Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roy Kuijpers beleeft drie dagen na transfer droomdebuut in de Eredivisie

Laatste update:

Roy Kuijpers heeft een droomdebuut beleefd in de Eredivisie. De 21-jarige aanvaller werd afgelopen week door RKC Waalwijk overgenomen van FC Den Bosch, waar hij op amateurbasis speelde. Kuijpers nam zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen NEC de winnende treffer voor zijn rekening, waardoor RKC uiteindelijk met 2-1 wist te winnen. De Waalwijkers stijgen door de zege naar de veertiende plaats in de Eredivisie, terwijl NEC blijft steken op de elfde plek.

Dat de wedstrijd na zestien minuten spelen werd opengebroken, was voor een deel te wijten aan Etienne Vaessen. De doelman liet een hoekschop van Souffian El Karouani uit zijn handen glippen, waardoor Jordy Bruijn de bal voor een open doel voor het inschieten kreeg en RKC ondanks een sterkere beginfase op achterstand kwam. Vaessen greep even later wel adequaat in bij een kopbal van Ali Akman. Dat RKC na een klein halfuur spelen verdiend op gelijke hoogte kwam, was mede het gevolg van geklungel in de defensie van NEC.

Iván Márquez en El Karouani grepen niet afdoende in, waar Jens Odgaard van kon profiteren door in de verre hoek de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Vrijwel direct daarna moest NEC-doelman Mattijs Branderhorst reddend optreden bij een schot van Lennerd Daneels én de rebound van Odgaard, al stond laatstgenoemde buitenspel. Vlak voor rust kreeg NEC nog een levensgrote kans om weer op voorsprong te komen. Elayis Tavsan leverde de bal na een goede actie af voor het doel, maar Magnus Mattsson werkte het leer met zijn borst naast.

De tweede helft kende minder hoogtepunten dan het eerste bedrijf. Beide doelmannen moesten na rust twee keer ingrijpen: Branderhorst wist in twee instanties een inzet van Odgaard te klemmen, terwijl een poging van El Karouani op de vuisten van Vaessen eindigde. Kuijpers werd twintig minuten als vervanger van Daneels in het veld gebracht en liet zich voor het winnende doelpunt al zien met twee gevaarlijke schoten. Uiteindelijk viel in de laatste minuut van de blessuretijd nog de beslissing.

NEC was op zoek naar de winnende treffer en liet daardoor ruimte, waarvan RKC in de omschakeling profiteerde. Invaller Finn Stokkers ontfutselde Bart van Rooij de bal, waardoor hij een vrije doortocht richting Branderhorst had. Stokkers behield het overzicht en legde de bal breed op Kuijpers, die voor een leeg doel de eindstand op 2-1 kon bepalen. Kuijpers maakte een week geleden nog deel uit van de selectie van FC Den Bosch, voor wie hij dit seizoen reeds tien keer scoorde. Doordat hij daar nog op amateurbasis speelde, kon hij per direct worden overgenomen door RKC.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

NEC is kampioen dit seizoen in het weggeven van wedstrijden.

Super toch voor zo’n jongen.

Leuke speler zeg. Viel in en gelijk wat acties, veel snelheid. RKC terecht gewonnen!

Terecht overwinning, eerste helft veel sterker, tweede helft van beide heel slordig waardoor het wel leuk bleef. Belangrijke punten, vooral omdat we nu niet alleen onderin wegblijven maar ook weer wat aansluiting hebben naar de ploegen boven ons. Volgende week krijgen we Twente, een ploeg die ons altijd lekker ligt. Daarna een serie met wedstrijden tegen onder andere Willem II, Sparta, Fortuna en GAE.

Ik begin mij toch langzaam zorgen te maken over het verloop van de wedstrijden van m’n cluppie. Over het algemeen zijn de berichten lovend, alleen vergeten we nu alweer punten over de streep te trekken.

Iedere wedstrijd (FC Groningen thuis uitgezonderd) zijn er momenten van slordigheid en/of onoplettendheid die af worden gestraft. Daartegenover staat leuk voetbal, maar worden de kansen gewoon niet afgemaakt (Okita wordt de laatste 2 potten ook duidelijk gemist hierin). Daarnaast lijken de wissels van coach Meijer ook niet echt iets toe te voegen.

5 december 2021 om 14:32

De wissels die op de bank zitten zijn dan ook echt waardeloos, Romeny kan niets, Vet is gewoon een beunhaas. Als iedereen fit is staat er een heel mooi team maar nu ben je afhankelijk van een egoïstische Tavsan die nog liever vanaf de cornervlag schiet dan afspeelt.

5 december 2021 om 16:53

Als ze zo doorgaan, spelen ze volgend jaar weer in de KK

Zuur voor NEC en dat had niet gehoeven. Er is nog veel werk aan de winkel!

Mooi dat Kuipers RKC gelijk ons de 3 punten bezorgd. Belangrijke zege want ik verwacht dat RKC de komende 3 wedstrijden niet gast winnen.

Waarom zou je als NEC zijnde in de laatste minuut nog voor de overwinning gaan tegen een directe concurrent als je ze met een punt op een mooie afstand houdt..

En dit zijn zulke oh zo kostbare punten die bijgeschreven worden.
En aangezien Heracles de laatste wedstrijden het spoor even bijster is, betekent dit voor RKC meer dan een bonus, zo vlak voor Kerst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren