ajax minimaal waren

12 september 2021 om 22:09

Dan is t toch nog steeds aan tenhag...die had zn talent moeten zien en erkennen. Dus meer speeltijd

13 september 2021 om 11:34

Noa Lang Moest weg. Hij is namelijk geen ja-knikker en luisterde niet naar “de grote” Tadic, die door Ten Hag heilig is verklaard. Spelers als Noa Lang redden het niet meer bij Ajax, aangezien het allemaal brave jongetjes zijn die ja en amen zeggen. Doe je dat niet dan moet je meteen vertrekken.

ik reageer zelden op plaatsen als dit, zal dat hierna ook niet snel meer doen, maar maak nu een uitzondering.
in de reacties bij dit onderwerp lees ik regelmatig: Lang is moeilijk en praat raar.
Vertel dan eens, is ABN de standaard 'taal' die moet worden gesproken bij het NL 11 tal? Want dan kun je zo een halve selectie wel thuislaten denk ik.
En moeilijk?
Ik kan me herinneren dat er zo ook werd gesproken over Memphis.
Kijk hoe iedereen hem nu op handen draagt.
Beetje kortzichtig gedacht, vindt ik dan althans.
Fijne avond verder.

12 september 2021 om 23:50

Het lijkt me vrij logisch dat ABN de gangbare taalt dient te zijn bij het Nederlandse Elftal. Wie van de jongens spreekt geen ABN dan?

Ik vind jouw reactie eigenlijk best wel kortzichtig, je staat alleen aan de andere kant van een debat die hier nagenoeg niet wordt gevoerd.

Oh Lang zijn kans komt wel hoor. Van overtuigd s hij dit vasthoudt en Europees ook gaat scoren komt hij er 100% bij onder vGaal. Onder Koeman was hij nog niet zover.. en Frank. Sja.. das ook verleden tijd. Louis kan wel wat met zulke spelers.

Als hij tegen PSG laat zien, dan komt het vanzelf.

Als Lang zijn ontwikkeling en prestaties doorzet komt de uitnodiging van Louis vanzelf. Ik weet niet hoe goed hij als rechter aanvaller uit de voeten kan maar wellicht is hij nu al een optie voor die positie.

Waarom er in de Nederlandse media zo weinig op hem gegeild wordt is inderdaad opmerkelijk. Het lijkt vooral te maken hebben met de Belgische competitie. Die wordt toch niet echt serieus genomen.

Die zit (samen met Danjuma) de volgende keer echt wel in de voorselectie. Ik vind ze beide interessant voor Oranje, maar nog niet onmisbaar.

Tja, geen enkele twijfel eigenlijk. Heel vreemd dat er spelers geselecteerd worden die op een vergelijkbaar niveau de helft van dat rendement halen (boadu, Stengs, Gakpo). Noa Lang speelt oprecht goed en alsof die Belgische competitie zoveel slechter is dan de Nederlandse. Overigens denk ik wel dat Lang en Danjuma op de radar staan. Van Gaal lijkt zich wel te verdiepen in de jonge talenten. Dat zal ook wel moeten, want daar ligt de toekomst op een aantal cruciale posities.

Hij speelt goed, maar laten we net vergeten dat het over de Belgische competitie hebben. Daar behoren ook spelers als Vormer en Nuytinck tot de uitblinkers. Maar als hij zo blijft spelen komt ie ongetwijfeld een keer er bij.

12 september 2021 om 23:12

Kijk die spits van vvv en vleminckx. De nederlandse competitie is ook geen top en worden ook genoeg spelers van geselecteerd.

12 september 2021 om 23:51

De topclubs zijn wel beduidend beter. Jongens die er nauwelijks aan te pas komen bij Feyenoord zijn daar absolute vedettes.

13 september 2021 om 14:23

Ik acht Club Brugge nog wel wat sterker dan Feyenoord hoor. Dat hoeft nog niet zoveel te zeggen. Zo zijn er ook spelers van Feyenoord die het in Rotterdam niet wisten te laten zien en bij betere clubs wel uit de verf kwamen.

Je moet sowieso verder kijken dan wat er nu is geselecteerd. Danjuma speelt ook bij Villarreal en deed het vorig jaar uitstekend bij Bournemouth. Lang heeft een topseizoen gedraaid en scoort aan de lopende band. Dat zijn wel spelers die je verder kunnen helpen. Toegegeven, het is (nog) geen wereldtop, maar met Lang heb je elke wedstrijd veel dreiging en creativiteit.

Zet lang op 10 as klaasen rust nodig heeft of linker flank alternatief. Prima om erbij te hebben. Die jongen kan zalig ballen. Doet me soms bijna aan Neymar denken. Ook z’n afronding is altijd kalm. Prima speler.

De linksbuiten positie is slecht bezet. Eigenlijk heb je met name Gakpo, el Ghazi of Lang die daar kunnen spelen, als je Memphis buiten beschouwing laat (en die komt duidelijk het beste in dit systeem als spits tot zijn recht). Verder zijn geschikte spitsen alleen de Jong en Weghorst, die er allebei gewoon niet inpassen en waarvan de Jong gewoon echt niet goed genoeg is.

Dus roep Lang en el Ghazi gewoon op. Promes en Babel zijn klaar. Gakpo moet nog dit seizoen echt zijn strepen verdienen qua effectiviteit.

Lang is een prima speler, presteert erg goed. Geldt voor erg veel Nederlandse jongens in een vreemde overigens. Zou zo 1-2-3 niet weten in plaats van wie hij er bij moet eerlijk gezegd.

Ok, nu is het dus Noa Lang, daarvoor was het Berghuis (was belachelijk dat Frank de Boer die niet opriep), daarvoor was het volgens mij Malen en daarvoor was het misschien zelfs wel Rosario. Ik bedoel maar; telkens wordt er geroepen om een speler. Dan wordt ie opgeroepen en dan blijkt het over het algemeen toch zo dat hetgeen er al speelt, toch nog niet zo slecht te zijn. Gullit laat iig blijken waarom hij alleen nog maar aan een tafel op tv mag tetteren en waarom hij niet daadwerkelijk een grote trainer is geworden. Misschien komt Noa Lang er de volgende keer bij of misschien niet, maar de bondscoach zal dit bepalen en daar kunnen wij over blijven roepen, dat heeft m.i. niet heel veel nut.

Voetbaltechnisch een uiterst logische vraag. Qua talent, prestaties en potentie hoort hij erbij te zitten in mijn ogen. Waarom hij er niet bij zit, lijkt mij echter ook voor de hand liggend. Bij de KNVB lopen altijd wel één of enkele mensen rond die een connectie hebben met Ajax/mensen die bij Ajax werken. En bij Ajax werd Lang ook geen kans gegund, omdat het naast een goede speler ook een bijzondere jongen is qua karakter (wel een pure, goede jongen volgens mij). Hij paste niet zo goed in een hokje en daarom was het bij Ajax soms moeilijk om hem te coachen, althans, die indruk kreeg ik. En bij Ajax wordt graag gespeeld met spelers die goed coachbaar zijn. Ik denk dat dit via via (bijvoorbeeld via De Boer en nu Blind) toch invloed heeft op de keuze om hem (nog) niet te selecteren. Ook Van Gaal wil erg graag coachbare spelers, spelers die hij naar zijn hand kan zetten/kan vormen. Qua talent past Lang perfect in dat plaatje, maar qua karakter is hij in ieder geval qua beeldvorming iemand die er niet in past. Lang is denk zo'n speler die trainers er alleen bijhalen als hij de absolute sterspeler kan zijn/ze niet meer om hem heen kunnen, helaas.

El Ghazi idem, ook prima vleugelspeler. Op de een of andere manier komen er bij Oranje nooit namen die buiten de mainstream vallen. Ik weet zeker dat als Lang of El Ghazi bij een terugkeer bij Ajax - mits ze spelen uiteraard - gelijk weer geselecteerd zouden worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren