Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo heeft het niet nodig om het WK te winnen met Portugal’

Laatste update:

Diego Maradona en Pelé, legendes die gezien worden als de beste spelers aller tijden, hebben het WK gewonnen. Dat is Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, de supersterren van dit moment, nog niet gelukt. Volgens oud-topvoetballer Luis Figo hoeft Ronaldo het WK niet te winnen om bij de beste spelers aller tijden gerekend te worden.

/

Portugal kan het goed doen, afhankelijk van de fysieke staat en de conditie van de spelers”, laat Figo weten aan Laureus. “Natuurlijk hangt er veel af van Ronaldo. Is hij fit en hoe presteert hij? Ik zie Portugal niet als een van de favorieten. Ons land heeft maar elf miljoen inwoners. In vergelijking met landen als Brazilië, Argentinië, Spanje, Frankrijk en de andere landen met vijftig of zestig miljoen inwoners kunnen we veel minder spelers kiezen. Brazilië heeft dat probleem niet: zij kunnen twee teams samenstellen.”

Volgens Figo heeft Ronaldo het niet nodig om het toernooi te winnen. “Om herinnerd te worden als Pelé of Maradona? Als je zo op het WK herinnerd wil worden, dan moet je winnen. Wat betreft zijn algemene beeld en de prestige, heeft hij dat niet nodig”, aldus Figo.

Wie de beste speler aller tijden wil zijn, moet het WK hebben gewonnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alle grootheden van het verleden heeft een WK of een ander groot landentoernooi gewonnen of iets bereikt op het WK: Garrincha, Pele, Cruijff, Beckenbauer, Maradona, Platini, van Basten, Ronaldo, Zidane en Ronaldinho. Dus ja ik vind zekers dat je wat moet laten zien op het WK. Zowel Messi en in mindere mate Ronaldo hebben dat nog niet gedaan.

20 mei 2014 om 20:19

Cristiano Ronaldo heeft meer laten zien op toernooien dan Messi. Dus ik snap je laatste zin niet. EK 2004 finalist. WK 2006 vierde plek. WK 2008 halve finale en WK 2010 matig maar de laatste 2012 toch weer halve finale. Onderschat niet wat Ronaldo tot nu toe heeft bereikt met Portugal.

20 mei 2014 om 20:25

als argentinie meedeed aan het ek dan waren zij veel verder gekomen dan portugal.

20 mei 2014 om 20:29

Ik bedoel juist dat Ronaldo meer bereikt heeft dan Messi op zulke eindtoernooien. misschien verwoordt ik het niet goed?!

20 mei 2014 om 20:38

@kingleo maar dat doet Argentinië niet. Die hebben de Copa America waar nog veel zwakkere tegenstanders worden getroffen dat een EK.

20 mei 2014 om 20:42

daarom zeg ik toch ook ALS ze meededen aan het ek.

20 mei 2014 om 20:46

@ElPhenomeno. Je verwoorde het prima. Heb het niet goed gelezen excuses.

20 mei 2014 om 21:19

dat is weer z'n kansloze opmerking van een Messi fan. Argentinie doet niet mee aan het EK. dus heeft geen zin om dat te zeggen. ten tweede weet je dat niet. gewoon puur speculeren. kansloos en zinloos.

On: In mijn ogen is een speler niet beter of slechter als ze wel of niet een Ek/wk winnen. Zlatan zal ook nooit winnen met Zweden, toch beschouw ik hem ook als een hele grote. Het winnen van een Ek/wk verandert voor mij niks aan de mening over een speler. Ik vind wel dat een speler bij meerdere clubs moet hebben bewezen hoe goed die is. Maar een Ek/wk? Nee ik vind van niet.

20 mei 2014 om 21:20

Messi heeft ook de finale van de Copa America gehaald. Won het WK onder 20 waar hij de beste speler was en won goud op de olympische spelen.

20 mei 2014 om 21:21

Onzin argument natuurlijk. Alsof Portugal alleen maar tegen moeilijke tegenstanders speelt.

20 mei 2014 om 21:23

Niet te vergelijken want ten 1e is Ronaldo een heel stuk ouder en speelt iedere 2 jaar een landentoernooi en Messi eens in de 4 jaar dus mooie verhalen vertel je.

20 mei 2014 om 22:01

Ja dat is waar maar als je het EK meetelt moet je ook de Copa America meetellen, de Zuid-amerikaansd equivalent waar Messi in 2007 tweede werd. En in 2004 was Ronaldo niet zo heel erg belangrijk voor Portugal maar dat terzijde.

Ik vind het zelf ook niet heel belangrijk of ze een WK winnen, je bent ook gebonden aan je land en dan zou bijvoorbeeld Bale nooit bij dat rijtje kunnen komen omdat hij nooit een eintoernooi zal winnen( dit is een voorbeeld)

20 mei 2014 om 22:36

Messi speelt niet elke 4 jaar een landentoernooi. Hij speelt ook gewoon de Zuid-Amerikaanse versie van het Ek, de Copa America. Deze wordt net als het EK tussen het WK gehouden.

20 mei 2014 om 22:56

Lol een Copa America stelt niks voor in tegenstelling tot een EK kom op zeg.

20 mei 2014 om 23:06

Klopt, slecht man, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Chili, Colombia. Bijna net zo slecht als Oekraine, Polen, Griekenland, Kroatie, Denenmarken, Tsjechie, Ierland die allemaal op het EK stondrn 2 jaar terug

20 mei 2014 om 23:38

Tuurlijk Benjj

Duitsland, Spanje, Portugal, Italie die zijn zeker allemaal even goed als die je opnoemt.............

Wat een onzinnige reactie.

20 mei 2014 om 23:57

Nee want stellen de Copa niks voorstelt is heel genuanceerd hou toch op man. Chili owned Engeland op Wembley, Uruguay deed het 4 jaar terug geweldig, daarvoor kwam Paraguay nog ver op het WK. Spanje werd een half jaar geleden afgemaakt door Brazilië, dus je kunt niet stellen dat die landen niet voor de Europese top onder doen!

21 mei 2014 om 09:05

Knap dat je dit op enkele wedstrijden baseert natuurlijk.

Copa America krijgt 90% van de wereld niks mee dus leeft ook niet zo onder de spel

21 mei 2014 om 11:37

Haha Argentinië kwam de laatste keet niet eens ver bij de Copa America

20 mei 2014 om 20:25

grootheden hoeven niet altijd uit grote voetbal landen te komen. best lastig om met luxemburg wk of ek te winnen.

20 mei 2014 om 20:26

Wat heeft Cruijff dan gewonnen. Nederland heeft naar mij weten, maar 1 keer de ek gewonnen in 1988.

20 mei 2014 om 20:30

Hij zette Nederland op de kaart methet beste totaal voetbal wat er ooit is gespeeld.

20 mei 2014 om 20:31

Europacup 1 3x achter elkaar en wk finale waar we toen topfavoriet waren

20 mei 2014 om 20:34

Cruijff heeft niks gewonnen sus daar gaat je stelling

20 mei 2014 om 20:43

Of iets bereikt stond er toch ook nog? Kunnen mensen tegenwoordig nog lezen of?

20 mei 2014 om 23:43

Cruijff was verreweg de veste speler in 74. Uiteindelijk wonnen we get WK niet. Zijn impact is natuurlijk wel gigantisch.

21 mei 2014 om 06:28

Inderdaad Cruyff bepaalde bijna alles voor Nederland.. Wat Figo zegt is ook onzin want Nederland heeft ook niet veel inwoners en is 3x in een wk finale gekomen en het ek gewonnen

Wel ben ik het eens dat je het als speler niet perse nodig hebt om de beste te zijn.
Maradona had ook niet in de finale mogen komen na zijn handsbal tegen Engeland

De beste speler ooit kan even goed uit san marino komen..

20 mei 2014 om 20:23

Ja WK winnen zou echt onzin zijn. Hoe goed je ook bent je moet het toch met 11 man doen. Als messi en ronaldo spaans waren zouden ze volgens bepaalde mensen wel bij de beste aller tijden horen? Raar..

Natuurlijk geen favo, maar wel een outsider. Heb het gevoel dat er dit wk gekke dingen gaat gebeuren en een paar grote teams er al in het begin uitliggen. Maar ik ben het hier wel met hem eens dat je ook een wk gewonnen moet hebben of belangrijk moet zijn.

Het verleden precies wat je zegt. Het mondiale voetbal is veranderd. Voorheen was clubvoetbal voornamelijk nationaal ingesteld, de titel was vaak belangrijker dan een Europese beker. Clubs mochten maar een beperkt aantal buitenlandse spelers en het WK had iets magisch, iets wat maar om de vier jaar werd gehouden en een internationale graadmeter voor het mondiale voetbal destijds.

Ik zeg niet dat het nu anders is, het WK heeft niet veel aan prestige verloren, echter is de champions league ook heel prestigieus geworden. Het voetbal is veranderd van nationaal naar internationaal waar superteams (waar het geld domineerd, uitzonderingen daargelaten) elkaar voornamelijk bestrijden op het internationale vlak. Het WK is nog steeds een podium om je te laten zien, iets wat een voetballer als Ronaldo of Messi nog wat extra prestige zullen geven.

Echter het is veel moeilijker geworden om een WK te winnen, je moet het geluk hebben dat het team goed is, en dat het klikt met de coach. Daarnaast moeten ze strijden tegen een ongelooflijk sterke generatie van Spanje. Kortom het zal voor beide voetballers erg moeilijk worden om een WK te winnen. Tuurlijk hebben alle grootheden dit gedaan, maar zelfs een Zidane had een erg sterk team achter zich, een Pele die met Garrincha in een team zat en waar het WK slechts uit een aantal teams bestond. Ronaldinho en Ronaldo die bij een enorm sterke Braziliaanse generatie zaten en bij elkaar. Alleen Maradonna deed het bijna in z'n eentje maar dat is waarschijnlijk de sterkst indivduele speler die we ooit zullen zien.

Kortom ben ik van mening dat beide heren het niet nodig hebben om een WK te winnen om bij de allergrootste te horen. De prestige is er nog steeds maar de de situatie en omstandigheden zijn niet meer te vergelijken met toen.

einde betoog

20 mei 2014 om 20:46

Ronaldo deed het anders ook bijna in zijn eentje hoor. 8 goals in 2002 terwijl die daarvoor 3 jaar geblesseerd was. Wist je nog dat Ronaldo in 1998 zichhzelf niet was in de finale omdat hij een hartaanval kreeg een dag voor de finale. Heel Brazilie stortte toen in elkaar.

20 mei 2014 om 22:41

Na een hart aanval zou hij echt de finale niet gespeeld hebben hoor. Hij kreeg een epileptische aanval.

Messi en Ronaldo zijn beide al grootheden in het voetbal net zoals Pele, Maradona, R9 etc.

Jari Litmanen (wellicht niet de beste, maar wel één van de beste uit zijn tijd), of Gareth Bale zouden dan nooit de beste van se wereld kunnen worden.

20 mei 2014 om 20:58

Dat is wat anders dan dat je in een topland voetbalt he. Ik bedoel maar Messi speelt bij Argentinie en Ronaldo bij Portugal, dat zijn gewoon toplanden in mijn ogen.

20 mei 2014 om 22:53

Mee eens, maar stel nou eens dat Messi it Luxemburg kwam (en geen voetbal-spanjaard/nederlander etc zou worden). Dan zou hij volgens de poll nooit de allergrootste van de wereld kunnen worden. Dat vind ik vreemd. Het gaat toch om de voetballer an sich.

Ook al mag ik hem totaal niet maar het is en blijft een topvoetballer !! Maar is never nooit de beste aller tijden ! Messi , Maradonna , Cruyff , pelé , en als libero zijnde Beckenbauer schat ik toch iets hoger in .

20 mei 2014 om 20:59

Messi vind ikniet beter, Beckenbauer valt niet te vergelijken, de rest is sowieso andere tijd dus totaal niet te vergelijken. Ronaldo de andere Ronaldo kun je misschien nog het beste dan met hem vergelijken en ja dan kies ik voor de Braziliaanse. Maar CR7 hoort sowieso in de top 10 in mijn ogen.

20 mei 2014 om 21:36

Waarom kom je weer met dat Messi Ronaldo gedoe pff ik word er moe van!

Een WK winnen voor een land als Portugal is haast onmogelijk. Men was er dicht bij in 2006 en in Brazilië kan men zeker tot de kwartfinale reiken. Ik zeg nog steeds 2004 was een gemiste kans voor generatie Figo Rui Costa en een jonge Ronaldo. Portugal had zichzelf moeten belonen. Een wereldtitel nu is heroïsch.

Als messi zo genaamd pas echt een van de beste is als hij de wk wint dan ronaldo ook

Mooie worden van Figo je hoeft inderdaad het WK niet te winnen om de beste speler aller tijden zijn. Voor mij is Ronaldo nu al de beste speler aller tijden!

20 mei 2014 om 21:43

Ronaldo heeft een WK niet nodig m te laten zien dat hij de beste speler van de wereld is.

21 mei 2014 om 09:23

Ronaldo laat bij Real Madrid zien dat hij tot de beste behoort. Iemand die de champions league kan bepalen met goals, dan hoef je niet veel meer te zeggen natuurlijk

Helemaal gelijk. Jou status hangt niet af van een toernooi die je win. Het is prachtig maar je wint met een heel elftal en je moet ook een beetje geluk hebben. Mensen bekijken dit veel te zwart wit.

Onzin Figo. Brazilië, Argentinië, Spanje, noem maar op, die kunnen allemaal ook nog steeds maar 23 spelers kiezen.

dat zijn de beste spelers deze jaar kijk maar

casillias
lahm
vidic
ramos
pepe
konpany
luis suarez
bale
cristiano ro
rooney
ageuro

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren