Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo krijgt signalen en voelt slijtage: ‘Kan bepaalde dingen niet meer doen’

Laatste update:

Ronaldo vierde maandag zijn 33ste verjaardag, maar de aanvaller denkt nog lang niet aan stoppen. De sterspeler van Real Madrid zegt in gesprek met GQ Magazine dat hij nog veel ambities heeft. De Portugees erkent ook dat het momenteel, na twee zeer succesvolle seizoenen, minder goed draait bij de Koninklijke.

“Iedereen moet zijn dromen najagen. Ik heb de mijne nagejaagd en dat wil ik blijven doen. Ik wil mezelf nog steeds verbeteren en meer bereiken. Op persoonlijk vlak verloopt het momenteel fantastisch. Mijn familie groeit. Ik ben erg blij met mijn leven. Op professioneel vlak had ik twee goede jaren waarin ik veel titels won met mijn club en de nationale ploeg.”

“Ik heb het gevoel dat ik de komende jaren nog op het hoogste niveau kan meedoen”, vervolgt Ronaldo, die toegeeft steeds vaker signalen van zijn lichaam te hebben gekregen dat hij ouder wordt. “Het leven is een continue uitdaging, vanuit elk perspectief. Het is erg interessant, zeker voor een sportman. Ik probeer op fysiek vlak continu te pieken, dat hoort bij mijn beroep.”

“Ik moet honderd procent zijn, ik neem het erg serieus. Nu doe ik niet meer dezelfde dingen die ik tien jaar geleden wel deed. Om je op dit niveau staande te houden, moet je opofferingen doen. Ik kan bepaalde dingen niet meer doen. Ik kan zeker de dingen niet meer doen die ik deed toen ik twintig was. We moeten altijd een balans vinden. Zelfs het kleinste detail kan het verschil maken.”

Verwacht jij dat Cristiano Ronaldo zijn carrière afsluit bij Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat hij het begint te voelen. Wil niet de discussie hier starten maar wat een machine was het. Wie weet komt die nog weer in vorm, ik hoop het.

7 februari 2018 om 18:06

We gaan toch met ze alle janken Messi en Ronaldo stoppen

7 februari 2018 om 21:00

Als Ronaldo en Messi stoppen ga je pas beseffen hoe goed deze 2 zijn zover je dat nu nog niet al zag.

Zal alleen maar minder worden zo....
Geen aandacht meer geven, houd hij zelf ook snel op met al die nare trekjes van hem

7 februari 2018 om 17:20

Hij heeft misschien nare trekjes, maar ook jij kan niet ontkennen dat hij geweldig is en een geweldige winnard mentaliteit heeft.

8 februari 2018 om 15:20

Dat hoor je mij ook niet zeggen... Ik doel ook meer op het feit dat hij zich meer op het voetbal zelf moet blijven richten. Hij is, in mijn ogen, na Messi en de Bruyne de beste speler op dit moment...

7 februari 2018 om 22:42

Begint wel lekker dat geen aandacht geven met een reactie op een topic rond hem binnen 5 minuten na het online komen ervan. Beetje verliefd?

8 februari 2018 om 15:22

Toeval bestaat.... Ben vaak 1x daags ingelogd dus ja

Het blijft toch knap wat hij en Messi doen. Vooral de laatste decennia. Continu presteren en elkaars records verbreken. De enige 2 voetballers die al meer dan 10 jaar op topniveau presteren. Wetende dat bijv de topspelers van toen (Ronaldinho, Ronaldo, Adriano, Robinho) op hun eind 20ste al kampten met problemen waardoor het niet meer goed was. Zijn maar zelden die Ronaldo en Messi nakunnen doen. Het zal ook zeker lang duren voordat de volgende generaties spelers voortbrengt als deze 2. Al zijn er wel een handje vol spelers die de potentie hebben mits ze lichamelijk en mentaal het kunnen bijhouden. Denk maar aan Mbappe, Neymar, Dybala en Jesus.

7 februari 2018 om 20:52

Er zijn 2 redenen waarom wij het enorm jammer zouden moeten vinden dat hij het begint te voelen. 1. Hij is een fantastisch sportman en ik durf hem samen met messi (ik ga niet 1 naam noemen om discussie te voorkomen) wel 1 van de 2 beste spelers allertijden te noemen.

2. Ronaldo en messi trekken zich aan elkaar omhoog en ik ben bang dat nu het minder gaat met ronaldo en messi niemand meer heeft om zich aan te meten het ook snel minder gaat worden bij messi.
We kunnen ons gezegend voelen omdat we zijn opgegroeid met de 2 beste voetballers aller tijden iaan de top, maar helaas zullen we er ook binnenkort afscheid van moeten nemen.

Beetje onduidelijk artikel.

''om je op dit niveau staande te houden, moet je opofferingen doen. Ik kan bepaalde dingen niet meer doen. Ik kan zeker de dingen niet meer doen die ik deed toen ik twintig was.''

Staat nergens dat hij het specifiek heeft over zijn fysieke gesteldheid. Wellicht dat hij als 20-jarige weleens op stap kon gaan maar dat dat nu niet meer mogelijk is ofzo?

Ronaldo verzorgd zijn lichaam als de beste, om die reden zie ik hem ook nog jaren in de top spelen. Wellicht geen 50+ goals meer elk seizoen maar nog steeds een aanwinst voor elke ploeg!

Het niveau wat Ronaldo en Messi beide hebben gehaald is ook wel echt buitenaards geweest.

7 februari 2018 om 17:01

Misschien is hij niet meer zo snel en explosief als vroeger. Dit zie je toch vaak bij spelers die ouder worden, de explosiviteit en snelheid neemt af. Misschien doelt deze wereldtopper hierop.

7 februari 2018 om 20:12

Precies dat. Ik bedoel, Giggs was in het begin ook een fenomenale dribbelaar.

Later speelde hij ook meer economisch. Ronaldo is in de 16 nog steeds een nachtmerrie. Één seconde niet opletten en de bal hangt.


Klasse!

7 februari 2018 om 17:33

hij kan niet meer zomaar eventjes 3 man voorbij komen zoals hij vroeger deed. hij is niet meer echt een spelmaker, maar meer een afmaker. denk niet dat we nog leuke ronaldo dribbels gaan zien zoals toen in zijn piekende jaren.

Ik hoop wel dat hij een gebalanceerde afweging kan maken tussen stoppen of doorgaan. Hij moet niet to zijn 40e doorgaan en zjjn carrière net zoals VDV of Sneijder laten verwateren. Dit is in mijn mening een van de allergrootsten. Tot in den treure doorgaan zou zonde zijn. Ik hoop dat hij zelf op het juiste moment bepaald wanneer het mooi is geweest.

Ik denk dat deze machine nog makkelijk jaren mee kan op absoluut top niveau. Misschien dat een nieuwe omgeving hem de nieuwe prikkel geeft die hij nodig heeft. Ik hoop dat hij nog een aantal jaar gaat schitteren bij Manchester United!

Wat een speler is dit zeg, een machine.

Als je zo traint en speelt als Ronaldo is het niet gek dat het op deze leeftijd af en toe wat minder gaat. Het zal nooit meer zo worden als 3 jaar geleden, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog geweldige dingen gaan zien van hem.

Ach Ronaldootje.
Dat heb ik ook hoor jongen.
Maar doe gewoon nog steeds waar ik zin in heb. Lekker genieten van het leventje. En doen waar je zin in hebt.
En daarbij presteer ik ook gewoon nog steeds goed op mn werk 😉

Ik heb deze man jaren lang niet gemogen omdat ik altijd vond dat hij onterecht vergeleken werd met Messi. Maar toch zie ik hem liever niet zoals hij nu is. Op voetballende vlak in ieder geval. Niet dat het pijn doet maar je krijgt er een naar gevoel bij. De grote rivaal van de beste speler aller tijden die nu hard aan het strugglen is. Hij heeft denk ik nog nooit zo lang een slechte periode gehad. Het past niet en het hoort niet. Ik hoop echt dat hij zijn oude niveau weer weet te halen. Hij pusht Messi tot het uiterste heb ik het gevoel en ik wil ook graag langer kunnen genieten van die generatie voetballers. Is toch de generatie waar ik mee ben opgegroeit. Om dan te zien dat zelfs die legendes niet tegen tijd en ouderdom kunnen vechten doet weer wel een beetje pijn.

7 februari 2018 om 17:34

messi is ook wel 3 jaar jonger he, die gaat ook niet echt beter meer worden, 2 geweldenaren die we binnekort misschien niet meer zullen zien, toch wel een tijdperk dat zal worden afgesloten

7 februari 2018 om 17:42

Er zit maar 1.5 jaar verschil tussen de 2..

7 februari 2018 om 17:53

Verbeter iemand niet als je het zelf niet weet. Ronaldo komt uit februari '85 en Messi uit Juni '87. Bijna 2.5 jaar dus.

7 februari 2018 om 20:08

bedankt haha, het is toch wel een verschil van 3 seizoenen zouden ze op dezelfde leeftijd stoppen

7 februari 2018 om 20:08

bedankt haha, het is toch wel een verschil van 3 seizoenen zouden ze op dezelfde leeftijd stoppen

Het blijft toch verschrikkelijk knap wat hij en Messi hebben gepresteerd. In een tijd waarin het voetbal miljoenen euro’s opgaan, spelers vanaf hun 6e levensjaar worden klaargestoomd voor de top, zo ver boven de rest uit stijgen. Ik blijf het bizar vinden, hoop nog even van ze te mogen genieten

Zolang hij maar kan duiken en dat gaat naar mate je ouder wordt, echt wel makkelijker

Hij is voor mij echt een super sayan!! hij kan zomaar weer opbloeien, wat doelpunten betreft.

Zijn persoonlijk karakter is niet de mijne, maar ik ben ervan overtuigd dat Ronaldo straks gewoon weer de ballen netjes in het mandje legt. Nu zit het even tegen, maar de arbeidsethos die hij nog altijd heeft, die betaald zich straks gewoon weer uit. Natuurlijk zal hij iets meer bij de fysio liggen naar mate hij ouder wordt, maar volgens mij kan hij nog een aantal jaren mee op het hoogste niveau. Deze man leeft voor zijn sport, dan ben je op je 33e (tenzij je vaak geblesseerd bent) echt nog niet afgeschreven. Grote bewondering voor zijn prestaties (iets minder voor zijn presentatie).

Eigenlijk zie je hier hoe afhankelijk Real Madrid van Ronaldo is. Hij beleeft een minder seizoen omdat hij ouder wordt en gelijk heeft Real een (tot nu toe) ramp seizoen. Wellicht houdt de overheersing van Real en Barcelona in de Spaanse competitie wel op als Ronaldo en Messi daar weg zijn als speler. Maar dat hangt er natuurlijk ook vanaf wie er opstaan en Ronaldo en Messi (moet) gaan vervangen.

Volgens mij doelt hij eerder met 'bepaalde dingen niet meer doen' op zwaar uitgaan bijv, en niet op zaken in het veld. Hij moet meer opofferingen doen om fit te blijven dwz dingen Niet doen. Zo vat ik het op althans.

7 februari 2018 om 19:23

Zwaar uitgaan? Cristiano komt nou niet echt in het niews als feestbeest.

7 februari 2018 om 19:26

Hij traint als een gek hoor. Ronaldo zie je toch niet negatief op het nieuws door feestjes ofzo. Opoffering bedoeld hij dat hij gewoon niet zo snel en wendbaar is als pakweg 7 jaar geleden

Hij doelt, zoals ik het lees, op de kleine dingen. Kort draaien, snelle acceleratie en betere reflexen worden minder naarmate hij een hogere leeftijd bereikt. It's all in the game. Hij blijft, ondanks zijn slijtage, een tijd lang een van de betere van de wereld. Daar ben ik zeker van.

En weer wordt Messi vergeleken met Ronaldo. Dan doe ik ook maar lekker mee. Messi is het eeuwige talent, de beste speler in de historie van het voetbal. Ronaldo heeft hard getraind om te komen waar hij nu is, maar qua voetbal kan hij niet tegen de Argentijn op. Alleen qua goals, maar dat maakt je nog niet de beste speler. Als dat het criterium is waren Zidane, Ronaldinho en Kaka het ook nooit geworden. Daar hebben ze een andere prijs voor, de gouden schoen.

Beetje rare uitspraken zo kort na de 'i am the best, check the last monday' statement.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren