Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Royston Drenthe maakt met veertiende club in carrière stap omhoog in Spanje’

Laatste update:

Royston Drenthe gaat in januari mogelijk een stap omhoog maken in Spanje. Opinión de Murcia schrijft dat de 34-jarige middenvelder Racing Murcia hoogstwaarschijnlijk gaat verruilen voor Real Murcia, al is de overstap nog niet helemaal in kannen en kruiken. Het zou betekenen dat Drenthe na de winterstop actief is in Groep 5 van de Segunda División RFEF, het vierde niveau van het Spaanse voetbal.

Drenthe maakte een jaar geleden de overstap naar Racing Murcia, dat uitkomt op het vijfde niveau van het Spaanse voetbal in de Tercera División RFEF. De enkelvoudig Oranje-international zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een nieuw contract bij Racing Murcia, waardoor hij nog tot medio 2023 vastligt bij de club. Het lijkt er nu echter op dat Drenthe op huurbasis de overstap naar Real Murcia gaat maken, zo melden lokale media.

Als Drenthe daadwerkelijk de overstap naar Real Murcia maakt, is hij toe aan de veertiende club in zijn loopbaan. De middenvelder annex linksback speelde voor Feyenoord, Real Madrid, Hércules, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas, XerxesDZB, Sparta Rotterdam en Kozakken Boys voordat hij bij Racing Murcia terechtkwam. Nu moet hij in de tweede seizoenshelft ervaring gaan toevoegen aan de jonge selectie van Real Murcia.

Real Murcia - dat in het seizoen 2007/08 nog een jaar in LaLiga speelde, maar daarna flink afzakte - bezet momenteel de vierde plaats in Groep 5 van de Segunda División RFEF, met een achterstand van vijf punten op koploper La Nucía. De kampioen promoveert direct naar de Primera División RFEF, terwijl de nummers twee tot en met vijf een play-off om promotie spelen. Real Murcia en Racing Murcia onderhandelen momenteel nog over de overstap van Drenthe en zijn er nog niet volledig uit, maar het lijkt er volgens Opinión de Murcia sterk op dat er spoedig een akkoord wordt gesloten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie speler - doet en laat wat wie wil. Nog ff lekker ballen in het zonnige Murcia is hem gegund.

26 december 2021 om 14:16

Royston, is that you? 👀

Zo jammer om te zien hoe het is gegaan met Drenthe, wist niet eens dat hij nog voetbalde.

Had eigenlijk de afgelopen 10 à 15-jaar de linksback van het Nederlands-elftal moeten zijn en had in mijn ogen echt wel genoeg om gewoon een zeer goede speler en linksback te zijn. Had ook gemakkelijk de afgelopen jaren bij een club als Real Madrid kunnen spelen, maar was helaas vaak met randzaken bezig en had de focus niet op het voetbal.

En dan kan er wel gezegd worden dat hij geniet van het leven en dat hij toch mooi wat wedstrijden bij Real Madrid heeft gespeeld, maar ook bij Feyenoord en een aantal wedstrijden in de Premier League bij Everton maar hij had er gewoon nog meer uit kunnen halen en had nu dan waarschijnlijk ook gewoon een zorgeloos leven gehad aangezien hij vorig jaar failliet werd verklaard ondanks dat hij toch wat uitstappen heeft gemaakt naar o.a. Rusland en het Midden-Oosten.

Toevallig zat ik net ook het een en ander te lezen over Adriano. Was ook een geweldige speler, maar helaas zwaar achteruitgegaan na het overlijden van zijn vader.

26 december 2021 om 16:24

Uit nieuwsgierigheid wat las je over Adriano? Is er nieuws over hem?

26 december 2021 om 17:04

Niet heel ernstig, in de zin van dat het wel wat beter met Adriano gaat maar hij nu in een Favela woont.

Doelde eigenlijk meer op vooral zijn carrière waar hij last had van depressies en het na het overlijden van zijn vader keihard achteruitging met Adriano, met nog zwaardere depressies, wangedrag en een alcoholverslaving tot gevolg.

26 december 2021 om 16:41

Nou ja, het was toch niet alleen omdat hij met randzaken bezig was. Hij vond zichzelf meer een winger / no. 10. Op die positie speelde hij namelijk bij Everton en bij Hercules. Wat natuurlijk dom was omdat Nederland voor een lange tijd een goede linkback miste nadat Gio ermee stopte en hij wou het maar niet doen.

Erg jammer om te zien hoe Drenthe is gekelderd. Ik vond hem bij Real in zijn beginperiode niet eens zo slecht. Het is dat Marcelo zich enorm ontwikkelde onder Mourinho, waardoor hij de concurrentiestrijd verloor. Ik gun hem een mooie periode in dienst bij zijn 14e en misschien wel laatste club.

26 december 2021 om 15:09

Gekelderd? Volgens mij sinds xerxes behoorlijk wat stappen gemaakt. Bijzonder dat bij elke stap onhoog we het hebben over z'n keldering alweer 7, 8 jaar geleden.

Ondanks dat Real Murcia erg is weggezakt is dit wel een mooie club voor Royston Drenthe. Zijn net als Bastia op het moment en Portsmouth vroeger fan-owned, en ook min of meer gered door de fans van over de hele wereld

Dit was toch een voetballer met kwaliteiten die ongelofelijk waren .
Maar mentaal was hij heel erg slap jammer genoeg .
Drenthe had een gigantische mooie carrière kunnen hebben gehad , maar dat is door zijn eigen fratsen niks geworden .
Eigenlijk oneerlijk , hij heeft het gekregen en niks mee gedaan.

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord totdati hij plots miljonair werd door naar Madrid te gaan. Maar toen ik dat hoorde voorspelde ik al dat het een soort van wereldreiziger zou gaan worden...dat hij dus bij vele clubs een aantal maanden op de "pay-list" zou komen te staan. Inderdaad...ik kon toendertijd ook maar nul komma nul respect voor hem opbrengen omdat hij voor het geld koos, maar nu ik zie dat hij het ook naar zijn zin heeft in de 5e of 4e liga in Spanje, verdient hij wel enig respect.

27 december 2021 om 13:21

Dus als je voor het geld kiest verdien je geen respect? Want geld is slecht? Ik dacht dat je als je geld verdiend in principe iets goeds doet of zit ik nou verkeerd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren