Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rooney bereikt principeakkoord en staat voor transfer van 14,3 miljoen euro

Laatste update:

Wayne Rooney is op weg naar de Verenigde Staten. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde BBC heeft de aanvoerder van Everton een principeakkoord bereikt met DC United. Met de overstap zou een bedrag van 14,3 miljoen euro gemoeid zijn. De terugkeer van Rooney bij Everton blijft daarmee beperkt tot een seizoen.

Vertegenwoordigers van Rooney zouden de afgelopen dagen in de Verenigde Staten hebben doorgebracht om te onderhandelen over een contract. Naar verluidt kan Rooney tekenen tot 2020. Er is nog geen handtekening gezet, maar volgens Sky Sports heeft Rooney al min of meer besloten dat zijn toekomst in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. ligt.

Hij zou de bestbetaalde speler van DC United gaan worden. De overstap wordt waarschijnlijk officieel op 10 juli, wanneer de transfermarkt in de Verenigde Staten opent. Rooney neemt zondag afscheid van Everton in de uitwedstrijd tegen West Ham United. DC United eindigde vorig seizoen onderaan in de Eastern Conference en werd een na laatste van het hele land.

Rooney maakte een jaar geleden de overstap van Manchester United naar Everton. Hij keerde terug bij de club die hij verliet in 2004 en was dit seizoen goed voor 10 doelpunten in 31 competitieduels. Zijn laatste doelpunt dateert echter van 18 december, tijdens de 3-1 zege op Swansea City. Desondanks heeft Sam Allardyce het vertrouwen in zijn pupil behouden: in 16 van zijn 23 duels als trainer had Rooney een basisplaats.

Doet Wayne Rooney er goed aan om naar de MLS te gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelijk heeft ie.. Lekker met z'n vrouw en kinderen naar Amerika, aanbeden worden door half de stad en nog even balangrijk kunnen zijn voor een team in een prachtige stad

DC United krijgt met Rooney en de hoge draft picks een flinke kwaliteitsinjectie. Er moet wel iets heel raars gebeuren wil dat niet leiden tot een flink betere prestatie aankomend seizoen.

10 mei 2018 om 15:23

Zou je wat meer kunnen vertellen over die drafts? Wel interressant namelijk.

10 mei 2018 om 15:35

Des te slechter je presteert des te eerder je mag kiezen uit de lijst van spelers die zijn afgestudeerd en uit de lijst van spelers die geen contract meer hebben. Fascinerend systeem omdat er nooit een club is die jarenlang echt domineert.

10 mei 2018 om 16:01

Dus als je goed presteerd wordt je eigenlijk benadeeld? Een beetje het omgekeerde systeem wat we in europa hebben waar je prijzengeld krijgt op basis van je prestatie.

10 mei 2018 om 16:11

Nou, alhoewel het een fascinerend systeem is, betekent dat niet meteen dat die slechte clubs snel komen bovendrijven. In theorie wel, want daar is het systeem op gebouwd, maar in de praktijk vaak niet. Uiteindelijk draait het toch om beleid, dat zie je bijvoorbeeld goed terug in de Nba. Teams als Sacramento (helaas, mijn team), Phoenix en Orlando kunnen al jarenlang op een goede plek draften, maar zijn er nog weinig mee opgeschoten. Dat komt omdat ze toch keer op keer missen in de draft, maar ook omdat ze niet de juiste staf hebben om spelers verder te ontwikkelen, of bij dusdanig slechte teams terecht komen dat zo'n jonge jongen niet beter wordt. Voorbeelden daarvan zijn Demarcus Cousins en Victor Oladipo in de Nba, die pas beter werden toen ze die teams achter zich lieten.

Het systeem is echter wel heel interessant, net als het spelen met een salary cap ook intrigerend is, zeker in het voetbal waar geld het belangrijkst is.

10 mei 2018 om 16:43

Dit is met de NFL en NBA ook zo, zo voorkom je dat je hele grote verschillen hebt met de clubs. Bij de NBA is het nog beter want daar kan je de spelers niet kopen maar alleen ruilen.

10 mei 2018 om 16:47

@kylekorver

Ik vond Oladipo zelf al enorm opvallen bij de Magics, soms hebben die kleine teams ook gewoon geluk. Kijk maar naar Atlanta in 2015 geloof ik? 1e plaats in the Eastern Conference.

10 mei 2018 om 16:57

Kylekorver

Oladipo ben ik grotendeels met je eens, al zag je zijn talent al wel bij Orlando Magic, maar Cousins is altijd toch een beest geweest? Ook bij de Kings. Althans dat vind ik.

10 mei 2018 om 17:10

Als ik het goed heb dan hebben de MLS clubs ook de mogelijkheid om elkaars draft plek over te kopen. Zo kan bijvoorbeeld een LA Galaxy een hogere plek overkopen van een andere club.

Het is een erg interessant systeem, en ik zou ook zeer benieuwd zijn naar een competitie of land die dit in Europa zou kunnen proberen.

10 mei 2018 om 17:15

Je zit alleen met het feit dat jeugdspelers in Amerika door scholen worden opgeleid en in andere landen niet maar dan nog zou een variant interessant kunnen zijn.

10 mei 2018 om 17:23

Hoe zou je dat dan doen in Nederland? Veel clubs leiden zelf de spelers op van kleins af aan, in de VS wordt dat door scholen gedaan, want die clubs hebben zeker geen jeugdopleidingen zoals Nederland.

10 mei 2018 om 17:27

@alexdelpiero10

Ja het talent bij Oladipo spatte er zo nu en dan vanaf bij Orlando, alleen wist geen enkele coach hoe hij gebruikt moest worden, zowel in Orlando als in Oklahoma. Tevens was Orlando totaal niet samengesteld voor zijn specifieke kwaliteiten en/of zwaktes.

Demarcus Cousins was zeker een beest bij Sacramento, een van mijn favoriete spelers aller tijden. Echter bleef het vaak alleen bij goede statistieken (punten en rebounds). Verdedigen probeerde hij alleen tegen de goede teams en hij was zoals bekend mentaal niet echt stabiel. Veel technische fouten, frustratiefouten, turnovers en 5 vs 4 in de verdediging omdat hij nog tegen de scheidsrechters stond te schreeuwen. Daarom is het ook juist zo belangrijk dat spelers bij een passend team terecht komen, Cousins was 'lastig' en hij kwam in een team terecht met alleen maar jonge spelers, zonder leiders en een team waarvan iedere hoofdcoach steeds ontslagen werd. Ik denk dat, als Cousins bijvoorbeeld in zijn rookiejaar een type als Kevin Garnett in de kleedkamer had, hij nu al veel verder zou zijn geweest. Ironisch genoeg hebben de Kings nu eindelijk, in het eerste seizoen zonder Cousins, voor het eerst allemaal veteranen gehaald om de jonge jongens wegwijs te maken, met Vince Carter en Zach Randolph. Dat hadden ze wel eerder mogen doen (*huilt*)

Ik ga Demarcus Cousins highlights kijken.

10 mei 2018 om 20:20

Ja daar heb je volledig gelijk in, je ziet nu ook dat zo’n Embid nog sturing nodig heeft, maar goed Cousins is nog steeds jong en gaat denk ik nog beter worden, het is alleen jammer dat het niet bij de Kings is, want na OKC is dat toch de franchise die ik het mooiste vind.

Voor alle partijen het beste lijkt me.

10 mei 2018 om 17:19

Beetje gevalletje Van der Vaart. Nog even 1 of 2 jaartjes het avontuur opzoeken is mooi, lekker ballen met niet teveel druk, gewoon omdat het spelletje zo leuk is

Dit was echt te verwachten. Rooney is naar mijn mening al 2-3 jaar alleen achter uit aan het gaan. Geeft bij vlagen nog geweldige steekballetjes maar het beste is er bij hem meestal erg snel van af. Conditioneel kan die man het gewoon niet meer belopen.

Heel veel respect voor wat deze man heeft gepresteerd, een van de beste engelse voetballers. In zijn prime jaren een van de beste aanvallers in Europa.

Off: snap echt niks van hoe de MLS werkt. Erg complex systeem met DP’s, TAM money en drafts. Zelf ben ik niet echt fan van dit systeem en als je kijkt naar het niveau van de competitie kan je toch wel besluiten dat het niet zo succesvol is. Wordt is tijd dat ze gewoon in een pyramidestructuur gaan werken met degradatie en promotie.

Moet je niet willen wonen op dit moment

10 mei 2018 om 23:52

Want?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren