Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo spreekt zich uit: ‘Zeg niet dat Messi het niet verdient, maar...'

Laatste update:

Cristiano Ronaldo hecht steeds minder waarde aan de Ballon d'Or en The Best FIFA Football Awards. De bijna 39-jarige aanvaller van Al-Nassr werd met 54 doelpunten topscorer van 2023, maar werd tot zijn eigen verbazing hiervoor niet beloond met een prestigieuze prijs.

"De Ballon d'Or en The Best FIFA Football Awards raken hun geloofwaardigheid enigszins kwijt", concludeert de teleurgestelde Ronaldo zondag in een uitgebreid interview met het Portugese medium Record.

"Ik wil niet zeggen dat Messi, Haaland en Mbappé het niet verdienen, maar de cijfers liegen niet. Je moet simpelweg naar het hele seizoen kijken. De cijfers zijn feiten", verwijst de verbaasde Ronaldo naar zijn vele doelpunten namens Al-Nassr in het vorige kalenderjaar.

"En dat zeg ik niet omdat ik de Globe Soccer Awards heb gewonnen. Ik geloof gewoon niet meer in die prijzen. Ik ben topscorer geworden vorig jaar en dat kan niemand van mij afnemen. Dat maakt mij ook erg gelukkig."

Ronaldo werd voor het eerst in twintig jaar niet genomineerd voor de Ballon d'Or, die hij in totaal vijf keer veroverde. De prijs ging uiteindelijk voor de achtste keer naar Messi, wat gezien zijn transfer naar Inter Miami voor de nodige verbazing zorgde in voetballand.

"Sommige mensen zeggen dat het makkelijker is om in Saudi-Arabië aan 54 goals te komen. Maar profvoetballers weten hoe moeiljk het is om te scoren, of dat nou in Saudi-Arabië, Italië, Spanje of Portugal is. Een doelpunt is een doelpunt", benadrukt de nog altijd gretige Ronaldo.

"Ik ben er dus trots op dat ik Haaland, Mbappé en Kane ben voorgebleven, aldus de superster uit Portugal, die afgelopen vrijdag bij de uitreiking van de Globe Soccer Awards in Dubai opmerkte dat de Saudische competitie beter is dan de Franse Ligue 1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eens met hem dat Messi niet de winnaar had moeten zijn, maar echt niet omdat het dan CR zou moeten zijn.

54 doelpunten in SA is onvergelijkbaar met datgene wat Haaland heeft gedaan.

21 januari 2024 om 12:10

Ronaldo wilt je doen geloven dat het niveau daar niet laag is maar die verdedigers zijn echt zeer matig.
Antony deed het toch ook leuk in de Eredivisie maar in de premier league bakt hij er niets van?
Ronaldo bakte er bij United laatste jaar ook niets meer van hij is zijn snelheid kwijt en dat was goed te merken met maar 1 competitie doelpunt op een half jaar tijd.

21 januari 2024 om 12:46

En Daley Blind werd weggehoond bij Ajax maar speelt nu in de top van La Liga. Soms ligt een team of een competitie je gewoon beter.

Cristiano was gewoon de beste speler van United maar werd weggepest omdat Ten Hag de man wilde zijn. Sindsdien is het enkel bergafwaarts gegaan. Als Ten Hag meer had gespeeld naar Cristiano’s kwaliteiten dan had het anders kunnen gaan. Die zou gewoon nu nog steeds minstens 20 goals bij United maken hoor.

21 januari 2024 om 13:06

@nalyd, Blind speelt niet in de top van la Liga, hij doet met een kleine club goed mee. De top is Atletico, Real en Barca. Als Fortuna nu bovenaan had gestaan was het ook de top geweest?

21 januari 2024 om 13:10

Ja. De top is bovenaan. Dat een topteam niet altijd een topclub is, klopt, maar dat is een andere discussie.

21 januari 2024 om 13:14

@Nalyd

Voordat CR7 terug kwam bij UTD, werden ze 2e. Sinds hij terug kwam 5e en nog slechter? En het voetbal werd slechter, want alles moest op Ronaldo. Hij heeft zichzelf daar weggepest omdat alles om hem moest draaien en niet alles om het team.

21 januari 2024 om 13:23

Dat ze daarvoor 2e waren geworden had wel te maken met veel andere dingen. Zoals corona zoals de vele afwezigen bij de andere topclubs etc. Het voetbal was niet veel beter en daarvoor en daarna is het altijd al slecht geweest bij united

21 januari 2024 om 13:39

Dat geloof ik best, maar er wordt gedaan alsof Ronaldo de verlosser van dit utd zou zijn. En we hebben gezien dat het voordat hij er was, qua resultaat beter ging dan met hem. Er wordt beweerd dat het sinds Ronaldo z'n vertrek alleen maar bergafwaarts is gegaan, maar dat was met Ronaldo dus ook al zo, scorebordjournalistiek gezien dan

21 januari 2024 om 12:12

Ach, het is Ronaldo. Was ooit een geweldige voetballer, maar het is ook een ongelofelijke narcist en iemand die er zo te horen verdomd veel moeite mee heeft dat hij door zijn overstap naar een b-competitie die de Westerse wereld helemaal niet interesseert totaal irrelevant is geworden.

Want als het niveau van de competitie er niet toe doet en de cijfers het hele verhaal vertellen, kun je ook vast ergens wel een amateur vinden die voor de lokale FC meer dan 54 goals heeft gescoord. Moet die gast dan de prijs krijgen?

Ronaldo moet eigenlijk gewoon helemaal geen antwoord geven op dit soort vragen, of het bescheiden houden en iets zeggen als "ik kan alleen maar m'n stinkende best doen, de journalisten en fans bepalen uiteindelijk of het goed genoeg is voor zo'n prijs". Dan kijk je puur naar jezelf en kom je veel minder zuur over dan wanneer je Messi, Mbappé en Haaland bij naam noemt

21 januari 2024 om 13:01

Als Mbappe of Haaland had gewonnen, had ik je gelijk gegeven, maar omdat Messi hem heeft gewonnen, vind ik dat Ronaldo gelijk heeft. Messi was drama bij Psg en ging naar een soccer competitie die kwa niveau ver onder Saudi ligt. Gewoon vriendjespolitiek.

21 januari 2024 om 13:09

@1903quersma

Messi dramatisch bij Psg?

Hij heeft rond de 70 G/A gemaakt voor PSG en dat heeft ook rond de 70 wedstrijden gespeeld voor PSG dus geen idee waar je het over hebt....

21 januari 2024 om 13:14

Ik ben Ronaldo fan, dus kijk misschien met een roze bril. Messi heeft een geweldig WK gespeeld, maar op basis daarvan mag hij niet winnen wat mij betreft. Ik sta volledig achter wat Ronaldo zegt dat de prijs zijn geloofwaardig heeft verloren, ook al toen Messi en Ronaldo ze wonnen, neem als voorbeeld 2010 toen Sneijder de CL en scudetto won en finale WK, om vervolgens Messi of Ronaldo te zien winnen. Haaland met een treble en record goals in PL, tja het is maar wat je wilt zien. Blijkbaar zijn goede stats niet voldoende om individuele prijzen te pakken.

21 januari 2024 om 15:15

Ja, Messi was zeer teleurstellend bij PSG. Hij heeft 75 wedstrijden gespeeld en 66 G/A. En als je het over goals hebt maar 32 in 75 wedstrijden. Dat is niet eens 1 op 2 in competitie die niet top is waar die ook nog eens in veruit het beste team speelt. Dat is dramatisch gezien zijn status en salaris die die kreeg. Buiten Barcelona heeft hij eigenlijk niet gepresteerd...

21 januari 2024 om 12:34

Top drie meeste goals/assists top 4 competities 2023: Haaland 56, Kane 53, Salah 49. Sommige namen in de aanval van deze verkiezing zijn dus echt opmerkelijk. Messi, Benzema etc hadden daar niks te zoeken. Edit: waarom mensen Kane niet noemen maar Mbappe wel ontgaat me dan ook volledig, Kane has betere cijfers in nota bene een zwaardere competitie, maar toch niet in de top 3 shortcut. Om nog maar te zwijgen over Salah die met zijn bijna 50 g/a zoals gebruikelijk niet eens genomineerd is. Wat voor grote prijs heeft Mbappe precies gewonnen wat dit compenseert en hem boven Kane en Salah plaatst? Ballon D'or is natuurlijk niet serieus te nemen, maar dit gaat dus blijkbaar ook nergens over, en is wederom de zoveelste populariteit verkiezing.

21 januari 2024 om 13:03

Is ook vriendjespolitiek. Salah is een moslim en een Egyptenaar die zich uitsprak in de welbekende conflict in het midden-oosten. Dan wordt je snel buitenspel gezet.

21 januari 2024 om 13:16

Zit je nu te trollen? Want gaarne opzouten met dit soort onzin onder mijn reactie. Ja, Salah, statistisch de best presterende winger in de PL geschiedenis, is extreem ondergewaardeerd. Al jarenlang, in elk opzicht denkbaar, zelfs Neville merkte op dat tijdens dit soort awards hij steevast wordt genegeerd. In een recordtempo een recordaantal records verbroken, schrijft geschiedenis waar we bij staan, maar nauwelijks tot geen mediahype. Maar om dat volledig op z'n etniciteit of religie te schuiven is m.i. iets te ver gezocht. Ene Karim Benzema was ook moslim, ennuh, die heeft het toch aardig goed gedaan tijdens de populariteit-awards.

21 januari 2024 om 12:47

Zowel Ronaldo en Messi spelen in een competitie van een semi prof niveau. Haaland had de prijs verdiend.

Hij hecht dus geen waarde aan een prijs die hij niet gewonnen heeft. Vraag me af of hij die uitspraak ook gedaan had als hij hem wel gewonnen had

21 januari 2024 om 12:11

Winnaar of niet, hij maakt toch wel een punt toch? Anderzijds zijn het vaak journalisten, trainers en spelers die stemmen toch dus zegt dat ook wel iets lijkt mij.

Ik zou zelf nooit voor een Haaland kiezen, scoort veel goals maar daar heb je de gouden schoen voor, omdat hij veel goals scoort is hij niet de beste speler in mijn ogen en ik denk dat veel mensen zo redeneren.

21 januari 2024 om 12:13

"scoort veel goals maar daar heb je de gouden schoen voor"

Waarom doet Ronaldo dan nog mee in de discussie voor de gouden bal of FIFA The Best? Veel meer dan goals scoren doet hij ook niet.

21 januari 2024 om 13:04

Hij heeft zeker een punt. Totdat hij verbaasd doet dat hij hem niet heeft gewonnen. Hij had gewoon moeten stoppen bij het verhaal dat de prijzen hun geloofwaardigheid verliezen. Messi is niet de terechte winnaar, maar Ronaldo zou het ook zeker niet zijn

21 januari 2024 om 13:24

Kijk je dan naar de 38 jarige ronaldo of zijn gehele carriere? Als je naar zijn hele carriere kijkt is hij gwn een van de beste voetballers aller tijden

21 januari 2024 om 12:14

Uiteraard had hij die uitspraak dan niet gedaan.

Ronaldo had beter zijn mond kunnen houden. De afgunst druipt er vanaf. Het zegt veel over zijn winnaarsmentaliteit dat hij zichzelf op 1 blijft zetten maar de prestaties van onder andere Kane, Haaland en Mbappe spreken veel meer aan. Dat Ronaldo in een kalenderjaar nog zoveel doelpunten heeft kunnen maken zegt natuurlijk alles over de matige kwaliteit van de competitie waarin hij speelt.

21 januari 2024 om 12:13

En Messi heeft er een stuk minder gemaakt in een gelijkwaardige competitie. Dus Messi verdiende hem naar jou mening dus zeker niet?

21 januari 2024 om 12:19

Ik ben groot Messi fan en iedereen op de trolls na weten dat Messi het niet heeft verdiend. Wie zegt van wel is niet serieus te nemen.

21 januari 2024 om 12:20

Daarom ook zijn profielnaam he, Messi NO

21 januari 2024 om 12:27

Reppi ballon d'or ging over seizoen 22/23 en niet over 2023. Als je dan WK meeneemt en het feit dat hij de MVP van Ligue 1 was dan vind ik Messi niet per se onterecht. Haaland natuurlijk de CL en PL met City, maar snap dat ze het WK wat zwaarder lieten wegen. Die Fifa best van 2023 is dan wel weer onzin, omdat het WK niet meetelde geloof ik. Aan de andere kant had Messi eigenlijk elke ballon d'or, op basis van individueel spel, tussen 2009-2019 verdient dus dat hij er dan 1 ietwat onterecht wint kan ik wel meeleven.

21 januari 2024 om 12:32

En Messi heeft er een stuk minder gemaakt in een gelijkwaardige competitie.

Lique 1 is een sterkere competitie dan Saudi Professional League 6-66. En daarin speelde Messi de meeste wedstrijden in 2023. Het niveau van de MLS waar Messi in 2023 maar zeven wedstrijden speelde is qua niveau meer vergelijkbaar met de Saudi Professional League. MLS staat op plek 53 qua sterkte van de competitie en Saudi Professional League staat op plek 66.

21 januari 2024 om 12:45

@ Zytto34

Uiteraard heb ik het over The Best uitreiking. Gouden balt valt nog "goed" te praten. Was gwn een iconisch jaar voor Messi met gigantische druk van een hele natie! Maar deze beker nee absoluut niet.

21 januari 2024 om 12:50

Hoe kan je dat nou zeggen als Ajacied Zytto, in 2010 was Sneijder beter dan Messi dus het zijn er wel meer dan 1 die hij discutabel binnenharkt.

21 januari 2024 om 15:22

John Terry

Blijf jezelf wijs maken dat Sneijder beter was in 2010 dan Messi, Messi was met afstand de beste speler dat kalenderjaar en won zeer terecht die prijs, 60 goals en 17 assists in zowaar de beste competitie van de wereld is toch heel wat anders dan wat Ronaldo bijvoorbeeld nu doet in SA.

23 januari 2024 om 09:03

Ik schrijf nergens dat ik vind dat Messi deze prijs verdiend. Dat komt omdat ik vind dat de prijs eerder thuis vind horen bij Kane, Haaland of Mbappe. Het gaat mij erom dat Ronaldo niemand iets gunt behalve zichzelf. Hij stelt zichzelf nog altijd boven de spelers die ik bijvoorbeeld noem. Dat is best wel triest hoor.

21 januari 2024 om 12:42

En jij hebt waarschijnlijk geen voorkeur voor Messi aan je naam te zien😇

21 januari 2024 om 13:09

Jouw afgunst weet je idd een stuk beter te verbergen 🤣

Ik ben het niet vaak eens met Ronaldo maar deze keer wel.. onbegrijpelijk dat messi hem weer wint. Begrijp me goed ik ben altijd al een fan van messi geweest maar vind Ronaldo ook geweldig goed. Maar die prijs had ook wel een paar keer naar een ander gekund.

21 januari 2024 om 12:18

Ja maar hij noemt dus niet alleen Messi hè. Hij noemt Messi in één adem met Haaland en Mbappé. Nou heeft Mbappé ook geen geweldig seizoen gehad, maar Haaland heeft met Manchester City gewoon de Premier League, FA Cup en Champions League gewonnen. Supercup nog gewonen, wereldbeker voor clubteams. Topscorer in de PL en CL, 54 goals in het hele seizoen. Die kun je toch niet in één adem noemen met Mbappé en Messi van vorig seizoen?

Messi heeft gewoon een erg goede PR waarmee je prijzen kan kopen. De vraag is of je zoiets moet willen, zo’n prijs is dan automatisch niets meeR waard.

Wat Haaland heeft laten zien was ongekend, de enige dat de prijs zou verdienen. Daar kan toch geen twijfel over zijn?

21 januari 2024 om 12:35

Wat Messi met Argentinie liet zien toch ook? Het winnen van een WK werd hem al zijn hele leven verweten. Dan op 36-jarige leeftijd met 10 g/a Argentinie naar een WK helpen is toch wel uniek. Die assists tegen Nederland en Kroatie waren van absolute buitencategorie. Die goal tegen Mexico vanaf 25 meter in de groepsfase uit het niks om ze er doorheen te slepen. Vervolgens nog de 3-2 in de 110de minuut in de finale. Daarnaast ook gewoon de MVP van Ligue 1 geworden met PSG, dus het hele seizoen ook gewoon gepresteerd daar en op het WK stond hij er op alle belangrijke momenten. Dat Argentinie was ook zeker geen wereldteam waar City al 5 jaar lang een moordmachine is in de PL. Het waren ook vooral Rodri, De Bruyne en Bernardo Silva die het verschil maakte tegen Bayern, Real en Inter. Haaland speelde in die wedstrijden vrij matig.

21 januari 2024 om 13:01

Deze populariteit award gaat over kalenderjaar 2023, wat Messi met Argentinië liet zien op WK 2022 (!) is natuurlijk volstrekt irrelevant in deze.

21 januari 2024 om 15:17

Anfield1892

Ik neem aan dat je het over de men's best player award hebt en niet over de gouden bal, want die haalt Ronaldo ook aan. Over welke prijs heb jij het?

Dus toen ze hem vroegen over Mbappe was hij 'de franse league aan het farmen' en moest hij het laten zien in een grotere competitie, maar nu hij in SA zijn doelpuntjes meepikt 'weten profvoetballers dat het niet uitmaakt waar je scoort'. Ongeloofwaardig en kinderachtig mannetje die altijd erkenning zoekt terwijl de hele wereld hem al op handen draagt.

Ik zeg niet dat Ronaldo dit zegt omdat hij zelf (terecht) geen aanspraak meer maakt op deze prijs, maar….

Ik vind het ook gek dat Messi die balon d’or weer gewonnen heeft, maar het is niet zo dat deze prijs zijn waarde in de laatste 3 jaar verloren heeft. Voor mij is de prijs eigenlijk al niet echt meer serieus te nemen toen Sneijder hem niet won in 2010, Robben/Ribery hem niet kreeg in 2013 en Modric hem kreeg in 2018(?). De Balon d’Or is een verkapte populariteitsprijs, de winnaar is degene met de meeste kaartjes op FUT en lollige filmpjes op social media. Het is een nietszeggende prijs. Ronaldo zou er goed aan doen door er vooral niets over te zeggen, hij komt rancuneus over (ook niet voor het eerst) en benadrukt alleen maar hoe marginaal zijn rol in het voetbaltheater geworden is in de afgelopen jaren. Lekker schreeuwen en roepen vanuit de zandbak..

Zeg dan ook eerlijk dat jij hem ook niet verdient. Messi en Ronaldo spelen op een veel te laag niveau om in aanmerking te komen voor deze prijzen. Je kan nooit een speler die een PL record neerzet qua goals in zijn eerste seizoen in Engeland lager plaatsen bij dit soort verkiezingen dan spelers die in VS en SA uitblinken. Zowel de Balon d or als de Dubai d or hebben geen waarde als ze door vriendjespolitiek worden uitgereikt.

Ronaldo zijn mening over de Ballon d'or wisselt nog al eens. Zo zei hij op 17 september 2019 dat hij vaker de Ballon d'or wil winnen dan Messi omdat de Ballon d'or de standaard is voor beste voetballer. Inmiddels staat hij er al drie achter en zal hij Messi niet gaan inhalen laat staan vaker de Ballon d'or winnen.

"sommige mensen zeggen dat het makkelijker is om in Saudi-Arabië aan 54 goals te komen. Maar profvoetballers weten hoe moeiljk het is om te scoren, of dat nou in Saudi-Arabië, Italië, Spanje of Portugal is. Een doelpunt is een doelpunt", benadrukt de nog altijd gretige Ronaldo.

En profvoetballers en ook amateurvoetballers weten dat het niveau van een competitie meespeelt in de kans om een doelpunt te maken. Zo is het scoren in de Premier League een stuk moeilijker dan in de Saudi Professional League. Dat komt omdat er in de Premier League meer goede voetballers spelen dus ook verdedigers en keepers die je de kans om te scoren onmogelijk proberen te maken.

Globe Soccer Awards kunnen we niet serieus nemen. De prijs is niet officieel verbonden aan de FIFA en de Uefa, en de prijs voor topscorer van het jaar wordt alleen uitgereikt wanneer de topscorer van een heel kalenderjaar een zaakwaarnemer heeft die connecties heeft met Globe Soccer Awards. Zo is de prijs in 2022 niet uitgereikt aan Kylian Mbappé.

Maar dat is ook het probleem Ronaldo, waarom
worden de spitsen genomineerd terwijl een Kevin de Bruyne, Bellingham het ook wel verdienden om
Genomineerd te worden

Het is natuurlijk ook een beetje een onzinverkiezing. Altijd geweest en zo is dat ook in andere sporten. Basketbal, waar Kobe maar een enkele MVP heeft gewonnen of waar LeBron er ook maar een paar heeft ook al waren beide minstens 5 jaar kewpie de beste ter wereld.

Ook in voetbal waar het de laatste jaren gewoon alleen naar Mbappe, Lewa en Haaland had kunnen gaan. Maar op de een of andere manier krijgt Messi weer een paar bij. Al plaats ik dan wel weer de kanttekening dat hij er wel wat meer had verdiend gedurende de “prime” van zijn carrière.

21 januari 2024 om 12:48

KDB, Benzema, Kane, Salah, speelden tennis?

21 januari 2024 om 12:54

De Gouden Bal wordt niet uitgereikt door de Fifa.
En de uitslag van de FIFA Football Awards zijn volledig openbaar te zien. Welke bondscoaches, spelers, journalisten, op welke spelers hebben gestemd.

Dus om de uitslagen van bovenstaande prijzen aan corruptie bij de FIFA toe te schuiven is onjuist.

21 januari 2024 om 12:58

Kevin de Bruyne??? Lag er het halve seizoen uit, dit gaat over kalenderjaar 2023, oftewel een speler die alleen januari t/m mei speelde heeft daar eigenlijk weinig te zoeken. (doet niets af aan de buitengewoon goede speler die KDB is btw)

Dat Messi hem heeft gewonnen is natuurlijk vreemd, maar dat zou bij Ronaldo zeker hetzelfde zijn. Ik ben benieuwd hoe hij gereageerd had als hij hem wel had gewonnen. In mijn ogen was er maar een iemand die recht had op de prijs: Haaland

Haha dat de saudi league beter is dan de ligue 1 ook echt. Even een top 3 maken voor elke positie van beide competities.

Keepers
Ligue 1 (vind ik sterker): Donnarumma, Samba, en Chevalier.
Saudi Pro League: Bono, Mendy en Mailson.

Centrale verdedigers
Ligue 1 (vind ik sterker): Marquinhos, Todibo en Skriniair.
Saudi Pro League: Laporte, Demiral en Ibanez.

Linksbacks:
Ligue 1 (vind ik sterker): Mendes, Hernandez en Henrique.
Saudi Pro League: Telles, Lodi en Konan.

Rechtsbacks:
Ligue 1 (vind ik sterker): Hakimi, Clauss en Vanderson.
Saudi Pro League: Abdulhamid, Al-Ghannam en Al-Sagour

Verdedigende middenvelders:
Ligue 1: Ugarte, Zakaria en Camara.
Saudi Pro League (vind ik sterker): Kante, Neves en Fabinho.

Centrale middenvelders:
Ligue 1 (vind ik sterker): Zaire-Emery, Thuram en Vitinha.
Saudi Pro league: Milinkovic-Savic, Veiga, en Kessie.

Aanvallende middenvelders:
Ligue 1 (vind ik sterker): Cherki, Golovin en Lee.
Saudi Pro League: Otavio, Talisca en Coronado.

Linksbuitens:
Ligue 1: Mbappe, Gouiri en Terrier.
Saudi Pro League (overal beter op Mbappe na): Neymar, Saint-Maximin, en Mane.

Spits:
Ligue 1: Ramos, Kolo Muani en David.
Saudi Pro League (vind ik beter): Benzema, Ronaldo en Mitrovic.

Rechtsbuitens:
Ligue 1 (vind ik overal gezien beter, ook al is Mahrez een topper): Barcola, Dembele en Sarr.
Saudi Pro League: Mahrez, Malcom en Carlos Junior.

Op een paar fronten na, kun je echt niet spreken dat de Saudi League beter is dan die van Ligue 1. Alles is ook zeer geconcentreerd op de aanval binnen de Saudi League. Als je al kijkt dat er op rechtsback gewoon geen sterke naam te bekennen is, dan zegt dat ook wel genoeg.

Gaan we nu tegenwoordig ook doelpunten relevant maken op dat niveau? Onze tweede divisie is nog van hoger niveau dan die competitie in de zandbak. Ronaldo krijgt steeds meer narcistische trekjes.

Nou, ik ben het met hem eens dat Messi 'm ook niet per se had hoeven. Maar het is wel heel erg calimero gedrag om te zeggen dat hij hem zelf verdient had op basis van zijn goaltjes in de zandbak.
Ik kan er tegen een stel veredelde amateurs in de Drunense Duinen er ook wel 54 in schieten.

Prima dan Messie het niet verdiend... maar serieus Ronaldo... is wel echt lachwekkend.

Persoonlijk neem ik al die populariteitsprijzen niet serieus.

Je moet je eigenlijk eerder afvragen waarom
Spelers als van dijk voor Messi kiezen.
Mag best wel een gevraagd worden.

Als hij recordhouder ballon dor zou zijn had hij dit natuurlijk nooit gezegd.

Pfff wat een vermoeiende gozer is dit man.. Waarom discussiëren we hier nog over, over een 38 en 36 jarige speler. Eentje in de woestijn, de ander aan het strand van Miami. Messi heeft al jaren geleden laten zien waarom hij de beste is. WK was de kroon op zijn werk. Accepteer het.

Kijk over de best men's player of the year kunnen we het denk ik allemaal wel eens zijn dat Messi die prijs niet verdienden, (ondanks mijn afgelopen reactie dat hij hem wel verdienden, de leden die mij kennen zouden moeten weten dat ik gewoon expres even een beetje wou irriteren richting Ronaldo fans).

Maar je kan gewoon niet zeggen dat Messi de gouden bal niet verdienden, 40 goals 25+ assists in 2022/23, Beste speler van het WK, meeste assists in Ligue1, Meeste MOTM op het WK. Wint het WK dankzij geweldige inbreng van hemzelf, mensen roepen dan "ja maar hij scoort heel veel penalty's en daarom heeft die gewonnen" Maar hij geeft ook 2x een geweldige assists en scoort ook nog 3x uit open spel momenten. Wint ook de Ligue1 die Ronaldo dus vergelijkt met zijn competitie (lachwekkend).en wat hij zegt over doelpunten maken dat dit lastig is op prof niveau dat klopt, maar er is wel degelijk een groot verschil tussen scoren op het derde niveau met spelers om je heen die in de top hebben gevoetbald recent of dat je zoals Haaland op dit moment of Kane scoort in top competitie waarbij de weerstand om tot scoren te komen vele malen groter is over een heel seizoen.

Ik verwacht dan ook niks anders van Ronaldo dan dat hij Portugal komende zomer met een doelpuntje over 6 zal helpen op het EK en ze minimaal naar de halve finale weet te leiden. De grootste narcist van het hedendaagse voetbal heeft weer gesproken, snap niet dat mensen hier niet misselijk van worden.

Hij neemt de prijzen niet meer serieus omdat Messi ze wint, de man heeft zoveel afgunst en dat mag best wel eens benoemd worden, het een een grote narcist en dat gedrag brengt hij over naar kleine kinderen en de rest van zijn fans, want als je hun soms ziet reageren en hoort over Ronaldo dan vraag ik me af waar hun objectiviteit is.

De geloofwaardigheid was allang al weg, maar dat was voor mij in 2010 al, toen Sneijder of Iniesta hem had moeten pakken. Ook die Ballon d’or in 2013 (?), waar er opnieuw gestemd werd na een hattrick van Ronaldo, was natuurlijk 1 grote grap.

21 januari 2024 om 15:50

Klopt
Maar daar hoor je hem niet over klagen. In 2013 scoorde hij een hattrick in een play off match tegen Zweden en op basis van dat kreeg hij de Gouden Bal. Wat trouwens ook een goedmakertje was van Blatter omdat hij CR zou hebben beledigd.

Buiten alles om respect voor beide legends. Wel moet ik zeggen meeste gouden schoenen was ook CR zijn droom. Ik denk dat hij het niet erg vind dat het op Leo’s naam staat. Zo sportief is hij wel😁.

Kinderachtige comments van beide kanten helaas. Het is duidelijk dat sommigen een minderwaardigheid complex tonen. Laat het rusten en toon respect voor de twee legends. CR heeft het recht om te delen wat hij denkt, al denk ik er anders over. Ik wil niemand “ son’nen “ maar keep it cool kindertjes. Alles is gedaan alles is gepakt. Keuzes zijn gemaakt wie en wat te volgen. Wees blij met je keuzes. Much love.

Het jaar dat ik 80 goals maakte in de E2, toen kreeg ik m ook niet. Toen won Zidane hem en die maakte er nog geen 20. Werd wel wereldkampioen en hij maakte 2 kopgoals in de finale. Maar kom op, statistieken zijn belangrijker.

Zelfs als Ronaldo Fanboy kan je hem toch niet meer serieus nemen, lijkt wel een 4 jarig kind die bij de Jamin geen snoepjes krijgt. Messi had het zeker niet verdiend om Fifa's best te krijgen over 2023 maar die prijs is uitgegeven aan de hand van stemmen van aanvoerders/bondscoaches. Wie kan hier wat tegen doen dan? Ballon d'or was gewoon terecht na zo'n WK. Ineens moeten we waarde hechten aan de Globe Soccer Awards waar je letterlijk vanaf je computer stemmen kan kopen en waar prijzen bedacht worden om deze aan Ronaldo te geven.
Ronaldo mag zelfs heel blij zijn dat hij een paar van die gouden ballen in zijn kast heeft want Messi is vanaf zijn debuut tot een jaar of 3 geleden veruit de beste speler die er rondloopt, en aangezien het een prijs is voor de beste voetballer van de wereld had Messi deze prijs misschien op een enkel jaar gewoon elk jaar moeten ontvangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren