Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royston Drenthe verlengt verblijf met nieuw contract: ‘Zit lekker in m’n vel’

Laatste update:

Royston Drenthe verlengt zijn verblijf bij Kozakken Boys. De ex-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid, Everton en Sparta Rotterdam is akkoord met een contract tot medio 2021, zo maakt de club uit de Tweede Divisie bekend via de officiële kanalen. Drenthe tekende afgelopen zomer een eenjarig contract in Werkendam, maar plakt hier dus nog een seizoen aan vast.

“Ik zit lekker in m’n vel bij Kozakken Boys. Het is een fijne omgeving met leuke mensen en een goede spelersgroep”, verklaart Drenthe. De linkspoot speelde zijn wedstrijden dit seizoen voornamelijk na de winterstop: “In het bekerduel met GVVV raakte ik geblesseerd en ik begon pas in januari weer lekker te spelen.”

“Dan is het extra jammer dat het seizoen nu zo plotseling ten einde is gekomen, want ik denk dat we nog potten hadden kunnen breken. Mijn fysieke gesteldheid is nu helemaal on point, ook al word ik weer een dagje ouder he, haha”, gaat hij verder.

Drenthe, die woensdag zijn 33e verjaardag viert, speelde dit seizoen tien wedstrijden namens Kozakken Boys. Hierin was hij goed voor drie doelpunten, waaronder de winnende treffer in de kraker tegen koploper HHC Hardenberg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zag laatst de finale van het jeugd EK van Nederland tegen Servie en wat was Drenthe toch goed destijds. Zo zonde dat hij zijn grote belofte van destijds niet helemaal heeft in weten te lossen.

7 april 2020 om 20:05

Een typisch geval van een jongen die er niet elke dag leefde. Mensen zullen het met mij oneens zijn, maar Drenthe was echt heel goed en ja hij zal wel in een flow zitten, wat wel eens vaker gebeurt bij spelers die net komen kijken, maar toch.hij heeft in het begin vaak genoeg mee gedaan in Madrid, en ook zo'n helft van de wedstrijden bij Everton. Hij was snel, erg sterk, kon goed schieten en was een extraa plaag voor de verdediging waarbij de aanvallers daardoor meer ruimte krijgen. Een beetje als Urby Emanuelson, maar dan explosiever. Nee dat zeg ik niet alleen omdat ze zwart zijn en dreadlocks vroeger hadden.

7 april 2020 om 20:26

Urby en Royston zijn beide vleugelspelers en beiden linkspoten. Maar ze leken kwa spel echt totaal niet op elkaar. Drenthe is een krachtmens die ramt en beukt. Emanuelson deed alles op souplesse (tot in den treure). Ik denk dat Royston vooral zijn eigen glazen heeft ingegooid. Toch altijd het label moeilijk gekregen. Trainers zijn net mensen, als ze de pik op iemand hebben dan overwin je dat niet zo snel.

7 april 2020 om 20:27

Je hebt he reactie goed onderbouwt en ben het zeker met je eens, je laatste zin heeft het voor 90% verpest, Zwart is een naar woord, Donker zou stuk netter staan, en volgens mij zouden de mensen echt niet gelijk aan huidskleur en dreads denken kwa vergelijkenis.

7 april 2020 om 20:28

Ik denk dat veel mensen het met jou eens zijn als je zegt dat Royston echt heel goed was. Het beeld dat men hier van hem heeft is incorrect...Ik probeer bij hem nooit te lang stil te staan bij wat deze jongen allemaal had kunnen bereiken als hij o.a. wat ‘egoïstischer’ was geweest, want ik krijg er hoofdpijn en verdriet van.

7 april 2020 om 20:44

@shevanr7, dan moet je beter opletten. Mensen vinden het fijn om snel iemand te labelen met racist etc... En ik wist niet dat Zwart een naar woord was. In Amerika is dat het meest politiek correcte woord, dus dat gebruikte ik. @jorisdijk, misschien heb je er gelijk in, maar ik vond Urby ook wel een drive naar voren hebben hoor, en Drenthe kon prima voetballen, niet alleen maar sterk en snel.

7 april 2020 om 23:07

Was niet voor niets dat Ronaldo niet tegenover wilde staan, Drenthe was echt heel goed die tijd. Alleen jammer dat die niet linksback wilde spelen maar linksbuiten... Als linksback had hij denk ik wel de wereldtop behaald.

7 april 2020 om 23:14

Wit en zwart of blank en donker. Dat lijkt me het eerlijkste. Maar kennelijk is blank een synoniem van reinheid, dus sindsdien is het wit en zwart.

7 april 2020 om 23:22

Ach ik zie het verschil niet zo heel erg snel, maar ik ben ook wit/blank/ en heb het daardoor 10 keer makkelijker. Mijn excuses als ik iemand hier hebt beledigd.

7 april 2020 om 20:47

Ondergesneeuwd in Madrid zoals zoveel talent. Veel te grote ploeg, op die leeftijd had hij bij een club moeten zitten waar hij alles speelde. Zeker in die tijd had hij geen kans bij Madrid.

7 april 2020 om 21:03

Kansen heeft ie ook daar voldoende gehad. Mocht zelfs tegen Barcelona spelen. Was simpelweg niet professioneel genoeg.

7 april 2020 om 21:12

Niet eens echt ondergesneeuwd, speelde op 20 jarige leeftijd in zijn eerste en daarna ook in zijn tweede seizoen gewoon meer dan 20 wedstrijden. Dat is echt niet slecht bij Real Madrid. Hij heeft uiteindelijk de concurrentiestrijd van Marcello verloren, maar in het begin waren ze aan elkaar gewaagd. Marcello heeft het waarschijnlijk op mentaliteit gewonnen

7 april 2020 om 22:58

Jevelis

Hij hield in het begin Marcello zeer regelmatig op de bank en speelde voor een net twintigjarige al best veel voor Real Madrid.

Gezien de positie die hij daar had, door wie is hij volgens jou dan ondergesneeuwd?

Prachtvent die Drenthe, hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen aan zijn professionaliteit en misschien een rol innemen als jeugdtrainer of in die richting zodat hiji talenten kan bijleren hoe het niet moet. Andy v-d Meijden wilt die rol ook hebben het zou uitstekent passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren