Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rooney twee weken na aanstelling al in zwaar weer: ‘Heel begrijpelijk’

Laatste update:

Wayne Rooney had zich zijn eerste weken als manager van Birmingham City vermoedelijk iets anders voorgesteld. De oud-spits, die twee weken geleden werd aangesteld bij de club uit de Championship, ging zowel tegen Middlesbrough als Hull City onderuit en ziet de druk daarmee meteen worden opgevoerd.

Dat de ploeg van Rooney woensdag tegen Hull City werd uitgefloten na het laatste fluitsignaal, is ook de manager niet ontgaan. "Het is duidelijk dat de spelers zich niet op hun gemak voelen", aldus de voormalig speler van Manchester United. "Ik heb tegen de spelers gezegd: 'Wees eerlijk tegen mij, als je denkt dat je het niet kunt, vertel het me dan, dan kunnen we ons aanpassen.'"

In Engeland is men verbaasd dat Rooney, na slechts twee wedstrijden in dienst van Birmingham, de houding van zijn spelers bekritiseert. "Het is voor mij iets om naar te kijken in termen van: 'Vraag ik te veel, gaat het te snel?' Het is mijn taak om dat op te lossen", gaat Rooney verder. "Ik maakte me vooral zorgen over het gebrek aan intensiteit in de laatste tien minuten."

Liam Rosenior, die Roooney's assistent was bij Derby County, heeft alle vertrouwen in een goede afloop. "Het zal gewoon tijd nodig hebben. Ik weet dat deze club er een manier van spelen probeert in te slijpen. Ik ken Wayne en als je hem de tijd geeft, weet ik zeker dat hij het op de rit zal krijgen."

Rooney doet vooral een beroep op de fans van Birmingham. "Wees geduldig. Ik snap het, hoor. De club brak met een manager (John Eustace, red.) die erg populair was en een grote rol had in het stabiliseren van de club. Ik snap de frustratie echt wel."

"Maar we moeten realiseren waar we met z'n allen naartoe willen. Niet waar we nu zijn, maar waar we heen willen. Dat is ons doel en daar werken we voor. Ik heb mijn spelers direct duidelijk gemaakt dat we op een andere manier willen spelen. Een manier die voor sommigen misschien even wennen is."

Birmingham City bivakkeert na dertien gespeelde wedstrijden op de twaalfde plek in de Championship. Afgelopen seizoen eindigden the Blues als zeventiende, het jaar ervoor als twintigste. De laatste keer dat de club op het hoogste niveau actief was, was in het seizoen 2010/11.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Birmingham is een van de grootste steden van Engeland en een van de steden met de meeste multiculturele inwoners.
Iemand als Rooney met Ierse roots zou het op voorhand lastig krijgen.

Ik mis indentiteit in het voetbal de laatste jaren. Clubs die niet meer bij hun oorspronkelijke filosofie blijven en voor de korte termijn oplossingen gaan.

Had Rooney liever bij een club uit de championship gezien waar de achterban ierse en of katholieke roots. Zou een groter succes verhaal worden dan bij respectievelijk Birmingham.

28 oktober 2023 om 09:22

De timing van Rooney’s aanstelling vond ik sowieso al onbegrijpelijk. De vorige manager deed het statisch gezien goed.

28 oktober 2023 om 09:40

De stad Birmingham is multiculti, maar Birmingham City niet perse. Ja, ze hadden als eerste zwarte jongens in de harde kern, maar dit is daardoor niet de cultuur van de club.

Dus in jouw gedachtengang zou daar een coach moeten staan met Indiase, Turkse of Pakistaanse komaf? Slaat in mijn ogen nergens op.

Er moet een trainer staan die goed is, en zn achtergrond moet daarbij niks uitmaken.

28 oktober 2023 om 12:04

De grootte van de stad hoeft lang niet altijd iets te zeggen. Kijk bijvoorbeeld naar Den Haag, Berlijn, terwijl PSG ook jarenlang niet echt een topclub in Frankrijk was. Er moet ook een bepaald draagvlak zijn en als die ontbreekt, heb je er weinig aan.

Verder is een filosofie altijd ook maar tijdelijk. Telkens als het goed gaat is het de zogenaamde filosofie. Dan breiden ze die filosofie in woorden dermate uit dat het binnen het plaatje past. Het is naar mijn mening romantisch gelul om te doen alsof iets uniek is, beter en anders dan anderen.

Identiteit is weer een ander verhaal, maar ook dat gaat evenredig met prestaties en situaties.

28 oktober 2023 om 15:12

Sorry, maar dat vind ik toch echt een beetje onzin. Dus omdat hij Ierse grootouders heeft en katholiek is wil je hem liever zien bij een club met die achterban. Maar het feit dat zijn ouders en hij zelf in Engeland zijn geboren en getogen en hij zelf voor Engeland heeft gekozen omdat hij zichzelf ‘door en door Engelsman’ voelt neem je dan niet mee?
Dan blijven er op een gegeven moment weinig keuzes over voor trainers als je zo denkt…

Sommige voetballers doen er gewoon beter aan om het trainersvak links te laten liggen, Wayne Rooney is hier een goed voorbeeld van.

28 oktober 2023 om 10:53

Bij Derby deed hij het anders zeer goed! en verder is hij als trainer nog maar net begonnen (een paar jaar) Ik snap je punt dus niet helemaal.

28 oktober 2023 om 12:09

Zeer goed is ook wel overdreven. Zonder die punten aftrek stonden ze nog zo rond plaats 17. Maar goed, slecht heeft hij het onder de omstandigheden niet gedaan.

28 oktober 2023 om 11:23

Ik vind het juist mooi, hij is pas begonnen aan zijn carriere en wil niet ala sneijder de kantjes ervan af lopen, maar vanaf onderaan beginnen.

28 oktober 2023 om 12:05

Dat is alleen wel weer het andere uiterste. Het afbreukrisico is onderin nog groter dan bovenin en als je daar drie mislukte avonturen hebt, kom je al snel in de League One of League Two als coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren